Hotel Blue Dream Alanya ***

Blue Dream

Ocena hotelu (10 opinii)

3.0
  • Położenie
    3.2
    • Odległość od plaży / stoku 2.8
    • Plaża / stoki 3.0
    • Cicha i spokojna okolica 3.5
    • Restauracje w okolicy 3.0
    • Atrakcje w okolicy 3.0
    • Komunikacja 3.7
  • Pokoje
    2.5
    • Wielkość 3.0
    • Standard wyposażenia 2.0
    • Czystość 3.3
    • Łazienka 1.8
  • Wyżywienie
    3.2
    • Ilość i dostępność 3.0
    • Smak i jakość potraw 4.2
    • Różnorodność potraw 2.7
    • Obsługa 2.8
  • Hotel
    2.7
    • Basen 2.0
    • Udogodnienia dla dzieci 2.0
    • Animacje i rozrywka 4.4
    • Sport 3.0
    • Obsługa 2.6
    • Czystość 2.0
  • Jakość / cena
    3.7

Rekomendacja

80% nie poleca tego hotelu

Ranking

Proszę czekać

  • 1.1

    Globetroter ocenił hotel Blue Dream

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Nigdy więcej!!! Daliśmy się nabrać na Blue Dream w ofercie Wezyra w lipcu 2012. Oferta nie do przyjęcia: pleśń i rdza w łazience oraz klimatyzacji, brud - pokój i korytarze nie sprzątane. Rozpadające się, zdekompletowane meble. Na podłodze jadalni z daleka widoczna warstwa tłuszczu. Obsługa udaje że nie rozumie po angielsku i że nic się nie dzieje. Od razu opuściliśmy hotel - po całym dniu telefonów z biurem i operatorem w Turcji uzyskaliśmy zakwaterowanie w innym hotelu - niestety jeden nocleg na własny rachunek w całkiem innym miejscu. Omijać z daleka. Pokaż »

    2013-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.4

    nigdywiecej ocenił hotel Blue Dream

    • Położenie
      1.5
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      1.3
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Sporo podróżuje, dużo widziałam... ale takiej beznadzei jak hotel Blue Dream nigdy nie widziałam ! Zaczynając od niezmiennie zimnej wody, plesni ozdabiającej łazienki, przez brudną wode w basenie, a kończąc na nieświeżym jedzeniu i uznawaniu zasady " Czego nie zjesz dzisiaj zjesz jutro " a najczęściej nawej pojutrze i popojutrze... Nazywanie hotelu " dla mało wymagających" jest zdecydowanym niedomówieniem bo chyba każdy turysta nawet ten znoszący gorsze warunki, lubi zjeść coś świeżego i móc się spokojnie umyć bez przymusu dygotania pod prysznicem, w celu ogrzania... Ogólnie... najgorszy hotel jaki kiedykolwiek widziałam. I nieważne do jakich turystów należysz, NIE WYBIERAJ GO ! Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów :) Pokaż »

    2011-09-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.2

    annah21 ocenił hotel Blue Dream

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Hotel beznadziejny. Codziennie rano ten sam problem, lodowata woda, brak ciepłej. Rano szłam na śniadanie, mówiłam w recepcji, że znowu nie ma ciepłej wody, oni udawali, że to incydentalny przypadek i po godzinie już była. Duża uciążliwość, poza tym woda ledwo leciała z prysznica. Tak było przez cały mój pobyt, tj. 10 dni. Wieczorem z ciepłą wodą było różnie. Jedzenie paskudne, brak wyboru same miksy z resztek pozostawionych z poprzednich posiłków. Na lunch były ciastka typu "Pieguski" 2 opakowania lub ciasto pakowane. Kto pierwszy ten lepszy. Brak animacji i rozrywek. Raz był pokaz brzucha i to wszystko. Pokoje rzadko sprzątane. Hotel to interes rodzinny, szef wszystko wyliczał. Patrzył kelnerom na ręce i kazał lać więcej napoi, a mało alkoholu. Albo wyznaczyał po 5 drinków dziennie na osobę przy opcji All Incl. Kelnerzy sympatyczni, zastraszeni przez szefa. Basen porażka, trudno go nazwać basenem, mały, zanieczyszczony. Punkt hotelu dobry i to jest jedyny plus hotelu. Jednak w centrum jest dużo hoteli, więc jest w czym wybierać. Ja wyjechałam nie sprawdzając opinii, był to nagły zakup. Nie polecam tego hotelu, chyba, że przeznaczy się do 1000 złotych (max.) Pokaż »

    2011-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    martuchna20_tcz ocenił hotel Blue Dream

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wróciłam z wakacji 19 czerwca 2011 roku, byłam tam tydzień. Hotel na pierwszy rzut oka ok :). Panuje tam miła atmosfera, indywidualna klimatyzacja, dobra muzyka na tarasie i na basenie:). Wieczory tureckie - taniec brzucha ;). Ludzie bardzo przyjaźni, kelnerzy super, szybko uczą się Polskiego i często zapisują na kartkach nowe słowa :). Jeżeli chodzi o jedzenie to bardzo urozmaicone, myślę że trafi w każdego gust. Polecam po kolacji takie dobre cukiereczki w cukrze pudrze (wyglądają jak galaretki), zje się max 2 - 3 i jest się meeeega zasłodzonym. Zemsty sułtana nie miałam ;) ale wystarczy popić dobrym alkoholem i przechodzi (ponoć). Do plaży 100 metrów. Hotel w bocznej uliczce, prostopadłej do głównej ulicy prowadzącej do centrum. Panuje tam nocą cisza, jedynie przed wschodem słońca słychać nawoływanie z meczetu do modlitwy, gdyż niedaleko jest Meczet. Kiepsko jest tam z dogadaniem się w języku angielskim bo nie wszystko rozumieją - przynajmniej kelnerzy ale są zwarci i gotowi do nauki. Warto zapytać ich o to jak się czują - czyt. nasensun. Odpowiadają - dobrze czyt. Ijj. Kubek to u nich pies :), a Gule Gule to pa pa ;) Pokaż »

    2011-06-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 1.6

    Krzysztof ocenił hotel Blue Dream

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    generalnie pomyłka odradzam.usługa ALL pełna porażka obsługa chamska i pracuje tam przez pomyłke. Jakbym kogoś nie lubił to polecam. Za 1000pln można jechać każda następna złotówka to przesada. lepiej dobre HB a w okolicy są takie hotele a za resztę jeść i pić na mieście. Gorąco odradzam. Hotel na wszystkim oszczędza w końcu już zapłaciliśmy. sprzątany pokój był dwa razy w ciagu tygodnia.Całość jest już stara i nadaje się do remontu i cięzko utrzymać w czystości i jeszcze trzeba chcieć. Barman przy trzecim piwie /piwo pojemnośc 150mln i zaw.alk.3,5% / jest w stanie wyzwać od alkoholików i nie wydać piwa. byłem i przeżyłem. Generalnie oprócz opalenizny został niesmak Pokaż »

    2010-09-16
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 4.7

    małgorzata szot ocenił hotel Blue Dream

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    hotel jest ok,mowa o budynku A ktory jest budynkiem z recepcją i restauracja a nie jak wprowadzaja polaków w bład recepcjoniśći,bydynek B jest naprzeciwko i tam jest bardzo kiepsko.obsługa bardzo miła,kelnerzy weseli szczególnie Romeo:)ogromnym plusem jest bliskość plaży a także 10-15 min spacerem do centrum...generalnie hotel na plus:) Pokaż »

    2009-09-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.7

    ewa ocenił hotel Blue Dream

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    trzeba przyjechac wieksza grupa i wtedy jest to wymazone miejsce na wspanialy urlop w pieknym miejscu

    2009-09-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    Zofia Sawicka ocenił hotel Blue Dream

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Byłam w tym hotelu od 22 do 29 lipca 2009. W kompleksie hotelowym Blue Dream znajdują się dwa budynki. Budynek A - pokój składa się z trzech pomieszczeń, sypialni, pokoju dziennego i łazienki - metrażowo robi wrażenie, ale stary budynek z bardzo niskim standartem wyposażenia - stare meble, łazienka w tragicznym stanie - co mogło być urwane to było, prysznic w postaci sterczącej rurki, brudna, niedomyta muszla klozetowa, w pokoju lodówka z zardzewiałymi półkami. Budynek B, znajduje się w nim recepcja i restauracja- na skierowaniu może być napisana literka B i wówczas od razu Państwo są kierowani do tego budynku. Jest to nowy budynek- standard dużo wyższy , tak samo trzy pomieszczenia ale z nowymi meblami, przyjemny klimat, przede wszystkim czysto. Obsługa bardzo miła, życzliwa widać zainteresowanie klientem, Jedzenie oprócz standartów w postaci pomidorów, ogórków i oliwek przy okazji kolejnych posiłków coś nowego i urozmaiconego. Każdy może coś dobrego dla siebie znależć- szwedzki stół. Ogólnie standard mimo 3* w porządku...ale nieraz miałam wrażenie, że ręczniki nie były czyste-radzę wziąć swoje. Również pościel często niedoprana - można prosić o kolejną wymianę.Przed hotelem niewielki basen, ale wystaczy. Hotel położony około 300 m od plaży, do której idzie się uliczką, przechodzi przez główną ulicę w Alanii i jest się już na plaży. Leżaki i prasole oraz materace na leżaki za darmo, trzeba mieć własne ręczniki plażowe. Polecam hotel w porównaniu z innymi ma naprawdę dobry standard. Pokaż »

    2009-08-07
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.2

    meg kkk ocenił hotel Blue Dream

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo miły hotelik, panuje w nim przyjazna, rodzinna atmosfera. Bardzo dobra lokalizacja, Jestem bardzo zadowolona że tam trafiłam mimo kiepskich opinii na które trafiłam przed wyjazdem, Osobiście polecam. Nie martwcie się zemstą sułtana. Wystarczy popijać dobre drinki i nie przejadać się w początkowych dniach pobytu. Udanego wypoczynku. ;)) Pokaż »

    2009-06-25
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 3.7

    Marcin Masalski ocenił hotel Blue Dream

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    W hotelu tym należy uważać na to co się je. W pierwszych dniach nie polecał bym sałatek warzywnych ponieważ może się to skończyć zatruciem. Obsługa jest miła i spełnia swoje zadania .

    2009-04-28
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny