Hotel Beach Albatros Resort Hurghada ****

Beach Albatros Resort

Ocena hotelu (40 opinii)

5.5
  • Położenie
    5.1
    • Odległość od plaży / stoku 4.8
    • Plaża / stoki 5.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.3
    • Restauracje w okolicy 5.1
    • Atrakcje w okolicy 4.7
    • Komunikacja 5.5
  • Pokoje
    5.5
    • Wielkość 5.7
    • Standard wyposażenia 5.3
    • Czystość 5.8
    • Łazienka 5.1
  • Wyżywienie
    5.6
    • Ilość i dostępność 5.8
    • Smak i jakość potraw 5.6
    • Różnorodność potraw 5.5
    • Obsługa 5.7
  • Hotel
    5.6
    • Basen 5.7
    • Udogodnienia dla dzieci 5.6
    • Animacje i rozrywka 5.5
    • Sport 5.5
    • Obsługa 5.6
    • Czystość 5.6
  • Jakość / cena
    5.5

Rekomendacja

97% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.7

    Szymon Andrzejak ocenił hotel Beach Albatros Resort

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    W ubiegłym tygodniu wróciliśmy z tego hotelu i chcielibyśmy go polecić wszystkim podróżującym. Już na wstępie zaznaczono nam w biurze podróży, że hotele z sieci PICKALBATROS cieszą się sporym powodzeniem i renomą. Po naszym tygodniowym urlopie potwierdzamy to. Stan hotelu bardzo dobry, atrakcje dla dzieci, zjeżdżalnie, czysty teren, jakość posiłków - tym może spokojnie pochwalić się ten hotel. Animacje wieczorne oraz w ciągu dnia cieszą się powodzeniem. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany wycieczkami po Hurghadzie czy też dalsze wyprawy jak Kair i Luksor to polecamy lokalne biuro 3mtours. Obsługa w języku polskim, a przewodnik Mido rozbawia do łez i zaciekawia opowieściami o swoim kraju nie tylko dorosłych, ale i dzieci. Ma podejście do każdego :) Pokaż »

    2015-03-17
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 5.7

    Miko ocenił hotel Beach Albatros Resort

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Tradycyjnie Egipt odwiedziliśmy w styczniu.Byliśmy w hotelu Beach Albatros Garden ,należy on do sieci Pickalbatros i tworzy kompleks z sąsiednimi hotelami.Dojazd do plaży bezpłatnym busem , lub przejście na drugą stronę ulicy ok.5min. Na terenie hotelu jest kilka basenów ,niestety nie wszystkie podgrzewane w sezonie zimowym. Pokoje są czyste i przestronne , w opcji all inclusive można korzystać z restauracji głównej , chińskiej , orientalnej. Restauracja Alfredo - włoska była nieczynna. jedzenie zróżnicowane i smaczne ,na minus napoje i drinki serwowane przeważnie w małych plastikowych kubeczkach 0.2l . Bar przy basenach oferuje frytki, kanapki,hamburgery ,napoje ,piwo drinki i lody. Obsługa miła i pomocna , za 1$ - jeszcze bardziej :-). Pogoda w styczniu ok 22 - 26*c. Na plaży niestety brak rafy koralowej i tylko wąski odcinek wyznaczony dla gości hotelu Beach Albatros. Jeśli wybierzemy się na dłuższy spacer pieszo to możemy dojść do galerii handlowej z marketem Senzomall.Po wyjściu z hotelu kierować się w prawo i cały czas prosto,w połowie drogi hotel Titanic Resort ,później Cleopatra Bazar-sklepiki.Koszt taksówki to ok.5 $ w jedną stronę. Ogólnie hotel godny polecenia ,był to nasz trzeci wyjazd do Egiptu i znowu udany. Polecamy również wcześniej wspomniany hotel Titanic Resort & Aqua Park w którym byliśmy wcześniej. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (10) »

    2014-03-30
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.3

    Milosz_S ocenił hotel Beach Albatros Resort

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłem w Albatros Garden w lipcu 2013 r. Beach Albatros Garden Resort i Aqua Vista Resort tworzy jeden wielki kompleks hotelowy. Sam hotel położony jest na obrzeżu Hurghady, w koło nic tylko pustynia, jednym słowem na zadupiu:). Wielką zaletą jest przestrzeń, dużo zieleni i bardzo bogata infrastruktura basenowa. W całym kompleksie jest ponad 10 basenów różnej wielkości, kształtu i głębokości. W części Albatros Garden doskonałe warunki wodnej rozrywki dla dzieci dużych i małych. Liczne zjeżdżalnie i świetne baseny. Jednak w sezonie jest tam gwar, hałas i tłok. Ja korzystałem z rodziną z basenów w części Aqua Vista, gdzie jest mniej turystów i ...mniej atrakcji dla dzieci, zatem jest bardziej spokojnie i względnie cicho. Praktycznie codziennie można wypoczywać nad innym basenem i w innej części hotelu. Świetne wyżywienie, dużo, smacznie i bardzo urozmaicone menu. Dużym plusem jest możliwość korzystania, poza ogólną restauracją hotelową, z trzech restauracji tematycznych. Włoska (Alfredo), chińska (Mandarin) i arabska (nazwy nie pamiętam :)) codziennie oferują kuchnię regionalną, co jest doskonałym urozmaiceniem i wytchnieniem od standardowego All Inclusive w restauracji głównej. Mega pozytyw stanowią Animatorzy i codzienne wieczorne animacje. Grupa animatorów świetna, rozrywkowa, chętna do zabawy i pomocy każdemu. Same animacje super, ciekawe i śmieszne. Bogaty program artystyczny zapewnia turystom niezwykłą rozrywkę. Sam Amfiteatr stanowi fajny duży obiekt, zatem nie ma problemu z miejscami podczas występów. Obsługa hotelowa (kelnerzy, sprzątacze) mili, uśmiechnięci i bardzo kontaktowi. Pokoje duże, sprzątane codziennie, klima OK. Codziennie świeża woda mineralna dostarczana przez obsługę. Na terenie całego kompleksu czysto i porządek. Jedyny minus: plaża. Do plaży ok. 500-700 m z przejściem przez ulicę i część Resort. Dla gości Albatros Garden wydzielona wzdłuż betonowej przystani, gdzie cumują łódki, a po 2-giej stronie wejście do morza. Panuje tam nieład. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (10) »

    2014-03-08
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.9

    Jola_Sz ocenił hotel Beach Albatros Resort

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Pobyt w hotelu lipiec 2012.Hotel blisko od lotniska.Opieka rezydenta na 5+.Lipiec to czas jak dla Egiptu bardzo gorący ale wiały wiatry od strony pustyni i nie odczuwało się gorąca.System kilku hoteli połączonych w jedno.Możliwość bezpłatnego korzystania z infrastruktury pozostałych hoteli/oczywiście poza gastronomią.Fajne zjezdzalnie.Pokój czysty bez zastrzezen.Jedzenie smaczne,czasami był problem aby znależc wolny i czysty stolik ale obsługa natychmiast zjawiała się z pomocą.Z przyjemnością wrzucało się zasłużony napiwek do box-u.Jedzenie urozmaicone.Wskazane obuwie ochronne aby wejsc do morza.Do plazy bus hotelowy,ale z można zrobić sobie 10 minutowy spacer.Animacje po polsku,angielsku.Polecam :) Pokaż »

    2013-04-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    kafas ocenił hotel Beach Albatros Resort

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Klika hoteli sieci Albatros w jednym kompleksie. Jeden duży aquapark, sporo mniejszych basenów różnych kształtów i wielkości; aquapark dla dzieci KAPITALNY! Duża ilość barów z pysznymi przekąskami. Frytki, pizza, nuggetsy i cola dla dzieci w kilku miejscach dostępne niemal non-stop; lody w kilku smakach, ciekawe wieczorne show dla dzieci, czyli jest to super hotel dla rodzin z dziećmi. Sporo zakątków spokojniejszych do poczytania, drzemki albo opalania. Animacje dla dorosłych bardzo ciekawe, do tego klimatyzowana dyskoteka, szisza-bar, fajne kawiarenki i dużo alejek do spacerów. Wszędzie czysto i gustownie. Jedzenie jest jednym z najlepszych punktów hotelu - ryby i kalmary pycha; do tego smaczna kuchnia europejska. Restauracje la carte (włoska, dalekowschodnia) serwują to samo co w 'ogólnej' Crocodile Restaurant. Mały minus za malutkie plastiki do napojów. Do plaży spacerkiem 10 minut (po drodze ruchliwa jezdnia); plaża czysta, piaszczysta. Do nurkowania w ABC polecam jednak część obok hotelu (50 m) - dużo więcej ciekawszych gatunków (z murenami, skrzydlicami, błazenkami, kałąmarnicami włącznie) szczególnie rankiem (7:00-8:00). Odradzam kupowanie wycieczek (np. 'profesjonal fishing') od Mustafy i Tity z punktu informacyjnego na terenie hotelu: tą samą wycieczkę sprzedali też jako nurkowanie i rekreację innym turystom. Obowiązkowe nurkowanie nawet dla kompletnych amatorów - wrażenia pozostają na całe życie,super! Wycieczka do Kairu na zwiedzanie+piramidy dla wytrzymałych (6 godzin w autokarze w jedną stronę). Ogólnie jest to hotel, który spokojnie można polecić niemal każdemu, kto szuka wypoczynku. Pokaż »

    2012-08-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    Izabelka37 ocenił hotel Beach Albatros Resort

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Witam, Właśnie wróciliśmy z tego hotelu. Byliśmy dwa tygodnie na przełomie kwietnia i maja. Było fantastycznie!. Pogoda piękna, temperatura w dzień ok. 30 - 32 stopni w ciągu dnia, w nocy 24-27 stopni. W tym czasie mały problem z muchami, trochę przeszkadzały. Warto się zaopatrzyć w środki na muchy. Hotel bardzo czysty, jedzenie urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Wszelkie napoje podawane w plastikach (taka mała wada). Hotel połączony z Aqua Vistą i Aqua Blue (można korzystać ze wszystkich). Baseny czyste niepodgrzewane. Bardzo dużo Rosjan, trochę Niemców i Polaków. Duży plus dla obsługi za minimalną znajomość naszego języka, można się porozumieć . Rezydent Szerif fajny gość, mówiący po polsku, wszystko można u niego załatwić. Bardzo fajne animacje, korzystaliśmy z gimnastyk organizowanych przy basenach. Polecamy spektakle z udziałem animatorów w godzinach wieczornych. Rewelacja,!Można się nieźle pośmiać. Byliśmy na kilku wycieczkach: kair, safarii, hurghada. Polecam!!! Pokaż »

    2012-05-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.9

    Przemysław ocenił hotel Beach Albatros Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel jak na Egipt bardzo przyzwoity , jedzenie dobre niezbyt monotonne ale bez szaleństw, duży wybór restauracji tematycznych bez konieczności rezerwacji czy dopłat , obsługa niezła , czysto schludnie , hotel godny polecenia, na pochwałę zasługuje organizator wycieczki Viva Club Pokaż »

    2012-04-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    dudu81 ocenił hotel Beach Albatros Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byliśmy w styczniu, w ramach ferii, trochę obawialiśmy się pogody, ale temperatury były wysokie ok. 25 stopni. Wieczorami tylko chłodno. Hotel jak na 4 gwiazdki super. Teren jest olbrzymi bo połączony jest jeszcze z dwoma innymi. Do plaży trzeba przejść przez inny hotel albatros, ale nie jest to daleko, poza tym jest też opcja pojechania busikiem, ale nie widzieliśmy sensu. Sama plaża jest bardzo ładna, są leżaki i łóżka , jest też bar z napojami i przekąskami, można spokojnie wziąć maski, bo jest trochę rafy. Do centrum Hurghady taksówką ok. 15 min. Opłaca się pojechać i zobaczyć, szczególnie port z jachtami. Pokaż »

    2012-03-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    Adamowski ocenił hotel Beach Albatros Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    super fajny hotel godny polecenia, dużo animacji, czysto

    2012-02-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.6

    anitab ocenił hotel Beach Albatros Resort

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Rozczarowanie głównie pod względem obsługi w recepcji, animacje dla dzieci wyłącznie w języku rosyjskim, hotel głównie na nich nastawiony, baseny prawie nie podgrzewane co stanowi problem w miesiącu listopadzie zwłaszcza jeśli jest się z dziećmi zdecydowanie polecam hotel jungle aquapark jest w podobnej cenie a różnica duża Pokaż »

    2012-01-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny