Hotel Pickalbatros Aqua Vista Resort Hurghada ****

Pickalbatros Aqua Vista Resort

Ocena hotelu (34 opinii)

5.2
  • Położenie
    4.5
    • Odległość od plaży / stoku 3.6
    • Plaża / stoki 4.3
    • Cicha i spokojna okolica 5.2
    • Restauracje w okolicy 4.3
    • Atrakcje w okolicy 4.4
    • Komunikacja 5.2
  • Pokoje
    5.4
    • Wielkość 5.5
    • Standard wyposażenia 5.4
    • Czystość 5.6
    • Łazienka 4.9
  • Wyżywienie
    5.4
    • Ilość i dostępność 5.4
    • Smak i jakość potraw 5.6
    • Różnorodność potraw 5.2
    • Obsługa 5.4
  • Hotel
    5.3
    • Basen 5.8
    • Udogodnienia dla dzieci 5.4
    • Animacje i rozrywka 5.0
    • Sport 4.8
    • Obsługa 5.5
    • Czystość 5.4
  • Jakość / cena
    5.6

Rekomendacja

88% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.4

    Krzysztof Kędzierski ocenił hotel Pickalbatros Aqua Vista Resort

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel w kompleksie trzech połączonych Hoteli z Sieci Picalbatros Pokoje praktycznie jednakowe , nie warto dawać za lepszy kasy. Cały czas widać że są poszczególne budynki kompleksowo odnawiane. Co do posiłków to ful wypas gdyż każdy może korzystać z całego kompleksu. Co do plaży to trzeba przejść do Hotelu również z tej sieci na drugą stronę ulicy. Plaża średniej jakości jednak po lewej stronie tuż przy samym końcu obiektu tuż za taką mierzeją ,nawet ciekawe miejsce z płytką dość ciepłą wodą . Jeżeli chodzi o rafę która niby jest po zejściu z pomostu - to może kiedyś była ale natłok turystów zrobił swoje - jest martwa w 90%. . W całym kompleksie bardzo dużo basenów, barów i miejsc do zabawy dla dzieci. Za kilka $ napiwku zrobią nawet wyszukane drinki z ładną oprawą. Hotel wart polecenia i zapewne gdyby nie było tak wiele innych jeszcze w których nie byłem to bym odwiedził go jeszcze raz. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2014-12-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    sloneczko1980 ocenił hotel Pickalbatros Aqua Vista Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Kompleks hotelowy ogromny, Plaża po drugiej stronie ulicy wydzielona i marnej jakości jak na 3 hotele to mało miejsca, Animacje - bez rewelacji. Strasznie ZIMNA woda w basenach - i za to minus dla hotelu- prawdopodobnie filtrowana i chłodzona brr. Jedzenie dobre Hotel czysty, można go polecić głównie ze względu na super baseny i zjeżdżalnie. Pokaż »

    2014-11-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.0

    Minia3 ocenił hotel Pickalbatros Aqua Vista Resort

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Uważam ,że hotel jest bardzo przereklamowany i opinie zostały wystawione przez pracowników lub osób powiązanych z biurami podróży bądz przez osoby ,które do tej pory jezdziły tylko pod namiot. Kochamy Egipt i jezdzimy tam od kilku lat regularnie, ale wybór tego hotelu był naprawdę niewypałem, jest to najgorszy hotel w jakim do tej pory byliśmy. Najgorszy problem to : -Smród od podlewania trawników, który towarzyszył nam non stop przez 14 dni 24/ dobę -brudne , lepiące stoliki w stołówce, (restauracją nie można tego nazwac, niestety) -brak jakichkolwiek animacji-ziko i jego ekipa animatorów biegała po hotelu i robiła z siebie błaznów, tragedia - z czterech restauracji czynne wieczorem tylko dwie, mały wybor dań, około godz.20 zostawały tylko resztki -zjeżdżalnie w opłakanym stanie , haczyły na łączeniach, zbyt mała ilośc lecącej wody uniemożliwiała zjeżdżanie-czynna była tylko jedna przez 3 godz. dziennie -basen ze sztuczną falą czynne od godz.10-11 Jedynie baseny fajne, czyste, plaża tez nie najgorsza. Nie jest to tylko nasza opinia ale także osób , ktore w tym hotelu były już wcześniej i stwierdziły ,że poziom usług bardzo ale to bardzo się obniżył. W związku z zamieszkami w Egipcie i zawieszeniem wyjazdów do tego kraju przez organizatorów w ostatnim tyg. naszego pobytu i pozostałych wszystkich 30 osób był to prawdziwy hardcoor. Hotel Aqua vista , Aqua Blu oraz Albatros przygotowywały się do zamknięcia tych obiektów i oczywiście to odczuliśmy.Brakowało jedzenia-czynna była tylko jedna stołówka..., klimatyzacja nie działała(jedynie w pokojach ).Pracownicy byli zwalniani i wysyłani na urlopy.Na plaży zbierane były materace , wiec musieliśmy walczyc z obsługa plażową aby można było się gdzies położyc.Tragedia Nie wiadomo tez dlaczego hotel Aqua Blu zmienił nagle nazwę na Sea World. Polecam każdemu Egipt ale odradzam ten hotel, jest naprawdę dużo fajniejszych. Pokaż »

    2013-09-04
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.8

    smarta ocenił hotel Pickalbatros Aqua Vista Resort

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Siódmy raz w Egipcie okazał się zupełnym niewypałem. Kompleks hotelowy przestronny, ilośc basenów wystarczajaca i to wszystkie plusy. Wielkim minusem tego hotelu jest wszechobecny smród(wiem ,że z braku wody wykożystuje się wszystko co nadaje się do utrzymania zieleni i za to można ich chwalić) ale odór towarzyszy od wczesnych godzin porannych do wieczora. Inne hotele wykożystuja godziny nocne na podlewanie lecz tutaj pan z sikawką stoi od śniadania do kolacji i rozpyla woń. W efekcie czego sama myśl o przekaszeniu czegokolwiek powoduje odruch wymiotny.Posiłki -nie jestem wybredna a zwłaszcza jeśli ktoś gotuje dla mnie lecz przez dwa tygodnie sniadanie moje składało sie z jajek sadzonych i kromki bułki ,obiad stanowił wywar warzywny czy mięsno-warzywny(smakowały tak samo) ale nie powodowały zgagi.Natomiast kolacje to popis obsługi. Hotel nie radzi sobie z tak ogromną ilości gości i jesli nie chcesz stac w kolejce to trzeba być za pięć 18:30. W innym wypadku ustawiasz się w ogonek i czekasz aż zrobi się dla Ciebie miejsce. Moja rada ,jeśli już jesteście na stołówce ( inaczej nie można tego nazwać) a macie chęć na dokładkę , róbcie to pozostawiając jedna osobę przy stoliku. Po powrocie z załadowanym talerzem , moze się okazać ,ze tam już siedzi następna rodzina. W porze kolacji obsługa bardzo się uwija i wszczystko zwija, szklanki są bardzo pożadane przez obsługę.Myśmy dolewali sobie zawsze w jedną tą samą szklankę ( córka miała wyznaczone zadanie -za wszelka cenę bronić szklanek ) bo jeśli nie to następna cola w plastiku.Mimo haosu i tłoku to kolacje stanowiły najlepsze potrawy i wówczas mozna było coś wybrać. Pokoje jak pokoje, dla nas wystarczajace poniewaz tam tylko spałysmy. Plaża -duża,rano do godz. 10:00 zajete wszystkie leżaki( a jest ich naprawdę dużo) ale w godz. obiednich pustoszała i swobodnie mozna sie rozłozyć .Rafa kiedys musiała być ładna ale zniszczona przez nas, turystów którzy przy odływie łażą po tym co jeszcze zyje.Ogólnie hotelu nie polecam. Pokaż »

    2012-08-20
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (5)
  • 5.9

    spicter ocenił hotel Pickalbatros Aqua Vista Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam w 100%. Bardzo miła obsługa fantastyczne baseny, możliwość korzystania z atrakcji sąsiednich hoteli Aqua Blu, Garden więc całość imponująca. Świetne animacje co wieczór w mini koloseum. 4 restauracje. Bus na plażę co 30 minut, bo do plaży pieszo około 5 minut drogi. Wspaniałe widoki więc mimo upału warto iść pieszo alejkami hotelu Beach Albatros. Chcemy z żoną jeszcze tam wrócić. Dla porównania dodam, że ostatnią dodatkową noc ze względu na bankructwo linii OLT przewieziono nas do hotelu Hilton Long Beach. W ofertach biura piszą, że Hilton ma wspaniałą plażę oraz baseny. To było nieporozumienie - oprócz troszkę lepszego standardu pokoi ogólnie masakra. Woda w basenach była mętna, plaża to jedno wielkie błoto, a sam hotel w środku przypomina szpital. Jadalnia to poczekalnia bo nie wyrabiają z miejscami. Nawet nie chciało nam się tam robić zdjęć. Dziękuję Bogu, że nasz urlop spędziliśmy w Aqua Vista bo tam to była prawdziwa bajka! Polecam z całego serca! Warto! Pokaż »

    2012-08-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.9

    Wioleta ocenił hotel Pickalbatros Aqua Vista Resort

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Szczerze polecam hotel. Jak na hotel 4* mile mnie zaskoczył i był powyżej oczekiwań. Wszędzie czysto, obsługa miła i pomocna, reagowali na każde zgłoszenie. Jedzenie różnorodne, że każdy znajdzie coś dla siebie - dla osób które nie przepadają za kuchnią egipską pozostają frytki, pizze, spaghetti i inne takie. Na śniadania pyszne croisanty z ichniejsza nutellą - pychota:) Polskie animatorski super ale w Aqua Blu w Aqua vista tylko animacje po francusku. Niestety przewaga Rosjan i Francuzów. Ci drudzy to banda dzikusów bez kultury, ale są faworyzowani w hotelu. Ogólne wrażenia super. Szczerze polecam i chętnie tam powrócę. Pokaż »

    2012-08-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    Mateusz ocenił hotel Pickalbatros Aqua Vista Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W hotelu Aqua Vista byłam wraz z mężem pod koniec kwietnia 2012 r, nie był to nasz pierwszy wyjazd do Egiptu i któraś z rzędu wycieczka do krajów arabskich, ogólnie byliśmy zachwyceni jakością hotelu do ceny, bardzo dobry hotel jak na 4* rewelacyjne jedzenie niektóre hotele 5* mają gorszą kuchnie, obiekt bardzo ładny zadbany i duży, wiele atrakcji, chętnie tam wrócimy::) Pokaż »

    2012-04-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    kemese ocenił hotel Pickalbatros Aqua Vista Resort

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    bardzo fajny hotel jedzonko extra dużo i różnorodne czysto miło dużo sie dzieje na terenie minus nic po polsku dużo rosjan ,francuzów i innych nacji.ogólnie polecam do plaży daleko ,ale jeździ bus co poł godziny.

    2011-06-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    xisiax ocenił hotel Pickalbatros Aqua Vista Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    NAPISZĘ KRÓTKO-HOTEL BAJKA, OBSŁUGA PRZEMIŁA, CZYŚCIUTKO, KULTURALNIE, SPOKOJNIE, MOIM MARZENIEM JEST JAK NAJSZYBCIEJ TAM POWRÓCIĆ

    2010-09-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    kinga1 ocenił hotel Pickalbatros Aqua Vista Resort

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    hotel super .Na terenie hotelu najlepszy bar La canella i rewelacyjni barmani i kelnerzy .Szczególnie na pochwałę zasługuje Said i Mahmud Ahmed .Baseny rewelacja nigdy nie brakowało leżaków .Polecam z czystym sumieniem.

    2010-08-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny