Hotel Tia Heights (Le Meridien) Makadi Bay *****

Ocena hotelu (142 opinii)

4.3
  • Położenie
    4.2
    • Odległość od plaży / stoku 5.4
    • Plaża / stoki 5.2
    • Cicha i spokojna okolica 4.9
    • Restauracje w okolicy 3.6
    • Atrakcje w okolicy 3.1
    • Komunikacja 3.2
  • Pokoje
    4.4
    • Wielkość 4.9
    • Standard wyposażenia 4.1
    • Czystość 4.5
    • Łazienka 4.1
  • Wyżywienie
    4.2
    • Ilość i dostępność 4.5
    • Smak i jakość potraw 4.4
    • Różnorodność potraw 3.9
    • Obsługa 4.2
  • Hotel
    4.5
    • Basen 5.4
    • Udogodnienia dla dzieci 4.4
    • Animacje i rozrywka 4.3
    • Sport 4.4
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    4.3

Rekomendacja

71% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.2

    Grajwa ocenił hotel Tia Heights Makadi Bay (Le Meridien)

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Teraz byłam już 3 raz w Egipcie . Hotel sam w sobie nie jest zły , bardzo dużo ludzi a zbyt mało obsługi . Obsługa nie dawała sobie rady ze sprzątaniem . Kolejny minus codziennie to samo jedzenie oraz słabe animacje i animatorzy. Obsługa mile nastawiona do polaków . Dużo ruskich . Bardzo fajny aquapark . Baseny duże , dobre drinki , piwo w miare i whisky średnia . Kelnerzy bardzo mili i przystojni . Dyskoteka może być , Piękna plaża , oraz rafa przy hotelu :)Pokój dostałam taki jak zamówiłam z widokiem na ogród , klimatyzacja chodziła i lodówka też , sejf działał prawidłowo.Na pokój nie narzekam bo był bardzo przyjemny i schludny . Codziennie wysprzątany oraz dostawałam 1l wodę do pokoju za darmo :) W Tia spędziłam 11 dni i bardzo miło wspominam ten czas :) Pokaż »

    2014-08-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.2

    dariuusz ocenił hotel Tia Heights Makadi Bay (Le Meridien)

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Nie polecam .Brud , kolejki zza wszystkim( jedzeniem ,piciem ,czystym stolikiem na stołówce),nieprzyjemna obsługa w barach i w restauracjach , animacje tylko dla Rosjan , śmierdziało w całym hotelu ( trawę podlewali chyba odchodami) . Jedyny plus to fajna plaża , pogoda i basen ( aquapark ok tylko ciężko znaleźć ponton lub matę do zjeżdżania). Byliśmy w 11 osób - nikt nie był zadowolony z hotelu i rezydenta Vezyra - dobrze ,że chociaż towarzystwo było spoko. Pokaż »

    2014-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 3.7

    Jarek M ocenił hotel Tia Heights Makadi Bay (Le Meridien)

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Bardzo brudno w stołówce , kuchni i hollu w pokojach OK . Ładny aqua park . Bardzo duży obiekt . Bardzo dużo rosjan .

    2014-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.4

    Przemek ocenił hotel Tia Heights Makadi Bay (Le Meridien)

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Całkiem uczciwie przyznaje się, że w takim brudzie i syfie nie byliśmy nigdy. Był to nasz 7 wyjazd do Egiptu i po tym wyjeździe już ostatni. Tego co tam przeżyliśmy wszyscy ( czyli 98% Polaków spotkanych w tym hotelu) nie da się opisać. Hotel nie ma nawet 2,5 gwiazdek Egipskich!!! Nawet nowy aqua park to jakaś porażka. Na matę czeka się z 0,5 godziny jak masz szczęście i wyrwiesz ją z rąk jakiemuś Rosjaninowi. Na 20 zjeżdżali dostępnych jest 7 pontonów 1 osobowych i 5 dwuosobowych, zjeżdżalnia rodzinna - 1 ponton działała cały 1 dzień bo ponton się przebił. Wszędzie kolejki i nerwówka. Co do pokoi - masakra, brak klimy, stare brudne lodówki, zamiast łóżek dzieci spały na leżakach z plaży ( były rodziny co się nawet leżaka nie doczekały). Niby w folderach 5 restauracji - realnie 2. Polecam zabrać sztućce i tonę chusteczek do wycierania rąk i potu z czoła. Klimatyzacja nie działa nigdzie, w żadnej stołówce, barze, recepcji. Jedzenie to jakaś porażka, najgorsze jakie spotkałam w Egipcie. Nasze dzieci przez 14 dni wiecznie na pomidorach i ryżu. Aby zjeść trzeba było czekać w kolejkach do bemarów po pół godziny, wszystko zimne i ohydne. O czystości nie wspomnę, człowiek się wszędzie przyklejał. Brud, kiła i wieczna walka o miejsce na stołówce, miejsce w recepcji, miejsce na leżaku. Picie w kubeczkach plastikowych 100 ml, wszystko ciepłe. Brak lodu do drinków, obsługa wulgarna i chamska. Byliśmy świadkami załatwiania się przez Egipcjan do basenu - odchody pływały w wodzie - aż się słabo wszystkim zrobiło. Mój mąż spędził więcej czasu na recepcji i u menadżera wykłócając się o wszystko niż z nami na niby "wypoczynku". Dobrze, że biegle zna angielski - bo inaczej byśmy byli bez klimy całe 14 dni. Na rezydenta z WEZYRA nie ma co liczyć. Jak ktoś chce przeżyć ekstremalny pobyt i wiecznie walczyć o wszystko to polecam, i proszę pamiętać, ze za własne pieniądze człowiek się będzie w tym hotelu męczył. Brak animacji. Pokaż »

    2014-07-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    madas3 ocenił hotel Tia Heights Makadi Bay (Le Meridien)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    własnie wróciłem z 2 tyg pobytu w Tia i jestem zadowolony choć to ogromny hotel plus za duże i czyste baseny jak i plaże oraz rafy super aquapark. Zalecam restaurację na piętrze jest tam spokojniej i miej ludzi brak tej przepychanki jak w dolnej restauracji. Minus za małą ilość owoców bo liczyłem na więcej, nie jestem wybredny wiec jedzenie mi odpowiadało nawet po 2 tygodniach jedzenia w kółko tego samego, narzekają ci którzy na jeden talerz kładą ryż, makaron, ziemniaki i rożne mięsa cóż może w domu tez takie obiady jedzą . Szkoda że animacje są po rosyjsku no ale oni są najlepszymi klientami w Egipcie więc co się dziwić. W barze w basenie są najlepsze drinki:) Pokaż »

    2013-07-11
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (1)
  • 4.3

    Zbyszek T ocenił hotel Tia Heights Makadi Bay (Le Meridien)

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Byliśmy w tym hotelu 4 osobową rodziną (synowie 17 lat i 5 lat). Pokój w którym byliśmy to Lagoon i taki polecam z uwagi na lokalizację względem morza, basenu, restauracji oraz aquaparku. Pokoje Dune sporo oddalone od morza i basenu, trzeba się troszkę nachodzić, a pokoje AquaPark z jednej strony zlokalizowane przy aquaparku, ale nadal trwa tam budowa, takie troszkę blokowisko. Rewelacyjny basen, bardzo duży. Codziennie rozgrywki w piłkę wodną, które nie przeszkadzały innym wypoczywającym przy basenie. Dostępny bezpośrednio z basenu (w wodzie) barek, a tuż przy nim powiedzmy restauracja gdzie można było zjeść obiad, przekąski, lody i napić się. W budynku głównym 3 duże restauracje i barek. Nie wszyscy goście wiedzieli, że są właśnie 3 restauracje, dlatego opisywali problemy z kolejkami do jedzenia, bo "dolnej" restauracji faktycznie był tłok. Bardzo fajna plaża z rafą - leżaki, parasole. Młodszy syn (5 lat) bez problemu ganiał w wodzie i bawił się bez obawy o skaleczenia itd. ponieważ wejście do wody było łagodne bez skał. Na terenie hotelu klub gdzie dzieci mogły oglądać filmy, miały miejsce zabawy i pokazy. W późniejszych godzinach dyskoteka. Aquapark to sprawa fenomenalna w tym hotelu. Mnogość zjeżdżalni, sztuczna fala, baseniki dla dzieci daje radość wszystkim odpoczywającym. Dużo leżaków, parasoli. Na miejscu spory barek gdzie można uzupełniać (bezpłatnie) płyny i coś zjeść (hamburgery, frytki, pizza). Przy wejściu do Aquapark należy pamiętać o wzięciu kuponu na jedzenie, picie podawane jest bez kuponów. Bez obawy kupony dają możliwość najedzenia się 4 osobowej rodzinie, u nas tak było. Hotel posiadający fajne zaplecze do wypoczynku, jak wspomniałem rewelacyjny basen, aquapark, fajna plaża. Pokaż »

    2013-06-19
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 1.6

    Pawel-wnd ocenił hotel Tia Heights Makadi Bay (Le Meridien)

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel bardzo duży lecz lata świetności ma już za sobą. Główna restauracja to prawdziwy dramat. Ciągły brak wolnych stolików i brak talerzy. Obsługa wykonuje swoje obowiązki w żółwim tempie. Totalnie olewają gości, chyba że dasz dolara, wtedy dopiero biorą się za robotę. Kolejki po jedzenie to standard. Ludzie dosłownie wyrywają sobie łyżki z rąk. Kolejną tragedią był pokój który dostaliśmy. Bród, syf, stare meble, lodówka zalana jakąś brunatną substancją. Pokój nie miał nawet małego balkonu. Więcej na : http://www.youtube.com/watch?v=50SjVgX8K5Y . Jeżeli chodzi o baseny to są ładne i duże, brakuje przy nich niestety leżaków. Na piaszczystej plaży również trudno znaleźć wolny leżak. Hotel głównie nastawiony na rosjan (ok. 90 %). Polacy zwyczajnie są w nim olewani. Nikomu nie polecam spędzania wakacji w tym molochu. Pokaż »

    2013-05-02
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 2.0

    k510557557 ocenił hotel Tia Heights Makadi Bay (Le Meridien)

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    hotel wg opisow biur podrozy wyglada super. co do jego wygladu obslugi oraz caloksztaltu to jest bardzo duzo zastrzezen. 1. obsluga w hotelu bardzo nie mila. 2. wyzywienie tragedia !!!! wiekszosc potraw nie zjadliwych. zadne mieso nie bylo zjadliwe twarde gumowate lub suche jak pieprz. 3. baseny zaniedbane czyszczone w srodku dnia kiedy wszyscy powinni z nich korzystac. 4. plaza na ktorej coprawda byly lezaki jest ok czysta choc piasek swoim kolorem pozostawia nie smak. 5. pokoje utrzymane w czystosci lecz ich stan nie przypomina nie dawnego remontu hotelu - wygladaja na ok 15 lat bez remontu. 6. atrakcji poza lodzia z rybkami i wyjazdem do delfinarium oraz aquapqrkiem to nie ma. wieczorn animacje ujda w tloku lecz szalu nie bylo. 7. najwarzniejszy punkt - SAME RUSKIE MORDY, RUSKI JEZYK ORAZ ICH HAMSKIE ZACHOWANIE. PIJANI LEZACY NA PLAZY PRZY BASENIE. BRAK KULTURY ORAZ JAKIEJ KOLWIEK OPIEKI ORAZ PROBY ZAPANOWANIA NAD TYM PRZEZ OBSLUGE HOTELOWA KTORA BOI SIE POWIEDZIEC SLOWO DO TURYSTY Z ROSJI!!!!!!! OGOLNIE OCENA HOTELU JEZELI CHODZI O MNIE TO MAKS 3,5 GWIAZDKI A NIE JAK PISZA W OPISIE 5!!!! Pokaż »

    2012-11-05
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (4)
  • 2.8

    Chasia80 ocenił hotel Tia Heights Makadi Bay (Le Meridien)

    • Położenie
      2.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      2.0

    To był mój dziesiąty raz w Egipcie...z tak beznadziejnym wyżywieniem się jeszcze nie spodkałam, reszta bez większego zarzutu. Wybór hoteli w Egipcie jest tak duży, że lepiej wybrać inny...

    2012-10-13
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.8

    ariana25 ocenił hotel Tia Heights Makadi Bay (Le Meridien)

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Odradzam pokoje Aqua. Brudne i obskurne. Baseny czyste. Aqua park bardzo fajny i czysty. Restauracje główne brudne, obrusy poplamione, brak sztućców i talerzy, brudne naczynia, brak wolnych stolików. Animacje głównie w języku rosyjskim - co jakiś czas płatne dodatkowo około 6 Euro (po raz pierwszy się z tym spotkaliśmy), Obsługa nieuprzejma. Dojaz do Hurghady 25 Dolarów. Bardzo drogie sklepy na miejscu - pomimo targowania. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2012-09-10
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1014 15 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny