Hotel Letsos Alycanas ***

Letsos

Ocena hotelu (9 opinii)

3.7
  • Położenie
    3.6
    • Odległość od plaży / stoku 0.0
    • Plaża / stoki 0.0
    • Cicha i spokojna okolica 3.6
    • Restauracje w okolicy 0.0
    • Atrakcje w okolicy 0.0
    • Komunikacja 0.0
  • Pokoje
    3.8
    • Wielkość 0.0
    • Standard wyposażenia 0.0
    • Czystość 3.8
    • Łazienka 0.0
  • Wyżywienie
    3.4
    • Ilość i dostępność 0.0
    • Smak i jakość potraw 3.4
    • Różnorodność potraw 0.0
    • Obsługa 0.0
  • Hotel
    4.0
    • Basen 0.0
    • Udogodnienia dla dzieci 0.0
    • Animacje i rozrywka 4.7
    • Sport 0.0
    • Obsługa 3.3
    • Czystość 0.0
  • Jakość / cena
    3.9

Rekomendacja

0% poleca ten hotel

Proszę czekać

  • 4.6

    Aleksandra ocenił hotel Letsos

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    W hotelu Letsos byłam na przełomie sierpnia i września. Przyznam szczerze że leciałam z "lekką" nutką strachu i przerażenia. Po przeczytaniu miliona negatywnych opinii na temat hotelu i właściciela nastawiona byłam raczej sceptycznie do wyjazdu. Jednak po przylocie okazało się że nie taki diabeł straszny :) Pokój - studio które otrzymaliśmy znajdował sie na parterze od strony ogrodu. Co najważniejsze był czysty - skromny ale czysty. Łazienka ok. Nie wymagała naszej dodatkowej interwencji w postaci Cifa czy Domestosa ;) Chyba trafiło nam się odremontowane studio. Jedynym mamkamentem było ekologiczne szambo które codziennie było czuć o godzinie 04:40 :( Wystaczyło że jedna osoba z pokoju nastawiała sobie budzik 10 min wcześniej i zamykała balkon. Byłam pod koniec sierpnia i noce nie były już takie gorące dlatego nie korzystaliśmy z klimy płatnej 7 Euro za dzień :P W dzień i tak nie było nas w pokoju ;-) Lodówka również płatna ok 5 Euro za dzień jednak my nie płaciliśmy za nią ;-) Po prostu działała w chwili wejścia do pokoju i nikomu nie zgłszaliśmy tego ;-) Hotel połozony jest około 5-7 min. drogi od prześlicznej plaży. Chyba jednej z ładniejszych na Zakynthosie. Co najważniejsze była piaszczysta miejscami z domieszką kamyczków. Sama miejscowość Alikanas malutka ale z dużą ilością tawern, restauracji i barów z karaoke :P Jedzenie w hotelu raczej monotonne ale któż z nas ma śniadanie złożone z 15 dań ;-) Fakt, fera potrafi się znudzić juz po kilku dniach ale w końcu jesteśmy w Grecji ;-) Obiadokolacje bardziej urozmaicone choć nie zawsze rewelacyjne. Sałatka grecka własnoręcznie przyrządzona - obowiązkowa! Czerona cebula - pyszności. Woda jest uznawana za jedną z najzdrowszych w tym regionie ze względu na dużą ilosć minerałów. Dlatego herbata miała mdły posmak coś jakby woda zmieszana z herbatą kilogramem soli i kilogramrem cukru. Zastępowałam ją Jabłkową Fantą :) Właściciel hotelu faktycznie trochę gburowaty ale to chyba już taka natura greka ;-) Mi osobiście nic złego nie zrobił. widziałam go parę razy przez cały pobyt i tyle. Ogólnie polecam ten hotel osobom normalnym, niewymagającym traktującym hotel jako bazę wypadową. Dla młodych ludzi lubiących życie nocne polecam np.Laganas bo w Alikanas mało jest klubów gdzie mozna poszaleć do rana. Polecam przepyszne naleśniki z czekoladą i bananem w małej knajpce przy głownej ulicy po lewej stronie patrząc od strony hotelu oraz przepryszną pitę z frytkami :) Sama wyspa jest prześliczna. W sam raz na romantyczną podróż dla dwojga :) Pokaż »

    2009-10-07
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.5

    Paulina ocenił hotel Letsos

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    przed wyjazdem przejrzałam wiele portali na których znalazłam opinie o hotelu, szczerze mówiąc jechałam lekko przerażona, ludzie narzekali dosłownie na wszystko, przez cały pobyt szukałam czegoś do czego można by się przyczepić o czym pisali ludzie, ktoś pisał o smrodku w pokojach położonych od strony ogródka, miałam tę 'przyjemność' czuć ten jakże piękny zapach, ale trzeba sobie radzić, smrodek pojawiał się ok godziny 4.30, po prostu jedna z osob z pokoju wstawała i kulturalnie zamykała drzwi od balkonu, bo nad ranem robilo się już zimno więc spokojnie można było spać przy zamkniętych drzwiach balkonowych - jak widać można sobie poradzić, jesli chodzi o klimę to faktycznie pilot działa we wszystkich pokojach ale trzeba trafić w tą samą firmę klimy, jeśli chodzi o lodówkę - mieliśmy całe dwa tygodnie włączoną i nikt nie kazał nam za to płacić, po prostu tego nie zgłaszaliśmy - Polak potrafi - wiadoma sprawa, jeśli chodzi o jedzenie to jestem ciężką osobą do wyżywienia, ale nikt jadąc na wczasy nie nastawia się na jedzenie swoich ulubionych potraw przyrządzonych wg życzenia, mialam na cos ochotę to jadlam w tawernach, śniadania... Grecy jędzą drzem + bułka, nam serwowano m.in (pomidory, ser żołty, wędlinę, miód, drzem, jajko, płatki, itd) także zawsze ktoś sobie coś wybierze, obiadokolacje były urozmaicone, jeśli ktos chciał jeść coś mącznego to mial makaron, pojawiał sie ryż, mięso, sosy itd, ogolnie można bylo się najesc, nawet jedząc sałatkę grecką samodzielnie przyrządzoną :), codziennie byl melon, na zmiane z arbusem lub innymi owocami. jesli chodzi o pokoj - moj 701 (czysty i wyposazony odpowiednio) byl nieciekawie polozony - okna od strony ulicy, a wiadomo turyści nie chodzą spać o 22, więc co na ulicy to i w pokoju, ogolnie mozna by ponarzekać na Anglików którzy nie dośc ze na ulicy to jeszcze wrzeszczeli na korytarzu wracając do pokoju - ale przeżyłam :) w pokojach byly wymieniane ręczniki, jak nie codziennie to co 2-3 dzien, jesli się poprosilo obsługe (bardzo miłe panie, zarowno sprzątające jak i te z kuchni) to za chwile wszystko bylo wymienione, łącznie z pościelą. widziałam narzekania na właściciela, mi osobiście niczego nie zrobił, byl bardzo miły, żartował, bylam swiadkiem jak wydzieral sie kilka razy do telefonu, ale taki ich ton glosu, po prostu glosniej mowil :D w dzien wyjazdu dostalismy suchy prowiant do tego soczek w kartoniku który wreczyl nam wlasnie wlasciciel, dziękując za pobyt :D w hotelu brakowało mi animatora, ale to nie all incl w turcji gdzie jest wszystko, ogólnie wyspa jest piękna, polecam wszystkim, sama pojechalabym tam raz jeszcze:) Pokaż »

    2009-09-16
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.8

    Anna ocenił hotel Letsos

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel Oceniam bardzo średnio, jesli ktos potrafi sie wyklucic o lepsze warunki to takie dostanie, my za zmiane pokoju musielismy doplacic wlascicielowi hotelu, niemiły typek. Jedzenie fatalne (śniadania), obiadokolacje, ktore byly serwowane poza hotelem w miarę. Do plaży idzie się ok 15 min, plaża piekna, piaszczysta. Ogołem polecam Zakynthos. Pokaż »

    2009-08-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.2

    Magdalena ocenił hotel Letsos

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    hotel radze potraktować jako bazę wypadową - wyspa jest PRZEPIĘKNA!! Właściciel jest prymitywny i nieuprzejmy. Do plaży idzie się parę minut spacerkiem (plaża piaszczysta, ładna; zatoczka śliczna). Basen hotelowy fajny, w miarę duży. Pokoje adekwatne do ceny, ale łazienka beznadziejna, zapuszczona, ciasna kabina, światło chyba 20W! Na śniadania braliśmy dodatkowe swoje jedzenie (pomidory.ogórki, cebulę - pyszna w Grecji itp.) gdyż ten posiłek był skromny; wykupione mieliśmy tylko śniadania, obiady gotowaliśmy (mieliśmy apartament z aneksem kuchennym) albo jedliśmy w mieście - polecam restaurację APOLLO - jedzenie REWELACYJNE, PYSZNE, NIEBIAŃSKIE. Hotel jest tani stąd proszę się nie spodziewać luksusów, sam pokój ok, łazienka dno; ale za to sam hotel położony bardzo ładnie, radze wziąć pokój nie od ulicy. Pokaż »

    2009-04-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.2

    Bartłomiej ocenił hotel Letsos

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel w porządku jeśli chodzi o to by się przespać i zjeść smaczną obiadokolację, śniadania kiepskie. Pokoje ujdą, łazienka ujdzie, aneks kuchenny <lol> pewnie i coś się da tam ugotować, lodówka się wyłącza i to jest beznadzieja już, bo jak zamykasz pokój kartą to po chwili wyłącza się prąd. Najlepiej gadać z żoną lub córką właściciela, gdyż ten za bardzo nie umie rozmawiać po angielsku. Trochę jest nieprzyjemny zapach jak się schodzi do pokoi na parterze. Ale położenie hotelu bardzo dobre. Jak ktoś się wyjeżdził po polskich hotelach to może się czuć zawiedziony. Ale ja się pytam po co mi hotel jak ta wyspa jest tak PIĘKNA, że myśmy tam tylko jedli i spali, czasem tylko chwilę w basenie hotelowym. Poza tym biura podróży organizują jakby nie było tanie wycieczki, które prowadzą do tego hotelu, jak się komuś nie podoba i musi mieć wyższy standard to niech płaci więcej, albo niech sobie sam poleci, sam dopłynie, sam wynajmie pokój. Dla nas hotel był zupełnie w porządku, tylko nie można porównywać tego do Polski czy niedajboże Europy, w Grecji Hotele są gorsze i tyle. Jak ktoś jest przyzwyczajony do Europejskich czy Polskich hoteli to odradzam, ale jak ktoś jest normalny i nie zwraca uwagi na takie bzdety to polecam. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (8) »

    2009-04-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.8

    urszula culepa ocenił hotel Letsos

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    jak na tej klasy hotel to rewelacja. Pojechaliśmy za pół darmo więc luksusów nie oczekiwaliśmy. nikt się nas nie czepiał i było bardzo na luziku. Lokalizacja jest rewelacyjna , wszędzie blisko, jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Pokaż »

    2009-04-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.6

    Jerzy Mirosław Jaworski ocenił hotel Letsos

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    całe Zakynthos wydaje się mi nieporozumieniem, brud, brud, brud. Hotel Letsos - nigdy więcej. Arogancka obsługa, bardzo liche i monotonne śniadania, brudne pokoje i łazienki. Nigdy więcej!

    2009-04-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.8

    adam_15 ocenił hotel Letsos

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Tak naprawdę o hotelu nie ma co pisać ale miejsce jest kapitalne i super punkt na wypady po wyspie okolica jest rewelacyjna a hotel jest beznadziejny . - Brudno w pokojach - Szereg zakazów ustalanych co dzień przez właściciela - Bardzo leniwa obsługa - Pracująca tam polka w barze nie potrafi zrobić podstawowego drina (tłumaczy się ze nie ma do nigo np soku) (osoba bardzo nie kulturalna bardzo niemiło zwracająca się do gości wiecznie chora i niezadowolona) - Jedenie z kotła bardziej to przypominało mi jadłodajnie niż hotelową restaurację - Pomidor ogórek makaron pasta pieczywo woda ok kawa - lura, sok - to też woda tylko kwaśna - Dziecko nic mi nie chiało jeść latałem do sklepu i wszystko kupowałem . Po tygodniu dołaciłem i wyniosłem sie do innego hotelu i dobrze że mogłem. Miejsce jest ok polecam winiarnię do której możena sobie dojść drogą wstronę gór obsługa rewelacja (angol) jedzenie w dechę ale wino dobre tylko ze spritem . Polecam osobom na 7 dni ten hotel bo w nim przebywać nie bedziecie bo wszystkie atrakcje są dostepne po za hotelem np. Zatoka wraku rejs czy rejs dookoła wyspy wynajem samochodu taniocha (ostrzegam - pusty bak a drogi bardzo śliskie ) . To jest zajadzd grecki z basenem i opcją All . kategoria B Pokaż »

    2009-04-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.1

    CHRIS ocenił hotel Letsos

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel naprawdę skromny śniadania to porażka , ser , pomidor , ogórek , jakaś wędlina krojona , to wszystko i to mimo że śniadania do 10:00 to o tej porze już nic nie było generalnie skromnie , obsługa beznadziejna hotel prowadzony przez rodzinę chcieliśmy wypożyczyć lodówkę nie ma sprawy w dniu przyjazdu dostarczono nam do pokoju o 17:00 a policzona za cały dzień , na szczęście tylko tam spaliśmy traktowaliśmy hotel jak bazę wypadową mieliśmy wypożyczony samochód wyspa przepiękna Zatoka Wraku , ZANTE , Kalamaki , Geracas i inne cudowne miejsca rekompensowały niedogodności hotelu . Trochę już zwiedziłem ale na Zakynthos na pewno wrócę Pokaż »

    2009-04-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny