Hotel Le Pacha Cataract Resort Hurghada ****

Le Pacha Cataract Resort

Ocena hotelu (31 opinii)

4.7
  • Położenie
    4.9
    • Odległość od plaży / stoku 5.5
    • Plaża / stoki 4.2
    • Cicha i spokojna okolica 4.7
    • Restauracje w okolicy 5.1
    • Atrakcje w okolicy 4.6
    • Komunikacja 5.2
  • Pokoje
    4.2
    • Wielkość 4.2
    • Standard wyposażenia 4.0
    • Czystość 4.9
    • Łazienka 3.5
  • Wyżywienie
    4.8
    • Ilość i dostępność 5.0
    • Smak i jakość potraw 5.1
    • Różnorodność potraw 4.2
    • Obsługa 4.7
  • Hotel
    4.6
    • Basen 4.5
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 5.4
    • Sport 4.2
    • Obsługa 4.8
    • Czystość 4.5
  • Jakość / cena
    5.2

Rekomendacja

75% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.6

    maciej833 ocenił hotel Le Pacha Cataract Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Pozytywnie zaskoczony chociaż nie obyło się "wkładu" w paszport.W centrum ale zgiełk ulicy nie dociera czyli cisza i spokój. Jedzenie ok hotel nie duży plaża mała ale czysta wystarczająca na tę ilość turystów.Śmiało polecam.

    2013-06-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.5

    zdichot ocenił hotel Le Pacha Cataract Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    byłem w okresie od 23 -30 grudnia 2011r. Pojechałem bardzo negatywnie nastawion bo okazało się ze Alfa Star sprzdała 4gwiazdki, a inne biura jako 3, zawsze jezdziłem 4 lub 5gwiazdek. Pierwsze wejście przeraziło, pokój może być z tarasem, parter blisko wszędzie ale łazienka koszmarna z lat 90, bar miałpracować do 22 godziny. Gdy ochłonełem zobaczyłem same pozytywy cena hotelu tania, bar czynny do 24, jedzenie super mieliśmy co dzien inną kuchnię, jest to 6 pobyt w egipcie, 3 pobyt świąteczny i pierwszy raz kolacja wigilijna całkowicie za darmo, obsługa nie wyciąga rękę po bakszysz. Pierwszy raz lekarz na miejscu i za darmo + tabletki na biegunkę. Pozdrawiam Rawicz Pokaż »

    2012-01-10
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 3.0

    krzemyk ocenił hotel Le Pacha Cataract Resort

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Byliśmy na laście w lipcu, płaciliśmy naprawde niewiele tj. 2050zł za 16 dni wiec nie spodziewalam sie wiele za ta kwote, ale tak obiektywnie dla osob ktorzy placa wiecej stwierdzam, że hotel nie powala, tak jak juz ktoś pisał lata świetności ma za sobą. Na początku zakwaterowali nas w głownym budynku, bez okien przy wentylatorze MASAKRA, nastepny pokoj był juz ok. :) i w tym pierwszym pokoju zaraz po wprowadzeniu sie co minute ktos pukal po bakszysz, a to jeden zeby nam pokazac sejf i ogolnie obsługe klimy, pozniej drugi z mydłem ze niby zapomnial, nastepny z papierem toaletowym..i tak z 5 osob a my chcielismy wreszcie odpoczac. Strasznie nachalni jesli chodzi o napiwki. Jedzenie bło całkiem ok, co prawda dla miesorzernych tlko kurczak i jedna ryba , ale ogolne wrazenie-przyzwoite. Co mi się nie podobalo, to brud..nw tracie naszego pobytu byl strasznie brudny basen, wogole nie czyszcony, na dnie syf + ludzie wlewali drinki do basenów. Plaża mała, ale fajna. w zwiazku z tym, ze hotel jest w samym centrum jest ogrodzony i plaza sie nie pospaceruje :). Czyscili wogol basenu plytki takim urzadzeniem pod cisnieniem..brud kierowali do basenu, pozatym czyszczenie odbywalo sie czasem kolo 11 gdzie juz ludzie sie kapali i lezeli na lezakach, czesto lezaki, ksiazki, reczniki były mokre. Plus jest taki, że jest w centrum miasta, albo jest to i minus, zalezy kto co szuka :) Pokaż »

    2011-10-14
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.7

    rozowe_koty ocenił hotel Le Pacha Cataract Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo udane wakacje. :) Holel polecam, plaża jest bezpośrednio przy hotelu jedzonko bardzo smaczne i naprawdę duży wybór nawet idąc tuż przed końcem posiłku jest w czym wybierać. Pokoje są czyste i sprzątane co dzień, warto zostawiać napiwki około 2-3$ wtedy będziemy miło zaskoczeni. Obsługa hotelu zarabia około 30$=150zł=300Funtów Egipskich. to naprawdę malutko więc ja się dzieliłam czym miałam. Do luxoru jechaliśmy nie z Itaki a z biura z www.hurgada.pl czego nie polecam., zwiedzanie polegało na naciąganiu nas przez Egipskiego przewodnika i opowiadanie przez niego kawałów. (ŚREDNIO) Plaża przy hotelu jets bardzo zadbana i czysta już przy samym brzegu jest fajna rafa więc sprzęt do nurkowania się przyda. Jedyne co mi się nie podobało to oddzielne łożka w pokoju. My na wejściu daliśmy 10$ dla recepcjonisty i mieliśmy spoko pokój... ALEEE para za nami tez dała 10$ a mieszkali 1-go dnia w pokoju w piwnicy... 2-go dnia po interwencji przenieśli ich do pokoju ich znajomych i tam mieszkali we 4. aaaa 4-go dnia dostali znów zmieniony pokój na taki z widokiem na śmietnik kuchenny... byli z AlfaStar. Ręczniki plażowe do pobrania każdego dnia. W hoteku całą dobę jest ochrona i nie ma minuty aby nie kręcił się ktoś z serwisu sprzątającego. Nie podobało mi się wykwaterowania o 12 gdzie wylot mieliśmy po 00.30 .. 12 godzin siedzenia na recepcji to nie dorzeczne ITAKO!!! 4**** gwiazdki to może i nie dużo ale w ten hotel zasługuje. Jeśli chodzi o animacje.. słabo brak polskich animatorów a rosjanka rosjanin i egipcjanin sami lepiej bawili się z haszyszem niż z nami... Ja z hotelu jestem zadowolona i były to moje najlepsze wakacje. Polecam zabranie butów do nurkowania fajki i okularów bo raf przy hotelu jest tak dużo że nie trzeba dokupować wycieczek. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (5) »

    2011-09-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.6

    bawara ocenił hotel Le Pacha Cataract Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Wróciliśmy 24.06.11.Hotel ok,lata świetności ma za sobą,przydałby się remont łazienek ale sprzątają codziennie dokładnie i to może rekompensuje niedogodności.Położenie w samym sercu Hurghady więc dla lubiących się potargować polecam.Jedzenie w opcji all dobre.Powtarza się ale pod innymi postaciami,więc smaki nie są cały czas takie same.Najlepsze są kolacje.Opcja all niestety tylko do 22,więc dla lubiących się napić proponuje zaopatrzyć się w nasz krajowy alkohol na gorące wieczory.Barman z basenu o imieniu Karim-szacunek.Gość do rany przyłóż,nawet w dniu wylotu po zdjęciu opasek all nie mieliśmy u niego problemu z napojem dla dziecka czy też piwkiem dla nas.Animacje:dla mnie pierwsza klasa,chociaż polskiego prawie nie usłyszycie.Przeważa angielski,więc bez problemu można wszystko zrozumieć.Animatorzy z Rosji,Estonii,Egiptu i Grecji(Tom pozdro).Plaża:mała,kameralna,delikatny żwirek,buty do wody obowiązkowo.Małe rafy w pobliżu brzegu.Dla nie wprawionych nurków-super-wystarczy maska i rurka.Opcja All na plaży,na basenie i w głównej restauracji.Przerwa w opcji all w godz.17-18.Wrażenia ogólne super.Za cenę 3500 za 2 osoby dorosłe+dziecko nie będziemy wybrzydzać.Do szlachty nie należymy,ale porządek,czystość i dobre jedzenie lubimy.Obsługa hotelu z reguły bardzo przyjazna,choć widać że preferują Rosjan.Chociaż my też mieliśmy fajnie bo naszą małą córę bardzo polubili i zabawiali.POLECAM. Pokaż »

    2011-06-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.4

    Łukasz Mizera ocenił hotel Le Pacha Cataract Resort

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Plaża blisko z dwoma kamieniami z rafy, na którym można sobie pooglądać trochę małek rybek, plusem jest bliskość centrum Hurghady. Dyskoteka w hotelu w listopadzie fatalna, nikt się nie bawił, DJ grał sam dla siebie. Sami ruscy oczywiście. Obsługa taka sobie, Pan czasem nalewał all inclusive od niechcenia. Jedzienia nie polecam, non stop to samo, miałem dosyć, na plaży jest codziennie ryba (szprot). Polecam natomiast grilla na kolację. Pokaż »

    2010-12-06
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.8

    airob1 ocenił hotel Le Pacha Cataract Resort

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel ma juz lata swietnosci za sobą, ale to mozna przeżyć, natomiast na bardzo niskim poziomie jest obsługa w restauracjach i barach. Na stołuwce tzreba sprawdzać naczynia bo zdarzaja sie brudne talerze itd. Posiłki wydawane teoretycznie 2-3 godziny ale jesli nie przyjdziesz w drugiej lub tzreciej godzinie wydawania nie znajdziesz pełnego menu - potrawy nie sa uzupełniane jesli braknie. Byłem tam dwa tygodnie - uf jakoś wytrzymałem z żona i dzieckiem. Napoje darmowe ale przez pierwszy tydzień wszystko łącznie z coca colą z automatu było dosładzane i w smaku wcale nie przypominało coli, choć raz kiedy automaty były wyłączone/awaria pradu/ piłem normalna colę/podali w butelkach/, to samo tyczy się wszystkich serwowanych napoii chłodzących - bardzo słodkie i niesmaczne. Zarówno my jak i znajomi Polacy z tego hotelu napoje kupowaliśmy w pobliskim sklepie a zdarzało się jadac także w pobliskim barze MC Donalds lub pizzeri. Kiepska jest także plaża hotelowa - nieduża, brak rafy , kotwicza przy niej chyba ze cztery statki wycieczkowe które codziennie wypływają no i wpływają, wtedy woda już nie jest taka błekitna i czysta. Hotel posiada basen ale czynny tylko do 18.00/przynajmniej tak było w sierpniu/ Może i ten hotel jest trochę tanszy od innych ale ja do niego już nie wrócę Pokaż »

    2010-09-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 5.1

    Izabela Bogacka ocenił hotel Le Pacha Cataract Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel fajny i w sumie cichy mimo bliskości miasta, nie ma się do czego przyczepić. Jedynie plaża nie bardzo. Wąziutka kiszeczka i ogrodzona z obu stron siatkami więc nie ma mowy o spacerach. Niewielka rafa i trochę rybek. Piasek taki sobie - żwirkowaty. Opcja all inclusive do bólu, czyli picie i jedzenie na full. W sumie hotel godny polecenia. Ładny i zadbany, wszędzie czysto. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2010-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    agusia_najlepsza ocenił hotel Le Pacha Cataract Resort

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel w samy, centrum,blisko tanich sklepow czy kfc,pizzy hut albo maca.Hotel bardzo czysty i zadbany. Obsluga pelen profesjonalizm.

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2010-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    Tomasz ocenił hotel Le Pacha Cataract Resort

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłem tam w 2006 roku. Hotel bez zarzutu, w centrum, ale po wejściu na teren hotelu spokój. Bardzo zadbany ogród - jak byłem to biegały tam króliki, które były jedną z większych atrakcji :) Hotel bez szału, przepychu, ale przytulny i mogę polecić. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2010-08-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny