Hotel Sanatorium Zameczek Kudowa Zdrój

Sanatorium Zameczek

Ocena hotelu (21 opinii)

3.5
  • Położenie
    3.3
    • Odległość od plaży / stoku 1.7
    • Plaża / stoki 2.2
    • Cicha i spokojna okolica 4.4
    • Restauracje w okolicy 3.9
    • Atrakcje w okolicy 4.4
    • Komunikacja 3.0
  • Pokoje
    4.5
    • Wielkość 4.2
    • Standard wyposażenia 4.0
    • Czystość 4.8
    • Łazienka 5.1
  • Wyżywienie
    2.8
    • Ilość i dostępność 2.7
    • Smak i jakość potraw 2.6
    • Różnorodność potraw 2.2
    • Obsługa 3.6
  • Hotel
    3.5
    • Basen 4.1
    • Udogodnienia dla dzieci 2.1
    • Animacje i rozrywka 3.1
    • Sport 3.6
    • Obsługa 3.3
    • Czystość 4.8
  • Jakość / cena
    3.2

Rekomendacja

55% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.5

    Wiktor Konieczny ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.3
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Byłem w miesiącu czerwcu na leczeniu sanatoryjnym ze skierowaniem z NFZ. Zarówno opieka lekarska jak i praca pielęgniarek były znakomite. Jednak prawdopodobnie sprywatyzowanie uzdrowiska (PGU) spowodowało odczuwalną i przykrą różnicę w traktowaniu pacjentów tzw. NFZ-towskich i komercyjnych. Bulwersującą sprawą natomiast jest wysokość dodatkowej opłaty za korzystanie z TV (80 zł od jednego odbiornika za 21 dni ). Oznacza to, że wg takiego naliczenia abonament miesięczny wynosiłby ponad 114 zł. Najbardziej jednak skandalicznym jest wymuszanie od pacjentów 55 złotowej opłaty za wcześniejsze opuszczenie sanatorium (tzw. opłata za pustostan), pod karą nieotrzymania wypisu i ścigania sądowego. Nie udało mi się dowiedzieć jaka jest podstawa prawna takiego traktowania pacjentów. Oczywiście, wyjeżdżając wcześniej ( w niedzielę rano zamiast w poniedziałek) suchego prowiantu nie otrzymałem oraz, pomimo mego żądania, nie wystawiono mi faktury za wniesioną opłatę. Budzi to podejrzenie, że wpłata ta stanowić ma "lewy" dochód zarządu sanatorium. Zamierzam sprawę tej opłaty wyjaśnić do końca. Pokaż »

    2015-06-24
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (2)
  • 0.8

    filistynek ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    bylem w sanatorium Zameczek w Grudniu 2014.Obiekt godny polecenia,poza tym same minusy.Brak informacji jakiej kolwiek dla kurcjuszy ze strony kierownictwa.Maja naglosnienie ale z tego korzystaja tylko przedstawiciele lokali i zapraszaja na dancingi.Lekarz Burger nieslucha co ma pacjent do powiedzenia,tylko kwituje to z ironicznym usmiechem i dodaje ;no jasne.Zabiegi a w szczegolnosci suche Co2 pod psem a obslugujaca ten zabieg nieprzestrzega zasad jakie obowiazuja przy tego typu zabiegu.Na jadlodajni zupy podaja juz chlodnawe,jesli jest na sniadanie zupa mleczna to stoi na srodku sali i kazdy nalewa sobie osobisci i tak idzie z tym do stolika,jak to wyglada przy osobach starszych to sobie wyobrazcie.Ja przez 1 tydzien niewiedzialem ze zupa mleczna,dzem,keczup jest dostepny na stoliku na srodku sali,o tym nikt z obslugi nie informuje.jakiekolwiek informacje sa na tablicy obok dyzurki pielegniarej i tez o tym nikt nieinformuje.Na poczatku turnusu bylo spotkanie informacyjne odnosnie pobytu ale bylo doslownie pare osob bo nikt praktycznie o takim zebraniu niewiedzial.Jeszcze mozna wymieniac wiele niedociagniec ale te zapewne wystarcza dla tych co maja jechac do kudowy do zameczka aby jesli maja mozliwosc zamiany na inne sanatorium to niech to uczyniq.Ja osobiscie jesli dostane kiedys takie skierowanie do zameczka to odmowie.Pozdrawiam Pokaż »

    2015-01-01
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (2)
  • 4.7

    Wiecho ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłem tam w lipcu 2014. Okolica i położenie obiektu wspaniałe, wiele atrakcji w pobliżu, obsługa na przyzwoitym poziomie. Mam 48 lat byłem już w kilku sanatoriach ale to jest zdecydowanie najlepsze. Przyznam, że jak przeczytałem opinie innych kuracjuszy, to miałem chęć zrezygnować z turnusu - popełniłbym wielki błąd. I choć niektórym to nawet ptaki za głośno śpiewały, to ja gorąco polecam!!!!! Pokaż »

    2014-09-30
    Opinia pomocna?
    Tak (13) / Nie (10)
  • 4.3

    kuracjuszaka290 ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Na przełomie czerwca i lipca byłam w snatorium zameczek . Serdecznie pozdrawiam cała załoge za starania aby kuracjusz czul sie dobrze . zameczek piękny otoczenie pieknej zieleni , i przeurocza para kaczek która spacerowala sobie w śrud kuracjuszy pozdrawiam jeszcze raz . Pokaż »

    2013-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (9) / Nie (14)
  • 4.0

    turysta300 ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Ja też tam byłem na tym turnusie i jestem bardzo zadowolony . Personel miły , kulturalny chetny do pomocy uwaga dla pana lesterk badz mily uprzejmy pogodny a bedzesz tak samo mile obslurzony . Świete krowy to sa w indiach a nie w kudowei w zameczku pozdrawiam inych pogodnych kuracjuszy i zachecam wszyatkich do kudowy Pokaż »

    2013-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (12)
  • 2.8

    lesterk ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.7
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Nieodpowiednie osoby pacują na stanowiskach, pielęgniarki ,,święte krowy'', przyszły 3 niemki z sanatorium Polonia - w recepcji nie ma nikogo nie znam biegle jęz. niemieckiego zaprowadziłem na dyżurkę pielęgniarską, panie zdziwione że śmiem pytać o znajomość języków, pani z recepcji basenu również nie dość że nie potrafiła wytłumaczyć czasu pobytu to póżniej o konieczności dopłaty za przekroczony limit czasu, natomiast w Biedronce ekspedientka potrafiła biegle po niemiecku wytłumaczyć gdzie dany towar się znajduje,do czego służy z miłym uśmiechem,opłata za TV 6 zł dziennie paranoja, kuracjuszka chciała wyjechać dzień wcześniej opłata 55 zł, zdała kartę po 12 wyjeżdzała o 17 na obiedzie pielęgniarka przyszła zabrała taler z zupą ze słowami ,,pani się już obiad nie należy do pań obsługujących stołówkę tej pani nie podawać obiadu -żenujące i jakim prawem. Był pacjent bez nerki gdzie ma ograniczoną ilość wypijanej wody dziennie lekarz ordynator!!! obligatoryjnie 2 razy dziennie pić wodę w pijalni glupota czy niedouczenie.Jest to oszczędność mniej 10 zabiegów! Ale cóż jaki kram taki pan pani w recepcji sanatorium Polonia gdzie opłaca się pobyt i wnosi opłatę klimatyczną zażądano od pacjęta orzeczenaia o niepełnosprawności pokazał legitymację rencisty pani odesłała jego do Urzędu Miasta do pani skarbnik gdzie kuracjusz pokazał jak odczytuje się z legitymacji rencisty że R znaczy rencista i jest wydawana terminowo natomiast emeryt ma E i jest wydawane bezterminowo. Nie widziałem emetyta terminowego.Po interwencji p.Skarbnik zwrócono nienależnie pobraną nadpłatę w Poloni ale nikt nie skorygował nie poinformowało tym w informatorze dla kuracjusza w myśl założenia jak jesteś głupi to płać. Nieodowiednie osoby na nieodpowiednich stanowiskach wstyd i żenada nie polecam nikomu pobytu w Zameczku polecam natomiast aby NFZ przyjrzało się działalności uzdrowicielskiej za którą płaci a pośrednio płacę ja!!!> Pokaż »

    2013-06-21
    Opinia pomocna?
    Tak (23) / Nie (1)
  • 3.6

    koral ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.7
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Bardzo niesmaczne obiady: wodniste zupy,rozlatujące się pulpety,grubo krojone warzywa( duże kawałki marchwi lub kapusty pekińskiej), żle odcedzone ziemniaki,wszystko nieprzyprawione i letnie.Jedzenie monotonne,powtarzające się.Porcje małe,np.2 łyżki gulaszu z 3 kawałeczkami mięsa.Niemal codziennie serek topiony.Itd.itp.Reasumując, zła praca kucharzy i dietetyka. Pokaż »

    2013-03-29
    Opinia pomocna?
    Tak (15) / Nie (3)
  • 3.1

    IrenaIrena ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    W Zameczku byłam na przełomie sierpnia i września 2012r. Wnętrze piękne, pokoje i łazienki ładne i czyste. Jedzenie- to kwestia smaku, ale głodna nie chodziłam ( chociaż 1/4 pomidora w sezonie to chyba przesada). Sprawą, która mnie ogromnie zbulwersowała był przydział 2-ręczników na całe 3-tygodnie, bez możliwości ich wymiany. W pobliżu Piekiełko i Raj, gdzie można potańczyć. Ogólnie całkiem fajnie i przyjemnie. Żałuję tylko, że w Piekiełku ( niedziela 9.09.2012) nie poprosiłam do białego walca Pana - PANIE PRZYSTOJNIAKU, ale zabrakło mi odwagi. Pozdrawiam. Pokaż »

    2012-09-27
    Opinia pomocna?
    Tak (8) / Nie (9)
  • 1.9

    zyga49 ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    od 12 lipca do 2 sierpnia 2012 byliśmy w sanatorium w ramach NFZ . Różnorodność potraw szynka drobiowa codzienie. wielkość kotleta dzielona na pół.34 zł kary za nieobecność ponad 12 godzin . czystość .............................!!!!!!!!zabiegi codzienie kuracja pitna w ramach 54 zabiegów przez 3 tyg. Pokaż »

    2012-08-04
    Opinia pomocna?
    Tak (14) / Nie (1)
  • 2.6

    mariusz kozakiewicz ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    jedzenie skadaliczne salowe udają że coś robią wieli szacun dla pielegniarek

    2012-08-03
    Opinia pomocna?
    Tak (19) / Nie (3)
  •      

« poprzednia 1 2 3 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny