Hotel Steigenberger Al Dau Club Hurghada ****

Steigenberger Al Dau Club

Ocena hotelu (11 opinii)

4.5
  • Położenie
    4.6
    • Odległość od plaży / stoku 4.2
    • Plaża / stoki 5.3
    • Cicha i spokojna okolica 4.4
    • Restauracje w okolicy 4.8
    • Atrakcje w okolicy 4.4
    • Komunikacja 4.8
  • Pokoje
    3.9
    • Wielkość 3.8
    • Standard wyposażenia 3.7
    • Czystość 4.4
    • Łazienka 3.6
  • Wyżywienie
    5.0
    • Ilość i dostępność 5.3
    • Smak i jakość potraw 4.5
    • Różnorodność potraw 5.1
    • Obsługa 5.2
  • Hotel
    4.7
    • Basen 4.9
    • Udogodnienia dla dzieci 4.8
    • Animacje i rozrywka 4.4
    • Sport 4.4
    • Obsługa 4.8
    • Czystość 4.8
  • Jakość / cena
    4.1

Rekomendacja

90% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.8

    Marzena Meller ocenił hotel Steigenberger Al Dau Club

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.4
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Nie jest to szczyt marzeń ale są to 4 gwiazdki a nie 5, więc było fajnie i miło, obsługa przemiła. Na temat jedzenia się nie wypowiadam bo to dla każdego oznacza co innego. Są tacy co chcą parówkę na śniadanie i tacy co płatki więc proszę nie narzekajcie bo jest w czym wybierać. Pokoje można by trochę wyremontować wraz z łazienkami ale przecież nie siedzi się w pokoju będąc w Egipcie. Czysto było napewno. Najlepszy barman to Elamir przy basenie :) Fajnie też mieszają drinki w barze w restauracji :) Generalnie z czystym sumieniem mogę polecić hotel!!! Pokaż »

    2012-08-20
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.2

    Poziomka1 ocenił hotel Steigenberger Al Dau Club

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Kameralny hotel położony w cichej okolicy z pięknym ogrodem pełnym ustronnych miejsc, w których można spokojnie odpocząć. Blisko lotniska, które nie jest uciążliwe. Pokoje typu "standard" są nieduże, ale czyste. Rezerwując wczasy pamiętajcie, że te pokoje (w przeciwieństwie do pokoi typu "superior")nie mają własnego balkonu. Jedzenie dobre, zróżnicowane, dostępne w "każdej ilości" właściwie od świtu do nocy. Obsługa sympatyczna, uśmiechnięta, pomocna i nienarzucająca się. Przy hotelu dostępne są rozrywki: bilard, tenis stołowy, rzutki, za dopłatą tenis i.in Plaża 5-10 min drogi od hotelu przez zadbany ogród. Dla leniwych dostępny bezpłatny bus kursujący w wybranych godzianch non-stop. Plaża szeroka (piaszczysto-żwirowa) z łagodnym zejściem do morza. Parasole i leżaki bezpłatne (w październiku nie ma problemu z ich dostępnością). Generalnie hotel godny polecenia dla średnio wymagających chcących odpocząć w spokoju. Pokaż »

    2011-11-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    malgorzata_obalek ocenił hotel Steigenberger Al Dau Club

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel naprawde fajny. Najwiekszym minusem sa pokoje, niestety ich standard zostawia troszke do zyczenia, ale sa czyste i codziennie sprzatane. My i tak tylko w nich spalismy, nie po to sie jedzie na wakacje, zeby siedziec w pokoju. Przepyszne jedzenie, a mam troche porownanie z innymi hotelami.Fajna plaza, wystarczy tylko przejsc przez hotel lezacy na przeciwko. Baseny sredniej wielkosci ale wystarczajace. Przemila obsluga i to tak naturalnie. Goscie mieszani, nie tak jak w innych hotelach sami Rosjanie. Duzo Polakow. Przepiekne zagospodarowanie terenu. Troche slabe animacje. Ale to tez zalezalo w jaki dzien i kto je prowadzil. Generalnie polecam ten hotel, spedzilam tam naprawde fajne wakacje. A bardzo wymagajacym polecam jednak hotele 5*. Pokaż »

    2011-10-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.3

    Alfik ocenił hotel Steigenberger Al Dau Club

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.3
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Tragedia, niemiecki menadżer nienawidzi Polaków, o wszystko ma pretensje, nie da się odpocząć. Nie polecam nikomu, chyba że ktoś lubi jak cały czas patrzy mu się na ręce... Byłem już trzy razy w Egipcie, zdecydowanie nigdy w gorszym hotelu. Pokaż »

    2011-10-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.3

    gabi_milosz ocenił hotel Steigenberger Al Dau Club

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel położony w bardzo ładnej okolicy tzw. nowa promenada gdzie mieszczą się same ekskluzywne hotele, brak namolnych sprzedawców, trąbiących aut i brak widocznej biedy na ulicach, która w pozostałych miejscach w mieście jest nieunikniona ( dla nas to widok niczym slamsy). Hotel posiada dwa baseny, jeden mniejszy, drugi większy na którym codziennie prowadzone są animacje- siatka wodna, aerobic, zabawy dla dzieci itp. Baseny może nie są największych rozmiarów ale za to bez problemu można dostać wolny leżak. Przy każdym basenie znajduje się bar. Plaża znajduje się po drugiej stronie promenady na terenie hotelu Al dau Beach, bardzo ładna, z dużą ilością leżaków, niestety ręcznik trzeba zabrać z naszego hotelu. Droga do plaży prowadzi przez ładny park przez który warto się przespacerować max.5min choćby dla zrobienia zdjęć, dla bardziej leniwych co kilkanaście minut kursują meleksiki. Na plaży bar, który serwuje w ciągu dnia lekkie posiłki np. pizza, frytki do tego zawsze jakieś mięsko, rybka, warzywa, owoce, lody i oczywiście napoje:) Na terenie naszego hotelu też park, fajny na wieczorne spacery, na dachu bardzo ładne tarasy widokowe. Jedzenie w hotelu dostępne praktycznie cały w dzień, w dużych ilościach, rzeczywiście mało urozmaicone prócz kolacji, codzienna inna kuchnia. Za to ilość dań które codziennie są serwowane jest tak duża, że i tak możemy każdego dnia wybierać coś innego. Fajną sprawę są potrawy które są przygotowywane przy nas, rano na śniadanko smażone przy nas omlety, naleśniki, wieczorem na zewnątrz grill. Dużym plusem z pewnością są pracownicy, wszyscy życzliwi i uśmiechnięci, świetni animatorzy, również Ci dla dzieci, którzy prowadzą mini club(warto pamiętac o napiwkach, u nich to standard, wystarczy 1 dolar) Mają również fajny club nocny, w którym codziennie jest inny show, bilard, lotki, piłkarzyki, dla dzieci plac zabaw, amfiteatr, kilka sklepów. Jeżeli ktoś szuka wyższego standardu niech kupi 5 gwiazdkowy hotel bo jak na 4 ten dla nas super Pokaż »

    2011-10-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.0

    twarda_1 ocenił hotel Steigenberger Al Dau Club

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel nie jest zły, jednakże jak na niemiecki obiekt czterogwiazdkowy spodziewałam się nie ukrywam lepszej organizacji pracy obsługi. Restauracja hotelowa i plażowa serwuje bardzo dobre i różnorodne posiłki, każdy znajdzie w nich coś dobrego. Codziennie są tzw. kuchenne wieczory tematyczne(restauracja hotelowa).Ze względu na bezpieczeństwo klientów napoje w barach przy basenach i na plaży podawane są w wielokrotnego użytku kubkach plastikowych co na samym początku powoduje lekkie zniesmaczenie.Obsługa dość wolno sprząta stoły także czasami będziemy musieli poczekać aż ponownie nakryją stoliki (największy problem jest zawsze przy kolacji). Do dyspozycji gości są dwa budynki mieszkalne (A,B) przy czym pokoje w budynku B nie posiadają balkonów/tarasów, jedynie pojedyncze okno(otwierane).Na wyposażeniu pokoju ( w budynku B) jest telewizor, mini lodówka, mała toaletka, szafa. Pokoje są sprzątane dwa razy dziennie. Pokoje w budynku B nie posiadają sejfów stąd też goście mają do dyspozycji bezpłatny sejf w recepcji hotelowej. Plaża należąca do hotelu znajduje się ok 400m od obiektu. Polecam wszystkim miły spacerek przez zieloną część St.Beach ( należy przejść przez pięciogwiazdkową część niemieckiego resortu, który znajduje się po drugiej stronie ulicy), bardziej leniwi mogą skorzystać z małych melexów (4 i 6 os.), które od godz. 9-18 wożą gości na plażę. Dla osób, które poza leżakowaniem (liczba leżaków na plaży jest dość mała więc trzeba z rana wstać aby móc wylegiwać się na leżaku) lubią też aktywnie spędzać czas polecam snorkowanie. Hotel St. Club posiada na swoim wyznaczanym terenie bardzo dużą i ładną rafę, bujne podwodne życzenie można oglądać wręcz godzinami. Poza nurkowaniem animatorzy nie pozwolą nam zbyt długo pozostać na leżaku, proponują nam zarówno na plaży jak i na basenach: gimnastykę, wodny aerobik, piłkę siatkową, piłkę wodną etc. Natomiast każdego wieczoru zachęcają nas do oglądania w hotelowej dyskotece show. Hotel polecam na wypady max. 7dni! Pokaż »

    2011-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    TomaszM ocenił hotel Steigenberger Al Dau Club

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel b.dobry. Pięknie położony w eleganckiej okolicy (obok H. Continental i Hilton). Jedzenie dobre, każdego dnia wieczorem serwowane są potrawy z innej kuchni – fr.,niem.,egipskiej, wł., ameryka., azjatyckiej, meksykańskiej. Codziennie 4 kucharzy, na miejscu w restauracji, przygotowuje na oczach gości ciepłe potrawy. W barach na terenie hotelu oferowane są napoje – pepsi, mirinda, 7-up, woda, kawa, herbata i lokalne napoje alkoholowe w tym piwo i nocne trunki. Od godziny 12 lody. Do pokoju goście otrzymują 1,5 l. butelkę wody mineralnej. Hotel posiada dwa budynki. W budynku, w którym jest lobby i recepcja są pokoje większe o standarcie wyższym z balkonami, w budynku w głębi ośrodka pokoje są mniejsze - o standarcie niższym, bez balkonów. Uwaga - dla rodzin z dziećmi pokoje w budynku w głębi są niedostosowane. Jedna dostawka zapełnia pokój. Dwie wcale się nie mieszczą. Dla rodzin z dziećmi proponuję rezerwować pokoje w budynku, w którym mieści się recepcja. Tam dwie dostawki spokojnie się mieszczę i jest jeszcze dużo miejsca. Hotel ma dwa baseny: jeden dla relaksu, drugi dla osób aktywnych. W tym drugim odbywają się animacje dla dorosłych i dla dzieci. Wieczorami dyskoteka dla dzieci – o 20.00 a potem o 21.30 w hotelowej dyskotece – imprezy dla dorosłych. Animacje dla dzieci prowadzi p. Katya – super dziewczyna potrafiąca świetnie zająć się dziećmi i mówiąca po polsku, angielsku, niemiecku, rosyjsku i arabsku. Hotel posiada też piękny ogród, lasek palmowy, korty tenisowe i mini golf. Plaża hotelowa zlokalizowana jest na terenie 5 gwiazdowego hotelu tej samej sieci. Dowozi do niej samochodzik golfowy – na 7 osób, kursujący co 5 minut do godziny 18.00. Przejście pieszo tej odległości zajmuje około 5 minut i jest miłym spacerem po pięknym ogrodzie. Plaża – piękna, z palmami, centrum sportów wodnych, animacjami, boiskiem do siatkówki, leżakami z materacami i drewnianymi parasolami oraz barem z napojami, przekąskami (frytki, pizza, ryż, gulasz itp.) i lodami. Polecam. Pokaż »

    2011-07-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.4

    madi1977 ocenił hotel Steigenberger Al Dau Club

    • Położenie
      4.6
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Właśnie wróciłam z tego hotelu,Ogólna moja ocena dla hotelu jest dobra,hotel niezbyt duży,2 baseny, jeden całkiem spory,drugi mniejszy,bar przy basenie dużym czynny do 18, potem bar przy mniejszym basenie czynny od 18-23 (przy all inclisive),bar w dyskotece,fajne animacje wieczorne jak i w trakcie dnia - również na plaży,fajny bar na plaży serwujący picie i przekąski.Największym minusem jest położenie hotelu-nie jest bezpośrednio przy plaży,tylko w drugiej linii brzegowej,na plażę dowozi mini busik,lub można przejść się spacerkiem Pokaż »

    2011-06-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    Hanka_H6 ocenił hotel Steigenberger Al Dau Club

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    witam:) hotel kameralny , czysty ,jedzenie dobre swieże, obsługa bardzo miła i pomocna, na plaze dowozi mały busik ale dojsc można szybko bez poblemu, okolica spokojna same hotele, lotnisko nam nie przeszkadzało,pobyt udany polecm ;)

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2011-05-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    BeataLukasz ocenił hotel Steigenberger Al Dau Club

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel bardzo fajny, zarówno w pokojach jak i na terenie hotelu bardzo czysto. Plaża na terenie 5* hotelu tej samej sieci. Do plaży można było dojść (jakies 5min) albo dojechać busikiem. Obsługa bardzo miła!

    2010-10-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny