Hotel Hilton Sharm Waterfalls Resort Ras Um el Sid *****

Hilton Sharm Waterfalls Resort

Ocena hotelu (32 opinii)

4.3
  • Położenie
    4.0
    • Odległość od plaży / stoku 5.1
    • Plaża / stoki 3.2
    • Cicha i spokojna okolica 4.9
    • Restauracje w okolicy 3.4
    • Atrakcje w okolicy 3.4
    • Komunikacja 4.0
  • Pokoje
    4.6
    • Wielkość 4.7
    • Standard wyposażenia 4.4
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.3
  • Wyżywienie
    4.3
    • Ilość i dostępność 4.5
    • Smak i jakość potraw 4.6
    • Różnorodność potraw 3.8
    • Obsługa 4.4
  • Hotel
    4.2
    • Basen 5.1
    • Udogodnienia dla dzieci 3.3
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 3.6
    • Obsługa 4.6
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    4.6

Rekomendacja

77% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.5

    Pawel_1581 ocenił hotel Hilton Sharm Waterfalls Resort

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel ciekawie położy kaskadowo. Nie trzeba było biegać po schodach, bo była "ala szklany wagonik" ,który robił za windę.Sporo basenów,choć woda chłodna, nie podgrzewana, albo ja tego nie czułam. Jedzenie - mała różnorodność, znaczy mały bufet jak na Egipt powiedzmy połowa tego co w większości hoteli, ale za to doprawione co jest rzadkością w Egipcie. Smaczne i duży plus ,że można sobie coś zamówić ekstra w ramach allinclusive np. Ja zamówiłam sobie zupę francuską cebulową i zrobiono ją specjalnie dla mnie.Obsługa w stołówce średnia.Poszłam na śniadanie,stałam w kolejce za arabką obłożoną małymi dziećmi. Wpadł francuz, zabrał wszystkie jajka bez kolejki...bo dał kilka dolarów.Czyli typowe zachowanie Egipcjan. Cała obsługa hotelu była miła ,ale za napiwki.TEż typowo. W hotelu zatrzęsienie Rosjan i Brytyjczyków, trochę Polaków, Włochów, Chorwatów, sporo Niemców i Skandynawów. Raz jako animacja wieczorna były wybory miss hotelu.. skończyło się na przepychance Rosjanie kontra reszta hotelu. Miałam ubaw patrząc jak hotel jak jeden mąż się podzielił na dwa obozy. Pokoje - małe ,ale wygodne. Czyste. Gorzej z klatkami schodowymi opanowanymi przez mrówki (4 razy większe niż nasze polskie). Ciężko było przejść by nie zostać ukąszonym. COdziennie rano ktoś z obsługi biegał z rozpylaczem i pryskał trawę jakimiś chemikaliami, nie wiem po co ,ale śmierdziało niesamowicie pod wieczór jak się otworzyło okno w pokoju. Plaża - w Sharmie raczej nie ma plaż ,tylko zejścia za rafę ,ale tu było jakieś 5 metrów miejsca do poleżenia w wodzie na głębokości kolan potem zaczynała się rafa. W jeden dzień nad ranem podpłynęły rekiny. Nikt nikogo nie ostrzegł.. w hotelu była grupa profesjonalnych nurków i ostrzegli turystów. Okolica hotelu - było ulica handlowa, do centrum woził nas busik hotelowy. Nie daleko hotelu były cluby nocne z dyskotekami. Hotel nie miał żadnej dyskoteki choć byli w nim prawie sami młodzi ludzie.Wieczorami wiało nudą, dlatego trzeba było wychodzić na spacery poza hotel. Pokaż »

    2013-10-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    Renia73 ocenił hotel Hilton Sharm Waterfalls Resort

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłam w tym hotelu dwa razy w 2010 i w 2011 r. Hotel duży,położony na klifie. Plaża mała. Dużo basenów. Spory wybór jedzenia,mi bardzo smakowało. Obsługa okey,pokoje sprzątane codziennie. W pokojach duży zapas wody,kawa,herbata,cukier biały,brązowy,śmietanka do kawy. Animacje bardzo fajne. Byłam bardzo zadowolona i chętnie bym tam jeszcze wróciła. Mam jedynie zastrzeżenia do organizatora Alfa Star....... Pokaż »

    2013-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    Klapek ocenił hotel Hilton Sharm Waterfalls Resort

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel pięknie położony na klifie, większość pokoi z widokiem na morze. Między głównym budynkiem (z restauracją, lobby i 24h barem oraz barem "sportowym" Latinos) a dolnymi poziomami z głównymi basenami, plażą i restauracją kursują dwie kolejki linowe. Bardzo wygodne, bo łażenie po schodach w upale to jakaś masakra. Jedzenie typowo egipskie, dość dostępne, choć przyznam, że często chodziłem tam głodny. Np. pomiędzy 16.30 a 18.30 nie ma w hotelu niemal nic do jedzenia (oprócz dosłownie w sumie 20 kanapek na tyłach głównego baru), a to przecież godzina schodzenia z plaży i większośc ludzi jest po prostu głodna... Minusem hotelu są baseny. Tylko basen przy Health Clubie ma podgrzewaną wodę, w pozostałych jest ona wręcz domrażana i wejść do niej nie sposób. Wszystko rekompensują piękne widoki, fantastyczna rafa na plaży (można nurkować z pomostu lub po prostu brodzić przy brzegu - tysiące skamielin w zasięgu ręki). Dobre drinki. No i na koniec dwie irytujące sprawy: z wyjątkiem głównej restauracji pozostałe wymagają zapisów. Ale nie ma ograniczeń, z wyjątkiem (beznadziejnego) włoskiego bistro, gdzie można się zapisać raz na tydzień. Druga rzecz to obecność równoległej formuly "ultra", która powoduje niewąskie zamieszania w barach. "Cuba libre" Wam nie dadzą (bo to formuła ultra), ale rum z colą, limonką i lodem - jak najbardziej. Idiotyzm. W sumie polecam, hotel niezły. Ale dla mnie "królem Egiptu" (po 6 pobytach) pozostaje Iberotel Lamaya w Marsa. Pokaż »

    2013-03-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.7

    tomasz63 ocenił hotel Hilton Sharm Waterfalls Resort

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hilton i 5 gwiazdek do czegoś zobowiązuje. Klimatyzacja nie czyszczona- smród. W głównym barze o północy brak lodu do drinków, animacje - poziom sprzed 15 lat. Jedzenie - jeśli mięso z grila to przypalone, jeśli smażone to przypalone. Rosół - to przesolona woda. Kuchmistrz zna chyba tylko dania z makaronu i pomidorów i razem wymieszane. TRAGEDIA. Pokaż »

    2013-02-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.5

    Ania ocenił hotel Hilton Sharm Waterfalls Resort

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Kompleks położony na klifie, zajmuje dość duży teren. Ogólne wrażenie moim zdaniem jest dobre, dużo zieleni, basen baaardzo duży. Pokoje czyste i przestrzenne. Jedzenie bardzo smaczne. Zdarzają się małe wpadki (np. coś jest remontowane lub naprawiane) ale to jest naturalne, hotel się rozwija. Nie zwracałam na to uwagi, zresztą nie było to jakoś bardzo natarczywe. Obsługa jest bardzo miła, codziennie inne zwierzątko zrobione z ręczników :) Gdy mocno poparzyło mnie słońce i bąbel na moim ramieniu zauważył kelner, przyniesiono mi watkę nasączoną jakąś chłodzącą maścią i plaster. Jedyny problem może sprawiać położenie na klifie. Miło się schodzi w dół, natomiast gdy chcemy przejść w odwrotnym kierunku duże nachylenie terenu może być uciążliwe. Na szczęście jest szklana, panoramiczna winda, ktorą można podróżować góra-dół. Kolejnym małym problemem jest zapah, który uaktywnia się szczególnie w nocy. Uważam, że to jakiś nawóz, aby trawa ładnie rosła. Niestety jest on nieprzyjemny i dość intensywny. Plaża jest niewielka, za to rafa piękna (idealna na nurkowanie lub snorking. Okolica hotelu jest atrakcyjna. Polecam szczególnie spektakl w Alf Leila Wa Leila - po prostu bajka! :) Ogólnie polecam ten hotel, spędziłam tam fajne wakacje. Pokaż »

    2012-05-26
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.6

    Piotr_Wilkoszarski ocenił hotel Hilton Sharm Waterfalls Resort

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel i obsługa z pozoru ok.Niestety gdy hotelowy jubiler próbował nas okraść,ani obsługa, ani rezydent nawet nie próbowali nam pomóc.Recepcjonista był głuchy na nasze prośby o telefon na policję.A jubiler zniknął ze złotym pierścionkiem.Nie do pomyślenia,że w takim hotelu ma swą siedzibę jubiler oszust i wszyscy udają,że jest ok.Uwaga również na animatorów.Spośród wszystkich akurat Polka próbowała nas oszukać.Zaprosiła nas na super dyskotekę.Nie chcieliśmy się zgodzić, ale po zapewnieniach,że obsługa nas odwiezie jak tylko będziemy chcieli-daliśmy się namówić.Zapłaciliśmy 40$ od osoby,na miejscu darmowe jedynie miejscowe alkohole,muzyka do bani, więc chcieliśmy wracać.Okazało się,że właśnie umowa się zmieniła i możemy wracać na własny koszt(ok 30km).Z premedytacją nas oszukała.Dopiero po groźbie,że sama zapłaci za nasz transport znalazł się hotelowy kierowca.Na drugi dzień animatorka udawała,że nas nie widzi.Ta sytuacja plus sprawa z jubilerem daje do myślenia.Hotel o takim standardzie nie powinien pozwalać sobie na takie sytuacje. Pokaż »

    2011-10-19
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 4.9

    MARITAD ocenił hotel Hilton Sharm Waterfalls Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel swoje pięć minut ma już za sobą.Jest trochę podstarzaly.Dla mnie to jakieś cztery gwiazdki.Wyjazd należał do udanych.Byliśmy tam z biurem Alfa Star,nie mam do tego biura żadnych zastrzeżeń.W hotelu każdy znajdzie coś dla siebie,animacie w języku angielskim,rosyjskim i niemieckim.Polecam restauracie włoską,rezerwacja raz na tydzień,beduińska nic ciekawego,libańska ujdzie w tłoku,rezerwacje pięć razy w tygodniu.jedzenie ogólnie dobre,obsługa bardzo dobra.Pytania wrazie potrzeby proszę kierować na skrzynkę. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2011-06-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.7

    Heniek64 ocenił hotel Hilton Sharm Waterfalls Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Byłem w wielu hotelach w Egipcie i Turcji i Hiton wśród nich wypadł najbladziej.Nie mogę wyjść ze zdumienia,że ktoś był zachwycony kuchnią,gdyż jakość ,smak oraz niewielki wybór wiecznie powtarzających się potraw bardzo mnie zawiódł.Obsługa dopóki nie będziesz jej premiował, nie będzie się spieszyła z obsługą...Po nazwie Hilton spodziewałem się czegoś więcej...Ogólnie było fajnie i można tam pojechać,ale bez rewelacji.Dodaję,że nie jestem wymagającym zbytnio klientem.. ani dziwakiem:-) Pokaż »

    2011-04-14
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.9

    jozekowska ocenił hotel Hilton Sharm Waterfalls Resort

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byliśmy 4 raz w Egipcie.Hotel OK czysto, codziennie zmiana pościeli i ręczników , jedzenie było lepsze w Sindbadzie-Hurgada,może dlatego że w kuchni był europejczyk,ale nie można narzekać :dwa podgrzewane baseny -ważne zwłaszcza po zimie,mieliśmy 26st.ciepła(marzec).Jedyny minus dolot z Gdańsk via Szczecin zajął 6 godzin i oczywiście był opóżniony o drobne 12 godzin! Pokaż »

    2011-03-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.6

    Krzysztof ocenił hotel Hilton Sharm Waterfalls Resort

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Bez rewelacji. Hotel wymaga porządnego remontu. Warto korzystać z basenu przy hotelu - cisza, spokój, drinki na wyciagnęcie ręki. Animacje i rekreacja poniżej przeciętnej; animatorki (chyba z Ukrainy) mało przekonywujące. Jedzenia wbród, ale po kilku dniach wydaje się, że nie ma nic do jedzenia - mały wybór, napoje na zamówienie (czasami trzeba było długo czekać) i nie zimne. Niektórzy z obsługi wyraźnie znudzeni (brak reakcji na zamówienie, marsowa mina). Z jednej strony można narzekać długo, ale z drugiej strony żal było wyjeżdżać. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2010-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny