Hotel Drita Resort & Spa Kargicak ****+

Drita Resort & Spa

Ocena hotelu (12 opinii)

4.6
  • Położenie
    3.9
    • Odległość od plaży / stoku 5.3
    • Plaża / stoki 4.9
    • Cicha i spokojna okolica 4.8
    • Restauracje w okolicy 2.2
    • Atrakcje w okolicy 2.2
    • Komunikacja 3.9
  • Pokoje
    5.0
    • Wielkość 4.8
    • Standard wyposażenia 4.9
    • Czystość 5.5
    • Łazienka 5.0
  • Wyżywienie
    5.0
    • Ilość i dostępność 4.9
    • Smak i jakość potraw 5.2
    • Różnorodność potraw 5.0
    • Obsługa 4.8
  • Hotel
    4.2
    • Basen 4.0
    • Udogodnienia dla dzieci 3.9
    • Animacje i rozrywka 3.8
    • Sport 3.5
    • Obsługa 4.9
    • Czystość 5.2
  • Jakość / cena
    4.9

Rekomendacja

70% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.0

    anna dziuk-sadłoń ocenił hotel Drita Resort & Spa

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Plaża jest żwirkowa a nie piaszczysto-żwirkowa, jak podają katalogi.Wejście do morza kamieniste.Hotel polecam dla rodzin ze starszymi dziećmi.Idealne miejsce do wypoczynku, z dala od hałaśliwej Alanyi. Potrawy serwowane w kuchni przepyszne, urozmaicone,mnóstwo owoców i ciast...mniam.Pokoje małe,jak na 4-osobową rodzinkę, polecam więc łózko piętrowe dla dzieci.Przez 2 tygodnie wypoczywaliśmy,pływaliśmy w morzu,pałaszowaliśmy słodkości. Polecamy wyprawę do hammamu, rafting i delfinarium.W każdy piątek rozkładano niedaleko hotelu stragany- nie trzeba było się pchać w upale do Alanyi z dziećmi, żeby się obkupić.Przez 4 dni była czerwona flaga na całym wybrzeżu, ponieważ wiał silny wiatr.Kąpiele wtedy były niebezpieczne, ale niektórzy- i to niestety nasi rodacy-mieli gdzieś zagrożenia i oczywiście jeden z Polaków się topił.Polecam pobyt w hotelu, w którym spędziliśmy naprawdę fajnie czas. Pokaż »

    2014-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.5

    dbogusia1 ocenił hotel Drita Resort & Spa

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Witam wszystkich wybierających się do Drita. Postaram się obiektywnie napisać wszystko o hotelu. Pierwsze wrażenia niezbyt, ale po zadomowieniu się okazuje się, że jak na Turcję i zwarta zabudowę hotel extra. Najlepszy jaki był w okolicy i jakie pojawiają się w ofertach biur w pobliżu. Jedzenie i obsługa wspaniałe, duży wybór, codziennie coś innego, klimatyzacji rzeczywiście na jadalni nie ma, ale nie jest to aż tak uciążliwe - w ostatnim pomieszczeniu przyjemny wiaterek, otwarte okna - ok. Ręczniki wymieniają jak wszędzie, tylko ludzie nie umieją czytać i nie wiedzą że należy brudne położyć na podłogę -wtedy obsługa wie, że ma wymienić. Z papierem toaletowym nie ma żadnego problemu, ludzie jakieś głupoty piszą. Codziennie tez sprzątaczki zostawiały żele do kąpieli, szampony i odzywki. Przy basenie rzeczywiście ludzie zajmują sobie leżaki, ale dla mnie to nie problem , zawsze coś się znalazło wolnego. Na plaży leżaków do wyboru. Bar przy basenie i na plaży super!!! Fale w morzu ogromne i czasem nie można było się kąpać, ale to na całej linii brzegowej. Hotel czysty, obsługa ok, bardzo miłe miejsce, polecam, bo za takie pieniądze warto. Do Alanyi ok 14 km za 2 $ busiki zawożą bez problemu i też warto tam pojechać, zobaczyć plażę Kleopatry, wyjechać na wzgórze Kale, pójść do jaskini i do portu. Pokaż »

    2013-07-22
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (0)
  • 2.2

    Anna ocenił hotel Drita Resort & Spa

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel stanowczo zasługuje na mocne 3* max 4*- ale napewno nie 5! Odleglość od plaży rzeczywiście nie duża, przechodzi się podziemnym nieoświetlonym tunelem,często zalanym wodą, plaża TYLKO żwirowa. Okolica rzeczywiście nie jest cicha gdyż z jednej strony-z widokiem na morze ma 4pasmową ulicę a z drugiej-z widokiem na góry-zwykłą miejską ulicę. Najlbliższe sklepy są jakies 500-800 m dalej, raz w tyg tj.w piątek ok 50m od hotelu rozkłada się targowisko ze wszystkim czego chcemy kupić bądź nie. Hotel jest dość duży, podczas naszego pobytu prawie w całości był wypełniony.Pokoje są wystarczające.W pokoju tv z 1polskim kanałem oraz regularnie psująca się klima. Łazienki bardzo małe, podobno codziennie czyszczone-czego nie zauważyłam. Prysznic zatkany mielismy od 1do do ostatniego dnia choć problem był kilkakrotnie zgłaszany. Nie dokladają tak oczywistych rzeczy jak papier toaletowy! Uważam że restauracja jest zdecydowanie za mała jak na tak dużą ilość gosci. Często przychodząc na posiłek trzeba czekać aż zwolni się jAkiś stolik bądź aż obsługa łaskawie posprząta bo nie robili tego chętnie. Ponadto, żeby mieć wybór w posiłkach należalo biec jak tylko otwierano restaurację , pozniej nie dokładają jedzenia i pojemniki stoją zwyczajnie puste.Restauracja nie jest klimatyzowana! W hotelu brak jakichkolwiek animacji, jedyne co miało miejsce to mini disco dla dzieci wieczorami. to skandal!Panowie chodzą i zaczepiają młode kobiety ale animacji nie potrafią zorganizować. Przy basenie i na plaży zdecydowanie za mała ilość leżaków, żeby móc się położyć idąc na śniadanie trzeba sobie orezerwować leżak. Ponadto ręczniki w hotelu są płatne 2€ choć w folderach hotelu jest napisane co innego, rezydenci również prowadzają w błąd. Wycieczki organizowane przez biuro RAINBOW TOUR są małymi ciasnymi busami bez klimy. Nie polecam ! Stanowczo hotel nie zasługuje na tę ilość gwiazdek, a przecież wybierając się na wypoczynek sugerujemy się standardem i jakością oraz tym co hotel nam oferuje. Pokaż »

    2013-06-25
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 3.4

    Kasia112 ocenił hotel Drita Resort & Spa

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      3.0

    W hotelu Drita spędziłam tydzień i odradzam tym, którzy liczą na 5-gwiazdkowy standard. Hotel jest z 1997 roku i dokładnie widać to już od samego wejścia. Stare kanapy, fotele oraz recepcja. Pokoje bardzo małe i wyposażone w podstawowe i również starsze meble. Łazienka całkiem w porządku. Hotel czysty, regularnie sprzątany. Bardzo przyjemna obsługa. Jedzenie bardzo smaczne i zróżnicowane. Problemem jest jego ilość oraz dostępność. Restauracja nigdy nie była gotowa na przyjęcie gości do godziny 7.30 pomimo tego, że śniadania zaczynały się od 7.00. Na obiady bądź kolacje nie warto przyjść na koniec bo często zdarzało się że jedzenie nie było dokładane. Zdecydowanie nie polecam osobom ceniącym spokój i decydujących się na ten hotel by uniknąć hałasu Alanii. Hotel położony jest bowiem przy 4 pasmowej ulicy, którego hałasu nie tłumią nawet zamknięte hotelowe okna. Plaża wbrew temu co piszą w opisach hotelu jest całkowicie żwirowa. Jeśli ktoś miał okazję przebywać w 5-gwiazdkowym hotelu chociażby w Egipcie to tu podobnego standardu nie zazna. Obiektywnie przyznaję że hotel ma swoje plusy, które starałam się podkreślić, ale zdecydowanie nie jest przeznaczony dla osób wymagających. Pokaż »

    2013-06-10
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.3

    Marzena Puszkiel ocenił hotel Drita Resort & Spa

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Byłam w hotelu z rodziną (mąż, 2 dzieci w wieku 1 roku i 5 lat). Hotel przyzwoity, ładnie urządzony, na pierwszy rzut oka czysty i robiący naprawdę dobre wrażenie. Z perspektywy zakończonego urlopu opiszę jego trzy podstawowe wady: pierwsza to brak klimatyzacji w lobby, restauracji, windach itp. Klimatyzacja jest wyłącznie w pokojach (sterowana indywidualnie, w 100% sprawna). Odpoczynek w lobby czy jedzenie posiłków w restauracji w sezonie są jednak mało komfortowe, bo temperatura jest taka jak na zewnątrz budynku czyli grubo ponad 30 stopni. Drugą zasadniczą wadą hotelu jest praktycznie brak animacji. Hotel wybraliśmy ze względu na atrakcje dla dzieci, czyli oferowany w opisie brodzik, mini club, plac zabaw, zjeżdżalnię i mini disco. Zastaliśmy brodzik, zjeżdżalnię i mini disco. Mini club w opłakanym stanie, żadnej opieki animatora lub w ogóle zamknięty w wyznaczonych godzinach-do tego brudny i nie oferujący nic prócz kredek i kilku klocków. Placu zabaw w ogóle nie zastaliśmy. Ten z oferty na zdjęciach hotelu chyba zdemontowano. Animatorzy to kilku młodych chłopców, którzy poza fajnym mini disco i głośną muzyką oferują jeszcze tylko piłkę plażową. Gimnastyki w basenie opsanej w folderze nie było. Trzecia wada to odległość od lotniska, ale to świadomy wybór każdego kto wybiera ten hotel, więc należy się z tym liczyć. Transfer trwa ponad 3 godziny. Okolica bardzo spokojna, w piątki koło hotelu rozkłada się bazar, ok 30 metrów od hotelu dyskoteka, ok 800 m w lewo po wyjściu z hotelu zaczynają się sklepy, mini market itp. Apteka kolejne ok 500 m dalej. Pokoje od strony gór są wyremontowane, ładnie urządzone, niewielkie, wszystkie praktycznie tej samej wielkości. Różnią się wyłącznie ilością łóżek. Łazienka mała, ładna, czysta z prysznicem, suszarką do włosów. W pokoju mały telewizor lcd z kanałem tv polonia. Balkon ze stolikiem i 2 krzesełkami. Od strony basenu dosyć głośno-muzyka dudni do ok 23-24h. Basen 160 cm głęboki. Wielkość wystarczająca. Pokaż »

    2012-08-02
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 5.5

    Bociekk ocenił hotel Drita Resort & Spa

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Witam bylismy w tym hotelu w zeszłym roku polecam naprawde fajny hotel i mila obsluga . wiadomo zawsze znajdzie sie ktos kto przyczepi sie do czegos ale takiemu nikt nie dogodzi. szczeze polecam . jedzenie super odleglosc od plazy tez jeden basen ale jak na a wielkosc hotelu wystarczajacy. jedynym mankamentem moze byc odleglosc od lotniska o ktorej nikt tu nie wspomina ale ogolnie jak juz sie dotrze do hotelu to wszytko ok. polecam Pokaż »

    2012-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    kasia86 ocenił hotel Drita Resort & Spa

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Heotel super. Jedzenie bardzo dobre i roznorodne. Obsługa bardzo miła, pokoje czyste, codziennie byly sprzatane. Z czystym sumieniem polecem.

    2011-08-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.1

    joannajetset ocenił hotel Drita Resort & Spa

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel z milą obsługą i pysznym jedzonkiem. W pełni spełnił moje oczekiwania, z dala od hałaśliwych ulic i dyskotek. Szczególnie polecam osobom nastawionym na odpoczynek i błogie lenistwo.Zawsze można było znaleźć wolny leżak na plaży i przy basenie. Plaża kamienista , więc polecam zabrać specjalne obuwie. Jedyny minus to nieklimatyzowana stołówka, co szczególnie podczas obiadu dawało się nam we znaki.Dosłownie się z nas lało! Ale to jedyny minus, bo z tygodniowego pobytu wróciliśmy bardzo zadowoleni. Pokaż »

    2010-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.5

    Julia27 ocenił hotel Drita Resort & Spa

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Brak atrakcji dla dzieci, basen mały, zjeżdżalnia czynna tylko od 15;00 do 16;00. Raz wogóle jej nie włączyli i po mojej interwencji z wielką łaską została włączona ale tylko na 15 min. Jedzenie monotonne, prawie wszystko tak samo smakowało. Basen kryty nieczynny, nie było pani która miała zajmować się dziećmi, moja córka się nudziła, mini disko dla dzieci było od 21:00 do 21:30 - nuda, animacje ok. Do miasta najlepiej dojechać dolmuszem - 1 EURO od osoby, lub 2 LIRA. W okolicy brak jakichkolwiek atrakcji. Obsługa hotelu mówi po rosyjsku lub po niemiecku, angielski tak średnio, a po polsku nic nie rozumieją. Hotel nie spełnił moich oczekiwań. Straszna nuda. Hotel czysty, pokoje i łazienki czyste. Codziennie świeża pościel. Ja jechałam za pośrednictwem biura podróżowego WEZYR - okropne biuro i nie polecam go. Pierwsza wycieczka spóżnienie 40 min, druga 30 min trzecia która była w cenie się nie odbyła bo za mało ludzi miało jechać. Z powrotem jechaliśmy 3 godz autokarem bez klimy Pokaż »

    2010-06-06
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 5.2

    ardanoz ocenił hotel Drita Resort & Spa

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo dobry hotel. Jedzenie dobre. Super animatorzy.

    2010-05-25
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny