Hotel Maravel Adelianos Kampos ***+

Maravel

Ocena hotelu (20 opinii)

4.5
  • Położenie
    4.3
    • Odległość od plaży / stoku 4.1
    • Plaża / stoki 3.9
    • Cicha i spokojna okolica 5.2
    • Restauracje w okolicy 4.7
    • Atrakcje w okolicy 3.1
    • Komunikacja 4.9
  • Pokoje
    4.4
    • Wielkość 4.5
    • Standard wyposażenia 4.1
    • Czystość 4.5
    • Łazienka 4.2
  • Wyżywienie
    4.9
    • Ilość i dostępność 5.0
    • Smak i jakość potraw 5.0
    • Różnorodność potraw 4.6
    • Obsługa 4.9
  • Hotel
    4.2
    • Basen 5.1
    • Udogodnienia dla dzieci 4.8
    • Animacje i rozrywka 3.2
    • Sport 2.7
    • Obsługa 4.5
    • Czystość 4.6
  • Jakość / cena
    4.6

Rekomendacja

93% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.6

    zakrecona82 ocenił hotel Maravel

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel bardzo czysty.Tzn.codziennie sprzątane pokoje,co 2 dzień zmieniane ręczniki,co 3 dni zmieniana pościel.Pokój ładny,przestronny.Widok z okna na ogród,nie do końca ładny w tym miejscu:)ale to w ogóle dla nas nie było ważne. Jedzenie dobre.Śniadania codziennie takie same,urozmaicone obiady i kolacje.Bardzo szybko obsługa reagowała.Jeśli np. ktoś kończył jeść to od razu po nim był sprzątany stolik i zmieniana cała zastawa łącznie z obrusem;) W ogóle w całym hotelu jest bardzo miły,pomocny personel.Basen czysty.Leżaki niektórzy rezerwowali rzucając na nim ręcznik,więc nie raz już po śniadaniu nie było miejsc.Ale to można było pójść na drugą stronę ulicy nad morze;)Plaża czysta,żwirowo-kamienista. Wracając do jedzenia-bardzo dobrze można zjeść w Tawernie Poppy naprzeciwko:)I mają tam szybsze wifi niż w hotelu;) Z wycieczek fakultatywnych wybraliśmy Santorini. Pokaż »

    2014-11-16
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.0

    gepi3 ocenił hotel Maravel

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Polecam dla ludzi chcących odpocząć w ciszy i spokoju. Zamieszczone na stronie zdjęcia są aktualne i dobrze oddają wygląd hotelu i otoczenia. Kilka spostrzeżeń: baseny czyste i sprzątane regularnie; duża ilość leżaków - bez nachalnych ręcznikowych rezerwacji; duża ilość smacznego jedzenia - jedynie śniadania mogłyby być bardziej zróżnicowane; kwatery hotelowe z dwiema sypialniami + przestronny balkon ze stolikiem i krzesełkami; darmowe wi-f;i brak animacji - ale mnie to nie przeszkadzało; przystanek autobusowy bezpośrednio przy hotelu - dogodny dojazd do Retimno; plaża za ulicą przylegającą do obiektu - konieczne papcie ochronne, z uwagi na skaliste dno; odradzam wynajem aut oferowanych przez rezydentów, w pobliżu jest kilka wypożyczalni oferujących auta w dogodnej cenie, np. Fiat Panda III (2014 r.) na 4 dni za 110 Euro (z pełnym ubezpieczeniem) Pokaż »

    2014-11-09
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.9

    tom89 ocenił hotel Maravel

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Właśnie wróciliśmy z tygodniowych wczasów w hotelu Maravel, Hotel zadbany jak dla nas 3*, ale polecamy, sympatyczna obsługa pyszne jedzenie! Plaże jakieś 70m od hotelu czysta i prawie pusta (kamienista).

    2013-08-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.1

    monita87 ocenił hotel Maravel

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Własnie wróciliśmy z mężem z Krety. Wakacje były udane, cudowna pogoda, czyste morze, Mili mieszkańcy wyspy. Hotel czysty obsługa pomocna i sympatyczna. Jedzienie wyśminite!!! Polecamy wczasy w tym hotelu, osobą które chcą opdocząć od miejskiego życia. Pokaż »

    2013-08-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.2

    Top10 ocenił hotel Maravel

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel zrównoważony między jakością i ceną. Brak animacji codziennych, ale to nie mankament ,o ile wie się o tym przy dokonywaniu wyboru. Jedzenie typowo greckie, ale dużo, smacznie . Hotel pomaga w doskonaleniu języków obcych, zwłaszcza rosyjskiego. Może to być uciążliwe, bo to głośna nacja. Hotel doskonale nadaje się na bazę wypadową - dużo wypożyczalni samochodów. O ile ktoś chce korzystać z wycieczek fakultatywnych, polecam polskie biuro Pame w Adeliamos Kampos, Ania i Kuba dobiorą odpowiednią wycieczkę z polskim przewodnikiem o 40% taniej jak u rezydentów. Pobyt bardzo udany, polecam wszystkim, dodatkowa informacja : brak walki o leżaki, ich ilość jest wystarczająca, praktycznie o każdej porze. Pokaż »

    2013-07-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    jastrz1962 ocenił hotel Maravel

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    jak najbardziej polecam mały cichy codziennie sprzątany jedzenie smaczne baseny nie zaduże ale na ten chotel mogą być plaża żwrowo pistrzysta ok 200m polecam osobom starszm jak i młodym chcącym odpocząć w spokoju

    2012-07-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.4

    wioletta ocenił hotel Maravel

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    bylismy w maravelu z dwojka dzieci,mlodsza 2lata starsza 7lat.wypoczynek super,jedzenie typowo greckie,monotonne ale dobre,czysto podane i swieze.hotel i baseny swietnie podporzadkowane dla osob starszych lub z dziecmi.jedyny minus to totalny brak animacji.drinki i napoje na dobrym poziomie.ogolnie jestesmy zadowoleni i napewno jeszcze tam wrocimy.pozdrawiamy wszystkich ktorzy byli w maravelu w terminie(02-16 czerwiec 2012)od wioli i sebastiana z oliwka i julka Pokaż »

    2012-06-18
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.2

    olaf1977 ocenił hotel Maravel

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Jestem bardzo zadowolona-napewno tam wroce bardzo spokojna okolica hotel-duzy teren-dzieciaki napewno maja gdzie sie bawic

    2011-07-31
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.2

    Mucha_1929 ocenił hotel Maravel

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel sredni, szału nie ma, ale i za tą cenę nic wielkiego spodziewać się nie można. W zasadzie większosć już poprzednicy napisali, ja ze swojej strony mogę dodać cos w temacie wycieczek fakultatywnych. Nie opłaca się pod żadnym pozorem wykupywać wycieczek oferowanych przez agencje, które organizują Wam wczasy. Całkiem niedaleko hotelu jest agencja turystyczna "Klados Travel", obsługuje miła greczynka, wycieczki fakultatywne wyjdą Was połowę taniej, jesli nie lepiej. Wyjątkiem oczywiscie Santorini, bo tam ceny są jednakowe. Ogólnie w Krecie zakochałem się po uszy, za rok wracamy tam z żoną, ale już raczej do innego hotelu, już nawet wiem do którego. Pozdrawiam, i miłych wczasów na pięknej Krecie. Pokaż »

    2011-07-22
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.3

    gambit79 ocenił hotel Maravel

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Maravel to hotel w założeniu 4*, ale w rzeczywistoci 3,5*, rozsądnie urządzony, sprzątny niemal codziennie, pokoje przestronne. Do Rethymonu niedaleko bilet komunkiacji 1,2euro do nabycia w recepcji. Dobra baza wypadowa, plaża mogłaby być lepsza, ale i tak jest nieźle. Jedzenie, głownie śniadania monotonne ale smaczne, duzo warzyw, drinki na all-u smaczne, w czartki wieczór grecki-niezła zabawa. Warto wypozyczyć samochód i pozwiedzac wyspę samemu a z Maravel jest dobrym miejscem wypadowym bo jest niemal na środku wyspy. Hotel jak najbardziej godny polecenia. Pokaż »

    2011-07-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny