Hotel Creta Maris Hersonissos *****

Creta Maris

Ocena hotelu (11 opinii)

5.1
  • Położenie
    5.3
    • Odległość od plaży / stoku 5.8
    • Plaża / stoki 5.5
    • Cicha i spokojna okolica 5.1
    • Restauracje w okolicy 5.2
    • Atrakcje w okolicy 5.2
    • Komunikacja 5.2
  • Pokoje
    5.2
    • Wielkość 5.3
    • Standard wyposażenia 5.2
    • Czystość 4.9
    • Łazienka 5.3
  • Wyżywienie
    5.2
    • Ilość i dostępność 5.3
    • Smak i jakość potraw 5.0
    • Różnorodność potraw 5.3
    • Obsługa 5.0
  • Hotel
    4.9
    • Basen 5.5
    • Udogodnienia dla dzieci 4.5
    • Animacje i rozrywka 4.7
    • Sport 4.8
    • Obsługa 4.7
    • Czystość 5.2
  • Jakość / cena
    5.1

Rekomendacja

83% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 2.7

    Madzikowski ocenił hotel Creta Maris

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel może i ładny, ale pracownicy to oszuści i złodzieje. W ramach tego, że byliśmy tam na naszej podróży poślubnej pierwszego dnia przygotowali nam niespodziankę wino musujące daktyle itp., jednak również tego dnia ktoś połaszczył się na moje perfumy, 300 zl w plecy, na koniec wyjazdu policzyli nas za wino, które wypiliśmy na niby darmowej kolacji (pani zapomniała poinformować nas, że za wino trzeba zapłacić). Generalnie niemiłe wspomnienia pozostawili po sobie i napewno nigdy tam nie zawitam, a wszystkim wybierającym się w to miejsce radzę zdwojoną ostrożność, niedajcie się nabrać na ich miłe uśmiechy. Żenada jak na taki hotel. Pokaż »

    2012-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    mr6319 ocenił hotel Creta Maris

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Witam. Pojechałem do Terra Maris a zostałem zakwaterowany w Creta Maris. Szczerze powiem, że nie żałuję. Dwa tygodnie w hotelu z polecenia spędzone w bardzo miłej atmosferze. Zarówno wszelka obsługa, od panów rozwijających parasole i sprzątających po turystach jak wszyscy barmani i kelnerzy na stołówkach i panie sprzątające bungalowy i pokoje - po prostu przemili ludzie!!!! Polecam wszystkim dla rodzin z dziećmi. Miałem okazję spędzić miłe dwa tygodnie wśród bardzo kulturalnych i wspaniałych ludzi z Polski (pozdrowienia dla Magdy i Maćka, Jarka i Marzeny, Łukasza i Magdy, Grzegorza z żoną, i wielu innych par wypoczywających razem z nami. Jeszcze raz polecam ten hotel wszystkim chcącym spędzić wakacje w przepięknym i zadbanym miejscu. Pokaż »

    2012-08-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    olka_171 ocenił hotel Creta Maris

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Każdy może znaleźć coś dla siebie. Hotel blisko centrum a mimo to jest cicho i spokojnie. Dużo atrakcji na terenie hotelu. Przemiła obsługa. Hotel jak na Grecję - wzorowy!!!

    2012-06-12
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.4

    frafa ocenił hotel Creta Maris

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Zadbany, urządzony ze smakiem hotel.Umiejscowiony obok hałaśliwego Hersonissos.Pokoje z balkonami, wystarczającej wielkości, wyposażone w 2 suszarki do włosów, żelazko, czajnik, lodówkę-mini bar, telewizor ( 3 kanały polskie ). Łazienka ładna, czysta. Codziennie uzupełniana jest kawa, herbata, cukier-bezpłatnie. Jedzenie smaczne, urozmaicone,napoje do obiadu i do kolacji są płatne np. woda gaz.1 litr- 3,5 e. Po przyjeździe hotel życzy sobie depozytu środków na dodatkowe koszty.Można jednak powiedzieć,że będzie się cały czas płacić gotówką ( co jest trochę niewygodne ) i nie trzeba deponować pieniążków.Na basenie i plaży -serwis ręcznikowy. Miłym zaskoczeniem jest brak hałasu i uciążliwych animacji.Warto poprosić o pokój z widokiem na morze, nam się udało zmienić w 2 dniu pobytu ( bez dopłat ). Teren hotelu i bungalowów bardzo gustownie urządzony. Dobra komunikacja autobusami z Heraklionem i Agios Nikolaos. Polecam też wyjazd na Santorini, jeden z cudów świata. Pokaż »

    2011-08-15
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.6

    bdobeck ocenił hotel Creta Maris

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wybraliśmy hotel Terra Maris ,który jest bliżniaczym dla Creta Maris ale trochę dalej od morza,na wzgórzu z opcją all inclusive.Po przyjeżdzie okazało się,że ze względu na to ,że są to duże hotele a w maju nie mają pełnego obłożenia zakwaterowano nas w droższym Creta Maris,aby dlamałej ilości gości nie uruchamiac kuchni.Creta Maris jest droższy ale oferuje dwa posiłki.Biuro Itaka tak się spisało,że zakwaterowano nas w pokoju na parterze z widokiem na morze,parę kroków do jednego z basenów.Wspaniała pogoda,łóżka z parasolami przy basenie wolne,ręczniki mogły leżec do wieczora.Kilkoro Niemców przy naszym basenie a poza tym cisza i spokój.Zadnej bieganiny dzieciaków i hałasu.Pokój czysty,ładnie urządzony (nawet deska iżelazko do prasowania).Sprzątane codziennie i wymieniane ręczniki,dokładane środki czystości oraz kawa i herbata.Jedzenie przepyszne i ogromne ilości.Jestem bardzo wybredna i pedantyczna pod względen czystości,byle co mnie nie zadowoli ale ten hotel przeszedł wszelkie oczekiwania.Animacje były ale akurat to mnie nie interesuje.Zwiedzaliśmy na własną rękę,bo blisko do autobusu ,którym można dojechac samemu do Heraklionu,Knossos,Agio Nicolaos,Wyspę Trędowatych i akwariu.Z biurem byliśmy w Samarii.Polecam oba hotele jak i usługi Itaki .z którą byliśmy nie raz i nigdy nas nie zawiodła. Pokaż »

    2011-04-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    adam w. ocenił hotel Creta Maris

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Pisze opinie z urlopu. Do hotelu nie mam najmniejszych zastrzezen. Bardzo dobrze posilki, profesjonalna obsluga, polozenie niedaleko glownego deptaku w Hersonissos, Bardzo niska cena przy last minute z Itaki, ladna, jak na warunki kretenskie plaza Pokaż »

    2010-06-16
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.0

    Maciek Pertagoński ocenił hotel Creta Maris

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    A ja pamiętam, że obsługa się tam na mnie wydzierała bo niby miałem agresywnego psa. Pluli mi do jedzenia, a jak wchodziłem do basenu to wysyłali kogoś żeby na chwilę przy mnie usiąść i się zsikać do wody. Poza tym rachunek wystawili na 2 razy większy od innych klientów. Nigdy tam nie wrócę i nie polecam tego hotelu!!! Pokaż »

    2009-06-11
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 5.2

    paulinaka paulinaka ocenił hotel Creta Maris

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Pokoje od strony ulicy nie są najlepszą opcją do wyboru, jeśli kogoś już stać na taki hotel warto dpołacić i wziąść pokój z widokiem. Obsługa super, czujemy się naprawdę bardzo dobrze szczególne w restauracji. Posiłki wyborne. Hotel na pewno was oczaruje i nie będziecie rozczarowani Pokaż »

    2009-05-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    lucjanmmm lucjanmmm ocenił hotel Creta Maris

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Moim zdaniem to jeden z lepszych hoteli w mieście! Hotel dla wymagających i lubiących luksus. Ogromny czysty basen, odzielny dla dzieci. Ulokowany tuż przy plaży. Zejście do morza nieco kamieniste ( w tym miejscu w którym my plażowaliśmy). Możliwośc zjedzenia na świeżym powietrzu, bardzo dobrej jakości bar basenowy. Pokaż »

    2009-05-10
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 6.0

    bożena_mama bożena_mama ocenił hotel Creta Maris

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Rewelacyjny hotel z klimatem. Bungalowy urządzone jak prawdziwe greckie domki. Pyszne jedzenie. Pomimo rozmiaru b. intymnie. 2 razy dostaliśmy prezenty-niespodzianki - czapeczki, torba na plażę. Byliśmy oczarowani...

    2009-04-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny