Hotel Holiday Garden Resort Okurcalar *****

Holiday Garden Resort

Ocena hotelu (42 opinii)

4.5
  • Położenie
    4.1
    • Odległość od plaży / stoku 5.7
    • Plaża / stoki 3.7
    • Cicha i spokojna okolica 5.3
    • Restauracje w okolicy 2.6
    • Atrakcje w okolicy 2.6
    • Komunikacja 4.8
  • Pokoje
    4.3
    • Wielkość 4.4
    • Standard wyposażenia 4.2
    • Czystość 4.4
    • Łazienka 4.0
  • Wyżywienie
    5.2
    • Ilość i dostępność 5.4
    • Smak i jakość potraw 5.1
    • Różnorodność potraw 5.2
    • Obsługa 4.9
  • Hotel
    4.4
    • Basen 5.2
    • Udogodnienia dla dzieci 4.5
    • Animacje i rozrywka 4.0
    • Sport 4.1
    • Obsługa 4.5
    • Czystość 4.4
  • Jakość / cena
    4.4

Rekomendacja

67% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.6

    joannaopalapasieka ocenił hotel Holiday Garden Resort

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel dla mało wymagających pokoje ok jak dla rodziny z 2 dzieci trochę mały brak klimy w lobby i restauracji restauracja a la carte beznadzieja bar przy basenie taki sobie jedzenie nie najgorsze mąż zawsze coś dla siebie znalazł ale ja i dzieci to już trochę gorzej obsługa za dolce ok ale bez kasy już taka sobie baseny w miarę fajne plaża prawie sam kamyk i trochę brudna mało leżaków na plaży i przy basenie za to animatorki dla dzieci super zwłaszcza Grażynka moja córka stwierdziła że ją kocha Pokaż »

    2014-07-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    marcin ocenił hotel Holiday Garden Resort

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel dosc duzy ,moze faktycznie gwiazdek ma na wyrost,ale nie mozna miec wiekszych zastrzezen.pokoje duze,codziennie sprzatane,klimatyzacja dzialala bez zarzutu.W okolicy dwa bazary na wiekszy jezdzi darmowy autobus,piechota okolo pol godz spacerkiem.Jedzenie dobre,nie monotonne spokojnie straczalo dla wszystkich.masa ciast owoców.raz w tyg wieczor turecki.W sezonie animacje w jez polskim mozna dzieci zostawic 4 godz pod opieka animatorow,wieczorem mini disco a potem animacje dla starszaków.Codziennie cos nowego smiesznego.takich animatorow nie ma nigdzie indziej.baseny czyste jedynie kafelki sprawiajace trudnosc utrzymania sie na nich bez klapek.plaza mala zwirowo kamienista.Dla mnie najwiekszym minusem jest duza ilosc polaków.Hotel dla rodzin z dziecmi Pokaż »

    2013-09-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.0

    Marian118 ocenił hotel Holiday Garden Resort

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Byliśmy w tym Hotelu i cały pobyt szukałem jakiegoś kija aby strącić 2* bo do pięciu to on nie dorósł i nie dorośnie. W pokoju jest klimatyzacja i tyle. Generalnie brudno. Piękne przeszklone windy lecz nie wiadomo kiedy ostatnio myte, duszno w nich. Niedociągnięcia na każdym kroku. Jedyne co jest ok to jedzenie chociaż czasami brakuje czegoś do końca więc kto pierwszy ten lepszy. Okolica to jeden brud i syf. Idąc ulicą pełno butelek, petów, wysypisk z wykopów,gruzu i śmieci. Pokaż »

    2013-09-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    Magdalena ocenił hotel Holiday Garden Resort

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Spędziłam w tym hotelu 7 dni. Hotel godny polecenia. W pokojach czysto, codziennie było sprzątane. Baseny w miarę duże, starczało miejsca dla wszystkich na leżakach. Wielka frajda dla dzieci to zjeżdżalnie. Plaża przy hotelu ale kamienista.Animatorka Polka więc dzieci miały zajecia. Wieczorami animacja, disco dla dzieci. Wszystkie animacje były tłumaczone na język polski, angielski, rosyjski. Jedzenia bardzo dużo i różnorodnego. Nie ma szans aby chodzić głodnym. Obsługa miła. Nie rozumie dlaczego ludzie narzekają. Za takie pieniądze mają full opcje ale narzekają. pewnie brakuje im jeszcze tylko talerzy ze złota haha. Ci co narzekają niech za takie pieniądze znajdą taki hotel w Europie (Hiszpania, Portugalia itd). Gdyby ktos miał jakiekolwiek pytania prosze pisac na emaila magdagallegro@wp.pl Pokaż »

    2013-08-18
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 3.0

    artrak ocenił hotel Holiday Garden Resort

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Zdecydowanie odradzam. Hotel na 4* i to mocno naciągnięte. Generalnie widok na zdjeciach zachęca do spędzenia wakacji, ale rzeczywistość jest inna. Okolica: nieciekawa, hotel położony przy bardzo ruchliwej ulicy, więc w pokojach od jej strony nie otworzy się balkonu - jednostajny huk we dnie i w nocy. 15 min. spacerem do najbliższego centrum handlowego (dużego) gdzie mydło, powidło i Ruscy. W drugą stronę od hotelu też jakieś małe centrum handlowe. Hotel - już w lobby widać że to nie 5*. Jacyś mocno zirytowani turyści poodklejali gwiazdki z napisów z logo hotelu - to już daje do myslenia. Fotele jak za Gierka w miarę dobrym stanie, stoliki i słaby internet. Lobby bar- nic specjalnego gorzała, barmani gierkowskie wyposażenie - ogólnie nie można się do niczego przyczepić, chodzi tu tylko o żłopanie gorzały. Restauracja - tu już bardzo ciekawie, generalnie posiłki słabe, bardzo tłuste (pod Ruskich), nagminne było to co zostawało z kolacji było przerabiane w postać papki i lądowało jako danie obiadowe i odwrotnie - plusem było to że był zamkniety obieg żywieniowy:) Ciągle to samo do znudzenia, dużo owoców mieso, papki. Czasami na koację kebab (wieczór turecki 1 raz w tygodniu). W barze przy basenie mocno kulała czystość, niedomute naczynia i talerze więc trzeba było przebierać w naczyniach. Tu bezpiecznym żarciem były frytki. Generalnie jedzenie tylko w postacj jakichś papek, w sosach itd więc nie wiedziało się co się je. Ja tego unikałem i starałem się jeść to co znałem. Bardzo dużo tego jedzenia, o każdej porze dnia, ciagle przekąski, ciastka itd - szkoda tylko że wiecznie to samo. Plaża - OSTRZEGAM jestem z Gdanska więc plaże mam całe życie pod nosem dlatego rzadko tam chodziłem, ale jak się wybrałem wykąpać z synem to dwukrotnie po takiej kąpieli syn miał zatrucie pokarmowe. No więc wybadałem o co chodzi i okazało się, że w pobliżu hotelu jakieś 200 m do morza wpada rzeczka, jak zobaczyłem tę rzeczką podczas spacerów to już wiedziałem o co chodzi. Pokaż »

    2013-04-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.3

    lesuaff ocenił hotel Holiday Garden Resort

    • Położenie
      3.4
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel, duży i ładny, ale położony po środku niczego, więc polecam osobom nastawionym tylko i wyłącznie na wypoczynek w hotelu. Kilkanaście kilometrów od Okurcalar, w Manavgat można zrobić zakupy, dojazd dolmuszem. Duży bazar jakieś 20 minut spacerem, lub 3 min. dolmuszem, raz w tygodniu tańszy baraz objazdowy. Obsługa miła, może tylko recepcjoniści lekko aroganccy. Jedzenie bardzo dobre, bardzo zróżnicowane i mało kiedy zdarzało się żeby czegoś zabrakło, a wybór taki, że przez cały pobyt nie zdążyliśmy wszystkiego spróbować. Kelnerzy bardzo mili, jedynie trochę ciasna restauracja, więc proponuję wybierać się na posiłki chwilę przed jej otwarciem, zwłaszcza dotyczy to osób potrzebujących krzesełka dla małego dziecka - znikają na pniu. Oprócz tego codziennie dania z grilla, kebab, ryby lub inne i najlepsze arbuzy jakie jadłem w życiu! Plaża kiepska, kamienista, nadająca się tylko do krótkich wypadów, za to zaraz przy hotelu. Basen ze zjeżdżalniami, spory i przyjemny, więc rekompensuje plażę. Obok basenu bar z przekąskami, a za nim pani serwująca przepyszne naleśniki tureckie -Gozlemei ayran - trzeba spróbować. Jedzenie serwowane jest praktycznie prawie cały czas. Animacje słabe, prawie niezauważalne, wieczorem mini disco - super frajda dla dzieciaków, potem jakieś występy, z tego co wiem głównie po rosyjsku, ale nie byliśmy na nich, ponieważ kładliśmy córkę spać. Najważniejszą rzeczą w tym hotelu jest klimatyzacja - lubi nie działać lub działać wadliwie, lecz po interwencji jest błyskawicznie naprawiana. W hallu głównym jest dosyć duszno, ale to Turcja - na zewnątrz jest o wiele gorzej :) Podczas naszego pobytu prawie wszystkie dzieci chorowały i wydaje mi się, że to wina klimy, więc od początku profilaktycznie radzę ją sprawdzić, z drugiej jednak strony, od innych wiemy, że taka sytuacja zdarzyła się pierwszy raz. reasumując hotel mimo drobnych mankamentów wart swojej ceny i poleciłbym go rodzinom z dziećmi. Wróciliśmy bardzo zadowoleni ze spędzonych tam wakacji Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2013-01-05
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.5

    hidi ocenił hotel Holiday Garden Resort

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    hotel może być, jednak w łazience pleśń i grzyb, moje dziecko cały czas kaszlało tym bardziej że jest uczulone właśnie na pleśnie...pod koniec sezonu nie opłacało się Turkom zamawiać dostawy wody do dystrybutorów więc lali szlauchem z kranu!!!! na czym zostali przyłapani ale i tak nic sobie z tego nie robili...restauracja ala carte już nieczynna bo koniec sezonu więc nie skorzystaliśmy a byliśmy 0d 22 .09 do 05.10 i jeszcze był komplet gości... Pokaż »

    2012-10-25
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 4.4

    eve81 ocenił hotel Holiday Garden Resort

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      3.0

    zalety: hotel bezpośrednio przy plaży, cicha okolica, dobre jedzenie, w hotelu sklepy (kiosk, pamiątki, odzież), przy opcji all inclusive można spokojnie jechać bez dodatkowej gotówki oczywiście jeśli zamierza się spędzać czas na terenie hotelu:) wady: mała, kamienista plaża, (niezbędne buty do wody), ręczniki plażowe w depozyt, brak WIFI na terenie całego hotelu, otocznie plaży (zejście, prysznice) zaniedbane, hotel oceniam max na 4* a otoczenie basen + plaża max na 3* Pokaż »

    2012-10-03
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.2

    kropka18 ocenił hotel Holiday Garden Resort

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Niedawno wróciłam z wakacji właśnie w tym hotelu. jak dla mnie REWELACJA. Super jedzenie(dużo, każdy coś dla siebie znajdzie), kelnerzy zabawni, probowali nawiazac kontakt z urlopowiczami, animatorzy zachecali do wspolnej zabawy, przebierali sie w rozne stroje, organizowali gry w waterpool, tance przy basenie wszystko jak najbardziej na tak. Wieczorne animacje bardzo fajne o 21 czesc dla dzieci, animacje prowadzily dwie mlode dziewczyny, jedna z nich to polka, w dzien otwarty jest takze mini klub dla dzieci w ktorym dziewczyny wymyslaja zajecie dla dzieci. Plaża kamienista ale bardzo czysta woda w morzu, przepiękny zachod słonca. Pokoje dość ładne, klimatyzowane, codziennie wymieniane sa reczniki. Jeśli ktoś porozmawia z animatorami organizuja oni wyjazd na dyskoteke do fajnego klubu. Super miejscie, otwarci ludzie mozna oderwac się od codzienności. ZDECYDOWANIE POLECAM!:) Pokaż »

    2012-08-26
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 3.2

    anioleczek2112 ocenił hotel Holiday Garden Resort

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel niestety bardzo nas rozczarował. Wybierając go patrzyliśmy na pozytywne opinie z którymi teraz się nie zgadzamy. Zaczne od plusów- fajna plaża, trochę kamienista ale buty wodne rozwiązują problem, basen też całkiem fajny- chociaż jak chcieliśmy zająć leżaki to trzeba było wstać 6.30/7.00. I to tyle z plusów. Pokoje takie sobie, sprzątanie to jakaś porażka, nawet bakszysz nic nie pomógł. Panie zgarniały pieniądze, zmieniały ręczniki i wychodziły. Najgorzej jednak według nas było z obsługą kelnerską. Niektórzy kelnerzy byli bardzo zuchwali, zdarzało się, że przedrzeźniali gości, a gdy ktoś potrzebował np. widelecto potrafili coś mruczeć niemiłym tonem pod nosem, albo fuknąć i spojrzeć tak jakby chcieli cię opluć. Za dużo sobie pozwalali. Może niektórym taki rodzaj "poczucia humoru" odpowiada- ale mi się to nie podobało. podobnie było z animatorami. Siadali na ludzi, dotykali stetoskopem piersi kobiet gdy przebierali się za lekarza, palili siedząc nad basenem. A gdy ktoś nie chciał kolejny raz iść rzucać lotkami to robili bardo niezadowoloną i złą minę. Kolejny minus jedzenie- śniadania, lunchy to rutyna. Nic nowego, a wręcz przeciwnie- pojawiało się stare jedzenie. Najbardziej obrzydliwe były stare frytki wymieszane w sosie musztardowym wyglądające jak kurczak!!! Takie "odświeżanie" niezjedzonych potraw widać bylo codziennie. Ogólnie Turcję polecam.... hotel też jeśli bedziecie wykupowac wycieczki fakultatywne a w nim baaardzo rzadko przebywać :] Aha i jeśli ktoś nie chce wyladawać w piwnicy albo w pokoju z widokiem na ściane drugiego hotelu to polecam wrzucic coś do paszportu. Niestety mimo, że tego nie aprobuje to wygoda okazała się wazniejsza. Przy rejestracji bylismy 4 w kolejce. 3 rodziny bedące przed nami zostaly skierowane do piwnicy z powodu braku innych pokojów. Mąż widząc co się dzieje szybko wrzucił 15$ do paszportu (zgodnie z tym co czytalismy na forum o tym hotelu) i nagle znalazł się pokój z widokiem na morze i baseny. Pokaż »

    2012-08-25
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny