Hotel Villaggio Sole Mare Capo Vaticano ****

Villaggio Sole Mare

Ocena hotelu (14 opinii)

4.3
  • Położenie
    4.3
    • Odległość od plaży / stoku 5.6
    • Plaża / stoki 5.0
    • Cicha i spokojna okolica 4.9
    • Restauracje w okolicy 3.3
    • Atrakcje w okolicy 3.4
    • Komunikacja 3.5
  • Pokoje
    4.5
    • Wielkość 4.0
    • Standard wyposażenia 4.5
    • Czystość 5.4
    • Łazienka 4.1
  • Wyżywienie
    4.9
    • Ilość i dostępność 4.8
    • Smak i jakość potraw 4.8
    • Różnorodność potraw 4.8
    • Obsługa 5.0
  • Hotel
    3.9
    • Basen 4.4
    • Udogodnienia dla dzieci 3.7
    • Animacje i rozrywka 3.4
    • Sport 3.8
    • Obsługa 3.8
    • Czystość 4.4
  • Jakość / cena
    3.8

Rekomendacja

57% poleca ten hotel

Ranking

  • 2.5

    agdomi ocenił hotel Villaggio Sole Mare

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    W broszurze informacyjnej było przedstawione, że jest to hotel 4 gwiazdkowy (wysoka klasa) ale nie dorasta polskim hotelom dwu gwiazdkowym. W dodatku, jest to kompleks budynków w formie kilkunastu oddzielnych pawilonów o bardzo zróżnicowanym standardzie, więc naprawdę nie wiadomo na jaki pokój się trafi. Niektóre pokoje są stare nieodnowione z aneksami kuchennymi bez wyposażenia oczywiście z strasznie zaniedbanymi łazienkami, inne na parterze wiecznie zacienione z jednym oknem balkonowym, które stanowi również wejście do pokoju. Miniklub dla dzieci bardzo zniszczony, nie odbywają tam się w dzień żadne animacje. Wieczorami dla dzieci 45 minutowa animacja - prowadzona przez jedną osobę mało zaangażowaną w to co robi. Wyżywienie - śniadania jajecznica, ser, salami, pieczywo mało urozmaicone, ogórek, pomidor i kilka rodzai podobnego ciasta. Napoje bezpłatne. Obiadokolacje o godzinie 19: dość ciekawe urozmaicone kilka dań ciepłych, przekąski, dania na zimno, smaczne. Napoje płatne - woda 2 euro. Basen woda ciepła słodka, trzy baseny, fontanny włączane po kilka minut dziennie, okolica basenu brudna, kratki przy basenie czarne. Ilość leżaków przy basenie wystarczająca, obowiązkowe czepki. Basen zamykany między godziną 13 a 16, wtedy można skorzystać z leżaków przy plaży 10m dalej, których jest dużo, nie trzeba zajmować wcześniej, woda w morzu genialna - czysta, wręcz przezroczysta, turkusowa, ciepła zachwycająca. Plaża żwirkowa - warto mieć obuwie ochronne. Jednak z uwagi na dość ostry spadek dzieci pod opieką dorosłych - głęboko jest już kilka metrów od brzegu. Przy plaży bar - pizza, robią tam genialną pizzę (max 8 euro), jednak w godzinach 14-17 pizzy zjeść nie można ;-) przerwa. Osoby z baru zajmują się plażą i leżakami. Hotel położony 2 km od stacji kolejowej, z której można pojechać na płn Włoch do Tropea 8km jak i płd nawet na Sycylię z promem (6 e/os). Do stacji trzeba dojść pod ostrą górę a gdy żar leje się z nieba mija się to z celem. Południe Włoch - zaniedbane. Pokaż »

    2013-10-17
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.3

    Nicoletta ocenił hotel Villaggio Sole Mare

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    przyjechałam z rezydencji dwa dni temu, totalna porażka!!!!! Obsługa pracuje tam za kare, wszyscy obrażeni na turystów za to że tam przyjechali. Zanim zdążymy się rozpakować i zobaczyć jaki dostaniemy apartament z góry musimy za niego zapłacić (za kota w worku) Rezerwacja jest inna niż oferowany produkt, tzn zamawiamy co innego co innego dostajemy!!!! Woda w basenie zielona!!!! na zdjęciach są piękne fontanny, szkoda tylko że włączone na pare minut dziennie!. Klimatyzacja owszem, ale tylko w jednym pomieszczeniu, wi innych pokojach się gotujemy. Leżaki na plaży płatne 15e za dzień, internet płatny 15 e za tydzień. Basen zamknięty od 13 do 16. Boisko do gry w piłkę osobno odpłatne, zamknięte na klucz. pokoje nie wyposażone w standardowe przedmioty (łyżki, kubki ręczniki brak!) Na 9 rodzin polskich żadna nie dostała tego co zamówiła w biurze podróży! Fakt! obiekt piękny, bardzo zaniedbany, na pewno nie zasługuje na 4gwiazdki!!!!! i nie na takie ceny! Pokaż »

    2012-07-16
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.2

    precel ocenił hotel Villaggio Sole Mare

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.4
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Nie zgadzam się z krytycznymi, a nawet miażdżącymi uwagami. Świetne miejsce do wypoczynku, naturalnie nie dla balangowiczów i amatorów podrywów. Piękne pełne egzotycznej zieleni otoczenie wygodnych pawilonów, gliskość plaży, dobre i różnorodne jedzenie, a rezydentka jest dostępna w miarę potrzeb. Dla osób chętnych oferowane są atrakcyjne wycieczki. Nie wiem jak można się nie porozumieć z recepcjonistką, która jest Polką. Poznałem ludzi, którzy tu byli drugi raz i planują pobyt ponownie. Ja gorąco polecam. Precel. Pokaż »

    2011-10-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 5.9

    seweryn ocenił hotel Villaggio Sole Mare

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Nie rozumiem mojej poprzedniczki i mam wątpliwości czy ona była w ogóle w tym hotelu.Pisze, że nikt nie mówi po angielsku,a w recepcji obie panie mówią zarówno po angielsku jak i niemiecku,a oprócz tego również po polsku, bo jedna z pan jest z Polski. Kucharz mówi po niemiecku a kelnerzy po angielsku.Może moja poprzedniczka miała kłopot, bo sama w żadnym obcym języku nie mówi? Hamburgery w barach a plaży? Jest jeden tylko bar i żadnych tam hamburgerów nie widziałem.Jedzenie w restauracji wyjątkowe i bardzo duży wybór.Luksusowe pokoje dwa kroki od morza. Ja w przeciwieństwie do mojej poprzedniczki polecam ten hotel wszystkim!!!!! Pokaż »

    2011-10-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.8

    Angel121 ocenił hotel Villaggio Sole Mare

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Piękny, urokliwy region Włoch położony z dala od wielkomiejskiego zgiełku. Idealne miejsce na odpoczynek polegający na nic nie robieniu. Wszędzie daleko, a do miasteczka trzeba się mocno wspinać pod górę. Bardzo słaba komunikacja, dość marne jedzenie i jak na kieszeń przeciętnego Polaka, bardzo drogo. Praktycznie nie rozwinięta sieć gastronomiczna (w barach przy plaży dostępna Pizza oraz hamburgery - około 4 Eur). Jest to jedno z miejsc, które mogłabym odwiedzić przejazdem, natomiast spędzanie tam stacjonarnie urlopu w moim przypadku mija się z celem. Nie polecam osobom lubiącym ciszę i spokój z umiarem, bo Sole Mare może wam zaoferować wyłącznie ciszę. Tam po prostu nic się nie dzieje. Urlop "spędzałam" z Triadą i nie polecam.Oferta Biura nie zawierała tak istotnej informacji jak podwójne łóżko w pokoju. Przy pobycie z dorosłą córka jest to dość kłopotliwe. Pozatym wszystkie pokoje dysponowały tarasem lub balkonem, poza moim pokojem do którego wejście było prosto z ziemi, a drzwi otwierały się bezpośrednio na łóżko. Pokój wyposażony w TV, wyłącznie włosko i niemiecko języczne. Łazienka wyposażona w dużych rozmiarów grzyb. Obsługa mówiąca po włosku i bardzo słabo po angielsku, co bardzo utrudniało komunikację. Jednym słowem nie polecam. Pokaż »

    2011-10-18
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.7

    amie ocenił hotel Villaggio Sole Mare

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo fajne miejsce, miło, wygodnie, smacznie, dla ludzi cieszących się życiem :) Polecam.

    2011-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 6.0

    Kacperek ocenił hotel Villaggio Sole Mare

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wczesniejsze opinie sa z roku 2009.Teraz ,kiedy ja bylemw 2011 nie ma juz campingu,nic sie nie zgadza z wczensiejszymi opiniami.Jest bardzo dobrze.Najwiekszy plus, to ze nad samym morzem.Moj pokoj na pierwszym pietrze byl najladniejszy jaki mialem do tej pory a duzo jezdze po swiecie.Dla spragnionych relaksu hotel w sam raz. Pokaż »

    2011-08-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 2.6

    RAFAL . ocenił hotel Villaggio Sole Mare

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    JEDNYM SŁOWEM KOŁCHOZ CYGANSKI. NIE DAJCIE SIE NABIC W BUTELKE. PRZEZYLEM NAJGORSZE WAKACJE W ZYCIU !!!

    2009-09-27
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.7

    Kasia ocenił hotel Villaggio Sole Mare

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Przeczytawszy wczesniejsze opinie ,obawialam sie troche wyjazdu do Sole Mare.A tu mile zaskoczenie.Camping prawie niezauwazalny,goscie z campingu zachowywali sie bardzo kulturalnie.Kuchnia bardzo dobra.A najwazniejsze!Morze kilkadziesiat metrow od pokoju.Nie rozumiem tych,ktorzy troche przesadzaja piszac te negatywne opinie.Ja moge sie przyczepic tylko do rozrywki-nie w moim guscie.Poza tym hotel spelnil moje oczekiwania. Pokaż »

    2009-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.4

    Marcelo ocenił hotel Villaggio Sole Mare

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Jest to zdecydowanie CAMPING ! i nalezy to mocno podkreslac, do basenu wlaza wlosi z campingu, tak samo z lezakami, nie trzeba na nie polowac ale zajac wcale nie jest latwo i opaska na reku nic nie daje i nie pomaga. Wszedzie palno PALACZY !!!! Basen czynny krotko a slowo konserwator jest tu nie znane. (plywajaca lampa, na szczescie bez napiecia w basenie) Pokoje (domki) bardzo ciemne i nie wiadomo kiedy jest swit, wielki plus za czystosc, codziennie nowe reczniki oraz myta podloga. Pokoje na karte, karta tylko jedna. Dojscie do pociagu okolo 40 min. Brak sklepow. Dojscie do cywilizacji prowadzi przez bardzo stroma gore. 20 min pieszo lub mozna zamowic bus, oczywiscie za oplata. Jedzenie z cyklu szwedzki stół kto pierwszy ten lepszy. Kto nie zdazy jego strata. Glosna muzyka (beznadziejna!) do polnocy (czas przestrzegany) Rezydenci sie staraja lecz nie maja pelnych informacji w razie syt. kryzysowej nie rokuje to dobrze. Pani Ewa pomocna udziela informacji, trzeba o wszystko pytac. Malo kelnerow 4 osoby na tyle osob to malo. dlugi czas oczekiwania. PLAŻA - piaszczysta bardzo gruby piasek i kamienie lub żwir. Plywajac trzeba uwazac na WŁOCHOW Z CAMPINGU KTÓRZY ŁOWIĄ SOBIE RYBY NA PLAŻY można dostać haczykiem w oko lub walczyć z żyłka od wędki na szyi ! Mozna wypozyczyc rowerek wodny (trzeba wiedziec dokladnie gdzie bo informacja szwankuje i zamiast 5 euro placi sie 7 euro za godzine) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (2) »

    2009-08-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny