Hotel Detelina Złote Piaski ***

Detelina

Ocena hotelu (21 opinii)

3.8
  • Położenie
    3.6
    • Odległość od plaży / stoku 3.7
    • Plaża / stoki 3.9
    • Cicha i spokojna okolica 4.4
    • Restauracje w okolicy 3.0
    • Atrakcje w okolicy 2.5
    • Komunikacja 4.3
  • Pokoje
    3.9
    • Wielkość 4.4
    • Standard wyposażenia 4.2
    • Czystość 3.9
    • Łazienka 3.2
  • Wyżywienie
    3.8
    • Ilość i dostępność 3.9
    • Smak i jakość potraw 3.9
    • Różnorodność potraw 3.4
    • Obsługa 3.9
  • Hotel
    3.8
    • Basen 4.6
    • Udogodnienia dla dzieci 3.6
    • Animacje i rozrywka 3.4
    • Sport 3.2
    • Obsługa 4.0
    • Czystość 4.1
  • Jakość / cena
    4.1

Rekomendacja

63% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.3

    Adrian ocenił hotel Detelina

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Witam, czytam opinie i wiele z nich sie zgadza. Wszystko zależy jak bardzo jestesmy wymagający. Do zalet mozna zaliczyć niską cenę, bardzo dobrą i tanią komunikację (nie wiem czy warto brac jakies atrakcje u rezydenta skoro wszedzie mozna pojechac autobusem i to tanio). Okolica spokojna bez atrakcji. Pokoje urządzone tak zeby w nich spać rano wstac i wrócić wieczorem. Ptasie odchody na balkonie sa faktem niestety, rzucanie reczników na podłogę w celu ich wymiany moim przypadku sie nie sprawdzało, gdyż zostawały one niestety tylko składane i odkładane na łóżko. Jedzenie też chłodne, ale nie wiem czy miałbym ochote jeść coś gorącego przy Pokaż »

    2014-01-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 2.3

    PEPE1 ocenił hotel Detelina

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Właśnie wróciliśmy z Bułgarii -hotel DETELINA ,nie polecam.Jedzenie zimne brak różnorodności potraw , odchody jaskółek na balkonie ,sprzęty typu bilard ,siłownia zdewastowane ,biegające bezpańskie psy wokół hotelu .Rezydentka nastawiona tylko na wykup wycieczek ,animacje i zajęcia dla dzieci zerowe.All inclusive -napoje alkoholowe wydawane w małym okienku do 22.00 .Wieczór Bułgarski z muzyką disko polo .Ogólnie brak zainteresowania gośćmi hotelowymi.Foldery w katalogu zakłamane ,nie mają nic wspólnego z rzeczywistością .NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pokaż »

    2013-08-08
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (3)
  • 4.3

    bartekserwus ocenił hotel Detelina

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Hotel DETELINA *** leży jakieś 3km od centrum złotych piasków. Jest spokojne dojście do miasta w linii prostej, spacerkiem. Do morza jakieś 800m, zejście w dół. Plaża z malutkimi kamyczkami, czysta i schludna, klika barów, straganów i restauracji po drodze, oraz w otoczeniu hotelu. Hotel jest na wzniesieniu, więc wracając z miasta trzeba iść pod górkę. Nam to zupełnie nie przeszkadzało, w końcu jesteśmy na wakacjach i pospacerować trzeba. W hotelu basen średniej wielkości z brodzikiem dla dzieci, czysty i orzeźwiający :). Czysty i schludny teren wokół hotelu, na jego terenie, urządzenia do ćwiczenia, kantor, salon masażu, butik, dwa duże patia z wiklinowymi siedziskami. Leżaków wokół basenu nie brakowało, ale trzeba zająć rano, jak się ma ochotę spędzić dzień nad basenem. Muzyka gra cały dzień, więc można się relaksować. Raz dziennie animacje, które niestety są bardzo słabe, aqua aerobik, gra w piłkę i po animacjach. Korzystanie z all inclusive jest możliwe tylko przez okienko w restauracji, pozostałe barki są płatne. Nie jest to jednak żaden problem. Wódka, piwko, wino, inne rodzaje alkoholi oraz napoje od 10 do 22. Leją do oporu i sporo, może zaszumieć w głowie :). Obsługa super. Wszyscy mili i uśmiechnięci. Jedzenie w porządku, wszystkiego pod dostatkiem, najsłabsze mimo wszystko były śniadania. Do każdego posiłku owoce, arbuzy, banany, śliwki, pomarańcze. Nam jedzenie smakowało, mimo iż się powtarzało. Pokoje schludne i czyste, nam jaskółki na balkonach nie przeszkadzały. Pościel zmieniają raz w tygodniu, ręczniki dwa razy w tygodniu. Łazienka ok, brak brodzika, więc woda leje się o całej łazience, ot taki szczegół. Uważamy, że za takie pieniądze, nie można oczekiwać nie wiadomo jakich luksusów, dla nas było super. Jakość adekwatna do ceny. Polecamy z czystym sumieniem, a narzekaczom, polecam wybrać ofertę za 5 tysięcy za osobę i czepiać się, że woda w basenie jest za mokra :) Bartek i Monika Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2013-07-31
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 2.0

    cukierek0 ocenił hotel Detelina

    • Położenie
      2.6
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Witam! Właśnie pzyjechaliśmy z hotelu Detelina i ogólnie rzecz biorąc wszystkie pozytywne opinie są pisane przez biura podróży. Jedzenie okropne, balkony brudne od gówien jaskółek. okolica spokojna, rezydentka spoko. Można jechać, bo hotel nie jest najgorszy, widok z okna piękny, ale bez wyżywienia, chyba, że ma ktoś ochotę jeść co dzień to samo i w dodatku zimne. Polecam się dobrze zastanowić! A biuro Delta Travel polecam Pokaż »

    2013-06-11
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (3)
  • 4.2

    kpajn ocenił hotel Detelina

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Dzisiaj wróciłam z Detelinki i jestem zachwycona! Przed wyjazdem naczytałam się tych komentarzy, które zupełnie nie pasowały do rzeczywistości! Pokój był czysty, duży, z widokiem na parking. Zero mrówek, jaskółek. Codziennie był sprzątany, co 3 dni wymiana ręczników. Jedzenie owszem - mogło się zmierznąć po jakimś czasie, ale było znośne. Dla każdego coś dobrego, a jak już mieliśmy dość CZIKENA i PORKA to szliśmy sobie na miasto coś zjeść za śmiesznie małe pieniądze. Szliśmy tam pół godzinki baaardzo wolnym tempem, ale autobus jeździ tam co 15 minut za 1,6 lewa. Można też pojechać taxi - dwie osoby za 5 lewa. Plaża mniejsza niż te bliżej Złotych piasków, ale są bardzo wygodne, duże leżaki z parasolem słomkowym i materacem za 6 lewa na cały dzień. Basen bardzo czysty, obejście hotelu również. Za te pieniądze naprawdę BARDZO dobre warunki! Obsługa miła, sympatyczna, co do okienka all inclusive to nie czułam się jak żebrak. Dobre i niekiedy za mocne drinki. Wódka, rakija, wino, wermut, gin i piwo do wyboru z alkoholów. Plusem był termin, bo było mało rodzin z dziećmi i było bardzo spokojnie. ORGANIZATOR WYCIECZKI : BIURO PLUS, Ruda Śląska Pokaż »

    2012-09-16
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (2)
  • 3.1

    cordis ocenił hotel Detelina

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.4
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    wróciliśmy kilka dni temu i nie polecamy tego hotelu. do plaży (ładnej a nie tej najbliższej) jest kawałek no ale jedzie się po to żeby chyba nad morzem też czas spędzić a nie tylko na hotelowym basenie 15 min i można trafić na całkiem fajną plażę. jeśli chodzi o czystość pokoju to będąc przez 10 dni ani razu nie mieliśmy zmiany ręczników bądź pościeli. Łazienka jest mała i u nas może była 3 razy sprzątana, nie ma brodzika na środku jest wc obok prysznic nic nie jest odgrodzone... Jedzenie każdy coś dla siebie znajdzie tak że głodnym się nie chodzi, zimne to fakt ale jest mikrofalówka dla gości.Jeśli natomiast chodzi o opcję all to pierwszy raz się spotkaliśmy z tym, że barman wydaje rzeczy z okienka jak za komuny i wydziela porcję, opcje all czynne tylko do 22. Bar przy basenie jak i w holu głównym nie jest dostępny w opcji all. U nas zdarzało się, że brakowało talerzy, sztucców a z jedzenia mięsa i sałatek, dzieciaki nie ma mają co liczyć na słodycze bo ich po prostu nie ma:) nielicząc lodów o 16. Ktoś wspominał o jaskółkach jest ich ogrom ale dobrze że są bo nie ma robactwa. Jeśli ktoś ma klaustrofobię to odradzam windy:) Barmani i obsługa jak i z okolicznych sklepików rozumieją w języku polskim. Całość ratuje basen, z ktorego również mogą korzystać ludzie z innych hoteli (ku naszemu zaskoczeniu). Lecieliśmy samolotem do Burgas więc podróż do tego hotelu jest....długa ok 2,5 godziny. Ten hotel należy traktować jako bazę wypadową. Dobrze, że jedynym pewnikiem jest tam pogoda, piękne słońce i czyste morze. Pozdrawiam. Pokaż »

    2012-08-26
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.5

    Robercik ocenił hotel Detelina

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Właśnie wróciliśmy z Detelinki i jesteśmy zachwyceni , Hotel czysty sympatyczna obsługa jedzenie ok jedynym minusem to basen czynny do godz 17 nasz pokój umiejscowiony był na 5 pietrze z pięknym widokiem na morze o co zadbała nasz rezydentka ( bardzo miła sympatyczna osoba pozdrowienia dla Pani Lucynki ) Pani Animator Młoda Dziewczyna która Bardzo dobrze umie zadbać o rozrywkę dla starszych jak i młodszych osób bardzo dobrze wywiązuje się ze swoich obowiązków :) Dzieci do niej wręcz lgną Super ( Pozdrowienia Sylwia) Dla mnie naprawdę udane wakacje w bardzo milej atmosferze Polecam Pokaż »

    2012-07-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  • 5.7

    Konrad ocenił hotel Detelina

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jak czytam negatywne opinie o tym hotelu, to myślę, że to jakieś nieporozumienie. Jeżeli chodzi o jedzenie rzeczywiście potrawy nie są gorące, ale ledwie ciepłe, ale jak się jedzie do jakiegoś kraju to należy przeczytać o nim jakieś minimum. W Bułgarii podobnie jak w Grecji wierzą, ze gorące potrawy uszkadzają żołądek. W tym regionie je się ciepłe bądź lediwe ciepłe rzeczy. Wybór potraw na lunch i kolecję bardzo duży jak na hotel 3* (bywałem w różnych od 3* do 5*). Zarówno na lunch jak na kolację do wyboru dwie zupy + duży wybór mięs + warzywa/owoce + deser -codziennie przez 7 dni pobytu. Ręczniki wymieniane codziennie, pomimo, że powinny być co 2-3 dzień, zgodnie z zapewnieniami organizatora. Pokoje sprzątane codziennie. Ktoś pisał jakieś bzdury o reglamentowanym alkoholu w opcji All. niec takiego nie miało miejsca. Owszem spotkałem się z sytuacją, że barman odmówił napełnienia pólitrowego kufla od piwa wódką do połowy (bo tak sobie rzyczył gość hotelowy, ale nie wiedzę w tym nic dziwnego. Szkoda, że z wiadrem nie przyszedł do baru. Obsługa bardzo miła i życzliwa. Rozumie po polsku, podobnie jak sprzedawcy w okolicznych sklepach. Jeżeli chodzi o jaskółki to rzeczywiście jest ich dużo (na moim balkonie były 4 gniazda), ale w mojej opinii to dobrze, bo wyłapują wszelakiego rodzaju robactwo nad basenem. Balkony z odchodów były codzennie sprzątane. A jeżeli komuś przeszkadza popiskiwanie jakółek no cóż...bez komentarza. Mrówki owszem były, ale nie faraona jak ktoś napisał, tylko zwykłe i tylko na balkonie. Uniedogodnieniem jest rzeczywiście brak brodzika w łazience. I tak naprawdę to jedyny minus tego hotelu. Gorąco polecam rodzionom z dziećmi. W okolicy cisza, spokój, Autobusem 409 w 7 minut do Złotych Piasków i ok 25 minut w przeciwnym kierunku do centrum Warny. Stosunek jakości do ceny naprawde bardzo dobry. Jeszcze raz polecam ten hotel. Pokaż »

    2012-06-12
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 1.8

    joanna2222 ocenił hotel Detelina

    • Położenie
      2.3
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Nie polecam Hotelu Deteliana ani biura Delta Travel z Krakowa W pokojach mrówki faraona, w łazience to samo plus pająki. Na balkonie mnóstwo odchodów od jaskółek. W ciągu 10 dni pobytu 1 raz zmieniane ręczniki. W stołówce brudne obrusy, styczce, talerze. Roszczeniowa rezydentka. Biuro nie respektuje Tabeli Frankfurckiej.Na pisemne skargi reaguje z ironią bez słowa przepraszamy za dyskonfort- szkoda urlopu i pieniędzy na to miejsce i Biuro Joanna Pokaż »

    2011-12-11
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 3.6

    shengi ocenił hotel Detelina

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Czytając opinie o hotelu postanowiłem dodać też swoją. Hotel dobry jako baza wypadowa do zwiedzania. Okolica cicha i spokojna. Wyżywienie bez fajerwerków. Ja osobiście byłem zadowolony (Al.). Teren hotelowy ładnie zagospodarowany, czysty i zadbany, czego nie można powiedzieć o okolicy. Ładna plaża, z gruboziarnistym piaskiem, słabo zagospodarowana i niezbyt czysta. Obsługa dobra. Rezydent bez zarzutu. Jeżeli ktoś lubi gwar, tłok i zabawę, dyskoteki, kluby, kasyno... to jest tego pod dostatkiem w Złotych Piaskach, w odległości do 30 minut pieszo. Można tam też dojechać za parę "groszy" autobusem. Hotel polecam osobom, które wypoczywają z dziećmi oraz jako bazę wypadową do zwiedzania tej części Bułgarii. Pokaż »

    2011-11-13
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny