Hotel Ali Baba Palace Hurghada ****

Ali Baba Palace

Ocena hotelu (140 opinii)

5.0
  • Położenie
    4.8
    • Odległość od plaży / stoku 5.6
    • Plaża / stoki 5.2
    • Cicha i spokojna okolica 5.0
    • Restauracje w okolicy 4.1
    • Atrakcje w okolicy 4.1
    • Komunikacja 4.9
  • Pokoje
    4.9
    • Wielkość 5.3
    • Standard wyposażenia 4.7
    • Czystość 5.1
    • Łazienka 4.4
  • Wyżywienie
    4.9
    • Ilość i dostępność 5.3
    • Smak i jakość potraw 4.8
    • Różnorodność potraw 4.6
    • Obsługa 5.2
  • Hotel
    5.1
    • Basen 5.7
    • Udogodnienia dla dzieci 5.1
    • Animacje i rozrywka 5.0
    • Sport 4.8
    • Obsługa 5.1
    • Czystość 5.0
  • Jakość / cena
    5.1

Rekomendacja

90% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.8

    Łukasz ocenił hotel Ali Baba Palace

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel Ali Baba mogę polecić z czystym sumieniem. Obiekt zadbany, z przepiękną zielenią, alejkami. Basen duży, nie ma problemu z leżakiem, plaża szeroka z mnóstwem leżaków, jest małe molo z zejściem na rafę, jednak jak to w Hurghadzie niestety zmęczona. Jedzenie przepyszne, zróżnicowane, 2 restauracje w ramach all inclusive + zawsze dodatkowo kolacja przy basenie, oraz dwie a'la carte (włoska i chińska). Obsługa przemiła na każdym szczeblu, w ogromnym lobby kelnerzy chodzą pod muszką i podają drinki. Kolejny plus- automaty z kawą oraz z napojami, więc nie trzeba stać i prosić o dolewkę ;). Zimne napoje, drinki i piwo podawane w dużych szklankach z Ikei. Animacje ok, mili animatorzy organizują czas, ale nie są nachalni. Ali baba to jedyny hotel w Hurghadzie z...lodowiskiem :) są również kręgle (w ramach all można wybrać jedna seria gry w kręgle, bądź 30min. lodowiska. Aqua park również zadziwia (jedno wejście w ramach all). Na przeciwko hotelu znajduje się Cleopatra Bazar- najlepszy sklep z egipskimi "suvenirami" gdzie nie trzeba się targować, gdyż na każdym produkcie jest naklejona cena. Hotel oddalony 15km od centrum Hurghady, 8km od lotniska, i 2km od Senzo Mall - dużej galerii z kinem, sklepami i Mc Donaldem. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (5) »

    2016-09-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.1

    goya5 ocenił hotel Ali Baba Palace

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    polecam hotel, basen świetny, serwis wystarczający, plaża czysta, a morze fantastyczne. Pokoje w miarę czyste, ale duże i ładnie wyposażone. Cudowne ogrody.

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (58) »

    2014-09-07
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 4.2

    andzia364 ocenił hotel Ali Baba Palace

    • Położenie
      5.4
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel dla mało wymagających,na pierwszy wyjazd do Egiptu

    2014-08-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.9

    romcio ocenił hotel Ali Baba Palace

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Pobyt od 8 do 22 sierpnia.Hotel jak najbardziej godny polecenia,reszta w kilku fotkach.

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2013-12-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.4

    Patrycja1981 ocenił hotel Ali Baba Palace

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Pozwolę sobie o same konkrety. Stosunek jakości do ceny (2tys za 7 dni all inclusive) myślę, że naprawdę ok. Luksusów się raczej za taką kwotę nie spodziewałam, natomiast hotel zasługuje na 3 a nie 4 gwiazdki. Mocno nadrabia basenem i czystością, natomiast jedzenie słabe, śniadania monotonne, a łazienka pozostawia wiele do życzenia. Obsługa bardzo miła, pomocna i nie nachalna co jest WAŻNE w Egipcie ;p. Jeśli ktoś chce poleniuchować na plaży i ponurkować wśród kolorowych rybek za niewielką cenę to polecam. OCENIAJĄC ELEMENTY PUNKTOWO KIERUJE SIĘ STOSUNKIEM JAKOŚĆ/CENA Pokaż »

    2013-05-08
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (3)
  • 5.8

    robert666 ocenił hotel Ali Baba Palace

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłem w tym hotelu 22 .02.13 plaża ,leżaki ,jedzenie OK.Miła obsługa nie czekają na dolca ;-) wszystko można załatwić zmieniałem pokój na inny bo klima nie dzialala i bez problemu. Pokoje sprzątana co dziennie + wymiana ręczników i pościeli.Łazienka średnia ale da się wytrzymać. jedna mają zasłonki w wannach inne szybę , w pokoju tv,lodówka 2 but.wody co dzien frre. klima ,taras.Po wymeldowaniu dostajecie pokuj na szybką kompiel jak macie późny wylot.Piękny ogród!!! baseny czyste 1 podgrzewany.Restauracje w alibabie sa 3 ,jedzenie przyprawione możan kożystać z 2 hoteli obok sniadania obiady i plaza mini zoo dla dzieci tez ok jedna z 3 plaz jak w PL. piasek i mozna bez butów pływać.Niestety z rafy to tylko kawałki;-( ale naprawde ok jestem 6 raz w Egipciei polecam.szpital obok wiec jak ktos dostanie faraona to w 3godziny postawią go na nogi ;-) Pokaż »

    2013-03-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    guteko ocenił hotel Ali Baba Palace

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Organizator jak i Hotel spełnił nasze wymagania na 5 + Hotel plaża pokój obsługa na najwyższym poziomie nawet dla wybrednych znajdziecie komfort czystość i spokój . Kameralny choć nie mały hotel piękny ogród zadbany . Jedzenie świeże urozmaicone dla każdego, polecamy włoską restauracje. Jeśli wybieracie się na wycieczkę polecam rejs statkiem z panoramicznymi szybami do oglądania raf i nurkowanie na rafach ;zaliczycie za jednym razem statek, nurkowanie, zwiedzanie Hurghady [ przejazd busem z hotelu i powrót przez miasto do portu] koszt to 60$ lub 50 eu 2 osoby. Przestrzegam przed zakupem płyty na statku z rzekomą pamiątką z rejsu będziecie na niej najwyżej 4 min i to w kiepskiej jakości koszt 20 $ . Blisko hotelu 3 min piechotą centrum handlowe Kleopatra ceny niskie nie trzeba się użerać z handlarzami.[NAJLEPIEJ DOLARY] My tam wracamy za rok o tej samej porze do tego hotelu. Pokaż »

    2013-01-13
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.6

    Gabriel ocenił hotel Ali Baba Palace

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel może nie najnowszy , ale ma fajną atmosferę , przyjazny dla niepełnosprawnych i rodzin z małymi dziećmi, przepiękne ogrody z zróżnicowaną roślinnością . Duży kompleks basenów , ogólnie czysty i zadbany . Pokoje duże – standardowe , TV , lodówka ( codziennie uzupełniana wodą butelkowaną ) , telefon , stara klima , balkon lub taras, łazienki w szczególności wymagały by remontu . Hotel położony nad plażą , wraz z Aladdin Beach oraz Jasmine Village stanowią potężny kompleks , blisko dużo sklepów , centrum handlowe . Personel hotelowy miły i uczynny , nie ma nacisku na napiwki . Gastronomia:Bez wielkiego szału , ale człowiek na pewno głodny nie chodził ( w szczególności , że można nawet skorzystać z późnej kolacji do północy ) , coś zawsze dla siebie znalazł . Do dyspozycji restauracje:główna , włoska ( tam się przeważnie stołowaliśmy ) , orientalna i na zapisy przy basenie ( nie warto ) oraz na plaży . Lobby bar , przy basenie i na plaży . Napoje gazowane (cola , sprite itd. , napoje owocowe , kawy z ekspresu , lane piwo ) Animacje na średnim poziomie , mini golf , tenis itp. Jak dla nas super oferta w rozsądnej cenie ( w zależności kto za ile wykupił ) Możliwość korzystania z infrastruktury sąsiednich hoteli Aladdin i Jasmine w opcji all , sprawia , że nie sposób się tam nudzić . Bardzo polecamy ten hotel mimo kilku jak dla nas mało istotnych wad i z chęcią kiedyś tam wrócimy . Pokaż »

    2012-12-29
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.6

    nin ocenił hotel Ali Baba Palace

    • Położenie
      5.4
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    bardzo miły hotel położony w przepięknym ogrodzie. duży basen, woda w nim nie jest podgrzewana zimą, ale kąpiel bardzo orzeźwiająca i przyjemna. plaża ok, przy plaży rafa koralowa z mnóstwem pięknych ryb, bardzo dobre miejsce do snoorkowania. jedzenie bardzo dobre, różnorodne, menu codziennie inne, w dużym wyborze, obsługa świetna i czujna. jestem bardzo zadowolona i polecam ten hotel. Pokaż »

    2012-11-20
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 4.3

    annapola ocenił hotel Ali Baba Palace

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.7
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Zalety hotelu to napewno : basen, czysta plaza, lokalizacja,dostepnosc lezakow,atrakcje dla dzieci.Jedzenie w miare ok , poza sniadaniami -codziennie to samo. Najlepsze sa kolacje w restauracji miedzynarodowej. Alkohole to nieporozumienie poza piwem i ginem reszta trunkow nie do przelkniecia. smierdza plynem do podlog.Sa dwa rodzaje whisky w all . highlander - ktory smakuje jak domestos i podroba johny walkera - john walker , ktory jest ok ale jest go malo trzeba sie upominac u barmana ze sie chce w kwadratowej butelce. dla smakoszy wodki proponuje zakupic sobie na wolnoclowce 1l finlandii za 42zl . tamtejsza wodka to bimber. Animacje takie sobie . ogolnie hotel nie jest zly poza drobnymi fantami. Dzisiaj trafic na idealny hotel w tej cenie graniczy z cudem.Nie warto jechac na zakupy do centrum bo prawie wszystko jest w hotelowych butikach i to w tych samych cenach. sa ciuchy , slodycze,pamiatki i bizuteria. w centrum mozesz zostac okradziony. Pokaż »

    2012-10-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1013 14 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny