Hotel Marriott Heights Resort Taba *****

Marriott Taba Heights Resort

Ocena hotelu (16 opinii)

4.1
  • Położenie
    4.2
    • Odległość od plaży / stoku 5.1
    • Plaża / stoki 4.8
    • Cicha i spokojna okolica 5.2
    • Restauracje w okolicy 3.3
    • Atrakcje w okolicy 2.6
    • Komunikacja 4.4
  • Pokoje
    4.8
    • Wielkość 5.3
    • Standard wyposażenia 4.5
    • Czystość 4.8
    • Łazienka 4.5
  • Wyżywienie
    3.6
    • Ilość i dostępność 3.7
    • Smak i jakość potraw 3.6
    • Różnorodność potraw 3.2
    • Obsługa 3.9
  • Hotel
    3.8
    • Basen 4.9
    • Udogodnienia dla dzieci 3.5
    • Animacje i rozrywka 3.1
    • Sport 3.0
    • Obsługa 4.1
    • Czystość 4.3
  • Jakość / cena
    3.9

Rekomendacja

60% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.7

    Urszula Koller ocenił hotel Marriott Taba Heights Resort

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Prawda jest taka , że żaden hotel nie jest idealny.Nie ma hotelu,który spodobał by się każdemu.Hotel Marriott położony w miejscowości Taba Height , w Egipcie też takim nie jest.Osoby , które wybierają się do Egiptu by wypocząć , poleżeć na plaży,zrelaksować się,poczują się tu jak w raju.Hotel jest przepiękny.Położony w wspaniałym miejscu.Rozpościerają się z niego piękne widoki na góry.Gdy ja przebywałam w Egipcie , hotel miał ok.40% obłożenia.Nie jest to wiele i to było jednym z plusów mojego pobytu.Posiadałam hotel na parterze,4 osobowy, z tarasem.Pokój był czysty , posiadał TV,łazienkę,sejf i inne niezbędne rzeczy.Codziennie był on sprzątany przez przemiłą obsługę.Na terenie hotelu znajdowała się jedna główną restauracja , która serwowała pyszne śniadania , obiady i kolacje. Potrawy ze śniadań i obiadów się czasem powtarzały , ale za to kolacja była co wieczór inna(np. we wtorek wieczór chiński).Baseny były wspaniałe ,jeden z ciepłą , drugi z zimną wodą.Bar Grotto, to miejsce ,w którym spędzałam najwięcej czasu.Drinki pyszne.Morze było specyficzne.Dość płytkie przy brzegu i trochę metrów dalej,przeźroczyste i idealne do nurkowania.Byłam też na wycieczce w Jerozolimie,którą będę mile wspominać.Wszystko wspaniałe.Polecam z całego serducha ;) Pokaż »

    2013-08-17
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.1

    olasch ocenił hotel Marriott Taba Heights Resort

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Przepiękny hotel w bajkowej scenerii, wspaniałe krajobrazy, woda lazurowa, cudowne widoki i oczywiście piękna pogoda. Wspaniały odpoczynek w spokojnym, cichym, ale pięknym miejscu. To nie jest miejsce dla osób , które szukają rozrywki, bo takowej nie ma. Nie ma żadnych bezsensownych animacji i hałasu, żadnych występów, dyskotek itp. Tak więc jest to hotel dla osób poszukujących spokoju i ciszy. My to wszystko znaleźliśmy. Jedynym mankamentem były oczywiście jak na all inclusive posiłki. Jedzenie całkowicie egipskie, jak dla mnie czasami nie do jedzenia. Ale śniadania były europejskie, tak więc nie ma co narzekać. Drugim mankamentem był brak ogólnodostępnych napojów w termosach typu herbata czy kawa. Zanim kelner przyniósł kawę , czy herbatę , to czasami już było po posiłku, bo trwało to nawet do 40 minut. Ale te mankamenty można przeżyć , a rekompensują je cudowne krajobrazy :) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (12) »

    2013-06-19
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.8

    Zbyszek T ocenił hotel Marriott Taba Heights Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Bardzo spokojny hotel. Super baza wypadowa np. do Jerozolimy, Morza Martwego. Ładna plaża z hamakami między palmami :) i fajny basen z super barkiem do którego przechodzimy jak przez wodospad :) W basenie jedna zjeżdżana, dobry dodatek dla dzieci. Hotel dla osób, które chcą odpocząć,a nie szaleć. Po restauracji co jakiś czas spaceruje szef kuchni i miło zagaduje czy smakowało, na co mamy ochotę. Allinclusive do 22.00 i już 30 minut przez tą godziną zaczynają się "wolne" ruchy obsługi. Po 22.00 otwarta dyskoteka, gdzie można się bawić, ale już wszystko za dodatkową opłatą. Wieczorem można pojechać bezpłatnym busem do "miasteczka" - kilka hoteli obok siebie, restauracje, apteka, sklep. Uwaga na sklep, bo ceny ustalane są na podstawie oceny kupującego przez sprzedawcę. Można sporo przepłacić. Dobry hotel dla osób szukających spokoju i wypoczynku. Pokaż »

    2013-06-19
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 4.0

    agm77 ocenił hotel Marriott Taba Heights Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      1.3
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    byłem z dzieckiem 5-cio letnim w 2009 roku .pokoje super,basen super. żarcie beznadzieja , obsługa w knajpie hotelowej beznadzieja ,wręcz arogancka (staram się być wyrozumiały ) jedzenie różnorodne,później w miarę upływu dni masakra.all przekąski tylko w restauracji pod wodospadem frytki : hamburgery płatne.ODRADZAM!!!(obsługa pokoi super w 2009r.) Pokaż »

    2013-02-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    Pauli ocenił hotel Marriott Taba Heights Resort

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    jestem w szoku czytając poprzednie opinie. Moj urlop zaczął się dokładnie w dniu wylotu pana poniżej. Niestety nie moge się zgodzić z praktycznie żadną negatywną oceną. Hotel naprawde wspaniały i moge polecić go z całego serca. Pokoje duże, przestronne, my mieliśmy dwa dwuosobowe łóżka, klimatyzacja działała bez zarzutu. W tv jedynie polska tv polonia, ale dawała rade. Pokoje były codziennie sprzątane przez bardzo sympatycznego pana sprzątacza. Jeśli chodzi o jedzenie to też nie moge na nic narzekać, codziennie kuchnia z innego regionu świata, co widać głównie na kolacji. Śniadania codziennie takie same, ale jest sporo sałatek, warzyw, omlety, naleśniki, kiełbaski i pyszny biały ser, każdy znajdzie cos dla siebie. Obiady również urozmaicone, ryż lub makaron w wielu róznuch postaciach, z warzywami, przyprawami. Wiele warzyw zapiekanych w ciekawy sposób. Kolacja też nie grzeszyła monotonnością. Co jakis czas pojawiały się arbuzy i melony. Jednak są one praktycznie codziennie dostępne na śniadaniu. Jednym słowem jedzenie naprawde pyszne i po dwóch tygodniach nie miałam go dosyć. Kelnerzy bardzo szybko przynosili napoje i nie było problemów ze znalezieniem stolika. Bar Grotto jak i Beach bar także na +. W basenie może i pływały kwiaty, ale nie w ilości takiej, która mogłaby budzić wstręt lub obrzydzenie. Jedynym minusem był brak animacji. Jedna, nudna pani animatorka nie zdziała cudów, brak muzyki na basenie i dwaj grajkowie codziennie przynudzający na bebenku i mandolinie-koszmar! all jest do 22 i wtedy ciężko było faktycznie się czegokolwiek napić, ponieważ kelnerzy przynoszą drinki , a przed 22 zdaje się, że nie widzą gości. Poza tym dyskoteka jest po zakonczeniu all i leci normalna muzyka. Chcą w ten sposób chyba zarobić na drinkach. Obsługa zarówno w restauracji czy w barze bardzo miła. Busiki taf taf bez problemu i szybko zawoza do taba heights, gdzie tak naprawde nie ma nic a ceny kosmiczne. Rafa przy hotelu jest ladna, duzo muren i skrzydlic. Pokaż »

    2011-09-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.9

    AOS ocenił hotel Marriott Taba Heights Resort

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    WSZYSTKICH PAŃSTWA PRZESTRZEGAM przed tym „hotelem”(wstyd wymieniać nazwę- Marriott) NIE JEDŹCIE DO TEGO HOTELU, wróciłem 22.08.2011, poza pokojem brud panuje wszędzie: od recepcji poczynając przez pożal się "Restauracje" na basenie kończąc, wszystko lepi sie od brudu, "koty" pod stołami pamiętają poprzedni sezon, w basenie pływa wszystko no może nie ma jeszcze podpasek i tamponów. Syf malaryczny w "restauracji", na terenie hotelu, wokół i w basenie nie do opisania. Nie ma żadnych atrakcji dla dzieci. "Restauracja": kompletna porażka, do jedzenia na śniadanie nadawały się jedynie naleśniki, obiad i kolacja były opędzane kurczakami, sałatki robiono z przejrzałych warzyw i skór kurczaka z poprzedniego dnia, PERMANENTNY PROBLEM Z DOSTĘPEM DO PICIA, o wszystko trzeba się prosić i czekać "godzinami", brak jest dystrybutorów do napoi a wszystko przynoszą "kelnerzy" z zaplecza - samemu nic nie weźmiecie bo nie ma skąd - w myśl zasady nie dasz "bakszysza" czekasz. Wino przed podaniem jest na zapleczu mieszane z wodą – ohyda. Kawa nie jest kawą a kakao to mleko zabarwione czymś na kakaowy kolor. Parówek i wędlin na pewno drugi raz nie weźmiecie. Ciasta są niedopieczone bywają surowe, ziemniaki „z grilla” w środku bywają surowe. Rozrywki po kolacji: dwóch gości gra codziennie smętne arabskie ludowe piosenki – po dwóch dniach tego repertuaru są to tortury jak w guantanamo, poza tym nic więcej sie nie dzieje, acha jest po 22:00 dyskoteka - oczywiście poza ALL – drink kosztuje 10 USD. BASEN: nie ma słów aby można opisać ten SYF, nie sprzątany, odpływy pozatykane śmieciami, na obrzeżach i wokół wysepki gromadzi się wszystko co wpadnie do wody, dodatkowo zero rozrywek -animacji na basenie – panuje głucha cisza, zero muzyki. brzeg basenu jest betonowy, z betonu wystają ostre kamyki, można się nieźle pokaleczyć. Rafy przy tym „hotelu” nie ma, najbliższa przy hotelu Hayat ok. 1,5 km. Jest jedna animatorka – poza aerobikiem (bez muzyki- popsuty sprzęt muzyczny) nic nie robi. Pokaż »

    2011-08-30
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 2.6

    nowa25 ocenił hotel Marriott Taba Heights Resort

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Uwaga, jedzenie w tym hotelu to porażka, zero wyboru,kolejki, zero smaku, mało, Jak w hotelu 3*, sam hotel oceniam na 4* a jedzenie na 3, nie polecam dla ludzi lubiących jeść. Wiadomo, ze nie tylko po to tam się jedzie ale skoro płaci się za 5* to wymaga się takiego własnie standardu. Pokoje ładne, morze z rafami, to najbardziej daje uroku, poza tym porażka. Obok jest hotel Sofitel także 5* i on zasługuje na tyle, wielka różnica. Pokaż »

    2011-08-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.7

    ruda398 ocenił hotel Marriott Taba Heights Resort

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Witam byłam dwa tygodnie w tym hotelu .pokoje były ładne chociaz swoje lata juz mają ,co to czystosci to mozna miec tez drobne zastrzezenia. Basen fajnie zrobiony, rózne grody w nocy podswietlane ,co to czystosci to juz lepiej nie pytać (pływające liscie kwiatów) obok było jacuzzi woda w nim mętna ,brudna a scianki boczne były czarne od brudu. Przez cały pobyt karmili nas ryżem oraz spaghetti . Mały wybór wędlin, zato mają pyszne ciastka i owoce.Plaża kamienista,stare leżaki i jeszcze połamane( zalecane obuwie ochrone do morza). Pokaż »

    2011-07-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    KatiaK2 ocenił hotel Marriott Taba Heights Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Zdjęcia z katalogu (a tym bardziej opisy poprzednich maruderów ;)) nie oddają uroku hotelu. Polecam ten hotel na wypoczynek, Taba nie tętni życiem nocnym za to spokojem, cudowną ciszą, piękna górzystą okolicą. Pokoje b.dobre, czyste, wygodne. Obsługa delikatna, nie narzucająca się, miłą i pomocna. Jedzenie egipskie :) do tych co mówią ze nie ma co jeść - nie wierze, byłam tam! Drinki ok, obsługa wcale nie leniwa jak to ktos napisał ;) wrecz przeciwnie.Sam hotel PIĘKNY, piekne otoczenie, ogrody, jest gdzie chodzic, fajna plaża, nie zatłoczona. Trasa do joggingu, mozliwosc spacerowania wzdłuz całego brzegu wsród najlepszych hoteli w zamknietej zonie... Mozna zrobic wypad na skałki skąd roztacza sie cudny widok. No i RAFY!!! mmm POLECAM gorąco Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2011-05-18
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 5.1

    marcel72 ocenił hotel Marriott Taba Heights Resort

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Wypoczywałam w tym hotelu w okresie od 3 do 10 maja 2011 roku. Jest to ładny hotel przeznaczony dla osób ceniących spokój oraz dla rodzin z dziećmi, położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży (zejście do morza kamieniste - niezbędne jest obuwie). Ciszę zakłócali jedynie wydzierający się polacy - niestety. Jedzenie smaczne ale odrobinę monotonne, obsługa sympatyczna i bardzo pomocna. Jestem bardzo zadowolona z pobytu. Pokaż »

    2011-05-12
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny