Hotel Diamond Słoneczny Brzeg ****

Diamond

Ocena hotelu (14 opinii)

4.1
  • Położenie
    4.7
    • Odległość od plaży / stoku 3.8
    • Plaża / stoki 4.8
    • Cicha i spokojna okolica 2.6
    • Restauracje w okolicy 5.8
    • Atrakcje w okolicy 5.3
    • Komunikacja 5.5
  • Pokoje
    4.4
    • Wielkość 4.6
    • Standard wyposażenia 4.5
    • Czystość 4.6
    • Łazienka 4.0
  • Wyżywienie
    4.1
    • Ilość i dostępność 4.5
    • Smak i jakość potraw 3.7
    • Różnorodność potraw 3.9
    • Obsługa 4.3
  • Hotel
    3.2
    • Basen 4.5
    • Udogodnienia dla dzieci 2.1
    • Animacje i rozrywka 2.9
    • Sport 2.2
    • Obsługa 3.6
    • Czystość 4.0
  • Jakość / cena
    4.1

Rekomendacja

73% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.6

    Marek_69 B ocenił hotel Diamond

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Mieliśmy przyjemność być w tym hotelu we wrześniu br. Sam hotel położony jest w samym centrum przy ruchliwej ulicy. Hotel posiada trzy bary w tym jeden all. w którym napoje podawane są w jednorazowych kubkach (piwo, wiski, mięta, wódka, cola itp.) Leżaki w okół basenu bezpłatne rozkładane przez obsługę od godziny 9:00. Sam hotel bardzo przyjemny i czysty. Pokój mieliśmy z widokiem na ulice gdzie czasami dochodziły nas hałasy wracających nad ranem imprezowiczów. (nam to nie przeszkadzało) Obsługa hotelowa jak dla nas była bardzo miła, bez napiwków również. Barmani nie żałowali alkoholu w drinkach, a jak kto nie zdążył do 23 to można było do sklepu o dwa kroki podejść i kupić w rozsądnej cenie np Butelkę 1L piwa zagorka za 1.80 LV. Plaża piaszczysta podobna do naszej rodzimej oddalona o ok 300 - 350 m od hotelu. Na plaży leżaki płatne i to dosyć sporo, jednak poza płatną strefą miejsca sporo. Do największych zalet hotelu niewątpliwie należy hotelowa restauracja i oczywiście bardzo smaczne jedzenie o którym mógłbym pisać i pisać. Za dnia przy basenie zachęcają do zabawy dwaj animatorzy, a wieczorową porą zbawiać nas będzie pan na Keybordzie któremu czasem towarzyszą występy grup tanecznych. Hotel ma dużą rotację turystów głownie z Anglii, Szkocji, Polaków w mniejszości Rosjan i Białorusinów. W poprzednich opiniach wyrażałem opinie o Biurze podróży, tym razem tego nie zrobię ponieważ biorąc pod uwagę wysokie ceny pobytu w tym hotelu organizowalem sobie sam i musiałbym chwalić samego siebie ;) Osobiście jesteśmy b.zadowoleni z wyjazdu do tego Bułgarskiego Hotelu a Stosunek jakości do ceny oceniam na 6:) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (24) »

    2013-09-14
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.9

    patrysia82 ocenił hotel Diamond

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Witam. Ogólnie zgadzam się z komentarzami poprzedników. Imprezowy hotel tylko dla nastolatków. Chamscy niemcy, anglicy i rosjanie. Imprezy w pokojach do białego rana. Rano na korytarzach niemiłe niespodzianki. Zero reakcji ze strony personelu. Zimna woda w basenie i odpadające kafelki. Jedzenie marne, monotonne, ale ogólnie można się najeść. Obsługa miła, choć jak wszędzie wyjątki się zdarzają. W pokojach czystko, sprzątane codziennie. Centrum bardzo blisko. Zresztą żeby iść na plaże trzeba wszystko po drodze zobaczyć:) Ceny przystępne, powiedziałabym nawet tanio. Blisko superowy aquapark (można na piechotę za hotelem) i zajebiste wesołe miasteczko! Nie warto brać w hotelu all. wystarczy hb. Pierwszy raz po przyjeździe z wczasów składaliśmy na hotel reklamacje. Niestety na ten hotel trzeba było to zrobić. Cóż... Biuro po dwóch tyg. od naszego powrotu upadło i nie doczekałam się na rozpatrzenie z ich strony, a pewnie było by to pozytywne rozpatrzenie. Ogólnie tego hotelu nie polecam dla rodzin z dziećmi, ale do imprezowej młodzieży. Pokaż »

    2013-08-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    bejbe ocenił hotel Diamond

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Generalnie oceniam hotel dobrze, czytałam opinie poprzednich klientów i nie do końca zgadzam się z większością. Hotel jest obiektem rozrywkowym, położonym w samym centrum Słonecznego Brzegu, więc jest tu głośno - w tego tytułu nie można mieć pretensji do nikogo, chyba tylko do siebie samego, że się nie sprawdziło, gdzie się jedzie/leci. Obsługa kulturalna, grzeczna - wszystko ok. Basen faktycznie "zimny", ale woda czysta. Leżaki rezerwuje sobie z wyprzedzeniem głównie młodzież angielska, ale o 9-10 były jeszcze niektóre wolne. Na miejscu w hotelu sporo dodatkowych udogodnień, jest nawet centrum tatuażu. Właściwie największe pretensje to można by mieć do wyżywienia i napoi w barku, ale też nie do końca, gdyż taka jest po prostu kuchnia w Bułgarii - wszędzie tak jest. Kuchnia specyficzna, dla Polaków zaskoczeniem może być nietypowe łączenie różnych smaków, czy też ta ich charakterystyczna przyprawa, która sypią do wszystkiego. Jedzenia jednak było na tyle dużo, iż uważam że każdy znajdzie tu coś dla siebie - wybór był ogromny i na śniadanie i na obiadokolację. Na lunch nie przychodziliśmy, bo o 12 leżeliśmy na plaży w słoneczku, a nie myśleliśmy o zupie... Napoje niestety są rozrzedzane i z tym też już spotkałam się w różnych miejscach. W hotelu codziennie są animacje wieczorne, ale że tylko polscy turyści mają tańce w zwyczaju (szczególnie po kilku głębszych) obsługa katowała nas disco-polo i chyba to było najgorsze na tym pobycie :) Generalnie polecam hotel osobom rozrywkowym, wesołym, lubiącym gwar i tłum ludzi oraz tym którzy uwielbiają nocne eskapady na miasto i szał zakupów (same podróbki znanych marek). Pokaż »

    2012-10-09
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 2.1

    uszy86 ocenił hotel Diamond

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Witam wlasnie wrocilem z tego oto niby pieknego hotelu niby. Hotel straszny jedzienie straszne dziennie tosamo , zygac sie chcialo tym jalowym i bez smaku zarciem. sniadania wporzo choc zastrzezania oczywiscie ze sa ! czekanie w kolejce po nalesniki ok 20 - 30 min glod przechodzil. obiad taki sam jak kolacja dziennie tosamo. napoje straszne kolejki i bez smaku wszystko. pokoje duze ale nic specjanego w dodatku sprzataczka kradla pieniadze z portfeli. zostala nagrana przez aparat foto jak otwiera szuflade i wyciaga lev z portfela a pozniej grzebie w torebce dziewczyny. zgloszono do menagera i nieponiosla zadnych konsekwencji nam oddano tylko 20 lev choc jak przeliczylismy to brakowalo najmniej 220 lev. basne woda zimna jak lod lezaki zajmowane od 7:00 rano czeba miec budzik nastawiony po nieprzespanej nocy bo halas straszny w hotelu, przewaga szwabów angoli , a w wrzesniu przyjazd starych dziadów kturzy nawet niewiedza gdzie sa masakra. tyle niepolecam tego hotelu obsługa i kelnezy powinni latac obok klientów a oni mieli nas głeboko w ........... Pokaż »

    2012-09-06
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (5)
  • 3.8

    robert11 ocenił hotel Diamond

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      3.0

    wlasnie wrucilem z tego hotelu i tak srednio oceniam go jako hotel dla mlodzierzy ktorzy wracaja nad ranem z powodu tego iz nie wraca sie cicho a pozniej trza placic kary z powodu jakiegos regulaminu o ktorym nikt nie wie i nie uprzedza jak sie nie chce zaplaci to nie chca oda dowodow obsloga fajna tylko w stolowce ,,Daniela" w recepci do dupy kolega kolocil sie pol godziny by dali mu opaske na reke pokoje sprzatane co dzien nic nie ginie w nich ale roznia sie wielkoscia nawet dwa razy jedzenie nie pasowalo mi alkochole te bez platne tesz nie za dobre lepiej kupic w super markecie i se donies. miejscowosc fajna jedzenie tanie tak srednio 6lv lezaki na plazy z parasoko 24lv piwo w baze na plazy 3 lv na dyskoteki wchodzi sie za fri fajna muzyka tance na barze nie polecam nic z erotyki bo drogie a takie bez sensu lepiej zbajerowc jekoms laske. Myle ze ptrza wziasc jakies 30 euro na dzien tak dla zabezpieczenia sie albo 130zl na dzien oczywiscie mozna siedziec w hotelu i starczy 25 euro na doktora. Pokaż »

    2012-09-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (5)
  • 3.9

    turuscijz ocenił hotel Diamond

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel tylko i wyłącznie dla młodziezy imprezującej lubiącej nocne życie i balangi do rana.Imprezy hałasująca wypita młodzież niemiecka,angielska i nie tylko powracająca z imprez od 1 do 5 rano falami hałasy na korytarzu jak i na wewnetrznej stronie hotelu.Jedzenie monotonne,brak zainteresowania dziecmi czyli brak animatora.OGOLNIE HOTEL TYLKO I WYŁACZNIE DLA IMPREZOWICZÓW. Pokaż »

    2012-08-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.0

    dlan ocenił hotel Diamond

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel mogę polecić ale tylko os. młodym lub lubiącym nocne życie gdyż jest on w samym centrum i jest głośno 24/d, pełno młodzieży niemieckiej i angielskiej zachowującej się jak dzicz, obsługa na ich zachowanie nie reaguje, a mi osobiście wskoczyli w ramach zabawy na głowę w basenie. Jedzenie- MASAKRA, SZCZEGÓLNIE ALL SIĘ NIE OPŁACA, PICIE SMAKUJE JAK Z ŁYŻKĄ SODY W KUBKU A JEDZENIE TO TYLKO ZE ŚNIADANIA MOŻNA COŚ WYBRAĆ BO RESZTA TO ALBO DZIWNIE PRZYPRAWIONE ALBO BEZ SMAKU NO I KURCZAK I FRYTKI W RÓŻNEJ POSTACI NON STOP.Sam hotel i pokoje ok chociaż klima po zgłoszeniu działała na 35 więc jej nie używałyśmy.Basen ok tylko woda chłodna nie to co w morzu. Pokaż »

    2012-08-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.9

    Hanna13 ocenił hotel Diamond

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel Diamond polozony jest w samym centrum Slonecznego Brzegu - bliskosc wszelakich miejsc rozrywki, wydaje sie byc glownie dla osob mlodych - czasami jest glosno w nocy, ale obsluga bardzo przyjemna i przyjazna klientom, szczegolnie mila obsluga recepcji a szczegolnie dziewczyna o imieniu Betty, bardzo dobry DJ Peter o rewelacyjnym glosie. Pokaż »

    2012-07-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    turystkaM ocenił hotel Diamond

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel ogromny, pełno grup angielskich i niemieckich, rozkrzyczanych i niekulturalnych.Na basenie hałas, kolejka do baru, obsługa nie za miła, w nocy głośno , o 2 w nocy nie można spać gdyż młodzież wraca z dyskotek.Plusem jest jedzonko -bardzo dobre, a torty przepyszne. Na plaży trzeba za wszystko płacić. Hotelu nie polecam dla rodzin z dziećmi jedynie dla młodzieży imprezującej. Nigdy więcej bym tam nie pojechała. Pokaż »

    2011-08-04
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.4

    tonieania ocenił hotel Diamond

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Właśnie dzisiaj (2011.07.15) wróciłam ze wczasów w Bułgarii, ze Słonecznego brzegu. Hotel Diamond położony przy jednej z głównych ulic Słonecznego Brzegu w kształcie litery U, po środku basen. Pokój 2-osobowy z dostawką duży i wygodny, łazienka całkiem duża, niestety mały problem z prysznicem, zbyt krótka zasłonka - woda lała się po całej łazience - poza tym wszystko ok. Jeśli chodzi o obsługę - całkiem ok, można dogadać się w kilku językach w tym po angielsku. Jeśli chodzi o All inclusive - jedzenia dużo, niestety praktycznie non stop to samo (szwedzki stół). Smak oceniam 3/5 rewelacji nie było, ale dało się zjeść. Jeśli chodzi o alkohol, w trybie AI dostępny tylko w "barze" przy basenie. Najtańsza wódka, rozcieńczone piwo, cola, sprite, wino chyba też najtańsze, jeszcze jakieś rumy itp. Szału nie ma. Do plaży niedaleko, plaża czysta, szeroka. Idzie się głównym deptakiem, po drodze mnóstwo sklepów, restauracji, dyskotek. Generalnie Słoneczny Brzeg polecam przede wszystkim dla ludzi chcących poimprezować. :) Pokaż »

    2011-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny