Hotel Village Citta Del Mare Terrasini ***+

Village Citta Del Mare

Ocena hotelu (9 opinii)

3.6
  • Położenie
    2.9
    • Odległość od plaży / stoku 3.2
    • Plaża / stoki 3.0
    • Cicha i spokojna okolica 4.2
    • Restauracje w okolicy 1.8
    • Atrakcje w okolicy 2.3
    • Komunikacja 2.8
  • Pokoje
    3.3
    • Wielkość 4.0
    • Standard wyposażenia 2.5
    • Czystość 4.0
    • Łazienka 2.7
  • Wyżywienie
    3.9
    • Ilość i dostępność 3.3
    • Smak i jakość potraw 4.1
    • Różnorodność potraw 3.8
    • Obsługa 4.2
  • Hotel
    4.4
    • Basen 4.7
    • Udogodnienia dla dzieci 4.5
    • Animacje i rozrywka 4.3
    • Sport 4.0
    • Obsługa 4.7
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    3.7

Rekomendacja

50% poleca ten hotel

  • 4.4

    Faramir ocenił hotel Village Citta Del Mare

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Ośrodek cichy i spokojny,pięknie położony z jednej strony góry z drugiej widok na morze,6 basenów ,jedzenie dobre i urozmaicone ,obsługa sympatyczna,świetni animatorzy .Dobre połączenia autobusowe z Palermo,jedynym minusem jest standard pokoi -meble i wystrój z lat 80.Konieczny remont i doposażenie pokoi. Pokaż »

    2011-02-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Mateo ocenił hotel Village Citta Del Mare

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Świetny osrodek, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. Doskonałe animacje, dobre jedzenie.Wprawdzie w restauracjach panuje typowo włoski klimat, ale to ma swój urok. Hotel jest uwielbiany przez wlochów - o czyms to świadczy. Osrodek typowo dla ludzi aktywnych zajęcia rozpoczynaja się o godz, 9 i twaja przez caly dzień aerbic, aqua aerobic, joga, zajęcia taneczne, salsa i inne. Można wybrać się na wszystko po kolei lub na kilka. Super wakacje. Wystarczy wejśc na stronę quelli citta del mare. Polecam !!! Pokaż »

    2010-12-02
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 3.6

    Aneta0 ocenił hotel Village Citta Del Mare

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Byłam na Sycylii w ostatnim tygodniu września i wybraliśmy ten hotel ze względu na wybór kilku restauracji na terenie Hotelu, 3 posiłki w ofercie w formie bufetu, różnorodność atrakcji bez konieczności opuszczania terenu hotelu. Niestety okazuje się że to wszystko działa ale w wakacje. W trakcie naszego pobytu była czynna tylko jedna główna restauracja, jak tłumaczono w recepcji, ze względu na małą ilość turystów. Niestety tylko w teorii bo w efekcie trzeba było stać w kolejce po posiłek bo restauracja była pełna, dosadzali nas do obcych ludzi bo nie było miejsc. Animacji praktycznie nie było. Oferta na zajęcia została wywieszona z trzydniowym opóźnieniem. Pokój, jak ktoś to już określił to PRL. Obdarte meble, pleśń na drzwiach od kabiny prysznicowej. Obsługa, poza panią w recepcji nie mówi po angielsku, żeby cokolwiek załatwić trzeba było dzwonić do rezydenta albo tłumaczyć na migi.. Plusem Hotelu są baseny - 3 z czystą wodą parasolami, oraz zjeżdżalnia usytuowana na skarpie wprost do morza.Jedzenie też nie było złe. Na plażę co 15-20 minut jeździł bezpłatny bus. Niestety mimo zapewnień że jest możliwość wynajęcia windsurfingu lub łódki przy plaży okazało się że jest już po sezonie i są tylko 3 zdezelowane deski. Dużym minusem wrześniowego pobytu jest również duża ilość objazdowych wycieczek Rosjan. Zajmowali 70% hotelu. W restauracji zachowywali się skandalicznie, wyrywali sobie jedzenie, nakładali mega ilości jedzenia które potem pakowali do toreb lub zostawiali na stołach. Przesiadując na tarasach z parasolami potrafili wysikać się w krzaki bo nie chciało im się iść do toalety po schodach, gdzie przy upale natychmiast roznosił się fetor moczu. Wyjazd oceniam jako mało udany, drogi w porównaniu z innymi a nieadekwatny do jakości i tego co zaoferowano. Może w sezonie jest lepiej Pokaż »

    2010-10-04
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 4.9

    monias ocenił hotel Village Citta Del Mare

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Polecam dla rodzin z dziećmi. Dużo animacji i mini klub,zamki nadmuchiwane baseny czyste. Pokoje skromne ale czyste i codzienne sprzątanie wymiana prześcieradeł i ręczników. łazienki w dobrym standardzie. klimatyzacja działa bez zarzutu. śniadania proste, obiady i kolacje obfite i urozmaicone my woleliśmy grill bar od głównej restauracji. Obsługa ok. Pizza restauracja - już tylko odpłatnie. Jedyny minus- wieczorami głośno, szczególnie gdy balkon był na ogród i korty tenisowe , przy otwartym balkonie nie można usnąć , ale po zamknięciu znośnie. Trochę nocnego życia też jest - dyskoteki, bar, codziennie animacja itd Pokaż »

    2010-09-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.5

    grace ocenił hotel Village Citta Del Mare

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Ośrodek jak z późnego PRLu. Fatalne jedzenie, nieapetyczne, podawane w fatalnych warunkach. Wybawieniem była pizzeria na terenie ośrodka. Ale zapłaciliśmy za 3 posiłki dziennie i dało się stamtąd tylko zjeść kilka owoców. Zmarnowane w tym zakresie pieniądze. Nie polecam - cena nieadekwatna w ogóle do standardu i jakości wyżywienia. Za tą kwotę z Itaki można spędzić bajeczne wakacje w Hiszpanii albo na Algarve, które polecam. Pokaż »

    2010-09-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.5

    grace ocenił hotel Village Citta Del Mare

    • Położenie
      1.7
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Pokoje przygnębiające, ośrodek jak z późnego PRLu, a najgorsze i psujące przyjemność wakacji - jedzenie, którego opłaciliśmy 3 posiłki dziennie i nie mogliśmy chodzić, bo było tak nieapetyczne i podawane w nieprzyjemnych warunkach. Pizza za 5-8E w restauracji na terenie ośrodka była wybawieniem. Tylko że zapłaciliśmy za 3 posiłki dziennie! Zmarnowane pieniądze. Pokaż »

    2010-09-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    JOANA ROGOWSKA ocenił hotel Village Citta Del Mare

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    POBYT 01.08-07.08 TRAFILYSMY NA POKOJ Z WIDOKIEM NA ZATOKE,PRZEPIEKNY WIDOK,BUNGALOW -WYSTROJ LATA 80-TE,CODZIENNIE SPRZATANE I WYMIENIANE RECZNIKI!RESORT BARDZO ZADBANY,POLOZONY W PIEKNYM MIEJSCU NA WZGORZU.ZAPLECZ REKREACYJNE NA WYSOKIM POZIOMIE,3 BASENY,JACUZI NA POWIETRZU,KORTY TENISOWE,ROWERY STACJONARNE,AQUA AREOBIC DWA RAZY DZIENNIE,ZJEZDZALNIE DO MORZA,CUDOWNA PIASZCZYSTA PLAZA OK 5KM OD OSRODKA{BUSY JEZDZA BARDZO CZESTO}NO I PRZEPYSZNE SWIEZUTKIE POSILKI!!!GORACO POLECAMY WSZYSTKIM KTORZY CHCA POZADNIE ODPOCZAC OD CODZIENNEGO ZYCIA I ZGIELKU MIASTA!!! Pokaż »

    2009-09-24
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 3.4

    Monika ocenił hotel Village Citta Del Mare

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Przede wszystkim zaskoczył nas stan pokoi,nie spodziewaliśmy się,że będzie aż tak źle-3gwiazdki nie są za jakość pokoju tylko za to co jest w hotelu ogólnie;wszyscyPolacy są w budynku Stromboli-najdalej odsuniętym od morza,dość daleko od restauracji,choć z niektórych pokoi,szczególnie tych na wyższym piętrze widać trochę morza,z naszego na Ipiętrze było widać kawalątek-wyposażenie z lat 70,80 i zniszczone,nieprzyjemny zapach,słychać dosłownie wszystko z łazienki sąsiada obok,niedoprane plamy na kocu pod którym się śpi,ręczniki śmierdzą octem,sprzątaczki niezawsze nawet zmiotą na tarasie,brak polskiego programu wTV,ale duży brodzik,codziennie od5rano przez godzine budziły nas ptaki które robiły niesamowity szum;choć w pokoju nad restauracją już pokoje dobre-nowsze wyposażenie.Wogólnodostępnej łazience obok restauracji wodę w umywalce puszcza się naciskając na pedał-jak w naszych pociągach PKP:). W obiekcie biega bardzo dużo małych jaszczurek :) Wielki plus to przepiękny ogród i widoki na morze i po drugiej stronie góry.Obiekt wielki,także wymagało sporo wysiłku z uwagi też na męczące upały przechodzenie z miejsca na miejsce i często pod górkę. Zrestauracji piękne widoki na morze i ogród choć przez brudne szyby,kelnerzy wskazują miejsce gdzie mamy usiąść,a wolnych i czystych było zawsze niewiele,oni zajmowali się głównie sadzaniem zamiast sprzątaniem po poprzednich gościach.Śniadania7.30-9.30,obiady12.30-14.30,kolacje19.30-21Na śniadanie codziennie rogaliki,rogaliki słodkie,ten sam rodzaj sera i wędliny,dżemy,chrupki z mlekiem,kawa,herbata,chyba kakao,czasami jajka gotowane ale niedobre i jogurty.Obiady i kolacje dość dobre, takie same jeśli chodzi o rodzaj-np. ziemniaki z mięsem,nie aż tak dużo do wyboru,bo chyba z3 razy jedliśmy same ziemniaki z ketchupem bo reszta nam nie odpowiadała;często były ziemniaki,właśnie po nie i po mięsa trzeba stać w kolejkach bo kelnerzy sami nakładają;do picia wino,woda,soki z dystrybutora bardzo słodkie-w dowolnych ilościach;z owoców jabłka,gruszki,brzoskwinie;ciasto było z 2razy-jeden rodzaj w jeden dzień i z 3razy lody.Owoce morza zauważyłam z 2 razy. Np.woda w hotelowym sklepiku o 1euro droższa niż w supermarkecie Sissa w Terrasini. Busy na plażę dowożą co20minut 9-12.30, 14.30-18 ostatni bus z plaży chyba wyjeżdża o 18.Można grać w golfa,fitness płatny, tylko raz w tygodniu przez chyba 2godziny darmo jako animacja,tenis chyba też płatny;animacje zabawy konkursy tańce dla dzieci od 21 do 22,potem dla starszych. Wweekendy wesela,komunie.Im bliżej lipca tym coraz więcej wczasowiczów,mniej miejsca na plaży i basenach ale więcej jest organizowane. W hotelu najwięcej Rosjan,Włochów,skandynawów Biuro Itaka organizowało tylko wycieczke na Etne i Taormine-65euro z wjazdem na 2.000m n.p.m.,wjad na 3.000m dodatkowe50euro, wstęp do TeatruGreco w Taorminie 6euro-szczegóły odnośnie wycieczek mogę podać na maila; Palermo i Monreale 45euro plus wstępy do katedr;Itaka sama zamawia na wycieczki lunch pakiety i wcześniejsze śniadania lub późniejsze kolacje; Wyspy Liparyjskie 70euro;jeśli ktoś był 2tygodnie było więcej wycieczek.Trzeba liczyć na siebie a nie na Itake i pilnować umówionych godzin zbiórek w autokarze w trakcie trwania wycieczek! W ostatni dzień w sobote wykwaterowanie z pokoi o 12,można dopłacić za pokój 18euro jeśli będą wolne,ale nie było i umieścili nas we wspólnym pokoju z którego można było korzystać a bagaże były w otwartej przechowalni,ale mieliśmy wszystkie posiłki. Na Sycylii piękne widoki ale brudno,śmierdzi i domy zaniedbane-największe bezrobocie we Włoszech. Najładniejsze miejscowości na Sycylii to Erice(dojazd tylko samochodem),Cefalu,Taormina,najładniejsza plaża w San Vito. Temperatury w czerwcu były 30-36 stopni Pokaż »

    2009-07-05
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (3)
  • 5.2

    jannama ocenił hotel Village Citta Del Mare

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Szczerze polecam ten hotel zarówno ludziom młodym jak i rodzinom z dziećmi. Choć mieszkaliśmy z mężem w pokoju o zwykłym standardzie, to byliśmy b. zadowoleni - zawsze czysto i schludnie, wymienione ręczniki, poscielone łóżka, dyskretna obsługa. W pokoju mieliśmy telewizor i lodówkę, klimatyzacja działała bez zarzutu. Posiłki są bardzo różnorodne - mieliśmy ofertę trzy posiłki dziennie i powiem, że to było za dużo. Jeść i pić można było do woli, napoje (woda i wino stołowe, na śniadanie kawa, herbata, sok - w nieograniczonych ilościach). Śniadania - muszę przyznać - były średniej jakości i bardzo monotonne. Natomiast zarówno obiady jak i kolacje baaardzo różnorodne. Każdy mógł znaleźć cos dla siebie. Makarony, owoce morza, sałatki, mięsa, smaczne potrawy z warzyw i owoców - narzekać można było jedynie na swoje łakomstwo;). Stołować można było sie do wyboru w dwóch restauracjach. My z mężem najczęściej chodziliśmy do grill-restauracji. Fantastyczna atmosfera i miła obsługa (w większości Włosi po trzydziestce, bardzo otwarci i sympatyczni). Czas wolny w hotelu spędza się bardzo przyjemnie - nie tylko kilka basenów (na czele z fantastyczną zjeżdżalnią ze szczytu skarpy, na której położony jest hotel, wprost do morza), ale i korty, i boisko do mini-golfa, zajęcia taneczne... Wieczorami czas można było spędzić podczas występów taneczno-wokalno-teatralnych przygotowanych przez tutejszych animatorów, albo potańczyć nieco na górnym tarasie hotelu przy śpiewie i muzyce lokalnego muzyka. Co do plażowania - opalać się można albo przy basenach, albo na tzw. skarpie (półki skalne tuż nad poziomem morza, wyposażone w leżaki, przy nich taras z leżakami i knajpą, generalnie fantastyczne miejsce) albo jechać na oddaloną o 10 minut jazdy samochodem plażę hotelową z leżakami. Busy na plażę są bezpłatne i odjeżdząją co kilkanaście minut (wrócić też można takim transportem). W hotelu można także wypożyczyć samochód na dłuższe wypady, jednak polecam wypożyczalnię w pobliskiej miejscowości - wyjdzie znacznie taniej. Poza kompleksem hotelowym przebiega lokalna droga a przy niej - przystanek autobusowy, z którego odchodzą busy m.in. do Palermo. Minus hotelu - tak jak pisałam, oprócz kompleksu hotelowego w pobliżu nie ma żadnych knajp, barów sklepów (te są za to na terenie hotelu, ale dość drogie). Trzeba dojechać do pobliskiej miejscowości - 15 minut jazdy busem. Nie jest to bardzo problemowe, jednak jeśli ktoś lubi hotele położone w centrum miasta, to powinien tą kwestię wziąć pod uwagę. Pokaż »

    2009-05-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny