Hotel El Bousten Hammamet ***

El Bousten

Ocena hotelu (67 opinii)

4.0
  • Położenie
    4.1
    • Odległość od plaży / stoku 5.6
    • Plaża / stoki 4.8
    • Cicha i spokojna okolica 4.2
    • Restauracje w okolicy 2.9
    • Atrakcje w okolicy 2.9
    • Komunikacja 4.2
  • Pokoje
    3.5
    • Wielkość 3.7
    • Standard wyposażenia 2.9
    • Czystość 4.0
    • Łazienka 3.5
  • Wyżywienie
    4.0
    • Ilość i dostępność 4.1
    • Smak i jakość potraw 4.1
    • Różnorodność potraw 3.8
    • Obsługa 3.8
  • Hotel
    4.3
    • Basen 4.6
    • Udogodnienia dla dzieci 4.1
    • Animacje i rozrywka 4.9
    • Sport 4.0
    • Obsługa 4.6
    • Czystość 3.9
  • Jakość / cena
    4.3

Rekomendacja

68% poleca ten hotel

Ranking

  • 5.7

    Robert ocenił hotel El Bousten

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel bardzo fajny, dobre jedzenie dużo można znaleść cośdla siebie. Obsługa miła i pomocna, Fajne baseny. Po prostu polecam w 100%

    2016-05-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.1

    tylkoNIEbousten ocenił hotel El Bousten

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel dla na prawdę bardzo mało wymagających, którym nie przeszkadza długi, ciemny korytarz w którym kapie na głowę woda z zepsutej klimy, zagrzybiona łazienka z poprzedniej epoki bez prysznica i z odrapaną wanną, słabo lub wcale nie działająca klima w pokoju, okropne, ostre, monotonne jedzenie (to samo na obiad i kolację przez cały czas) po które trzeba stać w długiej kolejce w zatłoczonej i brudnej restauracji, śmieci i wielbłądzie kupy na plaży, śmieci w morzu i całym otoczeniu hotelu, z którego lepiej samemu nie wychodzić, mnóstwo tubylców kąpiących się w basenach hotelowych w ich ubraniach odsłaniających tylko twarze (oczywiście kobiece), zardzewiała zjeżdżalnia czynna tylko wtedy gdy ratownikowi zechce się na nią wejść na godzinę, pełno Czechów i Ruskich, gapowata rezydentka - Monika, która nie interesuje się problemami turystów i podaje inne godziny wyjazdów na wycieczki, a inne obowiązują kierowców autobusów, biuro SUN&FUN, zmieniające bez podania przyczyny termin wylotu. A co do plusów to może tylko - animacje, które jako jedyne były dobrze zorganizowane. Krótko mówiąc nie polecam ani tego hotelu ani biura. Pokaż »

    2013-02-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Sławomir ocenił hotel El Bousten

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Wróciliśmy 6 września. To był nasz 3 pobyt w tym hotelu. Po przeczytaniu tegorocznych opinii byliśmy nastawieni pesymistycznie. Na miejscu okazało się, że w sumie tragedii nie ma. Były widoczne braki w zarządzaniu. Nie działała dolna jadalnia stąd spore kolejki na posiłkach, brakowało szklanek w barze all, a przez większość pobytu nie wydawano plastikowych kubków jak to miało miejsce w latach poprzednich. Pokoje są codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane, zgłoszenia o awariach uwzględniane. Nie było problemu z wymianą pokoju ( śmierdział stęchlizną ), faktycznie te w budynkach A,B i C są najlepsze. Jedzenie różnorodne, dominuje kuchnia lokalna z dodatkiem pizzy i spaghetti, nikt nie wyjdzie głodny, chyba, że szuka schabowego lub bigosu. Codziennie na obiad i kolację dodatkowo arbuz lub winogron, 2 rodzaje ciast, trafiły się również lody. „Jednostajne śniadania” to 3 rodzaje tamtejszych pysznych dżemów, ze 4 sałatki, jajka zwykle na twardo, mortadela, ser żółty lub biały oraz bułeczki z ciasta francuskiego z czekoladą, z pieczywa – bagietki. Zdarzały się braki naczyń i sztućców, ale były w miarę szybko uzupełniane. Braki w napojach w barze all i na jadalni nie były czymś nagminnym, aczkolwiek mogły wyprowadzić z równowagi rozochocone towarzystwo, które przecież za to zapłaciło. Obsługa, zwłaszcza w barze all ( miła i uczynna ) zwijała się jak w ukropie, żeby nadążyć z nalewaniem, myciem i uzupełnianiem braków. Baseny i plaża oraz animacje to główne atuty hotelu. Animatorzy cały dzień organizują jakieś rozrywki, a na plaży można skorzystać z oferty sportów wodnych, polecamy pontony i spadochrony za motorówką. W pobliżu kilka dyskotek, miejsca do spacerów i rozmaite sklepiki. Ogólnie część hotelu wymaga remontu, aczkolwiek nie ma problemu z zorganizowaniem sobie odnowionego pokoju z lodówką i telewizorem. Dla osób z nastawieniem na miłe spędzenie czasu i rozrywkę - stosunek ceny do jakości jak najbardziej adekwatny. Pokaż »

    2012-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.9

    gallardo ocenił hotel El Bousten

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Lecąc do tego hotelu nie spodziewaliśmy się cudów, ale po kolei: Pokój (wady) Po wejściu do pokoju zastała nas zepsuta ubikacja (woda przelewała się cały czas) - oczywiście zgłosiliśmy to na recepcji ale nikt się tym nie zainteresował (sami to naprawiliśmy) Krany pokryte jakąś zieloną pleśnią - nie szło tego niczym domyć. Klimatyzację wyłączyliśmy, bo jak zobaczyliśmy co tam jest w środku to nas dreszcze przeszły - ogólnie jeden wielki syf. Poduszki twarde jak skała, na których nie szło spać. Duża wilgoć w pokoju, którą bardzo czuć, ale idzie z czasem przywyknąć. W niektórych pokojach pojawił się grzyb na ścianie. Zdarzają się podobne kradzieże w pokojach (my na szczęście tego nie doświadczyliśmy) Pokoje (zalety) Pani sprzątająca za dinara robiła fajne rzeczy z ręczników. Codzienne sprzątanie. Jedzenie (wady) Śniadania - przegotowane jajka, pomidory, dżem, crossanty, pieczone "faworki" - trzeba stać w kolejce, ryż na mleku, kawa, herbata. I codziennie to samo. Obiad i kolacja - to te same dania, z tą różnicą że kolacje były zimne. Nie będę opisywał co było na obiad i kolację gdyż tego nie da się opisać - wyschnięte surówki (nieprzyprawione), śmierdzące ryby, letnie jajka sadzone, Sytuację ratował dzik. Bardzo często brakowało wszystkiego (sztućców, talerzy, szklanek). Napoje do obiadu wydzielane (jak ktoś chciał np całą szklankę wina to mógł dostać tylko pół). Winogrono również było wydzielane. W jedzeniu przeszkadzały brudne stoły oraz muchy, których było zatrzęsienie. To obiadu i kolacji herbaty i kawy już nie było . W każdy dzień było serwowane to samo. JEDZENIE TRAGEDIA. Jedzenie (plusy) Arbuz bez ograniczeń. Baseny były ok, poza zjeżdżalnia, na której można było się nabawić kontuzji. Plaża, ładna, piaszczysta, woda czysta. Animatorzy spoko. Bar all inclusive był tylko z nazwy. Zawsze brakowało alkoholu oraz szklanek, przez co robiły się kilometrowe kolejki do baru. Szklanki myte były tylko z nazwy (opłukane chwilę zimną wodą i podane dalej do użytku. Pokaż »

    2012-09-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.2

    OBURZONA ocenił hotel El Bousten

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Pozdrawiam Pana, który napisał pozytywną opinię i radzę się zastanowić czy było super czy jednak beznadziejnie bo na końcu opinii napisał Pan, że było dużo niezadowolonych ludzi ze skrzywioną miną, więc jedno wyklucza drugie. Ja byłam wiem co widziałam i podsumowując jednym zdaniem to są po prostu SLAMSY!!!! TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pokaż »

    2012-09-13
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.7

    Sebastian s ocenił hotel El Bousten

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    właśnie wróciliśmy z el bousten, jak dla nas po prostu bajka. Jedzenie pyszne i bardzo roznorodne, pokoje czyste, obsluga super, animacje dla kazdego, plaza zadbana , baseny w porzadku. Miejscowi przyjazni i sympatyczni, usmiechnieci, animatorzy odwalaja kawal dobrej roboty. Jesli ktos pisze ze "trzymac sie od tego hotelu z daleka, nawet za doplata bym tam nie pojechal", to chyba sloneczko mu troszke przygrzalo. Ogólnie rzecz biorac, to czytając wiekszosc tych obsmarowujacych opinii odnosimy wrazenie ze ich autorzy byli w innym hotelu. Ale jak ktos oczekuje jedzenia z Sheratona oraz czerwonego dywanu na powitanie to powinien zdecydowanie wybrac inny hotel o standardzie dla par krolewskich. Wyjazd zaliczamy do bardzo udanych i mamy nadzieje ze szybko uda nam sie tam wrocic. Radzilibysmy takze zabrac ze soba duza dawke pozytywnego nastawienia i dobrego humoru oraz troszke kultury osobistej a nie wiecznego grymasu na twarzy oraz specjalizacji w narzekaniu, bo takich osob w el bousten bylo wiele. Pozdrawiamy. Pokaż »

    2012-09-07
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 1.8

    Danuta Stępień ocenił hotel El Bousten

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Ostrzegam wszystkich Jestem tu obecnie to koszmar .Jedzenie to zlewki , Wszechobecny brud, stołówka to jeden wielki chlew. Obrus pamięta czerwiec. Od 5 dni ciągle to samo, bagietka kwaśne ze starości surówki nie zjadliwe ochłapy mięsne a biuro SUN&FUN pisze że jest super - kłamcy .........Klima a pod nią strugi wody. Jedyny plus to plaża i animatorzy. Ludzie doradzam nie przyjeżdżajcie tu szkoda zdrowia ,kasy na leki i zrypanego urlopu . Jak ktoś chce zdjęcie lub pogadać to kontakt matu@net-partner.pl . Jestem tu z dzieckiem ten koszmar jeszcze do 02.09 bo biuro nie ma możliwości przeniesienia do innego hotelu wcześniejszy powrót też jest niemożliwy. WYSTRZEGAJCIE SIĘ TEGO HOTELU . CHYBA ,ŻE KTOŚ DA GO WAM ZA DOPŁATĄ BO ZA DARMO TEŻ NIE BIERZCIE !!! DANUSIA z Łodzi. . Pokaż »

    2012-08-26
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.8

    sziszam ocenił hotel El Bousten

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Właśnie wróciliśmy z Bustena. Jeden wielki koszmar! Pokoje brudne, zagrzybione, z lokatorami(prusaczki 5-7 cm), jedzenie monotonne. Ja osobiście lubię kuchnię arabską ale kuchnia w hotelu nie przypominała niczego. Ryż i makaron, twarde mięso. A wybrać coś dla 5 letniego dziecka graniczyło z cudem- a niby hotel rodzinny. Jeśli chodzi o all to już była czysta kpina- ciągle brakowało wszystkiego. Nie wspomnę o alkoholu, bo ten się kończył bardzo szybko, ale problem byl z colą, fantą, a czasami nawet z wodą. Obsługa KOSZMARNA!!! Kelnerzy z wielkim fochem, że mają podać coś do picia, prawie rzucali szklankami( brudnymi zresztą). Na własne oczy widziałam jak barman wziął brudną szklankę, przepłukał wodą mineralną i nalał klientce sok!!! Wszyscy mieliśmy problemy żołądkowe. Plac zabaw dla dzieci brudny, zdewastowany, wręcz niebezpieczny. Animacje w ciągu dnia dla maluchów żałosne. Był to mój 4 pobyt w Tunezji, zawsze odwiedzałam hotele *** i było super. Czegoś takiego jak Busten w tym roku nie spotkałam i mam nadzieję więcej nie przeżyć. A szkoda, bo hotel ma duże możliwości, fajny teren, piękną plażę. Niestety ten sezon pokpili strasznie, a za stosunek obsługi do turystów powinni ponieść jakąś karę, bo zakrawa to o kpinę. Nie polecam, a wręcz odradzam wakacje w tym miejscu. Pokaż »

    2012-08-25
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.1

    Kristero ocenił hotel El Bousten

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      1.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel beznadziejny,. Bar all inclusive to kpina z gości, po godz 21-ej tylko fanta i piwo, brak whisky i wódki, która i tak była ograniczana w ciągu dnia. Jedzenie bez urozmaicenia, codziennie to samo, brak owoców poza arbuzem, który był serwowany co drugi dzień. Pokaż »

    2012-08-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.5

    betada ocenił hotel El Bousten

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      0.0

    animacje były super, zwłaszcza Mido, personel hotelu bardzo miły i uprzejmy - zwłaszcza dla dzieci, pokoje - pierwszy który otrzymaliśmy tragedia, ale 2 ok, duży przestronny, wyposażenie w sumie zerowe żadnego TV. leżaki na plaży i przy basenie zawsze dostępne. może hotel nie powalał - ale atmosfera niepowtarzalna pomimo, iz później bywaliśmy w 5 gwiazdkowych hotelach. my byliśmy w 2009 lub 2008 r. Pokaż »

    2012-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny