Hotel Kristal Złote Piaski ****

Kristal

Ocena hotelu (14 opinii)

4.9
  • Położenie
    4.3
    • Odległość od plaży / stoku 3.0
    • Plaża / stoki 4.5
    • Cicha i spokojna okolica 4.0
    • Restauracje w okolicy 5.0
    • Atrakcje w okolicy 4.8
    • Komunikacja 4.5
  • Pokoje
    5.2
    • Wielkość 5.2
    • Standard wyposażenia 5.1
    • Czystość 5.2
    • Łazienka 5.5
  • Wyżywienie
    5.0
    • Ilość i dostępność 5.4
    • Smak i jakość potraw 4.8
    • Różnorodność potraw 4.5
    • Obsługa 5.1
  • Hotel
    5.0
    • Basen 5.0
    • Udogodnienia dla dzieci 5.1
    • Animacje i rozrywka 4.8
    • Sport 4.5
    • Obsługa 5.2
    • Czystość 5.1
  • Jakość / cena
    5.2

Rekomendacja

83% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.3

    Monika ocenił hotel Kristal

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel przyzwoity, chociaż daleko od plaży, kawałek do żyjącego całą dobę centrum, jedzenie całkiem dobre, obsługa w barach i restauracji super, trochę gorzej w recepcji - trafiliśmy na pokój, w którego przedpokoju znajdował się szyb wentylacyjny (prawdopodobnie) i niestety bywało, że na wejściu "biło jak na kutrze" - poprosiliśmy w recepcji o interwencję, na kilka godzin było lepiej, potem już to samo... pokoju nie było możliwości zmienić. Wycieczkę fakultatywną można spokojnie kupić w lokalnym biurze za hotelem, za nieduże pieniądze, można się dogadać w języku rosyjskim w polskim w sumie też. Polski przewodnik, pojechaliśmy busem do Nessebaru, warto. :) Pokaż »

    2014-01-19
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.2

    Joanna D ocenił hotel Kristal

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel bardzo duży, wszechstronny. Bardzo duża ilość pokoi. Pokój duży z balkonem - nazwijmy z widokiem na morze. Codziennie lub co 2 dzień zmiana pościeli. Z ręczników ułożone łabędzie lub inne fiku-miku. Do plaży spacerkiem ok 15 z górki. Przechodzi się deptakiem z licznymi sklepikami, wiec droga nie jest nudna. Sklepy spożywcze nawet z polskim artykułami. Wycieczki fakultatywne polecam szczerze Nesserbar i Balchik - przepiękne widoki, obiad,wieczorem bułgarska kolacja i imprezka. Polecam także wypad do delfinarium, ale to raczej z dziećmi. I nie kupować jej z biura, tylko dowiedzieć się od rezydenta jakim autobusem tam dojechać. Autobus odjeżdża praktycznie z przed hotelu (główna droga). I główna atrakcja Aqua Park również niedaleko hotelu (od głownej drogi w pod górkę) ok. 15-25min od hotelu. Cena biletu 30 lewa. Super atrakcje zarówno dla dzieci jak i dorosłych :] Okolica bardzo rozrywkowa - duża ilość knajpek i dyskotek! Choć sama oklica przy hotel (tylne wyjscie przez "parczek") brudna. Polecam knajpke w stylu hinduskim - koniety oraz panowie tańczą taniec brzucha :) Szisza do palenia ok 30 lewa + pyszne drinki. Obsługa bardzo miła. Barmani - Viktor, Nicola i menadżer baru bardzo uprzejmi. Kilka lewa napiwku działały cuda! Otrzymywałam drinki takie za które powinnam płacić nie obejmujące all. Kiedy piło się to samo, barmani wiedzieli i nalewali kolejnego drinka. W opcji all jedzenia mnóstwo - począwszy od pieczywa, serków, owoców i ciast. Dowolna ilość napojów i drinków wszelkiego rodzaju. Posiłki urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Po kilku dniach się znudziło ale to chyba wiadome. W opcji all jedzenia mnóstwo - począwszy od pieczywa, serków, owoców i ciast. Wszystko bardzo dobre. Dowolna ilość napojów i drinków wszelkiego rodzaju. Posiłki urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Po kilku dniach się znudziło ale to chyba wiadome. Baseny czyste, brodzik dla dzieci. Chyba najładniejsze basen w okolicy. Plaża ładna, szeroka. Leżaki na plaży płatne Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (14) »

    2013-03-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    Mesjasz ocenił hotel Kristal

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel przyjemny, mimo tego że byłem we wrześniu to i tak cieszył się dużą ilością gości. Nie było żadnych nie dociągnięć, sprzątaczki bardzo miłe, jedzenie pyszne, można bylo się najeść. Polecam każdemu ten hotel. Czytając opinie innych wnioskuję, że większość polaków to wieśniaki, którzy jadą na wakacje żeby się nażreć, pochlać i nie wiadomo czego wymagać. Jak chcecie to wypad nad polskie morze, myślicie że jesteście Panami na wakacjach i macie murzynów od tego? Pokaż »

    2012-12-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 0.0

    jerzy ostaszewski ocenił hotel Kristal

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    ten hotel nie zasługuje nawet na 2 gwiazdki. Restauracja nie przystosowana do takiej ilości turystów, na wolny stolik czeka się ok 15 min, w miejscach dla niepalących , wszyscy palą , potrawy niejadalne, , jednym słowem dramat gastronomiczny. W basenie zimna woda , o znalezieniu wolnego leżaka nie ma mowy. Ci co opisują ten hotel pozytywnie, albo są podstawieni, albo lubią schroniska młodzieżowe. My mieliśmy zmarnowany urlop i każdemu odradzam ten hotel !!! Pokaż »

    2012-09-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 4.9

    elmaestro ocenił hotel Kristal

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Polecamy hotel dla rodzin z dzieckiem ,bardzo fajne polski animatorki, czysto, duże baseny chociaż brodzik trochę za głęboki. Mini disko wieczorne robi furrorę wśród dzieci , występy , animacje wszystko ok. Hotel czysty i zadbany ,jedzenia dużo i bez problemów , duży wybór potraw. Jedyna niedogodność to bardzo wysokie ceny parasoli na plaży, odległość na skróty z dzieckiem to 10 - 15 minut. Z powrotem można wrócić kolejką, polecam wyjazd do Varny na wesołe miasteczko dla dzieci, niedrogo i kilka godzin zabawy . Pokaż »

    2012-08-09
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.2

    Mariusz ocenił hotel Kristal

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Byłem w tym hotelu w 2010 roku w drugiej połowie lipca. W 2008 byłem w Hurghadzie w Coral Beach a w 2009 w Sharm el Sheik w Grand Plaza, więc jakieś tam porównanie i odczucia mam. Wiadomo w Bułgarii inny klimat. Po południu gwałtowne deszcze, ulice zamieniały się w potoki - w Egipcie tego nie uraczysz. Ale teraz do samego hotelu. Zdziwiła mnie w porównaniu do Egiptu - bardzo uprzejma obsługa w barach. Barmani bardzo kontaktowi, polewali dobre alkohole, wymieniali na nowy (sami z siebie) drink jeśli uznali że Ci się rozgazował i jest nieświeży. W Egipcie to te ich All w barach to na prawdę porażka, i nie ma znaczenia ile gwiazdek ma hotel. Na stołówce jak to w na stołówce. Brystol to to nie jest ale na prawdę przez dwa tygodnie pobytu chętnie chodziłem na posiłki i byłem zadowolony (w odróżnieniu do Egiptu, gdzie po tygodniu chodzi się bardzo niechętnie). No i jeśli chodzi o okolice - Złote Piaski wieczorem zamieniają się w bardzo wesoły kurort! Każdy znajdzie coś dla siebie. Młodzież do rana ma możliwość bawienia się w klubach. A rodziny z dziećmi spacerują po okolicy, zatrzymując się na drinka w barach które ulokowane są przy chodnikach, grają w cymbergraje czy jak to tam się nazywa. Ogólnie hotel Kristal i Złote Piaski polecam wszystkim. Każdy czuje się tu super. p.s. No na minus to można dać odległość od plaży. Troszkę trzeba było się przespacerować. Ale ja to zamieniam też na plus, bo lubię spacerki ;) Pokaż »

    2012-05-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.2

    xeniak ocenił hotel Kristal

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel bardzo średni, obsluga przy posiłkach czy w barze raczej opryskliwa, jakiekolwiek slowa wypowiadaly Panie kelnerki gdy zamawialo się drinki poza all inclusive, w pakiecie talerze zabierano talerze sprzed nosa totalnie bez slowa. Czystość? wiecznie klejace się ceraty na stolikach ;/ woda w basenie rownież pozostawia wiele do zyczenia. sasiedztwo to grono mlodych niemcow halasujacych calymi nocami. A na koniec okradziony pokój, laptop i smartfon wyparowaly bez sladu... monitoringu nie ma policja nawet nie chciala przyjechać. Nie polecam, za te pieniądze mozna znalezc o niebo lepszy standard... Pokaż »

    2011-09-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.3

    agnieszka82 ocenił hotel Kristal

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel jest bardzo ładny, duży, położony ok 15min spacerkiem do morza. Sam hotel jest bardziej rodzinnym miejscem, idealny dla rodzin z dziećmi. Młodzi wieczorami za bardzo nie mają co robić, ale to rekompensuje bliskie położenie do centrum. Jedzenie mogłoby być smaczniejsze i bardziej urozmaicone, ale nie było najgorsze. Obsługa rewelacyjna, wszyscy przyjaźni, chętni do pomocy, uśmiechnięci. Animatorzy rewelacyjni :)) Trochę za mało miejsca przy basenie, leżak przy leżaku, no i trzeba było wstawać o 7mej rano żeby zająć sobie miejsce ;) Plaża urocza, piaszczysta, wszędzie leżaki płatne, a morze jest błękitne, bardzo ciepłe i mało zasolone. Pokaż »

    2011-08-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    andreas1 ocenił hotel Kristal

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Powiem tak za tą cenę lepszego hotelu i wyżywienia nie znajdziecie. Byłem już w kilku Krajach i mam porównanie naprawdę zaskoczył mnie wysoki standard jak na Bułgarię obawiałem się gorszego.Śmiało polecam ten hotel dla rodzin z dziećmi wszystko super a jedzenie bardzo dobre i dużo no i żlote piaski - bajka Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2011-07-06
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.5

    kachasz ocenił hotel Kristal

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel naprawdę ładny,dla rodzin z dziećmi idealny,nie było czasu na nudę,animatorzy zapewniali super pogram:aerobik dwa razy dziennie,ping,pong,lotki,strzelanie,bociia,mini klub dla dzieci a wieczorny program był rewelacyjny i wszytko po polsku.Jak się wybieracie lipiec-sierpień to animacje są po polsku!!!!Jedzenie nie do przejedzenia,każdy znajdzie coś dla siebie.Do plaży nie tak blisko jakby się wydawało,ale za to piaseczek czyszciutki i mnóstwo atrakcji na plaży.Spędziliśmy tam ekstra wakacje.Polecam jest tanio i gorąco i łatwo się dogadać. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (9) »

    2011-01-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny