Hotel Kriss Ortakent ***

Kriss

Ocena hotelu (20 opinii)

3.7
  • Położenie
    3.6
    • Odległość od plaży / stoku 2.6
    • Plaża / stoki 2.6
    • Cicha i spokojna okolica 5.2
    • Restauracje w okolicy 4.2
    • Atrakcje w okolicy 2.4
    • Komunikacja 4.6
  • Pokoje
    3.4
    • Wielkość 2.9
    • Standard wyposażenia 3.7
    • Czystość 4.1
    • Łazienka 3.1
  • Wyżywienie
    4.0
    • Ilość i dostępność 3.5
    • Smak i jakość potraw 4.6
    • Różnorodność potraw 3.3
    • Obsługa 4.6
  • Hotel
    3.4
    • Basen 4.2
    • Udogodnienia dla dzieci 2.3
    • Animacje i rozrywka 3.2
    • Sport 2.1
    • Obsługa 4.6
    • Czystość 4.0
  • Jakość / cena
    4.2

Rekomendacja

69% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 2.6

    nikita1 ocenił hotel Kriss

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel położony na uboczu w spokojnej okolicy. Jeżeli ktoś szuka spokoju to ok. Dla kogoś kto chciałby zaznać trochę nocnego życia polecam Gumbet. Ostatecznie można dojechać do Bodrum dolmuszem za ok 5 lir. Ostatni dolmusz z Bodrum do Ortakent o 5 rano. Plaże - jak to w okolicach Bodrum brzydkie, wąskie i nie piaszczyste. Niestety wbrew twierdzeniom bp Itaki hotel nie ma plaży z bezpłatnymi leżakami i parasolami. W najlepszym wypadku trzeba kupić coś do picia. Pokoje czyste i ładnie urządzone jednakże bardzo małe. Nie wyobrażam sobie w nich dostawki... Dostaliśmy pokój w nowej części hotelu, w tej starej podobno dużo gorsze. Dla mnie największe znaczenie miało to żeby było czysto. Wyżywienie - niewiele ma to wspólnego z all incl. Brak wyboru - jedno danie główne i sałatki. Trzeba było przychodzić na początek posiłku bo później już nie dokładali jak coś się skończyło. Jedzenie monotonne ale przynajmniej smaczne. Obiady bezmięsne. Przekąski to walka pomiędzy gośćmi. Zasada podawania przekąsek- pierwszy je właściciel a co zostanie to zjedzą goście hotelu. Obsługa na początku niezbyt sympatyczna - uśmiech nie pojawiał się na ich twarzy. Z czasem lepiej - uśmiechali się, zagadywali i żartowali. Angielski znają bardzo słabo - ciężko coś z nimi załatwić. Znają podstawowe zwroty po polsku. Barman nawet wolał jak się zamawiało napoje po polsku. Udogodnień dla dzieci właściwie brak. Basen mały ale wystarczający. Leżaków przy basenie też zazwyczaj wystarczało. Pokaż »

    2013-09-10
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 1.0

    Poznans ocenił hotel Kriss

    • Położenie
      1.2
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Nie jedźcie tam jak możecie. Jest bardzo kiepsko. Trochę lepiej niż w hotelu robotniczym.

    2013-08-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (5)
  • 4.4

    MWTKA ocenił hotel Kriss

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Polecamy. Hotel mały kameraln 24 pokoje. Ładny ogród, jadalnia na tarasie. Basen dobry miejsc wystarczajaco. Obsługa miła, bardzo dobra. Jedzenie tureckie dużo, dość urozmaicone - nam bardzo smakowało. Plaża 300 m, leżaki z parasolem gęsto ustawione ale tylko 10% zajętych. Za korzystanie z łóżek trzeba kupić jakiś napój za 1 do 3 Euro. Wskazane buty wodne - kamieniste wejście do morza. Jedyny minus hotelu to bardzo słaby podwieczorek. Barek dobrze zaopatrzony bez ograniczeń. Rezydentki ITAKI profesjonalne, życzliwe, uczynne. Wycieczki droższe niż w tureckich biurach ale perfekcyjnie zorganizowane.Podróż dobra, punktualna. No i pogoda gwarantowana do 47 st. Pokaż »

    2012-09-15
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.7

    mendoza5 ocenił hotel Kriss

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Bez istotnych zastrzeżeń! Hotel ładny, czysty, obsługa uprzejma, wyżywienie dość urozmaicone. Do plaży - 10 min. Mały minus za brak znajomości - choćby w zakresie podstawowym - j.angielskiego - stąd trudność porozumienia w recepcji. Na szczęście - w razie problemów - dostępna telefonicznie miła rezydentka.Z ręką na sercu miejsce to można polecić niemal wszystkim! Pokaż »

    2012-08-27
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.0

    grycan ocenił hotel Kriss

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel położony można powiedzieć na wsi. Własnej plaży nie ma, trzeba dojść. Byłam w pokoju 3-osobowym. Powiem że miejsca dla 3 osób praktycznie nie było. Pokój był przeznaczony bardziej dla 2 osób. Jedzenie bardzo dobre. Śniadania codziennie takie same, reszta posiłków codziennie inna. Jak już się doszło na plażę- jest ona wąska leżaki są położne ,,jeden na drugim''. Do Bodrum dojeżdża się dolmuszem- małym busikiem. Obsługa bardzo miła. Jestem zadowolona z wyjazdu, polecam hotel. Pokaż »

    2012-08-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 2.3

    Lucyna Koperkiewicz ocenił hotel Kriss

    • Położenie
      1.8
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Byłam w hotelu Kriss w lipcu 2012 r. w prawie każdym pokoju / sprawdzałam/ bardzo niewygodne materace przez materac przebijały sprężyny długo się wierciłam aż w końcu zasnęłam, łazienka razem WC ale tak mała, że wszystkie sprawy dotyczące toalety musiały odbywać się przy otwartycvh drzwiach do pokoju .W łazienkach nie ma okien. W czasie tygodniowego pobytu wogóle nie były zmieniane ręczniki. Bardzo mały balkon / jedna osoba mogła tylko rano wyjść i sprawdzić pogodę - nie ma mowy o wieczornym przesiadywaniu na nim. Jedzonko smaczne i pod dostatkiem. Przepyszna kawka i herbatka .Miła obsługa.pa. Pokaż »

    2012-07-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  • 2.0

    cardio11 ocenił hotel Kriss

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotelik maly, nie spelnia zadnych standardow poza tymi, ktore wyznacza niesympatyczna wlascicielka( ciecie wszelkich kosztow - jedzenia, czystosci etc...)All inclusive jest fikcja- sa 3 -najczesciej bezmiesne posilki dziennie, bez jakiegokolwiek wyboru. Plaza przy hotelu-ok. 300m - w calosci platna-hotel nie ma swoich miejsc na plazy wbrew opisom. Plaza brudna-walesajace sie wszedzie psy i koty. Obsluga kelnerska mila i zyczliwa lecz bez znajomosci angielskiego podobnie jak recepcjonistka i wlascicielka. Reasumujac - zdecydowanie nie polecamy wyjazdu do tego hotelu (wyjazd z biura Itaka) Pokaż »

    2012-07-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 4.8

    julita161 ocenił hotel Kriss

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Moim zdaniem bardzo ładny i zadbany hotel. Obsługa jest bardzo miła, starają sie mówić po Polsku co jest dużym plusem. Pokoje są małe ale czyste. Hotel posiada mały ale bardzo ładny ogród.

    2012-07-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.0

    Lech Taras ocenił hotel Kriss

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel dla mniej wymagających. Mały kameralny, ładny ogród. Cichy - zależy od ekipy w hotelu. Wszyscy siedzą przy jednym basenie, jednym barze, jednej jadłodalni. Obsługa nie rozumie po polsku, angielsku a nawet turecku. Brak wymiany ręczników, prześcieradeł itd. Alkohol w barze tylko podstawy zero jakiś fajnych drinków, ale nie jest to hotel sieciówka i za barem staje kto akuratnio przechodzi a nie barmani. Pokoje i łazienki małe ale wystarczające. Leżaki przy basenie zawsze dostępne o każdej porze. Jedzenie dobre trzeba czytać na czym polega all w tym hotelu. Najbardziej rozbawiły mnie paluchy z sezamem o 17:00. Nie ma co porównywać tego all - a z większymi czy też sieciowymi hotelami. Do tego na każdym posiłku siedzą właściciele, którzy są fajni ale cykanie i kręcenie głową przy nakładaniu przez klientów jedzenia mogliby sobie odpuścić. Plaże w tej okolicy wąskie, drobny żwirek, ciemny kolor, woda dość chłodna ze względu na prądy morskie ( w godzinach 13-16 wydawała się cieplejsza). Plazą Camel Beach mocno przereklamowana. Plaża publiczna- leżak przy leżaku, brak natrysków. My spędzaliśmy czas nad morzem po lewej stronie portu na plaży knajpy Denizkizi - polecam- lużno na plaży, boksy z poduchami na drzemke, obsługa rewelacja. Ortakent to taka bardziej rozwijająca się wioska, jeżeli ktoś chce większego szumu i tłoku to dolmuszem do Bodrum. Wiecej wszystkiego, możliwości targowania, dyskotek itd. Podsumowywując hotel idealny dla mniej wymagających leniuchów. Jeżeli ktoś zapłacił około 1700 zł za tydzień lub 2300 za dwa to może być zadowolony, ale jeżeli więcej to są na świecie piękniejsze miejsca i lepsze hotele. Pokaż »

    2011-08-18
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (0)
  • 5.2

    Ania79 ocenił hotel Kriss

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel jak na swoje 3 gwiazdki bardzo dobry. Czysty, zadbany. Pokoje również. Łazienki mogli by już odnowić, zwłaszcza odpływy. Obsługa bardzo miła i przyjazna. Mogli by podszlifować angielski. Starają się mówić po Polsku:) jeśli chodzi o posiłki, to w formie szwedzkiego bufetu. Bardzo dobre. Może tylko śniadania mało urozmaicone. Ale widocznie tak właśnie wygląda typowe tureckie śniadanie, ponieważ w każdym hotelu podawali to samo. Blisko hotelu busy do Bodrum, jeżdzą co 10 min. Niestety to publicznej plaży troszkę daleko ok 1km. Plaża ogólnie ok 300m od hotelu. Polecam hotel dla osób z dziećmi i lubiących spokój i kameralną atmosferę. Pokaż »

    2011-07-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny