Hotel Resta Grand Resort Marsa el Alam *****

Resta Grand Resort

Ocena hotelu (93 opinii)

5.1
  • Położenie
    4.3
    • Odległość od plaży / stoku 5.8
    • Plaża / stoki 5.1
    • Cicha i spokojna okolica 5.8
    • Restauracje w okolicy 3.1
    • Atrakcje w okolicy 2.7
    • Komunikacja 3.3
  • Pokoje
    5.7
    • Wielkość 5.8
    • Standard wyposażenia 5.8
    • Czystość 5.6
    • Łazienka 5.6
  • Wyżywienie
    5.2
    • Ilość i dostępność 5.2
    • Smak i jakość potraw 5.2
    • Różnorodność potraw 4.8
    • Obsługa 5.4
  • Hotel
    4.8
    • Basen 5.4
    • Udogodnienia dla dzieci 4.5
    • Animacje i rozrywka 4.3
    • Sport 4.2
    • Obsługa 5.2
    • Czystość 5.5
  • Jakość / cena
    5.5

Rekomendacja

89% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.5

    HADAD ocenił hotel Resta Grand Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel w 100% godny polecenia jezeli chodzi o stosunek ceny do jakości wart jest tych pieniędzy. Pokoje bardzo fajne łazienki duże , czysto. Jedzenie takie sobie jak to w Egipcie bez rewelacji. Baseny duże czyste z leżakami nie było żadnego problemu zawsze były jakieś wolne na plaży tak samo. Pokaż »

    2014-11-09
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.6

    Aleksandra ocenił hotel Resta Grand Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel bardzo ładny, duży. Baseny też duże ( jeden podgrzewany). Obsługa miła. Jedzenie- był dość spory wybór, jedna rzecz do której się przyczepie to czas podawanych posiłków napisane jest że np. śniadanie jest w godzinach 7- 11. W rzeczywistości najlepiej było przyjść do godziny 9:30 poniewaz w późniejszych godzinach, na talerzach z jedzeniem były resztki, niestety juz nie uzupełniane.Kelnerzy strasznie się śpieszyli, nie patrząc czasem czy wogóle posiłek został już skończony.Nie raz został zabrany mi talerz zanim zakończyłam jedzenie. tak było również podczas obiadu i kolacji. Pokój starannie posprzątany, choć nie zawsze. Jest jeszcze jedna rzecz do której mogła bym się przyczepić to bar w hotelu. Obsługa oczywiście bardzo miła wszystko fajnie oprócz jednej rzeczy mianowicie miejsc, których było naprawdę bardzo mało mieściło się tam nie więcej jak 30 osób. inne stoliki były płatne. Po godzinie 17 było już ciemno i zimo więc dużo ludzi chciało właśnie tam usiąść jednak niestety bardzo często nie było gdzie. Animacje były prowadzone uważam że bardzo fajnie ;) . Ogólnie podobało mi się i jestem zadowolona. Pokaż »

    2013-01-14
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 5.6

    maddalena81 ocenił hotel Resta Grand Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, jak zawsze znajdą się pewne niedociągnięcia, ale szczerze mogę polecić ten hotel przede wszystkim dla miłośników snorkowania. Fakt, rzeczywiście jak wieje to wywieszają czarną flagę i nie można wchodzić do morza po pomoście. Ja jednak dzięki Bogu miałam szczęście i na 7 dni, które tam spędziłam flaga była do godz. 17 zawsze biała, oprócz pierwszego dnia. Obsługa życzliwa, sympatyczna i nienachalna; choć trzeba przyznać, że zdarzało nam się latać za nakryciami i np. brakującymi talerzami i sztućcami. Barman na plaży - Mahmoud bardzo sympatyczny i podchodzący z pełnym profesjonalizmem do pracy. Animacje to przede wszystkim gry z udziałem gości. Dla mnie super wypoczynek. Pomimo że poza hotelem nie ma zupełnie nic oprócz kilku markecików, nie nudziłam się tam ani minuty. Pokaż »

    2012-10-28
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (2)
  • 5.7

    rle ocenił hotel Resta Grand Resort

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel godny polecenia nie ma zbytnio do czego sie doczepić, miła obsługa ( szczególe uznania dla barmanów Ahmed-bar przy basenie , Jozef i Sanad resteuracja ) Jedzenia bardzo dużo i dla kazdego coś się znajdzie , Czyste i duże pokoje , piękne rafy i super baseny . Pokaż »

    2012-10-23
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 3.0

    molo ocenił hotel Resta Grand Resort

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel polecam dla mało wymagających emerytów, kompletny brak rozrywek -nuda. Jedzenie koszmarne nawet jak na Egipt.Zielonego pojęcia nie mam skąd tyle pochlebnych opinii-chyba od tych którzy pierwszy raz wyjechali na all. Przez 95 % spędzonego tam czasu była czarna flaga-czyli wejscie z pomostu na snurkowanie nie możliwe!!! aaaaa i jeszcze coś - należy zabrać ze sabą raid na kobylaste mrówki w pokoju. Po przyjeździe było ich ze sto w łazience, należało prosić o o pryskanie pokoju:-(. Pokaż »

    2012-10-18
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (4)
  • 5.5

    Aneta13 ocenił hotel Resta Grand Resort

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo fajne, spokojne miejsce, gdy ktoś chce ucieć od tłocznych miejsc. Obsługa świetna, pyszne jedzonko, piękne baseny.Niestety hotel stoi z dala od miasta, dlatego należy uadać sie tam taksówką.Najbliższy port jakieś 20 km, można kupic fajne pamiątki.Polecam hotel dla par, rodzin mniej dla młodzieży za mało rozrywek. Pokaż »

    2012-08-20
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.6

    marekb ocenił hotel Resta Grand Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam ten hotel. Był to mój pierwszy pobyt w Egipcie, ale napewno nie ostatni. Hotel w pełni zasługuje na 5 gwiazdek. Przepiękna rafa na plazy przy hotelu. Świetne jedzenie - żadnej klątwy, można jeść wazywa i owoce, które tam sa naprawdę smaczne:) Cisza, spokój. Jedyny minus to przykry zapach przy barze basenowym. Bar na plaży i w hotelu OK:) Naprawdę polecam! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2012-08-04
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 4.8

    Leon65 ocenił hotel Resta Grand Resort

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bylem w 3 roznych 5 * hotelach w egipcie i uwazam ze ten byl najlepszy. Nowy hotel, obsluga spoko- profesjonalnie, wszyscy chetni pomocni, znaja jezyk angielski czasami takze inne. Kuchnia spoko- europejska z elementami egipskie, ciasta bardzo smaczne i pieknie podawane (az sie czlowiek najada samym patrzeniem) Minus- wszedzie daleko, dodatkowe wycieczki drozsze niz w hurghadzie (ale warto) Hotel idealny zeby jechac i lezec. ps. polecam wycieczke zeby ogladac zółwie Pokaż »

    2012-08-02
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 5.4

    Grzegorz Brzeczyszczykiewicz ocenił hotel Resta Grand Resort

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.4
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel, obsługa i otoczenie dla ludzi, którzy cenią sobie święty spokój. Jeśli ktoś chce spędzić czas na plaży, popluskać się w morskiej wodzie albo w basenie, dobrze zjeść i pójść spać by następnego dnia robić dokładnie to samo, jest to miejsce idealne. Pokój w jednym z pawilonów z widokiem na morze. Cisza i spokój. W pokoju klimatyzacja, lodówka, suszarka do włosów i telewizja. Możliwość dostępu do Internetu w pokoju. Opłaca się wykupić dostęp na cały tydzień (ca 100EUR). Wtedy dostaje się również dostęp typu WiFi w obrębie głównego budynku, w którym też jest dostęp bezpłatny ale o niskiej przepustowości. Wyśmienita kuchnia egipska. Spróbować można (i trzeba) chyba wszystkiego. Mnóstwo warzyw, owoców, świetnych ciastek. Można sobie przypomnieć smak prawdziwego jogurtu. Po kilku dniach pobytu zaczyna się rozumieć dlaczego soki są rozcieńczane wodą. Inaczej się nie da. Na schabowego z kapustą raczej bym nie liczył. Aczkolwiek Włosi mają swoje spaghetti. Fenomenalna obsługa, wszystko na czas. Wszystkie sprawy w recepcji załatwiane szybko i kompetentnie. Na plaży i przy basenie dużo leżaków i nigdy nie było sytuacji aby zabrakło miejsca. Dostęp do morza aby ponurkować lub popływać jest z pomostu. Schodzi się po schodkach. Jeśli chcemy tylko pomoczyć się w wodzie to wchodzimy do płytkiej wody z bezpośrednio z plaży. Ratownicy dbają o to aby nie niszczyć rafy w obrębie hotelowej plaży i nie pozwalają, i słusznie, wchodzić w obszar rafy. Woda w basenach jest czysta. Wieczorem teren pięknie oświetlony, trawniki i drzewa nawadniane. Utrzymywany jest na bieżąco porządek. Towarzystwo międzynarodowe. Włosi, Niemcy, Czesi, Polacy, Rosjanie, także rodziny Egipskie. Przeważają ludzie nieco dojrzalsi, rodziny z dziećmi. Bez ekscesów i sekscesów. Pokaż »

    2012-07-21
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (2)
  • 5.1

    Roman Globtroter ocenił hotel Resta Grand Resort

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Rewelacyjny, wielonarodowy resort i to dla wymagających turystów. Widzę tylko same plusy :) i de facto trudno byłoby przyczepić się do czegoś, ponieważ widać było, że hotel jest nowy (2009 r.) Przede wszystkim panuje tam godny spokój, a wieczorem po podświetleniu resortu i plaży robi się naprawdę urokliwie. Małe budynki/wille z tarasami wyposażonymi w leżaki i stolik z krzesłami. Spory i ładnie zaprojektowany teren resortu. Pokoje zadbane i dobrze wyposażone (TV LCD 32", wygodne duże łóżka, wydajna klima, stolik + fotele i nawet solidne biurko/stolik dla pracusiów). Czyste i funkcjonalne łazienki, aczkolwiek osobiście preferuję kabiny prysznicowe, a nie wanny z prysznicem+zasłonka. Sprzątanie wewn. i na zewn. OK. Basen z barkiem w wodzie. Ciekawa i całkiem spora, 2-poziomowa plaża. Klasyczne "molo" z żywą rafą przy plaży. Spora restauracja plażowa + oddzielny barek. Główna restauracja OK + wyśmienita kuchnia i rozmaitość dań. Polecam dla smakoszy ryb - REWELACJA! Potrawy dobrze opisane, co zabawne nawet łamaną polszczyzną :))) Obsługa sympatyczna i nawet żwawa jak na egipskie hotele. Dla zainteresowanych nurkowaniem z butlą - stosunkowa niedaleko jest polska baza nurkowa. Przyjeżdżają do hotelu i zabierają na ciekawe wypady nurkowania. Sa również kursy dla totalnie początkujących. Generalnie bardzo dobrze zorganizowani i co ważne w przyzwoitych cenach. Zwykle ich przedstawiciel pojawia się na pierwszym spotkaniu z rezydentką. A minusy? Chyba tylko brak bezpłatnego Internetu. Zwykle w hotelach jest jakieś Wi-Fi przy recepcji, ale tu niestety brak :( Za to w pokojach są gniazdka sieci LAN i można kupić godzinowe dostępy do Internetu, ale niestety za chore stawki (ok. 10 EUR /godz.) Ponieważ lubimy pobyt w Egipcie, to i bywamy tam często. Widzieliśmy już wiele hoteli, a ten na pewno jeszcze odwiedzimy. A to chyba jest najlepszą recenzją! Polecam i pozdrawiam :) Pokaż »

    2012-07-17
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny