Hotel Alf Leila Wa Leila (Fantasia 1001 Nights) Hurghada ****

Ocena hotelu (239 opinii)

5.5
  • Położenie
    4.9
    • Odległość od plaży / stoku 4.1
    • Plaża / stoki 4.5
    • Cicha i spokojna okolica 5.5
    • Restauracje w okolicy 4.8
    • Atrakcje w okolicy 4.9
    • Komunikacja 5.4
  • Pokoje
    5.5
    • Wielkość 5.6
    • Standard wyposażenia 5.4
    • Czystość 5.8
    • Łazienka 5.3
  • Wyżywienie
    5.8
    • Ilość i dostępność 5.9
    • Smak i jakość potraw 5.7
    • Różnorodność potraw 5.8
    • Obsługa 5.7
  • Hotel
    5.6
    • Basen 5.8
    • Udogodnienia dla dzieci 5.6
    • Animacje i rozrywka 5.5
    • Sport 5.5
    • Obsługa 5.7
    • Czystość 5.7
  • Jakość / cena
    5.7

Rekomendacja

99% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.5

    Krzysiek ocenił hotel Alf Leila Wa Leila (Fantasia 1001 Nights)

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Pierwszy raz mogę napisać że zasadna kategoryzacja hotelu, co w Egipcie nie często ma miejsce i gdyby nie standard pokoi,czy fakt że to druga linia brzegowa, zapytałbym dlaczego ma tylko cztery gwiazdki? hotel utrzymywany w najwyższym standardzie,jeżeli chodzi o obsługę i wyżywienie czego potwierdzeniem jest liczna obecność turystów np z Niemiec,oczywiście mentalności Egipcjan nikt nie zmieni :) i tak jak wszędzie trzeba ich wesprzeć $ żeby było miło ale dostrzega się tam starania menagerów jak i animatorów o zadowolenie gości z pobytu. Do plaży co 20min mamy busik,co prawda sama plaża już szału nie robi,jest długie łagodne zejście do wody po piaszczysto żwirowym dnie,co dla dzieci będzie na + jak i nie potrzeba tam obuwia ale za to rafy tam nie ma :( . Wyżywienie bardzo dobre i do wyboru kilka tematycznych restauracji co krok + bufety przy basenach i na plaży czynią wręcz przepych :) Amfiteatr w którym co wieczór coś się dzieje (bynajmniej w wakacje tak było)+muzeum historii starożytnej jak i spektakl prezentowany co wieczór jest też dodatkową atrakcją. W bezpośrednim sąsiedztwie największy aquapark JUNGLE do którego można dokupić wejściówki (50e za cały pobyt/osoba) Na terenie hotelu mini golf,jazda konna i na wielbłądzie (małe pakiety za Free),doctor fisch :) lody no limits,internet bezpłatny i bez limitu (nie zawsze jest bo za dużo ludzi już z niego korzysta ale rano i wieczorem bez problemu ) sejf w pokoju bezpłatny. Dla dzieci bezpieczny duży basen do 0,6m z dużą ilością zjeżdżalni i innych atrakcji + przy tym basenie duże łóżka z bocznymi kurtynami,którymi można chronić się przed słońcem:) Miejsc przy basenach raczej nie brakuje i nie trzeba latać z ręcznikami o 6 rano :) spokojnie po śniadaniu zawsze coś się znajdzie Do pobliskiego CH Senzo bezpłatny bus a do Kleopatry 5min spacerkiem gdzie mamy cały pasaż sklepików (starczy na parę godzin spacerowania dla marudnych....) Wśród pracowników hotelu p.Gabrysia jako opiekun ds relacji z gośćmi,co ułatwia kontakt aczkolwiek prędzej Egipcjanin by rozwiązał problem :) ale jest :) Pokaż »

    2015-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    Sznurek ocenił hotel Alf Leila Wa Leila (Fantasia 1001 Nights)

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel fajny,jak małe miasteczko,zawsze jest co robić.Do plaży dojazd busikiem co ok.20min.Plaża wydzielona z hotelu Dana Beach,mała,nie to co nad polskim morzem,ale wystarczająca.Jedzenie i napoje na plaży ok. Pokoje w hotelu ok.20m2, troszkę lecą starościa(meble troszkę stare),Nam to nie przeszkadzało,klima działała nie buczała za głośno.Pokoje codzienne sprzątane,nawet jak się nie zostawiło 1$.Woda również codziennie w lodówce dodawana. Obsługa bardzo miła i nie atakowała na każdym kroku o napiwek,przez cały okres pobytu ani razu nie usłyszałem i nie widziałem żeby ktoś z obsługi wyciągał sam ręke po kase. Jedzenie nawet,nawet.Sporo restauracji do wyboru. Baseny czyste. Pokaż »

    2015-08-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.6

    marcin ocenił hotel Alf Leila Wa Leila (Fantasia 1001 Nights)

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Dupy nie urywa ! Samo położenie hotelu ,niedaleko od plaży ok.5 minut bezpłatnym busikiem -plaża syfiasta nie polecam,blisko lotniska ok.10 km, centrum Hurghady ok.20 km-polecam Sheraton road -5 $ w jedną stronę . Goście to głównie Niemcy , Rosjanie ,Polacy i później długo ,długo ...coś tam coś Atrakcje w okolicy to Kfc,McDonalds, Senzo Mall-duże centrum handlowe bez targowania. Pokoje w hotelu czyste obszerne z centralną klimatyzacją ,lodówka i telewizor -NIE WSADZAJCIE W PASZPORT ,będziecie chcieli zamienić pokój - zamienicie za free !!! Wyżywienie dość monotonne ,ale dla każdego coś dobrego .Lecz czystość i utrzymanie harmonii na stołówce wymaga wiele do życzenia . Hotel posiada kilka basenów także każdy znajdzie coś dla siebie,ja polecam 27-Swimming pool-4 ,czyli basen przy którym coś się dzieje ,animacje ,gimnastyka w wodzie itp Animacje dla dzieci są dość dobrze zaprogramowane - ale bez animacji polskiej, dla dorosłych też są aqua gym,stretching,zumba,dart,valleyball,water polo. Wszystko niby ładnie ale jak przychodzi do wspólnych tańców z gośćmi hotelowymi przy basenie typu "bomba " , to tańczy dwóch lub trzech z dziesięciu , a reszta ? Obsługa barów przy basenie całkiem przyzwoita tylko mogliby postarać się o większe kubki do drinków takie plastikowe , bo te kartonikowe to za małe . Dla dzieci przeznaczony jest jeden z basenów 23-Kida Water Sliders zjeżdżalnie ,sikawki,drabinki i wody może do kolan- fajny. Wieczorowa atrakcja to główna alejka wewnątrz hotelu z licznymi stolikami do posiadówki z drinkami za free i sziszką za 5 $ tak na marginesie opieka polskiego rezydenta- PANI GRAŻYNA reprezentująca Exim Tours na wysokim poziomie ,znająca język obyczaje ,wielce pomocna uczynna i pogodna ! Ogólnie dla mnie ten hotel jest niczym wielka szkoła ,gdzie klasy są wszędzie , wszędzie pełno ludzi którzy się krzątają swoimi ścieżkami . Pokaż »

    2015-07-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    marcin ocenił hotel Alf Leila Wa Leila (Fantasia 1001 Nights)

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Dupy nie urywa ! Samo położenie hotelu ,niedaleko od plaży ok.5 minut bezpłatnym busikiem -plaża syfiasta nie polecam,blisko lotniska ok.10 km, centrum Hurghady ok.20 km-polecam Sheraton road -5 $ w jedną stronę . Goście to głównie Niemcy , Rosjanie ,Polacy i później długo ,długo ...coś tam coś Atrakcje w okolicy to Kfc,McDonalds, Senzo Mall-duże centrum handlowe bez targowania. Pokoje w hotelu czyste obszerne z centralną klimatyzacją ,lodówka i telewizor -NIE WSADZAJCIE W PASZPORT ,będziecie chcieli zamienić pokój - zamienicie za free !!! Wyżywienie dość monotonne ,ale dla każdego coś dobrego .Lecz czystość i utrzymanie harmonii na stołówce wymaga wiele do życzenia . Hotel posiada kilka basenów także każdy znajdzie coś dla siebie,ja polecam 27-Swimming pool-4 ,czyli basen przy którym coś się dzieje ,animacje ,gimnastyka w wodzie itp Animacje dla dzieci są dość dobrze zaprogramowane - ale bez animacji polskiej, dla dorosłych też są aqua gym,stretching,zumba,dart,valleyball,water polo. Wszystko niby ładnie ale jak przychodzi do wspólnych tańców z gośćmi hotelowymi przy basenie typu "bomba " , to tańczy dwóch lub trzech z dziesięciu , a reszta ? Obsługa barów przy basenie całkiem przyzwoita tylko mogliby postarać się o większe kubki do drinków takie plastikowe , bo te kartonikowe to za małe . Dla dzieci przeznaczony jest jeden z basenów 23-Kida Water Sliders zjeżdżalnie ,sikawki,drabinki i wody może do kolan- fajny. Wieczorowa atrakcja to główna alejka wewnątrz hotelu z licznymi stolikami do posiadówki z drinkami za free i sziszką za 5 $ tak na marginesie opieka polskiego rezydenta- PANI GRAŻYNA reprezentująca Exim Tours na wysokim poziomie ,znająca język obyczaje ,wielce pomocna uczynna i pogodna ! Ogólnie dla mnie ten hotel jest niczym wielka szkoła ,gdzie klasy są wszędzie , wszędzie pełno ludzi którzy się krzątają swoimi ścieżkami . Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2015-07-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.7

    Daria ocenił hotel Alf Leila Wa Leila (Fantasia 1001 Nights)

    • Położenie
      2.3
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel piękny, ale stary i zaniedbany... Pokoje nie były remontowane od otwarcia hotelu... Wydaje mi się, że nie odpowiednia dbałość o obiekty może być cechą wspólną całej sieci Pickalbatros, ponieważ Jungle Aqua Park też jest pięknym, ale trochę zaniedbanym hotelem (korzystaliśmy z Aqua Parku).Można znaleźć hotel o lepszym standardzie w tym przedziale cenowym - polecam Aquamarine ;-) Pokaż »

    2015-07-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.9

    angelika5858 ocenił hotel Alf Leila Wa Leila (Fantasia 1001 Nights)

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W Alf Leila Wa Leil spędziliśmy cudowny, tygodniowy urlop. Hotel w 100% odpowiada opisowi w Katalogach. Jest czysty, zadbany, jedzenie różnorodne, kąciki tematyczne. Hotej test o tyle dobrze, że zachwyca orientem oraz bogatymi atrakcjami wodnymi. Każdy z nalazl coś dla siebie. Jest dość obszernym hotelem w stylu 1000 baśni i jednej nocy. Wybraliśmy się na tydzien z Poznania, odpoczeliśmy, ale także zwiedzaliśmy. Przy okazji gdyby ktoś chciał pozwiedzac Egipt to rekomendujemy biuro 3MTours prowadzone przez Polke i Egipcjanina. Wycieczki tanie, solidne i po polsku :) polecamy! i do zobaczenia w listopadzie :) Pokaż »

    2015-04-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.3

    asia943 ocenił hotel Alf Leila Wa Leila (Fantasia 1001 Nights)

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jeden z najlepszych hoteli w Egipcie. Naprawdę godny polecania dla wszystkich.

    2014-10-25
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (3)
  • 4.7

    Hannah1 ocenił hotel Alf Leila Wa Leila (Fantasia 1001 Nights)

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel piękny, bajkowy, sporo restauracji, barów, rozrywek, fajna atmosfera. Jeden najwiekszy minus - bardzo zimna woda w basenach, przez co nie mozna było posiedzieć w wodzie na dłużej i sie ochodzić. Nikt się nie kąpał. Baseny świeciły pustkami.Plaża też nie specjalna, ale o tym wiedziałam. Natomiast woda, która nie zdąży się nagrzać bo pewnie ciągle wpływa lodowata popsuła cały pobyt.. Ogólne wrażenie dobre. Pokaż »

    2014-10-21
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 5.9

    Andre_66 ocenił hotel Alf Leila Wa Leila (Fantasia 1001 Nights)

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Alf Leila Wa Leila po raz czwarty ,napisałem już trzy opinie z pobytu w tym bajkowym hotelu wszystkie na 6+ ,i tym razem nic się nie zmieniło ,hotel ze swoim klimatem , atmosferą , obsługą dalej w czołówce , co potwierdzają opinie 99% turystów którzy tam przebywali .Gorąco polecam. Pokaż »

    2014-10-21
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.8

    Witold ocenił hotel Alf Leila Wa Leila (Fantasia 1001 Nights)

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Witam. To mój 3 raz w Egipcie, więc mam porównanie. Hotel, obsługa, atrakcje, czystość, jedzenie i picie jak na Egipt naprawdę na wysokim poziomie. Podobnie jak w Junglu (byłem 3 lata temu), ale to ta sama sieć hoteli i w bezpośrednim sąsiedztwie. Kelnerzy mili, uśmiechnięci i służący pomocą. Baseny fajne i czyste, animacje też ciekawe i różnorodne, bardzo dobre alkohole i napoje (polecam MOHITO w barze, w wodzie przy dużym basenie. Trochę plaża nie spełnia moich oczekiwań, ale to ta sama co z Jungla więc wiedziałem na co się decyduję. Bakszysz mile widziany, ale nie konieczny. Mimo wszystko dając 1$ czuje się inne traktowanie, ale warto poświęcić te 2 lub 3 $ dziennie, bo ludzie też chcą z czegoś żyć, a zarobki u nich są marne. Miałem karnety do Jungle Aqua Parku kupione przy rezerwacji i te 14 dni minęły bardzo szybko Z pewnością za rok tam wrócimy z żoną i 8 letnią córeczką, które podzielają moje zdanie. P O L E C M !!! Pokaż »

    2014-08-25
    Opinia pomocna?
    Tak (11) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1023 24 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny