Hotel Alpen Pejo **

Alpen

Ocena hotelu (10 opinii)

3.3
  • Położenie
    3.4
    • Odległość od plaży / stoku 3.4
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 4.2
    • Restauracje w okolicy 2.8
    • Atrakcje w okolicy 2.5
    • Komunikacja 3.5
  • Pokoje
    3.2
    • Wielkość 2.7
    • Standard wyposażenia 2.8
    • Czystość 3.9
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    3.8
    • Ilość i dostępność 3.6
    • Smak i jakość potraw 3.9
    • Różnorodność potraw 3.9
    • Obsługa 4.0
  • Hotel
    2.2
    • Basen 1.0
    • Udogodnienia dla dzieci 1.3
    • Animacje i rozrywka 1.7
    • Sport 2.2
    • Obsługa 2.9
    • Czystość 4.0
  • Jakość / cena
    3.7

Rekomendacja

57% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.9

    Animek ocenił hotel Alpen

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Nie zgadzam sie absolutnie z opiniami. Widac ze pisza go osoby, ktore nie znaja jakosci hoteli we Wloszech i nie jezdza zbyt czesto. Hotel za ta cene jaka oferuje ( bardzo niska) jest naprawde ok. Jedzenie jest BARDZO smaczne, roznowrodne i jest go duzo, pokoje rozne, faktycznie sa malutkie ale sa tez naprawde duze pokoje. Nie wszytskie sa odnowione to fakt ale jest przyzwoicie, cieplo i czysto ( sprzataja codziennie). Jedyny minus dla mnie to to ze sa koce a nie koldry, oraz brak wieczornej rozrywki ( trzeba sie we wlasnym zakresie bawic sa do tego dwie sale). Jest kilka pokoji z grzybem ale z tego co widzialam na biezaco to odmalowywuja i dotyczy to tylko KILKU pokoji. Woda goraco jest rano i wieczor , po nartach ok 17-18 jezeli jest duzo osob w chotelu bywa letnia - alemto chyba wina bojlera. Dla kogos kto jedzie jezdzic naprawde super polecam, u nas nie bylby to raczej hotel a taki pensjonat poprostu ale wszystko jest ok. Obsluga tez mila, bardzo dobrze mowia po angielsku. Pokaż »

    2013-01-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 4.6

    ryslit ocenił hotel Alpen

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.6
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Przypadkowo przeczytałam opinie o hotelu Alpen i jestem zdziwiona tymi negatywnymi. Byłam w tym hotelu i warunki są podobne do warunków w innych hotelach. Czysto, dobra atmosfera i dobre jedzenie, a cena przystępna. nie ma nocnego życia, pijaństwa i hałasów. Doskonałe miejsce dla narciarzy. Można jeździć w samym Peio, a także w Tonale, Marilevie.. Pokaż »

    2011-12-22
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 2.2

    martaloo9 ocenił hotel Alpen

    • Położenie
      2.6
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      1.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Ciepła woda w danych godzinach, co jest męczące, posiłki dobre różnorodne, pokoje baaardzo małe, czysto, codziennie sprzątane pokoje, nie polecam hotelu na wyjazd rodzinny EWENTUALNIE dla młodzieży - na obóz, brak atrakcji, brak dyskotek, stoki - REWELACJA hotel _ MOGŁO BYĆ !)) RAZY LEPIEJ, polecam hotel Domina, natomiast nie ten Pokaż »

    2011-02-06
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.7

    shamansnowboardpl ocenił hotel Alpen

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    witam wszystkich. W grudniu 2009 byliśmy całym "teamem" z Olimpem w tym hotelu, i na prawdę nikt nie narzekał. Wszystko było OK, żarcie dobre i dużo, nikt nie chodził głodny a i na stok zostawało żeby sobie zrobić... wiadomo. nie jest to pięć gwiazdek. Jak ktoś chce to są takie w Tonale pod samym stokiem. odpowiednio droższe... Jakość do ceny jest jak najbardziej dobra, i na prawdę ludzie OCENIAJCIE OBIEKTYWNIE, bo potem na kolejny wjazd robię, jestem zadowolony z ostatniego, a ludzie czytają takie pierdoły i do mnie dzwonią i mówią o grzybach, braku ciepłej wody itd co nie ma nic wspólnego z rzeczywistością... Wady oczywiście są. - Nie jest to na pewno piękny hotel z łóżkami z baldachimem. Po prostu normalny hotel z bardzo miłą obsługą... - WiFi płatne. tego nie rozumiem. w Austrii, Niemczech a nawet Polsce jest wszędzie i za free. We Włoszech niestety nie. ale to wszędzie. Nie tylko w Alpen. - Pomieszczenie na sprzęt. W osobnym budynku, nieogrzewane. OK. Ale można za to sobie sprzęta naostrzyć, nasmarować i nikt się o to nie czepia. Dla mnie OK. Mam sprzęt z raczej wysokiej półki (nie mówię o "sklepowym world cup" tylko o na prawdę porządnym sprzęcie) i nie przeszkadza mi że nie śpi w ciepłym łóżeczku... Ciekawe ile z tych osób co tak "dbają" o sprzęt wyciera krawędź po jeździe, serwisuje sprzęt regularnie czy odkręca wiązania jak nie jeździ... byliśmy rok temu, jedziemy w tym i pewnie pojedziemy też za rok! Pokaż »

    2010-12-06
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 1.1

    basia4822 ocenił hotel Alpen

    • Położenie
      1.3
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Nieuczciwe by było żeby nie uprzedzić innych przed nieuczciwością biura podróży i właściciela hotelu „masakra , do tej pory jestem w szoku...” ja też dalej jestem w szoku: na ścianach grzyb np. cały sufit w łazience albo jedna ściana w pokoju; wydobywający się smród z kanalizacji jak przy przepełnionym szambie (kanalizacja miejska); obiado-kolacja – trzeba mieć tupet żeby „takie coś” podawać Pokaż »

    2010-04-08
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.0

    pilehu ocenił hotel Alpen

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.7
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel zawiódł mnie całkowicie. Pokoiki tak małe, że aby dwie osoby zamieszkałe w pokoju mogły sie wyminąć to jedna z nich musi usiąść na łóżku. Podobnie z łazienką, woda ciepła jest tylko okresowo a ciśnienie tak słabe, że czasami wogóle nie płynie (szczególnie przykra to dolegliwość jeśli znajdujecie się właśnie pod prysznicem i nie można się spłukać). Otwarcie drzwi do łazienki powoduje konieczność zamknięcie drzwi do szafy (jeśli takowa jest w pokoju, bo niektóre pokoje mają tylko wnękę w ścianie zamykaną gwożdziem). Okno nieszczelne i nie da się go zamknąć, ale na szczęście było ciepło i dobrze grzali. Nie ma suszarni na narty, ani żadnego pomieszczenia dla ich przechowywania (nie licząc garaż na zewnątrz) po prostu narty zostawialiśmy w bagażniku samochodu. Ale najsłabszym elementem są posiłki. Np. naleśnik zawinięty z plasterkiem zwiędnietej szynki jako danie główne. Nikomu nie polecam tego hotelu, w każdym razie nie za cenę 268 EURO/tydzień. Pokaż »

    2010-03-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.3

    kamila_kp ocenił hotel Alpen

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Według mnie hotel ok. Moze nie posiada luksusow ale za cenę którą oferują warto jechać. Bardzo miła właścicielka i obsługa. Jedyny minus który mi przeszkadzał - brak suszarni na sprzęt (choć oddzielne pomieszczenie było).

    2010-03-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    Piotrek ocenił hotel Alpen

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Właśnie wróciłem z tego hotelu. Kompletnie nie zadzam się z poprzednimi opiniami. Ten hotel nie odstaje od *** hoteli. Mam porównanie bo na narty do włoch jeżdżę co roku. Owszem nie jest nowy, ale tynk się trzyma, jest ciepło, w łazience jest kaloryfer i kabina. Woda gorąca. Wszystko można wysuszyć. Obsługa bardzo miła. Jedzenie super!! za tą cenę warto pojechać. Pokaż »

    2009-12-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.8

    darry ocenił hotel Alpen

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Właśnie wróciłem z pobytu w tym hotelu. Tragedia !!! Hotel klasy "wczesny Gomułka". Taki standard, że wstyd komuś go polecić nie mówiąc już o organizacji w nim tygodniowej imprezy narciarskiej. Żadnych rozrywek w hotelu, okolica to totalne odludzie. Pokój z górnym oświetleniem 1x40W - ciemnica i nora. Na trzy osoby w pokoju jedno krzesło i jeden kaloryfer żeby wszyscy mogli wysuszyć rzeczy na narty na następny dzień. Brak możliwości wysuszenia butów narciarskich w pomieszczeniu narciarni. TV - cztery włoskie kanały. Łazienka bez kaloryfera ale z potężnym grzybem na ścianie. Dawno czegoś takiego nie widziałem. Radzę omijać ten hotel. Pokaż »

    2009-12-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.0

    Sylwek ocenił hotel Alpen

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    masakra , do tej pory jestem w szoku . W Polsce dawno nie widziałem tak kiepskich warunków zakwaterowania . Pokoje z popękanymi tynkami i nie pasującymi drzwiami , łazienki bez kabiny sam brodzik z kawałkiem zasłonki . Hotel znajduje się na uboczu Pejo w zacienionym miejscu . Pokaż »

    2009-05-07
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny