Hotel Slavyanski Słoneczny Brzeg ***+

Slavyanski

Ocena hotelu (10 opinii)

4.7
  • Położenie
    5.3
    • Odległość od plaży / stoku 5.8
    • Plaża / stoki 5.4
    • Cicha i spokojna okolica 4.2
    • Restauracje w okolicy 5.3
    • Atrakcje w okolicy 5.6
    • Komunikacja 5.7
  • Pokoje
    4.7
    • Wielkość 5.6
    • Standard wyposażenia 4.6
    • Czystość 4.7
    • Łazienka 4.1
  • Wyżywienie
    4.5
    • Ilość i dostępność 5.1
    • Smak i jakość potraw 4.5
    • Różnorodność potraw 3.9
    • Obsługa 4.3
  • Hotel
    3.8
    • Basen 4.4
    • Udogodnienia dla dzieci 3.6
    • Animacje i rozrywka 2.6
    • Sport 2.5
    • Obsługa 4.8
    • Czystość 5.1
  • Jakość / cena
    5.2

Rekomendacja

100% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.6

    alek87 ocenił hotel Slavyanski

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Jeżeli ktoś, tak jak my, hotelu potrzebuje tylko do przespania się i skorzystania z łazienki, to gorąco polecam. Jeżeli ktoś oczekuje nie-wiadomo-czego, to niech lepiej nie rezerwuje.

    2013-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    atzet ocenił hotel Slavyanski

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    w czerwcu spędziliśmy w tym hotelu bardzo udane dwutygodniowe wakacje. Hotel jest punktowcem w małoatrakcyjnej zabudowie ale jak najbardziej godny polecenia dla osób które nie liczą gwiazdek i chcą wypocząć za rozsądne pieniążki. Położony blisko plaży (wystarczy przekroczyć basen i promenadę) oraz przystanku komunikacji miejskiej (bilet np. do Nessebaru kosztuje 1BGN), w okolicy bardzo dużo restauracji i beach barów oraz innych atrakcji. Do ścisłego centrum Słon. Brzegu jest jakieś 10 min. spacerkiem. Minusem może być brak kabiny prysznicowej (taki urok bułgarskich łazienek) oraz czasem na śniadanku walka o np. cieplutkie bułeczki - nigdy nie brakowało jedzenia ale czasem trzeba było troche poczekać zanim uzupełnili braki;) Obsługa sympatyczna i kompetentna, można się dogadać po angielsku bądż rosyjsku (a właśnie! ten hotel uwielbiają Rosjanie - jest to przeważająca częśc klientów Slavyanskiego). Za leżaki przy basenie trzeba płacić 5BGN/dzień. Na plaży parasole i leżaki płatne - każde po 8BGN!! My wybraliśmy opcję ekonomiczną czyli parasolek za 12BGN kupiony na miejscu i kocyk za strefą leżaków na plaży i też było fajnie. Ogolnie hotel polecam tym którzy chcą odpocząć i się pobawić nie tracąc przy tym fortuny. Udanych wakacji!!:) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2012-07-08
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 4.7

    Dorota . ocenił hotel Slavyanski

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel bardzo dobrze położony przy plaży ,przy promenadzie. Wszędzie blisko, bary ,kafejki, przystanek autobusowy, z którego można dojechać np. do Nessebaru, zabytkowego miasteczka , w którym często spędzaliśmy czas w jakiejś kafejce z pięknym widokiem na morze. Słoneczny Brzeg przytłaczał nas ogromem ludzi i praktycznie nie ma tam gdzie pospacerować oprócz promenady , na której jest ogrom ludzi. Z przystanku autobusowego za 2 BGN/ podchodzi pani w pomarańczowej koszulce i sprzedaje bilet, bardzo nam się to podobało/jeździliśmy do Nessebaru i tam podziwialiśmy urokliwe miejsca i spacerowaliśmy. Bardzo przyjemnie jest też w Burgas , do którego kursuje autobus podmiejski z Nessebaru lub z dworca autobusowego w Słonecznym Brzegu za 5 BGN. Wracając do hotelu to w holu jest przestronne lobby , w którym można spokojnie korzystać z bezprzewodowego Internetu. Jest też kantor wymiany walut, mały sklepik z potrzebnymi artykułami takimi jak np. pasta do zębów czy woda do picia. Można tam też kupić perfumy typowe bułgarskie różane. Ponieważ hotel posiada 12 pięter to ma 4 windy ,którymi nie zawsze można było zjechać na śniadanie bo nie mieściliśmy się / pokój mieliśmy na 6 piętrze/.Windy są jakby żywcem przeniesione z naszych wieżowców tylko jedna jest obszerniejsza , szklana z widokiem na ulicę.Pokoje w nowej części budynku są ładne, zadbane, codziennie przychodzi pani i wyrzuca śmieci, co 2 dni zmieniane są ręczniki. Jest dość cicha klimatyzacja, mała lodówka , TV satelitarna ale my nie odnaleźliśmy żadnego programu polskiego tylko bułgarski, rosyjski, niemiecki i angielski. Mieliśmy duży balkon i dobrze, że na 6 piętrze, bo było trochę ciszej. Do plaży jest b. blisko , trzeba przejść przez promenadę ale leżaki i parasole są tam płatne 7 BGN /osoba czyli razem nam wychodziło 3x7 BGN. Niestety ale kupiliśmy sobie własny parasol 12- 20 BGN i tak chodziliśmy na plażę. Plaża jest czysta i zadbana.Pisek przypomina nasza plażę i czasami jest kamieniste dno. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (24) »

    2011-09-09
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 5.4

    agnieszkag ocenił hotel Slavyanski

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    byłysmy z kolezanka w czerwcu 2011 było suuuuper, urlop jeden z najlepszych naszych , odleglosc do plazy tylko przejsc przez ulice , komunikacja bardzo dobrze zorganizowana w Słonecznym Brzegu , plaze swietne z gorącym piaseczkiem:))a Hotel naprawde zadbany, reczniki i posciel wymieniane, obsluga miła , przy basenie lekki tłok ale coz zawsze mozna isc na plaze:)przy hotelu promenada, mozna isc na karaoke, kolacje, drinki tanie, jednym minuesm hotelu to monotonne sniadania, mi tam nie przeszkadzalo ale moja kolezanka juz miała dosc:)w pokojach tv, lodówka wiec mozna bylo w pobliskim, tanim markecie sie zaopatrzyc,ale ogólnie polecam jesli juz tylko ze sniadaniami bo jedzenie i tak nie jest tam drogie a mozna zwariowac majac codziennie to samo do wyboru:)) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2011-09-01
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 4.2

    terenia1020 ocenił hotel Slavyanski

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Główną zaletą tego hotelu jest jego położenie bezpośrednio przy plaży i promenadzie, na której są liczne bary, restauracja, sklepiki . Ze względu na to warto się na niego zdecydować. . Hotel sam w sobie nie ma nic do zaoferowania, brak jakichkolwiek rozrywek. Jeżeli chodzi o wyżywienie -śniadania -były one bardzo monotonne. Pokoje oprócz łazienki mogą być . W łazience brak jest brodzika, przez co przy każdej kąpieli cała łazienka jest zalana i następna osoba musi czekać w kolejce aż woda ścieknie Jeżeli chodzi o sprzątanie pokoi to raczej kiepsko- ręczniki nie zawsze były wymieniane.Obsługa hotelu a szczególnie mężczyźni w " niebieskich ubrankach' są nie przygotowani do obsługi gości hotelowych. Ci młodzi ludzie nie potrafią uśmiechnąć się .Zachowują się tak jakby to był tylko czas nakazu i zakazu, a nie naszego odpoczynku. Nie znają sława: proszę , przepraszam , dzień dobry itp.-nawet w języku bułgarskim. Bułgaria jest krajem pysznych owoców np.arbuzów , brzoskwinie . Każdy z nas ma ochotę spróbować smaku tych owoców bez ograniczeń. Jeden Pan z obsługi przy wejściu do hotelu przeszukał mi torbę i kazał wyrzucić arbuza Odałam mu go bez słowa Poczułam się okropnie. Ostrzegam innych bo można popsuć sobie humor - i po co . Ach Za stłuczenie szklanki pokojowej/nie kryształowej-zwykłej/ wyznaczono nam sumę 5lv /nikt szybciej nam o tym nie mówił/ Panie ze strony polskiej bez zastrzeżeń . Znają wszystkie ładne słowa , nie żałują uśmiechu ,są przygotowane do swojej pracy. Mimo wszystko myślę, że hotel wart polecenia, dla ludzi, którzy chcą go traktować jako bazę wypadową. Świetna okolica wynagradza braki w hotelu! Pokaż »

    2011-08-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  • 4.0

    little_angel_ ocenił hotel Slavyanski

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.6
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Największą zaletą tego hotelu jest jego położenie bezpośrednio przy promenadzie, na ktorej są liczne bar, restauracja, sklepiki. Hotel jest też położony bezpośrednio przy plaży. Ze względu na to warto się na niego zdecydować. Jednak jeśli chce się spędzać czas w hotelu to nie polecam. Hotel sam w sobie nie ma nic do zaoferowania, brak jakichkolwiek rozrywek. Jeżeli chodzi o wyżywienie (myśmy mieli tylko śniadania) ale były one bardzo monotonne (około 3-5 rzeczy do wyboru i codziennie to samo), po 2 tygodniach nie mogliśmy już na nie patrzeć. Pokoje okey oprócz łazienki. W łazience brak przy prysznicu brodzika, przez co przy każdej kompieli cała łazienka jest zalana. Jedynym sposobem na to jest po kompieli wietrzyć łazienke i czekać aż woda wyparuje. Jeżeli chodzi o sprzątanie pokoi to raczej kiepsko. Ręczniki nie zawsze byly wymieniane i zdarzało się nawet, że nie dostaliśmy papieru toaletowego. Raz z pokoju zginęła nam niezbyt duża suma pieniędzy. Złosiliśmy to rezydentce i na następny dzień byliśmy nachodzeni przez panie sprzątające i inne osoby z hotelu mówiące tylko po bułgarsku, w dodatku osoby te bez pukania próbowały otworzyć nam drzwi, a nawet wejść przez balkon sąsiadów! Kiedy im otworzyliśmy naskoczyli na nas i krzyczeli w swoim języku. Po wyrzuceniu ich z pokoju i zgłoszeniu sytuacji rezydentce zostaliśmy przeproszeni ale niesmak pozostał. Mimo wszystko myślę, że hotel wart polecenia, dla ludzi, którzy chcą go traktować jako bazę wypadową. Świetna okolica wynagradza braki w hotelu! Pokaż »

    2011-08-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    Anna anna_228 ocenił hotel Slavyanski

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel godny polecenia. Uważam, że dużym minusem jest brak własnego, hotelowego basenu (oczywiście basen jest, ale faktycznie należy do sąsiadującego hotelu- Bellevue), a tym samym leżaki i parasole przy basenie są odpłatne (o czym zresztą rzetelnie informują organizatorzy). Niemniej jest to minus (zasadniczo jedyny). Trafiłam do pokoju z urwaną anteną i zepsutą lodówką, ale na moje uwagi- reakcja była natychmiastowa (przenieśli nas i "wynagrodzili pokojem z widokiem na morze":)). Hotel- polecam Pokaż »

    2011-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.0

    spartanin ocenił hotel Slavyanski

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byliśmy z żonką w tym hotelu w czerwcu 2011. Hotel jest 3 gwiazdkowy ale jest czysty i zadbany. W pokoju codziennie sprzątane. Śniadania smaczne ale monotonne.Basen czysty i duży ale leżaki płatne 5 lewa od osoby. Położenie hotelu jest super do plaży jest jakieś 25metrów a sama plaża jest czysta tylko znowu trzeba płacić 7 lewa za leżak od osoby. Można położyć sie na ręczniku poza strefą leżaków i tam to nic nie kosztuje. Hotel mieści również przy samej promenadzie gdzie jest mnóstwo sklepików od fast foodów po różnego rodzaju pamiątki itp.,itd. W hotelu jest kantor w którym można śmiało wymienić kaske przelicznik jest taki, że za 100 euro dostaniesz 191 lewa. Ceny w Bułgari są dość podobne do naszych nad polskim morzem czyli nie za tanio i nie za drogo. Przy hotelu są przystanki autobusowe można więc busem pojechać śmiało do św. Własu czy Neseberu koszt podróży 1 lewa a bilety kupujemy u kanara. Życie nocne toczy się pełną parą czyli na każdym kroku puby, bary i dyskoteki. Fajne jest to, że bulgarzy nie są nachalni i można sobie spokojnie oglądać pamiątki itp. W Bułgari było naprawdę CUDOWNIE. Polecam każdemu. Pokaż »

    2011-06-29
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 5.1

    mirciob ocenił hotel Slavyanski

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel naprawdę wart polecenia. Wraz z moją drugą połówką byliśmy w nowej części (3.5 *) i standard jest naprawdę wystarczający, tym bardziej, że w pokoju tylko się śpi. Jedyna dziwna rzecz to brak brodzików w łazience, ale z tego co widziałem to w Bułgaria to standard, nawet w niektórych hotelach 4*. Generalnie lokalizacja jest świetna: do centrum ok 15 minut spacerkiem, a tak naprawdę wszystko jest pod nosem a nie ma takiego tłoku jak w ścisłym centrum. Pokaż »

    2010-09-23
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.2

    Anja ocenił hotel Slavyanski

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Pokoje w nowej części przestronne i bardzo czyste, z lodówką i tv. Klimatyzacja indywidualnie sterowana, działała bez zarzutu. Łazienka bardzo czysta,ręczniki wymieniane co 2 dzień, w łazience suszarka. Śniadania monotonne i mało urozmaicone ale smaczne (pyszne pomidory). Hotel posiada bardzo duży basen, leżaki płatne 5 leva od jednego. Do plaży parę kroków ale leżaki również płatne 7 leva od jednego+ 7 leva za parasol. Na szczęście za leżakami można położyć się za darmo na ręczniku:-) Hotel bezpośrednio przy promenadzie z licznymi barami, restauracjami i straganami. Nie polecam drinków "happy hour"- czyli kup jednego, a 2 dostaniesz gratis. Szkoda wydawać 6-7 leva za sok, bo alkoholu to w nich nie poczułam. Natomiast mogę polecić restaurację hotelu Shipka-serwują bardzo dobre jedzenie w rozsądnych cenach. Ogólnie Słoneczny Brzeg to miejsce dla osób lubiących całymi dniami leżeć na plaży, a wieczorem balować w pobliskich knajpkach. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2009-08-22
    Opinia pomocna?
    Tak (10) / Nie (0)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny