Hotel Festival Riviera Hurghada ****

Ocena hotelu (39 opinii)

4.6
  • Położenie
    4.2
    • Odległość od plaży / stoku 5.4
    • Plaża / stoki 4.4
    • Cicha i spokojna okolica 5.3
    • Restauracje w okolicy 2.9
    • Atrakcje w okolicy 2.8
    • Komunikacja 4.5
  • Pokoje
    4.4
    • Wielkość 5.1
    • Standard wyposażenia 4.6
    • Czystość 4.4
    • Łazienka 3.5
  • Wyżywienie
    4.8
    • Ilość i dostępność 5.1
    • Smak i jakość potraw 4.7
    • Różnorodność potraw 4.7
    • Obsługa 4.8
  • Hotel
    4.7
    • Basen 5.3
    • Udogodnienia dla dzieci 4.7
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 4.3
    • Obsługa 4.9
    • Czystość 4.4
  • Jakość / cena
    4.8

Rekomendacja

78% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.7

    Nika83 ocenił hotel Festival Riviera

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Świetny hotel w dobrej cenie. Polecam wszystkim, którzy chcą po prostu wypocząć i niczym się nie martwić. Hotel trochę na uboczu lecz komunikacja b.dobra. Pokoje czyste i ładnie urządzone. Baseny duże i zadbane. Obsługa bardzo miła, poza barmanem Ahmedem ( obsługującym bar w basenie przy plaży). Pobyt bardzo udany, z czystym sumieniem zachęcam do skorzystania z usług tego hotelu!! Pokaż »

    2013-07-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.5

    PRZEMECO ocenił hotel Festival Riviera

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.4
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Największym mankamentem hotelu jest stała obecność przytłaczającej ilości Rosjan. I nie chodzi tu o żadne uprzedzenia , tylko o to ,ze Ci ludzie nie potrafią jeszcze się bezinteresownie uśmiechnąć , pozdrowić itp.

    2013-05-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  • 4.1

    Tomek ocenił hotel Festival Riviera

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Ten hotel wybraliśmy dlatego że były jeszcze miejsca i cena była niska choć to mniej ważny warunek, gdybym nie miał ścisłego terminu to wybrałbym coś lepszego 5* . Niemam porównania do innych hoteli 4* bo niebyłem w żadnym. W hotelu to 90% rosyjska chołota dosłownie, wystarczyło wejsć na stołówke czy bar wieczorem, chamstwo, rosyjska swołocz itd. 2czy 4 rano krzyki pod oknami, nawet się bili, po pierwszej takiej nocy zmieniliśmy pokój na oddalony od środka hotelu. Hotel już troszkę zniszczony ale czystość była dobra. Leżaki to jedynie przy basenach były ok, przy plaży masakra materace potargane, brudne i latające po całej plaży jeśli można to nazwać plażą , brzeg z betonu a wyżej ubity piasek i masa śmieci. Baseny były ok ale niema podgrzewanego :( Bary przy basenach ogolnie ok, pizza i napoje podawane w umytych szklankach bezpośrednio ze zmywarki co mnie zaskoczyło gdyż w niektórych 5* podawali w plastikowych kubkach nie mytych, nawet raz dostałem z resztkami szminki :) Jedzenie było ok ale jakość różna, po odstaniu w kolejce po kurczaka dostałem jakies coś kostki w panierce czy cusik mięska ani kszty i znów kolejka... Drażniące też było udzielanie jedzenia 2 malutkie kawałeczki skrzydełka na faceta to raczej śmiech gdy poprosiłem o więcej to ze złością dołożył, ta sama historia z deserami 2 kosteczki ciasta polane sosem owocowym. Wybór ciast kiepski 2-3 rodzaje. Do dyspozycji 3 expresy do kawy co było super i kawa była pyszna. Pokoje ok barek pusty sejf zepsuty ale sam wygląd i czystość w pożadku. Natomiast łazienka to pomyłka. samo wykonanie to porażka w czasch prl-u na dworcu było lepiej... Ogólnie kiepsko ale jeśli się nastawić na opalanie i odpooczynek to można przymknąć oko i odpocząć na słoneczku. Wiedziałem że hotel jest o niżyszm standardzie i cena też robi swoje więc pretensji niemogę mieć i osiągnąłem to na czym mi zależało nie zwracając uwagi na minusy. Nie jestem osobą wymagającą więc hotel oceniam średnio, ale nie poleciłbym nikomu znajomemu. Pokaż »

    2013-03-25
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 5.9

    Ola30 ocenił hotel Festival Riviera

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Witam. Polecam ten hotel. Super animacje i pyszne jedzonko. Obsługa na najwyższym poziomie ! Oczywiście warto włożyć coś do paszportu ! Aerobik prowadzony przez animatora Mayo rewelacja !!! Hotel nie ma prawie żadnych wad tylko same zalety :) Jedyny minus moim zdaniem- to późno sprzątane pokoje ok 16 . Pozdrawiam !!! Pokaż »

    2013-03-08
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.2

    Lidia5 ocenił hotel Festival Riviera

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Spędziliśmy w tym hotelu pierwsze dwa tygodnie grudnia.Jesteśmy bardzo zadowoleni,hotel czysty,pościel i ręczniki wymieniane codziennie,jedzenie świetne i baardzo urozmaicone.Przepyszne ciasta!Naczynia czyste,myte w zmywarkach,trafiały jeszcze gorące do restauracji.Nie było kolejek po posiłki.Kelnerzy bardzo się uwijali, aby sprzątnąć po gościach i przygotować czyste miejsce dla kolejnych.Kubeczki plastikowe w których podawano napoje w barach na plaży były zawsze nowe,a nie- jak czytałam w niektórych opiniach-płukane i podawane po raz kolejny.Piwo zimne,smaczne,lokalne,tylko jakby mało procentowe-oceniam co najwyżej na 3% .W jednym basenie woda podgrzewana i tam leżaki trudniej dostępne, natomiast na plaży mnóstwo wolnych, do tego wiklinowe parawany,bardzo przydatne podczas wietrznych dni.Woda w morzu na początku grudnia przyjemnie ciepła ale z każdym dniem stawała się coraz chłodniejsza.Potem trzeba było przejść ok 150 m (głębokość ok.60cm) i tam była zdecydowanie cieplejsza no i głębsza.Przy brzegu wyraźnie wyczuwało się chłodny prąd.Hotel Riviera i sąsiedni La Jardin połączone wspólnym parkiem,pięknym,zadbanym.Można korzystać z barów i basenów sąsiedniego hotelu.Po przeciwnej stronie drogi (ruchliwej) znajduje się Riviera Club-hotel będący częścią ośrodka Festival Riviera.Do tego hotelu można bezpiecznie dostać się przejściem podziemnym-jest czyste.Jednak jest to mniej atrakcyjna część, ponieważ oprócz niewielkiego zacienionego basen i małego baru nic tam nie ma.Na posiłki trzeba chodzić do głównego budynku,również po ręczniki plażowe.Zaraz przy części clubowej po lewej stronie hotelu,w malutkim podwórku znajduje się sklepik,gdzie można kupić wodę butelkowaną- 1,5 l za 1 dolara, w barze - jeden dolar za małą buteleczkę.Riviera od dwóch miesięcy nie zapewnia wody do pokoju.Przy każdym barze stoi dystrybutor z wodą i tam też można nalać sobie do butelki.Obsługa nie jest nachalna i nie wyciąga ręki po bakszysz,ale chętnie go przyjmuje. Pokaż »

    2013-01-26
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.0

    pdsspecial ocenił hotel Festival Riviera

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel.. hmm ogólnie bardzo mi się podobało. Te "śmieci" o których mowa niżej.. w ciągu pobytu widziałam ze 4-5 kwiatków w wodzie i 2 kubeczki plastikowe.. które i tak były wyciągnięte- to akurat nie jest wina hotelu, że goście śmiecą.. Pokój względny.. bardzo skromny.. łazienka.. to Afryka.. musi być chyba kiepska;p Animacje ciekawe.. a kolega Sasha śmieszny na maksa..;0 Hotel nastawiony na Ruskich.. nie wychowane bydło.. Akurat byliśmy w 6 osób, można było korzystać z hoteku obok Le Jardin czy jakoś tak.. Baseny fajne.. chyba było ich 7; piękne alejki z palmami etc. Plaża.. taka troche oklepana.. morze- martwa rafa,glonki.. ogólnie jeśli ktoś nastawia się by spędzać czas w morzu- nie polecaml leżaki do bani.. ale na basenach jest na prawde super. Jedzenie.. wiadomo, że się powtarzała większość potraw.. ale ugólnie mi się nie znudziło przez cały pobyt; kalmary, ryby, kurczak, kraby, owoce, ciasta, budynie, frytki, jajecznica, ryze.. bardzo dobre różne różne.. A sklep w lobby hotelowym.. z siszkami.. pracuje Antonio.. mówi nieżle po Pl i na prawdę super gość... Powodzenia:) Pokaż »

    2012-09-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.9

    Anita ocenił hotel Festival Riviera

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel ładny, ale nie należy do tych bardzo czystych, jak na 4 * . Jedzenia dużo ale kolejki duże na jadalnię szczególnie na kolację. W basenie ciągle jakieś śmieci pływały. Bardzo dużo Rosjan i Arabów. Najbardziej odrażające było to, jak wchodzili oni do basenu w ubraniach... (przez całe dnie chodzili i kąpali się w jednym i tym samym...). Sprzątacze bardzo często zapominali wymienić ręczników albo przynieść czystą wodę. W pokoju mnóstwo komarów przez które się nie dało wyspać. Plaży praktycznie w ogóle nie ma, jest jakiś plac przy basenie z leżakami i parasolkami, ale bez szału. Zejscie do morza to schody, co było częstym powodem drobnych wypadków. Pokaż »

    2012-07-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 1.6

    Neron ocenił hotel Festival Riviera

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      1.5
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    O ZGROZO!!! W HOTELU SĄ PLUSKWY!!! WRÓCILIŚMY 30.06.2012 BARDZO DOTKLIWIE POGRYZIENI, ŻONA JEST W OKROPNYM STANIE I CAŁKIEM MOŻLIWE,ŻE PRZYWIEŹLIŚMY JE RÓWNIEŻ W BAGAŻU DO DOMU!!!

    2012-06-30
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (5)
  • 4.2

    wytrawni_melanzownicy ocenił hotel Festival Riviera

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    No to zacznijmy od początku. Hotel usytuowany jest poza cantrum hurgady ok 25 min autem. Jadąc z lotniska wzdłuż wybrzeża, są setki budynków w tym ok 70 % w trakcie budowy(najprawdopodobniej nieukonczone hotele). W kompleks hoteli Riviera wchodzi Festival x2 i Le Jardin. Pisze x2, gdyż jeden jest wybudowany od strony morza, drugi zaś vis a vis przez ulicą. Więc koniecznie wybierajcie ten przy morzu, gdyz cena jest ta sama. Ogólne wrażenie po wejści bardzo dobre, na recepcji można dogadać sie po polsku, ale lepiej rozmawia sie po rosyjsku!! bądź angielski. Po włożeniu kilku dolarów w paszport można liczyć na pokój z widokiem na morze;) Pokoje duże, z wielkim łóżkiem. Klima sterowana indywidualnie bez opłat. My osobiście nie używaliśmy gdyż pora roku nie wymagała tego(po godzinie 18 słonce zachodzi i temperatura spada do około 16-18 stopni C.) Łazienka hmm to jedyne miejsce które nas rozczarowało, nieszczelna umywalka, wolno spływająca woda w brodziku, woda w prysznicu samoczynnie zmieniała sie z zimnej na gorącą, co było niesympatyczne po całodniowym opalaniu sie na słoneczku. Ogólna ocena pokoju 3. A co do All inclusiv to tak, piwko i wszelkie drinki na plaży (przy basenach) od godziny 11 do 17 jak podaje organizator. w Hotelowym lobby do godziny 24, no i oczywiście do obiadu i kolacji piwo na lepsze trawienie. Co do drinków z ichnego alkoholu to tylko przyjaciołom zza wschodniej granicy szło jak woda. Smak wódki, whisky to typowy samogon (podróbki najlepszych marek np FENELAND keke) jedynie Gin smakował jak Gin. Jedzenie rozmaite, codzinnie kolacja była daniami z różnych panstw europejskich włoska, francuska itp. Jedzenia na umór, każdy znajdzie coś dla siebie(oczywiście szwedzki stół). Na deser ciast, słodkości, owoców full kto co lubi. Przechodząc do plaży to nie taka typowa jak w polsce, bo brak piasku, za to było duuuużo leżaków przy basenach i wokolicy plaży. Aaaa i polecam buty do kąpieli morskich bo dno nie było fantastyczne. Bedąc w marcu woda ok 16 st.C. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2012-05-03
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.7

    dyduszek ocenił hotel Festival Riviera

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Zdecydowanie polecam część Resort, która znajduje się przy plaży. Duży czysty i przyjemny hotel. Kilka basenów-w tym z podgrzewaną wodą. Bardzo przyjemna obsługa. Byliśmy pozytywnie zaskoczeni jedzonkiem-smaczne, różnorodne i ładnie podane. Pokoje duże codziennie sprzątane a za kilka dolcó można zapewnić sobie pokój z widokiem na cudne morze. Jedyny minus to łazienki, które mogłyby zostać odnowione. Ogólnie hotel godny polecenia dla osób, które chcą przyjemnie wypocząć w miłej atmosferze przy dobrym jedzeniu i smacznych drinkach:) Pokaż »

    2012-03-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny