Hotel Poseidon Palace Leptokaria ****+

Poseidon Palace

Ocena hotelu (18 opinii)

5.0
  • Położenie
    4.0
    • Odległość od plaży / stoku 5.6
    • Plaża / stoki 3.6
    • Cicha i spokojna okolica 6.0
    • Restauracje w okolicy 3.1
    • Atrakcje w okolicy 2.6
    • Komunikacja 3.1
  • Pokoje
    5.4
    • Wielkość 5.3
    • Standard wyposażenia 5.0
    • Czystość 5.8
    • Łazienka 5.3
  • Wyżywienie
    5.4
    • Ilość i dostępność 5.5
    • Smak i jakość potraw 5.4
    • Różnorodność potraw 5.1
    • Obsługa 5.5
  • Hotel
    4.8
    • Basen 5.2
    • Udogodnienia dla dzieci 4.5
    • Animacje i rozrywka 3.7
    • Sport 4.5
    • Obsługa 5.0
    • Czystość 5.9
  • Jakość / cena
    5.3

Rekomendacja

92% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.9

    Ewa123 ocenił hotel Poseidon Palace

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel pięknie położony. Mieliśmy pokój z widokiem na Olimp z jednej strony i na morze z drugiej strony. Super. Pokój przestronny, czysty, nowe wyposażenie, lodowka, telewizor - wszystko działające. Z polskich programów Polonia, ale nie pojechaliśmy tam oglądać telewizji. Sprzątanie pokoju bez zarzutu, ale łabędzi i innych ozdób z ręczników nie było. Jedzenie wprost wyśmienite, fantastycznie doprawione, każdego dnia oprócz dań standardowych (typu: frytki, makaron...) nowe pyszne posiłki, fantastyczne ryby, pyszne owoce morza, bardzo dobre desery. Wiele można pisać na temat tej kuchni - Była Rewelacyjna i tego możecie być pewni. Hotel moim zdaniem przeznaczony dla ludzi szukających spokoju i romantyzmu. Teraz minusy: 1. Klimatyzacja sterowana centralnie - to jest przy takich temeperaturach PORAŻKA - działała tylko po kilka godzin dziennie. W nocy budziliśmy się z gorąca w pokoju ISTNY KOSZMAR!!! 2. Przy tej kategorii hotelu leżaki na plaży nie powinny być płatne, podobnie jak ręczniki (też były za opłatą - 1EURO) 3. Wybór alkoholi w opcji ALL - żaden. Było wino białe, czerwone, piwo,(dobre) ouzo, brandy i nic więcej, żadnych drinków, brak czystej wódki i innych alkoholi (najgorszy wybór w ALL jaki mieliśmy do tej pory). 4. Wilekość basenu jak na tak duży hotel też pozostawia wiele do życzenia. Basen dla dzieci połączony z basenem dla dorosłych - złe rozwiązanie! 5. Brak animacji - ja ich w każdym razie nie zauważyłam. 6. Brak dyskotek, dancingów i wieczornych przedstawień - Każdy wieczór wyglądał tak samo. Hotel nie przedstawiał dla gości żadnych propozycji rozrywek. 7. Nie było możliwości zabrać do pokoju nawet wody mineralnej. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2011-12-08
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.5

    Werpa1988 ocenił hotel Poseidon Palace

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Witam. Z hotelu Poseidon Palaca wróciliśmy wraz z dziewczyną 19 września i na wstępie powiem, że wróciliśmy w 100% zadowoleni i oczarowani tym hotelem. Na wypoczynek zdecydowaliśmy się udać z biurem podróży Rainbow Tours i nie zawiedliśmy się po raz kolejny. Pani rezydentka Justyna, kompetentna, miła i wszystko załatwi raz dwa. Przewodnik Pan Roman, ogromna wiedza, ciekawie opowiada, że człowiek naprawdę pamięta gdzie był i co widział. Przejdźmy jednak do samego hotelu. Hotel jest położony na rozległym zielonym, zadbanym terenie, nad samym morzem Egejskim i z widokiem na pasma Olimpu. Największymi zaletami są bez wątpienia jedzenie (pyszne, urozmaicone, co dla mnie było plusem sporo dań było typowo greckich. Nawet najbardziej wybredne podniebienie znajdzie coś dla siebie), personel (kulturalny, miły, bez problemu możemy porozumieć się z każdym pracownikiem po angielsku lub niemiecku), bardzo dobra oferta all inclusiv (od posiłków po alkohole). Hotel składa się rozlokowanych na jego terenie dwupiętrowych bungalowów (a właściwe w moim odczuciu paru malutkich oddzielnych hotelików), Wraz z jednopiętrowym budynkiem głównym, w którym znajduje się sala, gdzie wydawane są śniadania i kolacje; obiady zjemy w tawernie nad basenem, sprawia, że zabudowa jest niska, nie przytłaczająca i możemy się poczuć, że znajdujemy się w hotelu bardzo kameralnym, a nie w tak dużym ośrodku. Pokoje są przestronne, wyposażone standardowo (poza standardem mamy do dyspozycji bezpłatny sejf), codziennie sprzątane, z balkonem. Basen jest co prawda jeden, ale duży i fakt bliskości morza sprawia, że w zupełności wystarcza. Jest również brodzik dla dzieci. Plaża jest piaskowo kamienista, woda przezroczysta, a leżaki na plaży płatne 6 euro za dwa leżaki+parasol. Mógłbym jeszcze wiele pisać o plusach tego hotelu. Podsumowując jest to miejsce wymarzone na romantyczne wczasy we dwoje, gdzie możemy poczuć się wyjątkowo, a wszystkich atrakcji spodziewamy się na terenie hotelu. Polecam i pozdrawiam. Pokaż »

    2011-09-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.3

    JohnCry ocenił hotel Poseidon Palace

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Zdecydowanie polecam pobyt w hotelu osobom szukającym odpoczynku, wyciszenia się, relaksu. Nudzić się w nim będą ci, którzy chcą imprezować, aktywnie spędzać czas. Hotel położony jest "na końcu świata". Do najbliższej cywilizacji 2km. Animacje tylko po niemiecku, więc wieczorem poza piciem (oprócz nalewania piwa wszystkie inne napoje, w tym drinki, pobiera, przygotowywuje się samemu dzięki czemu nie ma wogule kolejek) nie ma specjalnie co robić (brak dyskoteki, niegrecka muzyka tylko w beach barze). Największe atuty to wszechobecna czystość w hotelu, przyzwoite jedzenie oraz kulturalna, nienarzucająca się obsługa. Ponadto na terenie całego kompleksu (także w pokojach) można podłączyć się do niezabezpieczonej sieci internetowej (wi-fi). Pokaż »

    2011-09-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Kacha_Luki ocenił hotel Poseidon Palace

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel Poseidon Palace na Riwierze Olimpijskiej rewelacja. Wyżywienie bardzo dobre - all inclusive gwarantuje bogatą ofertę posiłków. Obsługa hotelowa symatyczna, miła i uśmiechnięta. Hotel bardzo czysty, zadbany i przede wszystkim piękny: duży basen, wokół palmy, fontanny. Plaża piaszczystko-kamienista, lecz raczej na brzegu był tylko piasek,a w wodzie przeważało dno kamieniste. Woda w morzu czyściutka choć bardzo słona. Do Leptokarii pół godzinki na nogach wzdłóż morza :) Każdemu polecam ten hotel - bez zastanowienia dałabym mu miano pięciogwiazdkowego a nie czterogwiazdkowego :) Jeśli Riwiera Olimpijska to tylko tam :) Zresztą pełno Niemców tam wypoczywa, a ponoć tam gdzie Niemcy tam wysoki standard hotelu :) Bez zatanowienia polecam wszystkim aby wybrali właśnie tam wypoczynek. Pokaż »

    2011-09-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    Anna1981 ocenił hotel Poseidon Palace

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Własnie wrocilismy z 2 tygodniowych wczasow w tym obiekcie( 4-18lipca)Hotel na najwyższym poziomie,w spokojnej okolicy. Opcja all inclusive bogata, masa potraw do wyboru na każdy posiłek!Przemiła i uśmiechnięta obsługa!! Pokoje duże ze sporym balkonem(my akurat mieliśmy widok na pasmo Olimpu). Do plaży dwa kroki, wystarczy przejśc przez ogród. Leżaki na plazy płatne 6 euro za cały dzien( komplet 2 lezaki+ parasol).Niestety plaza kamienista wiec bez obuwia sie nie obejdzie.Bar na plazy objety opcja all inclusive(woli coca cola,fanta, sprite, soda lub soki itp). Wycieczki fakultatywne: Meteory,Skiathos,Ateny,Saloniki, Olimp. Mozna wykupic albo u rezydenta albo w Leptokarii(w Leptokarii cena duzo nizsza ale oprawa calej wycieczki pozostawia wiele do zyczenia). Wyjezdzajac na wycieczke zawsze dostawalismy lunch basket.Pani Justyna-rezydentka- pełny profesjonalizm,o nic nie musielismy sie martwic.Pilot wycieczek pan Roman- przesympatyczny czlowiek,naprawde interesujaco opowiada i oprowadza!!! W hotelu Figloklub dla dzieci z polskimi animatorkami Kasia i Kamila- super dziewczyny!!! Polecamy hotel kazdemu bo wart jest kazdej wydanej zlotowki! Pozdrowienia dla grupy z Polski ;-))) Pokaż »

    2011-07-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 4.1

    vero2008 ocenił hotel Poseidon Palace

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel wyjątkowy, ma swój urok zarówno w dzień jak i w nocy. Sporo turystów z Polski, Niemiec i innych państw UE. Małym minusem jest skomplikowana komunikacja do innych po bliższych miasteczek w okolicy. Warto skorzystać z wycieczek fakultatywnych od rezydentów ponieważ są ciekawe, a cała wyprawa jest umilana opowiastkami o Grecji. Nie polecam wykupowania wycieczek z biura w mieście, plusem jest cena ale minusem transport i cała oprawa wyjazdu. Pokaż »

    2011-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 5.2

    melanie ocenił hotel Poseidon Palace

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Jedzenie super(przez 7 dni nie powtórzyło się to samo) oprócz frytek i ziemniaków. Mięsa pod dostatkiem(drób, cielęcina,ryby,wieprzowina a nawet królik). Napoje super (5 rodzajów kaw, 3 rodz.herbat,soki,woda,uozo,metaxa,brandy). Obsługa miła, nie natrętna, czysto!!! jak mało gdzie. Pokoje zadbane,codziennie sprzątane,ręczniki wymieniane. Bardzo dużo niemców. Minusy dla dzieci:kamienista plaża, brudny piach,zero polskich animacji. Basen super, bardzo zadbany. Widok boski(góry!). Jedyne czego się czepiam to biuro ecco holiday.Przylot poniedziałek o 23, rano we wtorek o 9 juz spotkanie i wykup wycieczek. Nie ma szans na zorientowanie się w cenach i ofercie w Leptokarii. Przykład: METEORY u rezydentki 43 euro (+ 4 euro wstęp, dzieci do 12 lat gratis). A w okolicznych biurach 25 euro. Czas dojazdu nie 1,5 godziny jak mówiła rezydentka ale 3 godziny co z małym dzieckiem to katorga! Widok na meteorach piękny, ale wycieczka nie warta ceny! Wypad na Skiathos 45 euro, na Olimp 25 euro. Można za 45 euro wypożyczyć auto na 300 km, + paliwo we własnym zakresie. Leżaki płatne 3 euro za osobę, ręcznik 1 euro. Brak imprez, w soboty można zobaczyć greckie wesele, które są organizowane w hotelu. Jeśli ktoś lubi takie historie. Hotel polecam jak najbardziej, jest warty ceny i swoich gwiazdek, ze względu na wszystko. W dniu wyjazdu nie ściągają opaski jak np. w Egipcie, ale nawet po wymeldowaniu się z pokoju ma się darmowe wszystko - obiad, kawę, drinki. Transfer na lotnisko to 2 godziny. Do Salonik. Nie odczuwa się tu żadnego kryzysu, nikt nie strajkuje, nie ma żadnych oznak niepokoju w Grecji w tym rejonie. Na pewno nie warto wybierać się w pobliże Aten. Życzę wszystkim tak udanego pobytu jak my mieliśmy. Aha: warto wziąć jakiś sweter, gdyż wiatr od morza jest chłodny wieczorami. Pokaż »

    2011-06-28
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (0)
  • 5.2

    magdat ocenił hotel Poseidon Palace

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Właśnie wróciliśmy z podróży poślubnej, którą to spędziliśmy właśnie w tym hotelu. Piękne miejsce, duży przyjazny hotel, pyszne jedzenie bardzo bogata oferta all inclusive, widok na góry i morze. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Hotel godny polecenia!!!:) oby więcej takich było!! :) jedyna rzeczą do której można by się przyczepić to brak imprez w hotelu, choć raz w tygodniu przydałaby się jakaś dyskoteka lub tego typu rozrywka która pozwoliłaby poszaleć choć jedną noc. P.S. na wycieczce byliśmy z biurem podróży Rainbow Tours które również bardzo polecamy, rezydentka p. Justyna Suchorowska - bardzo miła, wszystkowiedząca kobieta :) Pokaż »

    2011-06-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.7

    Wioletta F ocenił hotel Poseidon Palace

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    hotel rewelacja, bardzo miła obsługa, pomocna można się porozumiec po angielsku lub niemiecku albo na migi :) wyżywienie w wersji all inclusive wystarcza aby najeść się do syta różnych potraw z dużego wachlarza jakie były do wyboru podczas posiłków, pokoje czyste sprzątane codziennie wraz z wymianą ręczników... bardzo fajna okolica spokojna w sam raz na wypoczynek zarówno rodzinny z małymi dziećmi jak i dla osób aktywnych.... polecam każdemu Pokaż »

    2010-09-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.6

    seb337 ocenił hotel Poseidon Palace

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Właśnie wróciliśmy z super urlopu spędzonego w tym hotelu.Według opinii naszej grupy było wszystko na wysokim poziomie. Profesjonalne przygotowane panie rezydentki,wspaniale i bardzo ciekawie opowiadający pilot wycieczek p. Roman.Hotel -czyściutki,posiłki smaczne i urozmaicone,obsługa bardzo miła i życzliwa.Cieszymy się,że było super i polecamy ten hotel dla ludzi szukających spokoju i dobrego wypoczynku.Był tylko jeden mały minusik,że nie było w tym czasie chociaż jednego dnia animacji w języku polskim. Pokaż »

    2010-09-20
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny