Hotel Meridian Słoneczny Brzeg ****

Meridian

Ocena hotelu (15 opinii)

4.4
  • Położenie
    4.7
    • Odległość od plaży / stoku 4.6
    • Plaża / stoki 4.9
    • Cicha i spokojna okolica 3.4
    • Restauracje w okolicy 5.2
    • Atrakcje w okolicy 4.3
    • Komunikacja 5.6
  • Pokoje
    4.7
    • Wielkość 5.3
    • Standard wyposażenia 4.7
    • Czystość 4.4
    • Łazienka 4.6
  • Wyżywienie
    4.8
    • Ilość i dostępność 5.0
    • Smak i jakość potraw 4.8
    • Różnorodność potraw 4.8
    • Obsługa 4.8
  • Hotel
    3.2
    • Basen 4.0
    • Udogodnienia dla dzieci 2.1
    • Animacje i rozrywka 2.4
    • Sport 1.8
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 4.3
  • Jakość / cena
    4.7

Rekomendacja

75% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.7

    Yolishia ocenił hotel Meridian

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel duży na niewielkim terenie, windy są 4 i na ogół sprawne, chociaż w porze posiłków chwilę trzeba czekać, ponieważ śniadania i kolacje są serwowane na 11 piętrze, zaś obiady na parterze. Posiłki smaczne, jak to w dużych hotelach urozmaicać sobie talerze trzeba samemu - raz pizza, szopska sałatka innym razem frytki, mięsko z grilla i zupa, ale jest w czym wybierać, chociaż jak widać po poprzednich opiniach znajdą się też malkontenci. Korzystałam z opcji all inc. jestem zadowolona. Chociaż w okolicznych knajpach jedzonko też było pyszne i tanie (danie obiadowe ok. 6 lewów, piwo - 1 lewa). Basen raczej niewielki, ale w porównaniu z okolicznymi nie odbiega pod tym względem. Woda przyjemnie chłodna, nie śmierdzi zbytnio chlorem. Leżaków sporo, ale warto z rana przed śniadaniem zająć ulubione miejsce :). Brak natomiast animacji, chociaż przy basenie jest animator i 2 dziewczyny, ale cała trójka zabawia samych siebie wzajemnie (grają w karty, gry planszowe i wrzucają się do wody z piaskiem). Dla dzieci jest huśtawka i brodzik, a wokół niego zawsze tłum rodziców i wszystkie leżaki wcześnie rano pozajmowane. Do plaży nie jest daleko, o ile wie się którędy najkrótsza droga ;) - sama plaża bardzo ładna - piasek przyjemny; spacerkiem brzegiem morza do Nessebyr ok. 35 min., można wrócić autobusem praktycznie pod sam hotel za 1 lewa (ok. 2,40), do Burgas autobus jeździ co 15 minut - 6 lewów. Spędziłam tam 2 tygodnie w lipcu, pogoda dopisała :), Uczestniczyliśmy w wieczorze Bułgarskim i było bardzo sympatycznie. W hotelu goście głównie z Polski i Rosji, ale byli też z Czech, Anglii, pojedyncze rodziny z Włoch, Węgier i trochę młodzieży żydowskiej. Nie polecam dla rodzin z dziećmi. Wspomnienia pozostaną miłe, a hotel będę kojarzyła jako warty swojej ceny i **** (zamiast karty klucza, pod nieobecność pokój można schłodzić używając jakiejkolwiek innej karty np. rabatowej:)). Pokaż »

    2013-07-31
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    velisys ocenił hotel Meridian

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    byłam w tym hotelu we wrześniu 2012 r. sugerując się różnymi opiniami na forach nie byłam do końca przekonana do tego hotelu, a niesłusznie. hotel sam w sobie świetny! w miłej, spokojnej okolicy. pokój duży i czysty, łazienka bez zarzutu (a na punkcie czystości łazienki jestem bardzo wyczulona), dużym plusem było to, że w pokoju zawsze było chłodno (przy temp na zewnątrz 30+), dzięki czemu nie musieliśmy za często korzystać z klimy. mielismy z partnerem opcję all i byliśmy mega zadowoleni z tego. posiłki dość urozmaicone, smaczne. zawsze było coś dobrego do wyboru. obsługa bardzo miła (jeden barman mówiący całkiem, całkiem dobrze po polsku :D). drinki całkiem przyzwoite robili :P do kazdego posiłku mnóstwo owoców i naprawdę pyszne ciasta ;) w dodatku śniadanie i kolację jedliśmy w restauracji na 11 piętrze, zawsze na balkonie, polecam widoki! naprawdę przepiękne! jednym mankamentem hotelu jest to, że jest nieco oddalony od głównego deptaka, ale jeśli ktoś lubi spacerki tak jak ja to będzie to dla niego tylko plus. do plaży bliziutko (200 metrów), plaża czysta, piaszczysta, możliwość wypożyczenia leżaczków, a jeśli ktoś woli to zawsze można rozłożyć swój kocyk ;) ogólnie hotel naprawdę godny polecenia! jeśli kiedyś znowu odwiedzimy z partnerem Słoneczny Brzeg to tylko w tym hotelu! Pokaż »

    2013-01-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.6

    gocha1959 ocenił hotel Meridian

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel bardzo przyzwoity,posiłki urozmaicone,wczasy bardzo udane. Brak animacji dla dzieci. Polecamy niepłatne plaże-po wyjściu nad morze w prawo w kierunku nieczynnego mostka. Za mostkiem jako urozmaicenie można pooglądać naturystów lub się przyłączyć. Uwaga-jeśli po wejściu do pokoju zauważycie jakieś usterki, to zaraz zgłoście. Nas przy wyjeździe chcieli obciążyć kwotą 20 lewa za urwany zaczep przy desce sedesowej, który podczas naszego pobytu został naprawiony bez naszej prośby, bo nam to nie przeszkadzało. Samo w sobie było to nieuzasadnione, bo przecież takie rzeczy się zużywają, a ponadto było zepsute od początku. Po wykłócaniu się w recepcji pół po angielsku,pół po rosyjsku od obciążenia odstąpiono. Był to właściwie jedyny zgrzyt, poza tym pewnie tam jeszcze wrócimy, bo wypoczynek rewelacyjny. Pokaż »

    2012-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.4

    a121947 ocenił hotel Meridian

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Moloch, na basenie bitwa o leżaki, pływac nie ma jak bo pelno ludzi, niesprzątany, brak animacji, windy jezdza jak chca i czesto sie zacinaja, nie mowiac o tym ze sa tylko 4. Tylko z zewnatrz wyglada ok. W katalogu sugerowana odleglosc od plazy to 150 m. Jest znacznie dalej ok 400 m co jest jedynym minusem, poza tym położenie ok. Kobiety sprzatajace leniwe i oszustki. Kiedy po pierwszym tygodniu pobytu posprzataly tylko raz - zwrocilam uwage w recepcji ze pokoj jest niesprzatany. W rewanzu sprzataczki oskarzyly mnie o kradziez recznikow - malego i duzego. Masakra. Zwlaszcza ze reczniki te byly wytarte, dziurawe i niedoprane. Obiady przepyszne i urozmaicone, niestety śniadania monotonne i dzien w dzien to samo. Kubki brudne, niedomyte, podobnie obrusy poplamione. Poza tym sa dwie strefy w restauracji - wewnatrz dla niepalacych, gdzie duszno, na zewnatrz dla palacych z widokiem na panorame okolic, pieknie, pod warunkiem ze nie przeszkadza dymek z papierosa od sąsiada. Żadnych animacji i atrakcji dla dzieci i doroslych. Jedynie pokoj zabaw dla dzieci - platny 5 lv/godzine. Pokoj - po pierwsze niesprzatany, smierdzialo grzybem od klimatyzacji, poza tym stoi woda w lazience. Ale przyznam, ze duży i jest satelita - tzn. Polonia. Pokaż »

    2011-07-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.7

    Dagmara Krajewska ocenił hotel Meridian

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Nie cały tydzień temu wróciłam z Bułgarii, Hotel Meridian jest bardzo przyjemny, pokoje przestronne i miłe, jedynymi wadami był zaciek na suficie i trochę przeciekający przy podłodze sedes. Jeśli chodzi o czystość pokoju to obsługa hotelowa codziennie wymienia ręczniki i pościel. Jedzenie w hotelowej restauracji mieszczącej się na ostatnim piętrze hotelu jest pyszne i zróżnicowane, z wyjątkiem śniadań (jajecznica, jajka na twardo itp). Za hotelem mieści się przystanek autobusowy, z którego można dojechać do ładnego miasteczka Nesebar.. I to chyba jedyna atrakcja, która mieści się nie daleko Słonecznego Brzegu, jedynie 30 km w drugą stronę można się przejechać do Burgas. Jeśli macie do dyspozycji samochód to oczywiście można się przejechać do Varny i Sofii :). Chodząc po Słonecznym Brzegu MUSICIE UWAŻAĆ na osoby chodzące z koszami owoców.. To miejscowi oszuści.. Na początku chcą żebyś spróbował ich owoców a jak się zgodzisz i próbujesz to po chwili ładują do siateczki i żądają od razu pieniędzy, może wszystko byłoby ok gdyby nie to, że przypadku moim i mojego chłopaka było tak, że Pan powiedział, że chce 4lev a gdy dostał zapłatę nagle zechciał 14lev, w momencie gdy chcieliśmy zrezygnować z zakupu jego owoców stwierdził, że próbowaliśmy jego towaru więc nie odda pieniędzy, tak więc nie dostaliśmy ani owoców ani pieniędzy :[ dobrze, że straciliśmy tylko 12 zł.. a woleliśmy się nie kłócić bo wiadomo turysta ma mniejsze prawa niż miejscowy.. Poza tym nie miłym incydentem było wszystko ok :) ceny w okolicznych barach i knajpach bardzo przystępne - szczególnie piwo. Jeśli macie jakieś pytania to piszcie na mój e-mail: dagmarakrajewska@onet.eu Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (12) »

    2010-09-21
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.5

    Grzegorz Bork ocenił hotel Meridian

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      1.5
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel słaby,brudny,jedzenie pod angoli monotonne i bez smaku.Plaża super,woda czysta i ciepła

    2010-09-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.7

    mOOnia89 ocenił hotel Meridian

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    wróciłam wczoraj z Meridianu i było rewelacyjnie :) jedzenie dobre, blisko do centrum miasta oraz do plazy :) pokoje sprzatane codziennie ogolnie to rewelacyjnie polecam :)

    2010-09-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.9

    Anna Makaruk ocenił hotel Meridian

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      1.3
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Witam!18msierpnia wróciliśmy z hotelu Meridian.Pokój 402 zaduch,popsuta klimatyzacja,brudna nie doczyszczona wykładzina,brak sedesu w toalecie,brzydki zapach wydobywający się z wc.Okolica bardzo chałaśliwa,leżak 3,5 euro za dzień płatny,parasol dodatkowo tyle samo.W morzu bardzo dużo glonów,woda czasami gęsta,zielona porównywało dziecko nasze do szpinaku.Nie polecamy tego hotelu! Pokaż »

    2010-08-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.4

    Michał ocenił hotel Meridian

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Wczoraj wróciłem z wycieczki. Hotel oceniam bardzo pozytywnie, obsługa miła. Pokoje czyste, łazienki ok. Dziennie wymieniane ręczniki oraz sprzątanie. Jedzenia sporo, jak dla mnie bardzo fajne, ale oczywiście zawsze znajdzie się jakaś maruda która będzie narzekać że znów frytki ... śniadania standardowe, obiady urozmaicane. Hotel dość duży więc też ludzi sporo, basen nie za wielki ale spokojnie można sobie poodpoczywać, wystarczający. Leżaki oraz parasole dla gości darmowe, jest ich na tyle dużo że nie trzeba o 6 rano lecieć rezerwacji robić. Jedyne co przychodzi mi do głowy z rażących negatywów do windy. Są cztery, więc niby ok, ale sposób w jaki one jeżdżą jest chyba nawet producentowi nie znany, a na dodatek przeważnie któraś nie działa :/ Okolica ok, do morza jakieś 300m. w koło knajpki, sklepy, blisko przystanek. a komunikacja działa całkiem fajnie. Ciekawe nocne życie, wiele się dzieje. Ogólnie polecam. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2010-08-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    halina ............. ocenił hotel Meridian

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wróciłysmy z córką-dorosłą 26-go lipca.Bardzo zadowolone. Wszędzie blisko, wszyscy mili, jedzonko smaczne i róznorodne. Pokoje sprzatane , ręczniki wymieniane codziennie. Fakt że zostawiałysmy codziennie dwa euro na łózku, ale na kazdych wakacjach tak robie, wiem jakie są wynagrodzenia osób tam pracujacych , no i zeby ewentualnie nie denerwować sie i nie narzekać :-) Pokoje duze, balkony też, wokół hotelu bardzo głosno, ale zamykamy balkon i cisza... Klima działa dobrze. Basen czysty,muzyczka gra...bardzo miło. turysci z Reinbow maja karty i nie płaca za lezaki i parasole, Ceny posiłków w restauracji włoskiej przy basenie bardzo dostepne. Pizza, makarony,róznego rodzaju burgery około 6-8 leva, piwo duze "z kija" 1.8 leva... w butelce 3 leva, to ceny przykładowe, ale ogólnie nie jest drogo, często taniej niz w Polsce. Drinki we wszystkich knajpkach, w Meridianie też, 7 leva za dwa... bo tam wszedzie promocja ;-) zamawiasz jednego za 7 lewa a drugi gratis, słabe ale pyszne Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2010-07-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny