Hotel Premier Tac Alanya ****

Premier Tac

Ocena hotelu (32 opinii)

5.2
  • Położenie
    5.2
    • Odległość od plaży / stoku 5.4
    • Plaża / stoki 5.3
    • Cicha i spokojna okolica 4.5
    • Restauracje w okolicy 5.6
    • Atrakcje w okolicy 5.1
    • Komunikacja 5.6
  • Pokoje
    5.2
    • Wielkość 5.1
    • Standard wyposażenia 5.3
    • Czystość 5.1
    • Łazienka 5.5
  • Wyżywienie
    5.6
    • Ilość i dostępność 5.8
    • Smak i jakość potraw 5.8
    • Różnorodność potraw 5.6
    • Obsługa 5.2
  • Hotel
    4.7
    • Basen 5.0
    • Udogodnienia dla dzieci 4.4
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 4.3
    • Obsługa 4.8
    • Czystość 5.0
  • Jakość / cena
    5.4

Rekomendacja

90% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.2

    izapp1 ocenił hotel Premier Tac

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłam razem z rodziną w tym roku na 2 tygodniowym wypoczynku w Turcji w hotelu Tac Premier. Ogólne wrażenia - bardzo pozytywne, mimo początkowych problemów z pokojami. Lecieliśmy z Rzeszowa, więc już w Alanyi byliśmy około 21 - od razu kolacja i wielkie zamieszanie. Okazało się, że hotel jest przepełniony i mimo dania łapówki otrzymaliśmy pokoje w tzw. starej części. Co więcej - zamówione dwa pokoje były na zupełnie innych piętrach! Później - po rozmowach z recepcją zamieniono nam jeden pokój na inny, leżący na przeciw drugiego. Ale dalej jeden był w porządku (po remoncie), w drugim jednak było bardzo gorąco i niekomfortowo. Sprawa zakończyła się jednak szczęśliwie - po tygodniu zmieniono nam pokoje całkowicie na te w części nowej - wszystkie eleganckie, czyste, zadbane, nowoczesne. Jedzenie - bardzo smaczne, różnorodne. Obsługa - fantastyczna! Wszyscy uśmiechnięci, bardzo mili.Do plaży przysłowiowy "rzut beretem". Leżaków na plaży kupować nie trzeba, żaden wymóg. Polaków w hotelu niewiele, w czasie naszego pobytu było może 7-8 osób oprócz nas. Ale i tak zabawa była przednia :). Z animacji byłam zadowolona, chociaż faktycznie mogłoby być ich więcej, szczególnie w środku dnia. Ogólnie, mimo początkowych problemów pobyt wspominam niezwykle miło. Turcja jest krajem, który odwiedzić trzeba, a hotel Tac Premier mogę z czystym sumieniem polecić. Pokaż »

    2011-12-10
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 6.0

    Sum ocenił hotel Premier Tac

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Idealne położenie hotelu ,wszędzie blisko,do centrum,sklepów ,plaży i portu.Pokój bardzo ładny na 4 piętrze.Pokoje sprzątane codziennie,obsługa bardzo miła,3 bary z alkoholem.Super długi basen (włączane jakuzzi w basenie)oraz mały brodzik dla dzieci.Na nogach można dojść do bazaru(ceny takie same jak w pobliskich sklepach) i ,do portu (prosta droga 20 min w porcie dyskoteki do rana) ;piękne parki palmowe po drodze.Polecam wszystkim,na pewno każdy będzie zadowolony !!! Nie zgadzam się z opiniami że jest to Hotel nie dla Polaków ,totalna bzdura! ten kto tak pisze to albo nie potrafi dogadać sie po angielsku albo po prostu nie potrafi poprosić o zmianę pokoju co tez jest możliwe bez problemu :) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2011-08-24
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 5.8

    VictoR80 ocenił hotel Premier Tac

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Generalnie polecam w 100%. Wróciliśmy tydzień temu z Alani. Wakacje bardzo udane. Choć nie obeszło się bez małych przygód. Prawdą jest to co pisali przedmówcy o przyznawaniu pokoji dla Polaków. Na początek dostają te najgorsze, często na parterze. Ale wszystko da się załatwić. Kilka euro niestety trzeba poświęcić dla pana recepcjonisty. Hotel czyściutki. Konieczność noszenia czerwonych opasek ALLINCL mimo że cały chotel jest w tym systemie. Plażą hotelu - nr 12, znajduje się ok 100m. Cena za dzień ( 2 leżaki i parasol)to 10TL (ok 18zł). Kurs w kantorach Alani ok 2,40 TL za 1 EURO. Komunikacja z centrum (centrum=druga strona półwyspu KALE) rewelacyjna. Albo idziemy ok 30 min spacerkiem wzdłuź głównej ulicy handlowej albo przy hotelu wsiadamy w autobus miejski z nr 1 i jedziemy ok 5 przystanków ( cena 1,25TL za osobe). Warto wybrać się także na wyprawę na twierdzę górującą nad Alanyą (KALE). Są tam 2 zamki jeden z płatnym wejściem (10TL) i drugi z wejściem darmowym (ten z darmowym dla mnie ciekawszy gdyż jest tam mniej turystów). Na wzgórze KALE wjechać możemy autobusem miejskim nr 4 (1,25TL) lub taksówką, których pełno jest u stóp wzgórza (ok 15TL). W mieście do wyboru sporo wycieczek fakultatywnych., w cenie znaczne niższej niż u polskich przedstawicieli biur podróźy. JESZCZE RAZ BARDZO POLECAM TAC PREMIER NA UDANY URLOP ! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (13) »

    2011-08-02
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 5.3

    Tomasz ocenił hotel Premier Tac

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel położony w centrum , wszędzie blisko . Obsługa miła i pomocna . Pokoje niestety małe , ale czyste . Wyżywienie bardzo dobre , jedynie czasami był problem z wolnymi miejscami . Basen jak na hotele w Alanyi dosyć duży , składający się jak by z dwóch połączonych ze sobą ( druga część basenu w cieniu) . Mało animacji wieczorem .Ogólnie hotel bardzo dobry polecam . Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2011-07-31
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.7

    Anna Wisłocka-Bogdanowicz ocenił hotel Premier Tac

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Nie zgadzam się z opinią, że Polaków traktują gorzej albo przydzielają gorsze pokoje. Dają takie jakie mają wolne, jesli pokój się nie podoba to zawsze można się przenieść do innego, najpóżniej następnego dnia. Ja miałam pokój z widokiem na basen, na drugim piętrze. Faktycznie muzyka głośna do godziny ok. 23.15, ale to przecież nie jest późno, przynajmniej nie na wakacjach. Dzieci nie miały żadnego problemu z uśnięciem, zmęczone po całodziennych kąpielach i wieczornych spacerach. Nie zaznaczyłam dla kogo moim zdaniem ten htel jest przeznaczony, bo uważam, że dla wszystkich: może być bazą wypadową, bo wszędzie blisko, animacja dla dzieci + brodzik i blisko do plaży to atut dla rodzin z dziećmi, młodzież ma tzw. disco tour, czyli codzienny objazd dyskotek w mieście z animatorem. Czas można spędzać w hotelu lub na plaży, wieczorami, gdy temperatura pozwoli można przespacerować się do portu, na Kale lub targ, wszędzie jest stosunkowo blisko, jeśli jednak nawet krótkie spacery są problemem, np. ze względu na dzieci, to co chwilę przejeżdża autobus komunikacji miejskiej, którym można bez problemu dojechać nawet na drugi koniec miasta. Przystanek jest na przeciw hotelu, podobnie jak postój taksówek. Jedzenie bardzo smaczne! Pokoje bardzo czyste, ręczniki i pościel zmieniana codziennie!!! Podobnie jeśli chodzi o mycie podłogi, okien, luster itp. Jeśli tylko finanse pozwolą, to na pewno wrócę do Alanyi, a jak do Alanyi to tylko to tego hotelu!!! Wady: ludzie pływający na materacach w basenie hotelowym!!! Pokaż »

    2011-07-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.9

    Wiesława ocenił hotel Premier Tac

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      3.0

    hotel niefajny ogólnie.... Obsługa, czystość i "przydzielanie pokoi" pozostawia wiele do życzenia!!! ale to tylko moja opinia i kilkunastu innych osób z grupy Polaków!!!

    2011-07-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 2.5

    Magdalena ocenił hotel Premier Tac

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      3.0

    zgadzam się z opinią jednej z Pań- hotel dla innych niż nasza narodowości.... Obsługa- z nielicznymi wyjątkami- tylko czeka na napiwek!!! Sprzątaczka, owszem, pojawia się ale efektów jej pracy nie widać; ręczników nie wymienia codziennie, a do podłogi można się przylepić!!! Usytuowanie pokojów dla Polaków- może nasza grupa, tj ok 30 Polaków więc 15 pokoi akurat miała pecha( jak tu jedna z Pań pisała,że miała super pokoik na 5.piętrze z widokiem na morze nie wspominając, że pokój znajduje się najpierw przy bardzo ruchliwej i głośnej ulicy, a morze jest ale za drugim rzędem budynków) ale nikt nie miał przyzwoitego pokoju- i tak albo parter z widokiem na basen, gdzie w nocy nie dało się spać, albo okna w połowie przecinał taras od strony ulicy, albo z pseudo balkonem, gdzie każdy mógł dostać się do pokoju. Miasto i plaża przeludnione jak nasza Łeba w szczycie słonecznego sezonu... Ale spr sami!!! Pokaż »

    2011-07-08
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 5.8

    IRENA zawierucha ocenił hotel Premier Tac

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłam 5 razy w Turcji ale ten hotel był w porównaniu z tamtymi mimo 4* był super .Obsługa bardzo miła ,jedzenie bardzo dobre pokoje czyste .Szef kuchni dbał o wszystko żeby turyści byli zadowoleni i potrawy które były podawane były smaczne.W barach było zimne piwo i alkohole nie trzeba było się prosić o drinka bo barman obserwował że kończysz pić i już donosił następnego .Polecam ten hotel Pokaż »

    2011-07-04
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 6.0

    asikus6 ocenił hotel Premier Tac

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wspanialy,czysciutki hotel z extra jedzeniem i piciem.Basen absolutnie wystarczajacy,lezaki dostepne,animacje i disco bez przerwy.Obsluga bez zastrzezen.Przemili ludzie zawsze usmiechnieci i do dyspozycji.Nic dodac nic ujac.To moja 3-cia wizyta w hotelach Alany,ale Tac Premier ma u mnie 6+! Pokaż »

    2011-06-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.3

    Małgorzata O-J ocenił hotel Premier Tac

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Całkowicie nie zgadzams ie z wypowiedzią poprzedniczki.Chyba byłyśmy w innych hotelach.Również byłam w czerwcu w Tac Premier i miałam pokój na 5 piętrze z widikiem na morze i góry a jestem Polką, pokój byl sprzatany codziennie (wymieniane ręczniki,myta podłoga itp.)byliśmy zaskoczeni czystością hotelu a zaznaczam ze zwracamy na to uwagę.Tak więc nie rozumiem wypowiedzi poprzedniczki.Pokojue gustownie urządzone nowe wyposażenie.,obsługa bardzo miła o co nie poprosiliśmy to było.Naprawde bardzo plecam .Opinię wystawiłam juz wczesniej. .Dot. opinii z 08.07.2011 -Po przekatnej hotelu miałam widok na morze ale nie pisalam ze byl to bezposredni widok na morze..., jesli wybiera sie hotel polozony w tak a nie innym miejscu to ciezko sie dziwic ze ma sie pokoj albo z widokiem na basen albo na ulice badz na co innego troche wyobrazni ludzie......Okreslę to tak jak widać hotel nie dla marudnych klientow, ja wyjazd wspominam naprawde fajnie i w porownaniu do innych hoteli w Alany opinia znajomych ten był naprawde przyzwoity biorac wszytskie aspekty pod uwagę.Jeszcze raz polecam. Pokaż »

    2011-06-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny