Hotel Utopia World Kargicak *****

Ocena hotelu (45 opinii)

5.4
  • Położenie
    4.7
    • Odległość od plaży / stoku 4.8
    • Plaża / stoki 4.5
    • Cicha i spokojna okolica 5.7
    • Restauracje w okolicy 3.9
    • Atrakcje w okolicy 4.1
    • Komunikacja 5.2
  • Pokoje
    5.5
    • Wielkość 5.6
    • Standard wyposażenia 5.5
    • Czystość 5.5
    • Łazienka 5.3
  • Wyżywienie
    5.6
    • Ilość i dostępność 5.6
    • Smak i jakość potraw 5.6
    • Różnorodność potraw 5.6
    • Obsługa 5.6
  • Hotel
    5.6
    • Basen 6.0
    • Udogodnienia dla dzieci 5.6
    • Animacje i rozrywka 5.5
    • Sport 5.4
    • Obsługa 5.6
    • Czystość 5.6
  • Jakość / cena
    5.5

Rekomendacja

97% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.4

    Adam ocenił hotel Utopia World

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel ok z pięknymi widokami z góry,fantastyczny aquapark utopiony w zieleni (idealny dla dzieci). Trzeba trochę pochodzić po schodach ale gdzie się da są windy lub podwożą busami.Jedzenie jak na 5* to nie za duży wybór ale każdy coś znajdzie dla siebie ale za to drinki i alkohole MARKOWE (tylko trzeba sugerować rodzaj whisky lub rumu :) ) soki tylko z kartonów a cola ,fanta itp. z butelek a lody bez umiaru ALGIDA .Polecam mojito ręcznie robione z prawie jak na karaibach. Reasumując zielono i pięknie. Polecam Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2016-08-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    Beata ocenił hotel Utopia World

    • Położenie
      5.4
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Mam trudność z oceną tego hotelu. Spodziewałam się więcej, ale można powiedzieć, że to dobry hotel. Co rozczarowało? Otóż w porównaniu z innymi hotelami, w których byłam dość mała różnorodność jedzenia i dość skromna część z ciastami i owocami.Obsługa w restauracji - muchy w smole...jak na Utopię kiepsko. Cały hotel nadszarpnięty już czasem pewnie dlatego też cena za pobyt coraz bardziej przystępna. Natomiast widoki, baseny, rozrywka....super!!! Dla tych, którzy nie chcą wychodzić poza hotel...idealne miejsce - wszędzie daleko! Mieliśmy villę w pierwszej linii od głównego budynku i całe szczęście.schody..schody...schody. Aquapark "daleko", windą, druga windą i jeszcze po schodach, powrót masakra. Na plażę też kawałek. Ogólnie byłam widziałam nie wróciłabym. Pokaż »

    2014-11-09
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (2)
  • 5.9

    Andre_66 ocenił hotel Utopia World

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Rewelacyjny hotel pod kazdym względem , mieszkaliśmy w domku z widokiem na aqua park ,pokój duży ,mini barek dziennie uzupełniany ,łazienka także spora ,wyposażona w żele ,szampony odżywki do włosów oraz co nam się jeszcze nie zdarzyło kapcie po kąpieli.Hotel prezentuje się wspaniale ,widoki ,panorama zapierająca dech w piersiach.Animacje na wysokim poziomie ,wieczorne Time Show prowadzone nie tylko przez hotelowych animatorów ale także przez grupy z róznych krajów (podczas naszego pobytu była grupa z Kenii ,Brazyli ,Rosji ).Jedzenie bardzo urozmaicone ,dużo owoców ,ciast itd. .Baseny trzy przy samym hotelu plus aqua park na zboczu wzgórza ,wszędzie piekna zieleń kwiaty i czystość na wysokim poziomie.Aha :) dodam że dla leniwych windy klimatyzowane z poziomu domków do poziomu hotelu.W hotelowych barach (nie wszystkich) alkohol importowany (Johny Walker,Martini , Bacardi ,szampany itp.) w cenie ultra all.Plaża piaszczysta , nie trzeba walczyć o leżaki ,dużo atrakcji na plaży typu : banan , parasiling ,skutery ,motorówki.Hotel gorąco polecam ,zresztą czytając opinie gdzie 99,9 % jest pozytywnych naprawdę niema się czego obawiać.Zamieszczam parę zdjęć w albumie dla zainteresowanych. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2014-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    Basia_W ocenił hotel Utopia World

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Piękny hotel położony na rozległym terenie. Cudowne widoki z hotelu. Animacje często i różnorodne, przez cały dzień, jedyny mankament, że po rosyjsku, niewiele po angielsku. Animacje wieczorne uważam, że na wysokim poziomie. Obsługa bardzo się starała, żeby każdy czuł się dobrze i nikomu niczego nie brakowało. Moje dziesięciolatka płakała jak wyjeżdżaliśmy z tego hotelu. Wspaniały aquapark, lody Magnum rozdawane przez kelnerów w określonych godzinach w aquaparku i na plaży. W hotelu lody gałkowe po obiedzie i po kolacji. Dobre drinki w barach. Pokój mieliśmy w willi, dzięki temu czuliśmy się na luzie i nie zamienilibyśmy go na ten w budynku głównym. Ogólnie hotel taki, że nie chciało się z niego wychodzić. Pokoje czyste codziennie sprzątane, barek uzupełniany w napoje bezalk. co drugi dzień. Do Alanyi można się dostać dolomuszem, które podjeżdżają pod hotel i często kursują. Długi transfer z lotniska do hotelu, ok. 3h ale nam droga minęła szybko. Hotel polecam dla wymagających i tych, którzy chcą spędzić czas na leniuchowaniu, którzy nie chcą się ruszać poza jego teren :) Jedyny minus to to, że główny język w hotelu to rosyjski ze względu na to, że 99% turystów to Rosjanie. Można też się bez problemu porozumieć po angielsku, z niektórymi po Polsku. Pokaż »

    2014-06-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.2

    sylwia ocenił hotel Utopia World

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel fantastyczny, obsługa bez zarzutu. Jedyny mankament to 3godz. autokarem z lotniska i ogrom Rosjan. Nie jestem rasistą, ale to już przesada! Rusie lalki panoszą się wszędzie od rana do nocy!

    2013-10-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.0

    novakko ocenił hotel Utopia World

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    W Utopii byliśmy w ubiegłym roku. pokój dostaliśmy naprawdę świetny – duży i z widokiem na morze. Poza tym hotel położony jest na wzniesieniu więc widoki były nieziemskie. Fajne baseny, fajne animacje. Raz mieliśmy tylko nieprzyjemną sytuację z panią z obsługi, ale na szczęście to był tylko incydent: ) Pokaż »

    2013-06-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (4)
  • 5.2

    Iwona D. ocenił hotel Utopia World

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel jest rewelacyjny, piękny, jest gdzie spacerować, jedzenie przepyszne, drinki super. Nawet schody do Aqua parku (dobra pizza) z czasem nie przeszkadzają tak bardzo. Busy na plażę wcale nie zawożą na samą plażę, trzeba przejść kładkę i zjechać windą, to nie problem ale wkurza to, że nie piszą prawdy. Na plaży korzystaliśmy z parasailingu, polecam, bardzo dobrze zorganizowane chociaż wylatywali z innej plaży. Można odwiedzić plażę ale na basenach jest dużo więcej atrakcji, sami byliśmy tylko dwa razy, w barze można też tam zjeść obiad więc nie trzeba wracać do hotelu. Pokój mieliśmy na parterze, dwupiętrowy z wielkim tarasem. Pomyśleć by można, że to plus, oczywiście bo na leżaku można się wyłożyć i opalać w ciągu dnia jak dziecko w pokoju śpi ale Rosyjskie świnki wyrzucali wszystko z balkonów prosto na nasz taras. Nie jestem zadowolona także ze sprzątania pokoju, pomimo 3-5$, które zostawialiśmy codziennie na łóżku ani raz nie została wykładzina odkurzona. Może i miałabym to gdzieś ale moja 10cio miesięczna, raczkująca córeczka wszystko z podłogi (zarówno z dywany jak i tarasu) zbierała i wkładała do buzi. Jeżeli jeszcze kiedyś będzie nam dane lecieć do Turcji to niestety ale nie zdecydujemy się na Utopię. Hotel jak pisałam bardzo nam się podobał i polecamy ale na podróż bez dzieci, a już na pewno nie takich małych jak nasze (cztery latka, 10 miesięcy). Ho hotelu jechaliśmy prawie 3 godziny, po 3 godzinach jazdy samochodem na lotnisko i 3 godzinach lotu, droga do hotelu była męczarnią dla dzieci jak i dla nas. Pokaż »

    2013-06-30
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.3

    Kasia Jonio ocenił hotel Utopia World

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Najlepszy hotel turystyczny, w jakim przyszło mi do tej pory spędzić wakacje. W nazwie ma dodatkowo "de luxe" i jest to szczera prawda. Hotel duży, turystów masa, ale nie czuć tego, gdyż teren hotelu jest bardzo rozległy i ludzie po prostu się "rozchodzą". Na basenie ok. g.9:00 mnóstwo wolnych leżaków. Załoga animatorów bardzo fajna, kontaktowa, zachęcająca do zabawy, mówiąca na szczęście też po angielsku. Goście hotelu to w 85% Rosjanie i obywatele dawnych republik radzieckich, więc język rosyjski jest wszędzie i to jest trochę irytujące. Na przykład Panie na recepcji uparcie mówiły do mnie po rosyjsku - bo nie znały angielskiego :) Barmani w barach czasem wręcz przeciwnie - tylko angielski. Ultra All Incl to tak naprawdę All Incl na wysokim poziomie, alkoholi importowanych nie serwowano. Jedzenie wspaniałe, restauracja ogromna, czysta, nie było żadnej walki o stoliki, obsługa mega wydajna, sprzątali błyskawicznie. W takich warunkach żenujące było patrzenie na turystów noszących po trzy talerze żarcia na raz, które oczywiście zostawiali niezjedzone. Tak jak wspomniałam, teren hotelu jest bardzo rozległy, uwaga - raczej w pionie, bo hotel jest położony na wzgórzu. Mieszkając w bungalowach, chcąc iść do aqua parku czy na plazę - trzeba być przygotowanym na pokonanie kilkunastu/dziesieciu stopni. Leniuchom rekomenduję pokój w budynku głównym i baseny przy budynku głównym (są 3). Aby dostać się na plażę, można jechać busem - kursuje non stop, nawet pusty, wycieczka trwa ok. 5 minut w jedną stronę, lub zjechać windą - polecam! Winda ma wysokość 4 pięter i zjeżdża się wprost na plażę. Na plaży serwowane są posiłki, więc można tam spędzić cały dzień, bez konieczności wracania do hotelu na obiad. Dla chcących zwiedzać - nie polecam, hotel jest bardzo daleko od lotniska w Antalyi (transfer trwa 4 godziny), ok.20 km od Alanyi - jedynym transportem do miasta jest taxi lub dolmusz. Pokaż »

    2012-12-30
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (2)
  • 5.7

    AgaDudzinska ocenił hotel Utopia World

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel rewelacyjny. Nie najtańszy ale wart wydanych pieniędzy. Na miejscu jest tyle atrakcji,ze można nie ruszać sie z Hotelu w ogóle. Czyściutko wszędzie: w pokojach na basenach,w barach(przy każdym basenie), w toaletach. Byłam w tym hotelu drugi raz,chociaz wolę nie wracac do tego co widziałam tylko wybieram kolejne miejsca. Hotel jednak mnie tak urzekł wraz ze swoim położeniem,że musiałam tu wrócić i polecam gorąco innym. Jeden minus to długa droga z lotniska do hotelu jednak cos za coś widoki jakie są tam nie ma ich nigdzie ;) Jedzenie jest tak urozmaicone,że nawet najbardziej wybredni znajda coś dla siebie. Drinki przeróżne i pyszne ;)) Wieczory przy muzyce na żywo, słońce skąpane przy zachodzie w morzu które widać prawie z każdego miejsca na hotelu...po prostu bajka. Pochwaliłam się komuś na miejscu z obsługi,że jestem drugi raz i po kolacji czekała na nas niespodzianka w pokoju--winko i mnóstwo owoców ;) Byłam w nim po roku i różnice jakie w nim zaszły,mie kobietę droiazgową zaszokowały. Ten Hotel wciąż się rozwija i idzie w stroę doskonałości. Byłam w wielu miejscach już i naprawdę ten właśnie Hotel polecam z czystym sumieniem...sama znów myślę o powrocie do niego;) Pokaż »

    2012-10-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    juliett ocenił hotel Utopia World

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    kilka dni temu wróciliśmy z tego hotelu i tak z czystym sumieniem mogę go polecić innym, jedyny problem to serwis sprzątający pokoje zostawia trochę do życzenia(w porównaniu do innych 5cio gwiazdkowych hoteli) mimo tego że zostawialiśmy napiwki, poza tym wszystko na wysokim poziomie a widoki zapierające dech, Pokaż »

    2012-10-07
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny