Hotel Parilti Ortakent ***

Parilti

Ocena hotelu (18 opinii)

4.7
  • Położenie
    4.5
    • Odległość od plaży / stoku 4.6
    • Plaża / stoki 3.8
    • Cicha i spokojna okolica 5.1
    • Restauracje w okolicy 4.4
    • Atrakcje w okolicy 3.7
    • Komunikacja 5.5
  • Pokoje
    4.5
    • Wielkość 4.6
    • Standard wyposażenia 4.3
    • Czystość 5.2
    • Łazienka 3.8
  • Wyżywienie
    5.1
    • Ilość i dostępność 5.0
    • Smak i jakość potraw 5.3
    • Różnorodność potraw 4.6
    • Obsługa 5.6
  • Hotel
    4.0
    • Basen 3.8
    • Udogodnienia dla dzieci 3.7
    • Animacje i rozrywka 3.6
    • Sport 3.3
    • Obsługa 4.6
    • Czystość 5.0
  • Jakość / cena
    5.3

Rekomendacja

92% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.9

    pawwel ocenił hotel Parilti

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    witajcie! na goraco pragne podzielic sie informacjami na temat hotelu Parilti w ortakencie niedaleko Bodrum. 1.hotel maly,rodzinny,czysty,z bardzo przemila i uczynna obsluga.sprzatanie codziennie,zmiany poscieli i recznikow codzienne,jasnym jest ze sprzatajace panie nie znaja jezyka zachodniego.u nas premier nie zna obcego jezyka i jakos sobie spokojnie zyjemy. minusem jest polozenie- znajduje sie on bowiem w Ortakent-Beach a jest to totalne zadupie bez sklepu,poczty -nie ma nic i nie dzieje sie nic za wyjatkiem kilku tureckich starych domow oraz mnostwa hoteli. 2.plaza oddalona okolo 1 km -nie liczymy w linni prostej prosze biura -trzeba jakos dojsc a idzie sie okrezna droga.plaza to mala przestrzen wydzielona dla hotelu zabita totalnie lezakami.ale obsluga hotelowa codziennie dyzuruje-czysci,sprzata i pomaga.niestety zero intymnosci ze wzgledu na gestosc zaludnienia plazowego 3.jedzenie -dobre z porywami do dobrego plus.pamietajcie panstwo ze mowimy ciagle o Turcji,3 gwiazdkowym hotelu i tanich wczasach wiec nie wymagajmy homarow i szampana.sniadania standardowe z ciastem,dobra kawa ,jajkami w 5 postaciach,nalesnikami,placuszkami ,pomidorami ogorkami i oliwkami,10 garunkami marmolad dzemow marmelad i pieczywa.kto je lepsze sniadania niech do mnie napisze!!!!! obiady i kolacje dobre-mieso,ryby,ciasta,desery-typowo tureckie jedzenie z kebabami,zapiekankami itd.kawa napoje,drinki-full wypas-oczywiscie na poziomie 3 gwiazdek 4.komunikacja-bez problemow-dolmusz pod hotelem-niestety do bodrum kosztuje okolo 5 lirow a jeden lir to 2 zlote.wiec w jedna strone 10 zlotych powrot 20zl a jesli mamy zone,kochanke,narzeczona,kumpelke(do wyboru)wiec podroz tam i powrot to 40 zlotych. 6.ogolne wrazenie- zalezy co kto lubi-dla mnie liczy sie atmosfera a taka jest w tym hotelu,obsluga wykonuje darmowe mile gesty-typu sniadanie i kawa o 4 rano-i to bez specjalnych oporow i dodatkowej zaplaty.to tylko pojedynczy przyklad a takich bylo wiele. Pokaż »

    2013-09-09
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.9

    Agnieszka ocenił hotel Parilti

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Był to mój piąty pobyt w hotelu 3*, trzeci w Turcji, najgorszy. Zalety Parilti: 1) jeśli ktoś narzekał na jakikolwiek hotel, w którym był wcześniej, tu zmienił o nim zdanie, 2) wyjeżdża się z niego bez żalu, a nawet z dużą ulgą. Hotel położony jest w wyjątkowo brzydkiej i brudnej okolicy. Dookoła drzewa z cykadami, komarami, muchami i innym robactwem. Przez cały dzień bardzo głośno hałasują cykady, wieczorami (a w piątki o również w ciągu dnia) zagłuszają wszystko nawoływania, śpiewy oraz modlitwy muezina (meczet tuż za płotem). Promenada wieczorami jest ciemna, cicha, pusta... Wszyscy siedzą więc w hotelu i grają w karty. Plaża hotelowa to skrawek czarnej ziemi z upchanymi leżakami na których leżą czarne z brudu materace (żeby zająć sobie miejsce podobno trzeba wstać o 5.00). Morze Egejskie bardzo zimne. Basen hotelowy malutki, brudny, zimny (w połowie lipca!), leżaczków wolnych o 9.00 brak. AI od 10.30 do 23.00 - teoretycznie. Co drugi dzień dokładnie o 10.30 zamiast otwierać bar obsługa go zamyka, zastawia teren baru fotelami i myje podłogę. Zajmuje im to ok. godziny. Jedzenie smaczne, ale żadnego wyboru: albo ryż, albo makaron, albo kasza (obiad) do tego jedno mięsko i szprotki (zawsze te same) na kolację frytki. Ze słodyczy budyń i ociekające tłuszczem ciasteczka. Kilka razy był jakiś tort, ale jeden malutki i tylko nieliczni mogli go spróbować. Kolejki do posiłków imponujące (jak nie przyjdziesz wcześniej, to zabraknie tego, co najlepsze, a nic nie jest dokładane). Przy posiłkach można palić, więc wiatr rozwiewał popiół do talerzy z jedzeniem. Pokój ciemny, zatęchły, z widokiem na mur i zaplecze motelu obok, z mrówkami, twardymi materacami i takimiż poduszkami, cieknącym, maleńkim brodzikiem i zatęchłą oślizgłą zasłonką (ale podobno są i lepsze). Jak ktoś ma pecha, może spędzić noc w motelu obok (bo jego pokój akurat jest wynajęty komuś innemu). Personel hotelowy traktuje gości jak intruzów (oprócz licznych rodzin tureckich). Omijajcie go z daleka... Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2013-07-26
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.7

    Ania L ocenił hotel Parilti

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wróciłam 1.09 po 2 tygodniowym pobycie i jestem bardzo zadowolona z wakacji. Polecam szczerze osobom szukającym wypoczynku i relaksu. Kameralny , czyściutki , obsluga i jedzenie na medal.

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2012-09-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    snupy ocenił hotel Parilti

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wczoraj, tj 22 lipca 2012 wróciłam z Parilti. Ja,mąż i 12letni syn jesteśmy bardzo zadowoleni. Jest to hotel 3gwiazdkowy, więc nie oczekiwaliśmy luksusu z Hiltona. Wszystko było ok. Czysto, sympatycznie. Obiady i kolacje bardzo smaczne i zróżnicowane. Na śniadania wciaż to samo, jedyną zmienną w śniadaniu były racuchy, innego dnia omlet a innego nalesniki, poza tym wciąż to samo, co zaczęło męczyć w drugim tygodniu pobytu. NIe polecam holetu ludziom z małymi dziećmi. Brakuje wyposażenia dla dzieci, czyli huśtawki, zjeżdżalnie. Ludzie którzy byli z maluchami praktycznie nie mieli chwili wytchnienia, bo malca trzeba pilnować przy basenie. Poranne nawoływania do modlitwy sa dosyć uciążliwe. Meczet znajduje się 30 metrów od hotelu i nawoywania puszczają z taśmy za pomocą 4 głośników. Zdecydowanym minusem dla mnie jest plaża, która jest wąska, zwirkowa i w pewnej odległości od hotelu. Personel (i ogólenie Turcy) bardzo sympatyczny i serdeczny. Przy promenadzie jest biuro turystyczne, gdzie większość wycieczek oferowanych przez operatora można było kupić za połowę ceny. Organizacja tych wycieczek bardzo dobra. Mają do dyspozycji klimatyzowane, wysokiej jakosci autokary turystyczne. Przewodnicy mówią po angielsku, francusku i rosyjsku. Szkoda przepłacać u organizatora. Warto kupić kartę telefoniczną, przy stacji dolmuszy jest aparat telefoniczny. Wykonałam kilka połączeń do Polski, w tym na komórkę w sumie za 5 lirów tj 10 złotych. Z komórki (play) minuta połączenia kosztuje 5 złotych. Generalnie polecam. Spędziliśmy bardzo fajne wakacje Pokaż »

    2012-07-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.3

    mirek_ela_2012 ocenił hotel Parilti

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo dobra oferta pod względem relacji cena-jakość, zwłaszcza że hotel ma tylko 3 gwiazdki. Hotel skromny, ale czysty i sympatyczny. Wielką jego zaletą jest przyjazny, uśmiechnięty personel, który w każdej sytuacji jest otwarty i pomocny. Basen niewielki, ale czysty i nigdy nie był przepełniony. Jedzenie - zwłaszcza dla osób lubiących kuchnię turecką - bardzo dobre: różnorodne (poza śniadaniami, które były skromniejsze, ale "dało się przeżyć" - zwłaszcza, że zaraz był wielodaniowy lunch), smaczne i zawsze świeże. Wystarczająca ilość miejsca w barze (śniadania i przekąski) oraz w restauracji (lunch i kolacja). Wszędzie samoobsługa, szwedzki bufet itd., ale kelnerzy sprzątają wszystko bardzo sprawnie i na bieżąco (zawsze jest bardzo czysto). Pokoje standardowe, ale zawsze czyste, sprzątane starannie codziennie, ręczniki wymieniane co drugi dzień. Klima bardzo sprawna (indywidualna). Pewien problem z TV (ubogi zestaw kanałów, ale w końcu nie dla TV jeździ się nad Morze Egejskie). Hotelem zarządza małżeństwo (Belg i Turczynka - serdeczni, kompetentni językowo, otwarci na spełnianie próśb gości), co powoduje, że panuje atmosfera prawie rodzinna. Zestaw gości (początek czerwca 2012) mieszany: stosunkowo dużo Duńczyków, Belgów, Polaków, Czechów, trochę Turków, Francuzów, Holendrów, mało Rosjan. Goście bardzo zróżnicowani wiekowo, ale wszyscy nastawieni do siebie bardzo przyjaźnie. Bezpośrednio przy hotelu jest meczet, a więc 5 razy dziennie są nawoływania do modlitwy (z jednej strony urok islamu, z drugiej - gdyby ktoś chciał spać bez klimy, przy otwartym oknie, to musi być gotów na pobudkę około 5 rano). Do plaży hotelowej (stosunkowo mała, 25 parasoli i około 50 leżaków) około 200 metrów. Ale nigdy nie zdarzyło się, aby zabrakło miejsca (część osób jest na basenie, część na wycieczkach, a więc miejsca wystarcza). Pokaż »

    2012-06-25
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.5

    tuniadd ocenił hotel Parilti

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Moge naprawdę polecić ten hotel. Zalety: smaczne jedzenie, bardzo czysto, połozony na uboczu ale wszędzie można dotrzeć dolmuszką, super miła i uczynna obsługa. Polecam

    2012-04-24
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.3

    barbara ocenił hotel Parilti

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    hotel polecam wszystkim, którzy szukają miłego, spokojnego miejsca, gdzie można się zrelaksować z dziećmi. W pokojach czysto, standard oceniam na jakieś 3*, minusem jest mały basenik. Jest to problem przy pełnej obsadzie hotelu. Obsługa bardzo miła, zawsze uśmiechnięta i gotowa do pomocy. Jedzenie dobre, chociaż momentami monotonne. Brak animacji, jedyną rozrywką jest muzyka włączana wieczorem. Na przeciwko hotelu znajduje się meczet, co dodaje uroku i sprawia, że miejsce jest bardzo klimatyczne. Czuje się, że to Turcja! Pokaż »

    2010-09-13
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 3.7

    aleksandra mrachacz ocenił hotel Parilti

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      3.0

    HOTEL SKROMNY ALE BARDZO CZYSTY,OBSŁUGA MIŁA ODLEGŁOŚĆ DO PLAŻY NIEWIELKA DOSŁOWNIE 4 MINUTY MINUSEM HOTELU JEST MAŁY WYBÓR JEDZENIA ,ALE MOŻNA PRZEŻYĆ.. DLA DZIECI NIE MA ŻADNYCH ATRAKCJI .

    2010-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.9

    daniell ocenił hotel Parilti

    • Położenie
      3.6
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel położony na uboczu teoretycznie w spokojnej okolicy aczkolwiek tuż obok meczet wiec codziennie budzili nas o 5 rano modlitwami-a raczej okropnym fałszującym śpiewem. Plaża mała ale do opalania i kąpieli wystarczająca. Okolica w sierpniu nudna jeden deptak na którym za wiele się nie dzieje. Pokoje sprzątane niestety jaszczurki i karaluchy spotykane. Łazienki poniżej standardów chyba zapomnieli ich odnowić. Wyżywienie smaczne lecz z urozmaiceniem bym nie przesadzał codziennie w sumie te same potrawy podawane w nieco zmienionej formie. Na deser standardowo arbuz! Naprawdę miła obsługa. Ogólnie hotel poleciłbym dla osób niewymagających i liczących się z różnymi ( nie zawsze miłymi) niespodziankami. Pokaż »

    2010-09-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.7

    anula1307 ocenił hotel Parilti

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Nieduży, kameralny hotel, położony w spokojnej okolicy, niedaleko plaży. Zdecydowanie przeznaczony jest dla mniej wymagających wczasowiczów. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Hotelik godny polecenia!

    2010-08-31
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny