Hotel Sanatorium MSWiA Kołobrzeg ***

Sanatorium MSWiA

Ocena hotelu (19 opinii)

3.3
  • Położenie
    3.7
    • Odległość od plaży / stoku 4.6
    • Plaża / stoki 4.1
    • Cicha i spokojna okolica 3.6
    • Restauracje w okolicy 4.1
    • Atrakcje w okolicy 3.1
    • Komunikacja 2.9
  • Pokoje
    3.0
    • Wielkość 2.9
    • Standard wyposażenia 2.9
    • Czystość 3.1
    • Łazienka 3.0
  • Wyżywienie
    3.6
    • Ilość i dostępność 3.2
    • Smak i jakość potraw 3.7
    • Różnorodność potraw 3.9
    • Obsługa 3.7
  • Hotel
    3.1
    • Basen 4.2
    • Udogodnienia dla dzieci 2.1
    • Animacje i rozrywka 3.5
    • Sport 2.4
    • Obsługa 3.3
    • Czystość 3.0
  • Jakość / cena
    3.1

Rekomendacja

57% nie poleca tego hotelu

Ranking

  • 5.0

    jeryPn ocenił hotel Sanatorium MSWiA

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłem w sanatorium MSW w październiku 2013 r. Muszę powiedzieć, że lepiej nie mogłem trafić. Pokój "jedynka" świeżo odnowiony, nowe mebelki, czyściutka łazienka, przemiłe sprzątaczki, jedzenie dość urozmaicone, choć jak na dużego faceta porcje nieco małe, bazy zabiegowej mogłyby pozazdrościć inne ośrodki. Oczywiście jak ktoś narzeka na całe życie to i tu znajdzie powód. Pokaż »

    2013-11-03
    Opinia pomocna?
    Tak (8) / Nie (0)
  • 2.7

    Aneczka1414 ocenił hotel Sanatorium MSWiA

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Brak pokoi dwuosobowych. Baza zabiegowa wporządku, orpócz fango (personel niemiły, nieuprzejmy, wiecznie nie mające czasu panie) Wysokie ceny w kawiarni. Jedzenie na bardzo słabym poziomie.

    2013-10-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.9

    zygma ocenił hotel Sanatorium MSWiA

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    byłem z żoną w wrześniu 2011do 5 pażdziernika pierwsze 2 dni były koszmarem bo w nocy ładowali na barki-pogłębiarki kamienie ale póżniej zaprzestali nocnych załadunków kamieni ,obsługa miła,rehabilitanci OK,winda dla niepełnosprawnych że nie muszą wchodzić po schodach ,pokoje odnowione kolega z pracy był 2 turnusy wcześniej też był zadowolony ,polecam innym ,teraz z żoną jedziemy też do Kołobrzegu w kwietniu 2013ale do WISTOMU będziemy mieli porównanie gdzie jest lepiej Pokaż »

    2013-03-11
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 2.5

    halina01 ocenił hotel Sanatorium MSWiA

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Ośrodek nie dostosowany do osób mających problemy z poruszaniem się ( brak poręczy przy schodach i wkładek antypoślizgowych na śliskich schodach) W pokojach brudno Pokoje małe z małymi łazienkami

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2013-01-02
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.2

    jagaopolanka ocenił hotel Sanatorium MSWiA

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.4
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłam w MSWIA na turnusie wielkanocnym,było super pod każdym względem, szeroka baza zabiegowa,dobra kuchnia,zadowalające warunki bytowe,znakomici rehabilitanci - bezkonkurencyjny masażysta pan WITEK -polecam wszystkim.Wróciłam zrelaksowana i wypoczęta.Kołobrzeg poza tym to bardzo przyjemne miasto,dlatego wracam tam niebawem, bo już latem na wczasy. Jagoda z Opola Pokaż »

    2012-05-15
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 1.6

    susum ocenił hotel Sanatorium MSWiA

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      1.3
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Sanatorium MSWiA to typowy moloch - ponad 300 kuracujszy w jednym terminie. Pokoje odnowione to znikoma ilość. Większość kuracjuszy kwaterowana jest w pokojach trzyosobowych. Jedzenie dobre, ale stołówka zimna i gwarna, jedzenie na dwie tury. Bardzo dokuczliwe przeciągi na korytarzu I piętra prowadzącego na baze zabiegową, gwarantuje przeziębienie, jak nic! Bardzo zły system przyjmowania kuracujszy w dniu rozpoczęcia turnusu. Tak niesympatycznej i burkliwej przełożonej nie spotkałem jeszcze nigdy! Baza zabiegowa dobra, personel uprzejumy. Ogólnie jednak nie polecam, są lepsze miejsca! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (12) »

    2012-02-02
    Opinia pomocna?
    Tak (8) / Nie (5)
  • 3.2

    mareknnn ocenił hotel Sanatorium MSWiA

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Świetna baza zabiegowa, lepsza niż w ARCE. Fachowcy. Dobra kuchnia, ktoś się na tym dobrze zna. Pokoje standard średni. Nowe i odnowione. Polecam zwłaszcza poza sezonem. Jestem tu od 2.02.2011.

    2011-01-09
    Opinia pomocna?
    Tak (13) / Nie (7)
  • 1.9

    edycho68 ocenił hotel Sanatorium MSWiA

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      1.2
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Pozdrawiam wszystkich z turnusu październikowego. Moja ocena będzie dwojaka.Baza zabiegowa bez zastrzeżeń- obsługa profesjonalna i miła. Natomiast warunki zakwaterowania bardziej przypominają obóz przetrwania niż sanatorium, a z pewnością nie hotel.Pokoi takich jak na zdjęciu jest znikoma ilość. Reszta to klitki 2-osobowe z dostawioną leżanką dla osoby trzeciej ( bez możliwości złożenia reklamacji )-tragedia. Brak dostępu do balkonów ( wyjęte klamki) W holach przeciągi przez które trzeba przebrnąć po zabiegach- efekt- wszyscy chorzy. Jedynym atutem tego pobytu była wspaniała pogoda, dzięki czemu nie trzeba było gnieść się w tych pseudo pokojach. Do Kołobrzegu chętnie wrócę, bo to urokliwe miasto, ale do MSWia nigdy! Pokaż »

    2010-12-21
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (4)
  • 1.8

    kasia4 ocenił hotel Sanatorium MSWiA

    • Położenie
      2.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Pokoje male,brudne,sprzataczki wpadaly bez pukania i bez pytania czy w tej chwili moga posprzatac,szmate z lazienki brudna klady do koszykow z kosmetykami,deski klozetowe popekane nie tylko w moim pokoju ,kabiny prysznicowe przenosne czyli nie przytwierdzone do podloza,kazdy uchwyt w lazience odpada,przytrzymac sie nie mozna bo mozna zrobic sobie krzywde to tak po trochu ,baza rehabilitacyjna moze byc wzgledna ale hotel pozal sie boze Pokaż »

    2010-11-05
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (0)
  • 1.8

    tom ocenił hotel Sanatorium MSWiA

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      1.3
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Pokoje bardzo male,czystosc watpliwa ,pod lozkami kurz od 2 lat,papier toaletowy udzielany,obsluga zachowywala sie jakbysmy byli intruzami,a nie oczekiwanymi kuracjuszami,usmiechu nie mozna bylo oczekiwac,pani w recepcji powiedziala na zwrocona uwage ze sa duze kolejki do placenia,cytuje "oni to lubia tam kwitnie zycie towarzyskie i to jest ich rozrywka" dziekuje za taka rozrywke ,jestem bardzo rozczarowany tym sanatorium, mam nadzieje ze nigdy tam nie trafie Pokaż »

    2010-11-04
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny