Hotel Ośrodek Wypoczynkowy "Dozamel" Kołobrzeg **

Ośrodek Wypoczynkowy "Dozamel" Kołobrzeg

Ocena hotelu (8 opinii)

3.6
  • Położenie
    3.5
    • Odległość od plaży / stoku 3.7
    • Plaża / stoki 2.8
    • Cicha i spokojna okolica 5.1
    • Restauracje w okolicy 3.2
    • Atrakcje w okolicy 3.3
    • Komunikacja 2.7
  • Pokoje
    4.0
    • Wielkość 3.9
    • Standard wyposażenia 3.9
    • Czystość 4.4
    • Łazienka 3.7
  • Wyżywienie
    4.3
    • Ilość i dostępność 4.7
    • Smak i jakość potraw 4.5
    • Różnorodność potraw 4.1
    • Obsługa 3.9
  • Hotel
    2.9
    • Basen 1.0
    • Udogodnienia dla dzieci 2.5
    • Animacje i rozrywka 2.8
    • Sport 3.0
    • Obsługa 3.7
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    3.6

Rekomendacja

71% poleca ten hotel

  • 2.9

    indiela ocenił hotel Ośrodek Wypoczynkowy "Dozamel" Kołobrzeg

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Przyjemny ośrodek, jednak osoby mające problemy z wchodzeniem po schodach powinny wcześniej zgłosić chęć zamieszkania na parterze. Jedzenie dosyć dobre jedynie śniadania mało urozmaicone, brak zup mlecznych i jajecznicy a na ciepło podawane na zmianę parówki, serdelki albo kiełbasa. Słabo spisuje się dietetyk, dziwnie układa menu obiadowe, obok grochówki podawana kapusta kiszona albo do drugiego dania surówka z kapusty czerwonej i fasolka czyli wzdęcie murowane. Pokaż »

    2015-10-31
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 3.0

    aaaaaa99 ocenił hotel Ośrodek Wypoczynkowy "Dozamel" Kołobrzeg

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.3
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Nasz cel polegał na wypoczynku i rehabilitacji w okresie świąteczno-noworocznym.Przez 2 tyg. 12 zabiegów czyli NIC .Baza zabiegowa nie połączona z budynkami mieszkalnymi co w grudniu jest tragiczne!!!! Pokoje nie sprzątane (przez cały pobyt p.sprzątaczka była 4x w ty tylko 2 w celu opróżnienia kosza.Trudno sprzątaniem nazwać "Lot po ganku" mokrym mopem. Jedzenie ok choć docieranie do jadalni w deszczu lub mrozie nie stanowi przyjemności nawet młodym i zdrowym. W hotelu pozwala się na pobyt z pieskiem ,ale nikt nie przestrzega higieny z tym związanej i dlatego trawniki są "ozdobione" ....Bardzo miła obsługa rehabilitantów w przeciwieństwie do recepcji. Smutny pobyt choć weseli emeryci próbowali się bawić.Nas już nikt nie namówi na pobyt w Dozamelu.....Wielkim atutem jest cudna kołobrzeska plaża i piękny był pokaz sztucznych ogni na rynku w Noc Sylwestrową .....GRATULACJE ale to nie zasługa DOZAMELU :(( Pokaż »

    2013-01-01
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (7)
  • 2.2

    friko ocenił hotel Ośrodek Wypoczynkowy "Dozamel" Kołobrzeg

    • Położenie
      2.3
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel dla Niemców. Hotel preferuje niemieckich turystów. Pokój, który rezerwowałem pół roku wcześniej został przekazany Niemcom. Mnie zaś powiedziano, że nie dostanę go bo trwa remont. Szkoda Twoich pieniędzy. Chyba, że lubisz być traktowany jak klient drugiej kategorii. Pokaż »

    2011-11-25
    Opinia pomocna?
    Tak (11) / Nie (2)
  • 2.2

    Zyzio Wolny ocenił hotel Ośrodek Wypoczynkowy "Dozamel" Kołobrzeg

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Miałem przyjemność pobytu w tym ośrodku na przełomie maj-czerwiec 2011r. Ogólnie było OK, lecz żadnego zachwytu. Obok są ośrodki w podobnej cenie a warunki pobytu i wyżywienia o kilka klas wyżej (osobiście sprawdziłem). Co do pokoi – odnowione i czyste, lecz strasznie „zagracenie”. W pokoju 1- osobowym dwa tapczaniki i jeszcze na dodatek wersalka. Komu to potrzebne??? Tapczaniki niemiłosiernie skrzypią, inni też na to narzekali. Jedzenie obfite i nawet urozmaicone, nikt nie głodował. Hitem ośrodka jest oferta rehabilitacyjna – dla wszystkich to samo, a pan doktor nie przyjmuje uwag o szkodliwości danego zabiegu przy schorzeniu pacjenta. W moim przypadku zaprotestowałem na zabieg, jaki jest niewskazany przy mojej chorobie, lecz pan DOKTOR nie zmienił swojego stanowiska. Ja po prostu nie chodziłem na tą terapię. Przynajmniej znam dwa przypadki, że zabiegi zaordynowane przez pana DOKTORA poszkodziły pacjentom, pan doktor na ten fakt „rozkładał bezradnie ręce”. Obsługa w recepcji i stołówce – smutna i zmęczona. Muzyczka w kawiarni oraz zapraszani artyści to wielki kicz. Do plaży ok. 2 km nie tak jak w ofercie 300m. Zapomnieli wspomnieć o pracach minerskich na plaży. Sumując więcej do tego ośrodka nie zawitam, w pięknym Kołobrzegu są dużo lepsze. Pozdrawiam ZDZ. Pokaż »

    2011-06-12
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 4.6

    czapla ocenił hotel Ośrodek Wypoczynkowy "Dozamel" Kołobrzeg

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo bardzo mila obsluga ,bardzo dobre jedzenie , ladne pokoje

    2011-04-17
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.2

    Gulka ocenił hotel Ośrodek Wypoczynkowy "Dozamel" Kołobrzeg

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    byłam na turnusie rehabilitacyjnym w maju b.r. i byłam bardzo zadowolona z pobytu.Zarezerwowałam również turnus na przyszły rok. Pokoje odnowione, wyposażone w tv, czajnik, radio. Ośrodek położony w spokojnym miejscu, niedaleko od morza. Do centrum ok 25 minut, ale poniewaz ja lubię spacery, więc mi to wogóle nie przeszkadza. Dlatego dla lubiących aktywny wypopczynek, poleca ten ośrodek. Pokaż »

    2010-10-31
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (0)
  • 5.0

    marzena_18 ocenił hotel Ośrodek Wypoczynkowy "Dozamel" Kołobrzeg

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Polecam ten ośrodek osobom oczekującym spokoju i wyciszenia. Do centrum miasta, czy chociażby na molo lub do latanii i portu jest bardzo daleko. Dla osób z problemami w chodzeniu, droga jest nie do przejścia. Dla aktywnych sportowo, szybki spacer ok. 30-minutowy w jedną stronę, dobrze im zrobi. Jedzenie jest bardzo dobre (śniadania i kolacje bufet, obiady serwowane). Ośrodek jest blisko morza, ale plaża jest wąska i brzydka. Za to można rozłożyć leżaki na przyhotelowej trawce i też jest ok. Ośrodek współpracuje z lokalnymi biurami podróży i organizowane są różne wycieczki. W kawiarence osiedlowej co wieczór pan gra i śpiewa, ale repertuar po 3-ch takich wieczorkach zaczyna się nudzić, wciąż jedno i to samo. Proponuję odwiedzanie kawiarenek innych hoteli i ośrodków, wstęp wszędzie darmowy, a muzyczka dużo lepsza. Ćwiczenia rehabilitacyjne jak wszędzie, brakuje tylko basenu, jakuzzi, czy sauny. Można korzystać z tych atrakcji w innych hotelach, ale to kosztuje od 20 do 30 zł/godz. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2009-07-11
    Opinia pomocna?
    Tak (8) / Nie (0)
  • 5.5

    Maria Kabelis ocenił hotel Ośrodek Wypoczynkowy "Dozamel" Kołobrzeg

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W hotelu nocowałam już 2 razy każdy raz po tygodniu. Odwiedzałam hotek w ramach pleneru A.S.P. Poznańskiego. W przeciwieństwie do innych hoteli ten dostaje 5+

    2008-12-03
    Opinia pomocna?
    Tak (10) / Nie (0)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny