Hotel Side Prenses Side ***+

Side Prenses

Ocena hotelu (18 opinii)

5.0
  • Położenie
    4.9
    • Odległość od plaży / stoku 4.1
    • Plaża / stoki 4.8
    • Cicha i spokojna okolica 5.4
    • Restauracje w okolicy 5.0
    • Atrakcje w okolicy 4.6
    • Komunikacja 5.4
  • Pokoje
    4.4
    • Wielkość 4.4
    • Standard wyposażenia 4.1
    • Czystość 5.4
    • Łazienka 3.8
  • Wyżywienie
    5.7
    • Ilość i dostępność 5.8
    • Smak i jakość potraw 5.8
    • Różnorodność potraw 5.4
    • Obsługa 5.9
  • Hotel
    5.0
    • Basen 4.8
    • Udogodnienia dla dzieci 4.6
    • Animacje i rozrywka 5.4
    • Sport 4.6
    • Obsługa 5.4
    • Czystość 4.9
  • Jakość / cena
    5.2

Rekomendacja

90% poleca ten hotel

Ranking

  • 4.3

    kasiagosia5 ocenił hotel Side Prenses

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel przy głównej ulicy ale wszystkie okna od pokoi wychodzą na drugą stronę. Każdy pokój ma widok na zatokę. Pokoje są małe z balkonami, klimatyzacja sterowana ręcznie. Kuchnia hotelowa mi odpowiadała, dużo warzyw i sałatek.Polubiłam szpinak.Boskie ciasta na miodzie. Obsługa kelnerska bez zarzutu. Przyjazny stosunek do dzieci, na stołówce są dla nich przystawiane krzesełka. Wieczorem animacja - po niemiecku. Większość turystów to Niemcy.Jak znasz niemiecki to wszystko jest ok. Gorzej z angielskim, ale można się dogadać. Plaża hotelowa - leżaki i parasole bezpłatne, płacimy za materac. Przy plaży szeroki deptak prowadzący do antycznego Side. Basen mały ale da się popływać. Słynne bungalowy i pokoje w tzw. przyziemu też nie starsza ( moja koleżanka mieszkała ). Okolice hotelu i samo miast Side jest super. Ja wróciłam zadowolona. Pokaż »

    2010-12-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    amidobrze ocenił hotel Side Prenses

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Obsługa cudowna, jedzenie wspaniałe, bardzo czysto, basen odkurzany codziennie!

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2010-10-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.4

    Szymon ocenił hotel Side Prenses

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Polecam, poza obsługą w rececpji. jak skierują do pokoi w ogrodzie, to pożałować - stare i rozpadające się meble, zapach stęchlizny. Obsługa za to - genialna

    2010-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.7

    ewa ocenił hotel Side Prenses

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    hotel ładny i zadbany,jedzenie smaczne choć z czasem się nudzi.dużo posiłków-śniadanie,lanch przy basenie,obiad,ciasta i kolacja.obsługa miła,zna dużo zwrotów po Polsku,w pokojach tv,lodówka,telefon,balkon z krzesełkami,suszarka.pokoje sprzątane codzienne choć po łebkach(wystarczy zostawić malutki napiwek i robią to dokładnie)hotel blisko plaży,jednak dojście do niej po schodkach jest w upale męczący.plaża hotelowa,na niej rózne atrakcje.leżaki i parasole darmowe,materace płatne.bar przy basenie słabo zaopatrzony jednak mi to nie przeszkadzało gdyż nie piję.basen duży i czysty,leżaków sporo ale lepiej zarezerwować kładąc ręcznik.na plaży i w mieście dużo restauracji i sklepów.polecam bazar w Manawgacie,można kupić boskie podróbki(trzeba się targować).w hotelu najwięcej Niemców i Polaków.hotel polecam,zwłaszcza że w upale nie chce się daleko chodzić i spędza się w nim dużo czasu.uwaga na atrakcje na plaży-typu banan czy latanie spadochronem ciągniętym przez motorówkę-w Turcji nikt tego nie kontroluje i zdażają się wypadki. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (8) »

    2010-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.7

    Sandra ocenił hotel Side Prenses

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Spędziłam tam 2 tygodnie razem z rodziną i jestem bardzo zadowolona z tego hotelu. Obsługa i jedzenie- rewelacja! Mieszkałyśmy w bungalowach od B1- B10 i pokoje były naprawdę duże i super łazienka (myślałam, że będzie gorsza). Animacje dla dzieci od poniedziałku do soboty...:) animatorzy zaciągali na disco party w kawiarni przy hotelu..:) Hotel naprawdę godny polecenia..:) Tylko gorzej z rezydentem z ITAKI, gdyż pojawił się w pierwszy dzień naszego pobytu i zbierał kasę za wycieczki i tyle go widziałyśmy. Pojawił się jeszcze tylko w dzień wylotu... Pokaż »

    2010-07-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.9

    CeleronX ocenił hotel Side Prenses

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel dość mały, większość pokoi znajduje sie w budynku głównym, i to są te chyba najlepsze pokoje , niestety przeznaczone dla gości z Niemiec , no chyba ze jesteście parą bez dzieci , to wtedy jest szansa na jakiś pokój w budynku głównym. Jeśli jedziecie z dziećmi to możecie zapomnieć o tym że Itaka pisze ze większość pokoi jest z widokiem na morze, bo dostaniecie Bungalow w ogrodzie, który jest w gorszym stanie niż pokoje w budynku głównym, Jeszcze pół biedy jak otrzymacie bungalow z numerkiem B10 do B14, to są Bungalowy usytuowane blisko basenu i blisko budynku głównego wiec nie ma daleko na posiłki, ani na basen.. Najgorsze sa Bungalowy B1 do B9 to są nory na psów w piwnicach budynku głównego , niestety tylko dla polskich rodzin. Jedzenie typowo dla dorosłych , dzieciom nie smakuje, Basen mały , czasem zbyt tłoczno. Do plazy 300m ,stromymi schodami trzeba zejść. Okolica ładna , ale hotel BARDZO średni. Chyba jednak można cos lepszego znaleźć za podobna cenę. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (2) »

    2010-07-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.4

    Paulina2czarna ocenił hotel Side Prenses

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Bardzo świetny hotel. Obsługa przemiła i sympatyczna. Jedzenie zawsze można było sobie wybrać co chciał, jak ktoś nie na jadł się mógł iść do baru i zjeść frytki, które zawsze były. Pokój sprzątany codziennie.

    2010-07-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.8

    martyna2699 ocenił hotel Side Prenses

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Byliśmy w tym chotelu 2 tygodnie.Super spedziliśmy tam czas.Mieszkaliśmy w bungalowych pokojach z tamtą mieliśmy 3 kroki na basen. Pokoje i łazienka codziennie były sprzątane.Miła i sympatyczna obsługa , smaczne i ładnie podane jedzenie.animacje dla dzieci.Jedyny minus to nasz rezydent który pojawił się w pierwszy i ostatni dzień naszego pobytu.Polecam wszystkim ten hotel. Pozdrawiam całą obsługę hotelu. Pokaż »

    2010-07-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    beniaswit ocenił hotel Side Prenses

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Spędziła w tym hotelu tydzień. Chciała beztrosko poleżec na plazy , odpocząć i tak tez było. Pokoj z pieknym widokiem na morze, obsługa bez najmniejszych zarzutów, kelnerzy bardzo rzyczliwi, chetnie ucza sie polskiego.Jedzenia pod dostatkiem, kazdy znalazl cos dla siebie. Do Side blisko, wiec jesli ktoś oczekiwal jakis wyrafinowanych dań, mogl skorzystac z barów i restauracji w miasteczku czy przy plazy. Pokaż »

    2010-03-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    Gosia ocenił hotel Side Prenses

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Taką obsługę w hotelu pozazdrościć są poprorstu zaj..... można szukać ze świecą taką ekipę ! Obsługa rekonpensuje skromne pokoje i braku all na plaży. Jedzenie rewelka !!! Byłam dwa tygodnie w sierpniu 2009. Gosia

    2009-12-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny