Hotel Sanatorium Zameczek Kudowa Zdrój

Sanatorium Zameczek

Ocena hotelu (19 opinii)

3.5
  • Położenie
    3.3
    • Odległość od plaży / stoku 1.7
    • Plaża / stoki 2.2
    • Cicha i spokojna okolica 4.4
    • Restauracje w okolicy 3.9
    • Atrakcje w okolicy 4.5
    • Komunikacja 3.0
  • Pokoje
    4.6
    • Wielkość 4.3
    • Standard wyposażenia 4.3
    • Czystość 4.8
    • Łazienka 5.1
  • Wyżywienie
    2.8
    • Ilość i dostępność 2.9
    • Smak i jakość potraw 2.6
    • Różnorodność potraw 2.4
    • Obsługa 3.5
  • Hotel
    3.4
    • Basen 4.0
    • Udogodnienia dla dzieci 2.1
    • Animacje i rozrywka 3.0
    • Sport 3.6
    • Obsługa 3.2
    • Czystość 4.7
  • Jakość / cena
    3.3

Rekomendacja

61% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.7

    Wiecho ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłem tam w lipcu 2014. Okolica i położenie obiektu wspaniałe, wiele atrakcji w pobliżu, obsługa na przyzwoitym poziomie. Mam 48 lat byłem już w kilku sanatoriach ale to jest zdecydowanie najlepsze. Przyznam, że jak przeczytałem opinie innych kuracjuszy, to miałem chęć zrezygnować z turnusu - popełniłbym wielki błąd. I choć niektórym to nawet ptaki za głośno śpiewały, to ja gorąco polecam!!!!! Pokaż »

    2014-09-30
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (3)
  • 4.3

    kuracjuszaka290 ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Na przełomie czerwca i lipca byłam w snatorium zameczek . Serdecznie pozdrawiam cała załoge za starania aby kuracjusz czul sie dobrze . zameczek piękny otoczenie pieknej zieleni , i przeurocza para kaczek która spacerowala sobie w śrud kuracjuszy pozdrawiam jeszcze raz . Pokaż »

    2013-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (9)
  • 4.0

    turysta300 ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Ja też tam byłem na tym turnusie i jestem bardzo zadowolony . Personel miły , kulturalny chetny do pomocy uwaga dla pana lesterk badz mily uprzejmy pogodny a bedzesz tak samo mile obslurzony . Świete krowy to sa w indiach a nie w kudowei w zameczku pozdrawiam inych pogodnych kuracjuszy i zachecam wszyatkich do kudowy Pokaż »

    2013-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (8)
  • 2.8

    lesterk ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.7
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Nieodpowiednie osoby pacują na stanowiskach, pielęgniarki ,,święte krowy'', przyszły 3 niemki z sanatorium Polonia - w recepcji nie ma nikogo nie znam biegle jęz. niemieckiego zaprowadziłem na dyżurkę pielęgniarską, panie zdziwione że śmiem pytać o znajomość języków, pani z recepcji basenu również nie dość że nie potrafiła wytłumaczyć czasu pobytu to póżniej o konieczności dopłaty za przekroczony limit czasu, natomiast w Biedronce ekspedientka potrafiła biegle po niemiecku wytłumaczyć gdzie dany towar się znajduje,do czego służy z miłym uśmiechem,opłata za TV 6 zł dziennie paranoja, kuracjuszka chciała wyjechać dzień wcześniej opłata 55 zł, zdała kartę po 12 wyjeżdzała o 17 na obiedzie pielęgniarka przyszła zabrała taler z zupą ze słowami ,,pani się już obiad nie należy do pań obsługujących stołówkę tej pani nie podawać obiadu -żenujące i jakim prawem. Był pacjent bez nerki gdzie ma ograniczoną ilość wypijanej wody dziennie lekarz ordynator!!! obligatoryjnie 2 razy dziennie pić wodę w pijalni glupota czy niedouczenie.Jest to oszczędność mniej 10 zabiegów! Ale cóż jaki kram taki pan pani w recepcji sanatorium Polonia gdzie opłaca się pobyt i wnosi opłatę klimatyczną zażądano od pacjęta orzeczenaia o niepełnosprawności pokazał legitymację rencisty pani odesłała jego do Urzędu Miasta do pani skarbnik gdzie kuracjusz pokazał jak odczytuje się z legitymacji rencisty że R znaczy rencista i jest wydawana terminowo natomiast emeryt ma E i jest wydawane bezterminowo. Nie widziałem emetyta terminowego.Po interwencji p.Skarbnik zwrócono nienależnie pobraną nadpłatę w Poloni ale nikt nie skorygował nie poinformowało tym w informatorze dla kuracjusza w myśl założenia jak jesteś głupi to płać. Nieodowiednie osoby na nieodpowiednich stanowiskach wstyd i żenada nie polecam nikomu pobytu w Zameczku polecam natomiast aby NFZ przyjrzało się działalności uzdrowicielskiej za którą płaci a pośrednio płacę ja!!!> Pokaż »

    2013-06-21
    Opinia pomocna?
    Tak (14) / Nie (1)
  • 3.6

    koral ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.7
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Bardzo niesmaczne obiady: wodniste zupy,rozlatujące się pulpety,grubo krojone warzywa( duże kawałki marchwi lub kapusty pekińskiej), żle odcedzone ziemniaki,wszystko nieprzyprawione i letnie.Jedzenie monotonne,powtarzające się.Porcje małe,np.2 łyżki gulaszu z 3 kawałeczkami mięsa.Niemal codziennie serek topiony.Itd.itp.Reasumując, zła praca kucharzy i dietetyka. Pokaż »

    2013-03-29
    Opinia pomocna?
    Tak (15) / Nie (3)
  • 3.1

    IrenaIrena ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    W Zameczku byłam na przełomie sierpnia i września 2012r. Wnętrze piękne, pokoje i łazienki ładne i czyste. Jedzenie- to kwestia smaku, ale głodna nie chodziłam ( chociaż 1/4 pomidora w sezonie to chyba przesada). Sprawą, która mnie ogromnie zbulwersowała był przydział 2-ręczników na całe 3-tygodnie, bez możliwości ich wymiany. W pobliżu Piekiełko i Raj, gdzie można potańczyć. Ogólnie całkiem fajnie i przyjemnie. Żałuję tylko, że w Piekiełku ( niedziela 9.09.2012) nie poprosiłam do białego walca Pana - PANIE PRZYSTOJNIAKU, ale zabrakło mi odwagi. Pozdrawiam. Pokaż »

    2012-09-27
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (8)
  • 1.9

    zyga49 ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    od 12 lipca do 2 sierpnia 2012 byliśmy w sanatorium w ramach NFZ . Różnorodność potraw szynka drobiowa codzienie. wielkość kotleta dzielona na pół.34 zł kary za nieobecność ponad 12 godzin . czystość .............................!!!!!!!!zabiegi codzienie kuracja pitna w ramach 54 zabiegów przez 3 tyg. Pokaż »

    2012-08-04
    Opinia pomocna?
    Tak (10) / Nie (1)
  • 2.6

    mariusz kozakiewicz ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    jedzenie skadaliczne salowe udają że coś robią wieli szacun dla pielegniarek

    2012-08-03
    Opinia pomocna?
    Tak (15) / Nie (3)
  • 5.6

    lusiak ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.3
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    nie wiem czego oczekiwał Pan "MARK", ale powinien na kolejny turnus pojechać do wojskowego sanatorium, to po jednym dniu oceniłby ZAMECZEK NA 6+! Właśnie wróciliśmy z Zameczku z mężem po 3 tygodniowym turnusie na NFZ. Jakość, czystość wnętrza i pokoi oceniamy 5gwiazdek. Jedzenie bardzo dobre, a zupy smaczne i gorące! Luksus!! pojoje bardzo ciepłe, czyste z lodówkami i pięknymi dużymi łazienkami!! Powiem tak, po przeczytaniu tych komentarzy nie mieliśmy ochoty tam z mężem jechać, ale pojechaliśmy i bardzo sie cieszymy bo jesteśmy bardzo zadowoleni i szczerze możemy polecić Zameczek wszystkim kuracjuszom. POLECAMY, Małżeństwo z Poznania. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2012-02-17
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (8)
  • 1.9

    Mark12 ocenił hotel Sanatorium Zameczek

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.5
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Byłem kuracjuszem w San. "Zameczek" skierowanie NFZ od 16.09-07-10.2011. Przyjechałem własnym środkiem wczesnym rankiem godz. 5:50. Już przy spotkaniu z pierwszym kuracjuszem który kończył turnus reh. otrzymałem kilka niesmacznych informacji co się później potwierdziły. Pani pielęgniarka mająca dyżur była bardzo zdziwiona moją obecnością w budynku tak wczesnym rankiem mówiąc (że gdybym wiedziała nie otworzyłabym drzwi) równocześnie nakazując, że przyjęcie odbywa się od południa jak jest na kierowaniu. Byłem zaskoczony takim stanem rzeczy (w innych sanatoriach zawsze byłem mile i natychmiast przyjęty, mało tego skierowany do pokoju by móc wziąć prysznic, odpocząć oczekując tylko na badania lekarskie i zapisane zabiegi). Tu natomiast z godziny na godzinę przybywało przepoconych i zdrożonych z walizami kuracjuszy stłoczonych w korytarzu. W myśl przepisów doba zaczyna sie od godz.14:00 a kończy do 12:00 (warte uwadze) po odbytym turnusie reh. kuracjusz mający połączenie tylko poźnym wieczorem zmuszony jest wyczekiwać pod wiatą na przewoźnika (dobrze gdy dopisze aura). Chcąc wyjechać przeddzień pobierana jest opłata 34zł. Opłata która reguluje Zarządzenie Wewnętrzne Prezesa Z.U.K. s.a. nr. 43/2003 (winien zwrócić uwagę NFZ). Czy tak ma wyglądać poprawiony stan zdrowia żeby je zniweczyć głupim przepisem .Dlaczego nie podają pełnego obiadu tylko zabarwioną wodę (którą zwą zupą) czyżby oszczędności. Następny horror wyczekiwaniu na bad. lekarskie przepisane zabiegi w tym 10 zabiegów na przymusową kurację pitną w pijalni wód (koszt około 2 zł.) z pewnością każdego stać prywatnie, w zamian otrzymać wiele droższy zabieg. Przecież to są moje ciężko odłożone pieniądze do NFZ na domiar tego dopłacam nie małą sumę, jeszcze na dodatek opłata klimatyzacyjna(wygórowana) i tak stałem się niewolnikiem własnych pieniędzy. Gdy w dniu wyjazdu nie korzystamy za śniadania po zgłoszeniu dostajemy tak zwany suchy prowiant na talerzu godny uwagi tj. 1/4 kost białego twarogu,1/4 pomidora c.d.n Pokaż »

    2011-11-12
    Opinia pomocna?
    Tak (33) / Nie (4)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny