Hotel Sanatorium Fortunat Nałęczów

Sanatorium Fortunat

Ocena hotelu (13 opinii)

3.7
  • Położenie
    2.9
    • Odległość od plaży / stoku 1.0
    • Plaża / stoki 1.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.2
    • Restauracje w okolicy 3.6
    • Atrakcje w okolicy 3.3
    • Komunikacja 3.5
  • Pokoje
    3.7
    • Wielkość 3.8
    • Standard wyposażenia 3.5
    • Czystość 4.0
    • Łazienka 3.4
  • Wyżywienie
    4.2
    • Ilość i dostępność 4.2
    • Smak i jakość potraw 4.2
    • Różnorodność potraw 3.9
    • Obsługa 4.6
  • Hotel
    3.9
    • Basen 4.3
    • Udogodnienia dla dzieci 3.0
    • Animacje i rozrywka 4.8
    • Sport 2.7
    • Obsługa 4.2
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    3.9

Rekomendacja

54% nie poleca tego hotelu

Ranking

Proszę czekać

  • 1.0

    pipa ocenił hotel Sanatorium Fortunat

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    1.Gimnastyka na brudnych, klejących i śmierdzących materacach -nie dostosowana do wieku pacjenta. 2. Na zabiegi musiałam chodzić 2 kilometry (zabieg fango rozgrzewa obolałe miejsca na ciele, a potem człowiek musi pędzić na kolejny zabieg do fortunatu, nie ma zadnego dojazdu.). 3. Podstawowe zabiegi oferowane przez prywatną firmę, kosztowały od 300 do 1500 zł -bez możliwości wykonania ich w ramach służby zdrowia. 4.Codziennie na obiad zupa ziemniaczana. 5. STARE Brudne i śmierdzace wykladziny w pokojach. 6. Posciel nie zmieniania przez 3 tygodnie pobytu. Mogę tylko pochwalić bardzo miłe pielegniarki. Nie polecam nikomu FORTUNATU. Wrocilam stamtad jeszce bardziej chora. Wiecej tam nie pojade. Pokaż »

    2015-10-08
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (3)
  • 4.8

    stanislawbendarz ocenił hotel Sanatorium Fortunat

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Czysto, miło i przyjemnie. Blisko do parku i centrum Nałęczowa. Pobyt bardzo udany i w rozsądnej cenie.

    2015-06-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 6.0

    Wojciech_Markowski ocenił hotel Sanatorium Fortunat

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Czysto, miło i przyjemnie. Blisko do parku i centrum Nałęczowa. Pobyt bardzo udany i w rozsądnej cenie.

    2015-05-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.8

    JolaB ocenił hotel Sanatorium Fortunat

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W okresie od 19.06. do 03.07.2014 przebywałam na turnusie rehabilitacyjnym w Sanatorium Fortunat w Nałęczowie. Czytając opinię Pani z Białegostoku zastanowiłam się czy są dwa Fortunaty. W moim sanatorium posiłki były zgodnie ze zaleconą lub wybraną dietą, smaczne, wystarczająco duże porcje, na obiad mięso gotowne lub parowane, raz w tygodniu smacznie doprawiona ryba, surówki lub gotowane warzywa, śniadania I kolacje również pełne urozmaicenie:wędlina, nabiał, owoce, warzywa. Nie rozumię skąd się wzięło u Pani 3 razy dziennie tłuste mięso. Takie posiłki to raczej w Karczmie Nałęczowskiej??? Pokoje wyposażone w podstawowy sprzęt,widne z balkonem, czyściutko, łazienka z prysznicem. Personel medyczny jak również obsługowy bardzo sympatyczny, dbający w sposób profesjonalny o kuracjuszy, cierpliwy I wyrozumiały na różne zachowania ludzkie. Zabiegi zlecane zgodnie ze schorzeniami I muszę wspomnieć o kojących ból masażach Pana Zdzisia. W tym sanatorium panuje bardzo miła atmosfera co powoduje, że oprócz tego, że są leczone nasze schorzenia odpoczywamy psychicznie. A ptaki tak jak napisała Pani Bella Bella, że brudzą??? Cieszmy się, że krowy nie latają!!! Pozdrawiam serdecznie personel Sanatorium Fortunat I myślę, że wrócę. Barańczyk Jolanta Kutno Pokaż »

    2014-07-04
    Opinia pomocna?
    Tak (27) / Nie (3)
  • 1.4

    bella bella ocenił hotel Sanatorium Fortunat

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      1.3
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Sanatorium dla mało wymagających. Zażyczyłam sobie diety lekkostrawnej. Zaczęło się od zupy grochowej a potem było już tylko gorzej. 3x dziennie tłuste mięso , smażone kotlety, niedogotowana kiełbasa. Białego sera jak na lekarstwo , nie ma ryb. Pomarańcze zamiast sezonowych owoców (czerwiec !!!). Łazienki z rozwalającymi się kranami, nieszczelne drzwi. Na szczęście ludzie są w miarę cicho. Widać brak pieniędzy w obiekcie. Rozwalające się murki, podupadający parczek, który jest opanowany przez wrony, zresztą jak cały park miejski. To skandal , że służby miejskie z tym nic nie robią. Nie można siedzieć na ławkach , bo wszędzie wszystko jest obsra....Wrony przy sanatorium tak hałasują ,że trudno nad ranem wytrzymać bez zamkniętego okna. Jedynym plusem jest personel- miły i uczynny oraz możliwość dojazdu na zabiegi meleksem Zdecydowanie nie polecam. Pokaż »

    2014-06-19
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (3)
  • 5.5

    Grzegorz12 ocenił hotel Sanatorium Fortunat

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Przebywałem przez 3 tygodnie jako kuracjusz po przebytym zawale. jestem b. zadowolony z pobytu. Grzegorz

    2014-03-22
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (0)
  • 5.8

    maria52 ocenił hotel Sanatorium Fortunat

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    wczoraj wróciłam z Nałęczowa z sanatorium Fortunat.Jestem bardzo zadowolona,dziękuję za piękny wypoczynek.Opieka pielęgniarska,obsługa,recepcja,kuchnia-wszystko zasługuje na bardzo wysoką ocenę.Wspaniała oferta kulturalna-koncerty,wycieczki.Mam nadzieję,że jeszcze kiedyś przyjadę.-Maria Lubieniecka Pokaż »

    2014-01-24
    Opinia pomocna?
    Tak (14) / Nie (3)
  • 2.3

    BigZbig ocenił hotel Sanatorium Fortunat

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Fortunat preferuje palących, 5 dni trwały starania o eliminację palenia. Pościeli nie wymieniono przez 2 tygodnie, ręczniki wymieniono raz. Jedzenie odgrzewane z kiepskiego kateringu. Umywalka zainstalowana w kabinie prysznicowej( !?) co wymaga nowatorskich rozwiązań w dziedzinie higieny. Brak kontroli higieny osobistej kuracjuszy przed zabiegami mokrymi Nie byłem wystarczająco odporny. Atlasy, cykle itp. jak w kiepskiej siłowni. To wszystko za 180,- zł za dobę. Wybór należy do Ciebie! Pokaż »

    2013-10-15
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (5)
  • 0.0

    KazimierzM ocenił hotel Sanatorium Fortunat

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Przebywałem na turnusie rehabilitacyjnym w sanatorium "Fortunat" (28.08 - 10.09.2013) i jestem bardzo zniesmaczony tym co zastałem: -ciasny pokój -prymitywna łazienka z prysznicem podłączonym do umywalki i rozlatującymi się drzwiami -brak możliwości suszenia ręczników -odbiór programów w TV to loteria -za dodatkowy nocleg w pokoju który został przydzielony trzeba zapłacić 80zł (bez wymiany pościeli, śniadania itp.) -zabiegi rozrzucone po całym parku zdrojowym, który jest brudny, zaniedbany a staw który powinien być perełką śmierdzi na odległość - dodatkowa atrakcja klimatyczna za którą musiałem zapłacić -wyżywienie dobre jednak mało zróżnicowane -jedyny pozytyw to bardzo dobra opieka medyczna pana dr Sacharuka Sumując - nie polecam pobytu w tym sanatorium. Placówka jest nastawiona wyłącznie na zysk. Kazimierz Marciniak Pokaż »

    2013-09-14
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (2)
  • 5.8

    PIOTR123456 ocenił hotel Sanatorium Fortunat

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Proszę Państwa byłem w tym sanatorium w tym roku od 28 maja do 18 czerwca. Jestem osobą młodą i studiującą i jadąc do tego sanatorium przeczytałem wcześniejsze opinie i byłem przerażony, okazało się to wszystko to co napisali moi przedmówcy kompletną bzdurą . Naprawdę polecam wszystkim to sanatorium pokoje wygodne czyściutkie duże panie w recepcji uprzejme wyjaśnią wszystko co trzeba. ZASTANAWIA MNIE FAKT SKAD CI LUDZIE CO WCZEŚNIEJ PISALI TE NIEPRAWDZIWE OPINIE BRALI TE SŁOWA. NIC TO NIE JEST PRAWDĄ. Pokaż »

    2013-07-22
    Opinia pomocna?
    Tak (20) / Nie (5)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny