Hotel Blue Reef Resort Marsa el Alam ****

Blue Reef Resort

Ocena hotelu (33 opinii)

4.6
  • Położenie
    3.8
    • Odległość od plaży / stoku 5.3
    • Plaża / stoki 5.2
    • Cicha i spokojna okolica 5.5
    • Restauracje w okolicy 1.9
    • Atrakcje w okolicy 2.6
    • Komunikacja 2.5
  • Pokoje
    5.0
    • Wielkość 5.1
    • Standard wyposażenia 4.7
    • Czystość 5.5
    • Łazienka 4.7
  • Wyżywienie
    4.7
    • Ilość i dostępność 4.5
    • Smak i jakość potraw 4.8
    • Różnorodność potraw 4.1
    • Obsługa 5.1
  • Hotel
    4.2
    • Basen 5.2
    • Udogodnienia dla dzieci 3.1
    • Animacje i rozrywka 3.1
    • Sport 3.4
    • Obsługa 4.9
    • Czystość 5.4
  • Jakość / cena
    5.2

Rekomendacja

91% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.8

    pirena ocenił hotel Blue Reef Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Wróciliśmy właśnie z podróży i mogę napisać, że było SUPER:)) Hotel bardzo czysty, obsługa bardzo miła, zielono, bardzo dobre jedzenie:) W hotelu rzeczywiście jest mało Polaków, a większość to Włosi, ale przecież pojechaliśmy za granicę, a nie na wycieczkę do polskiego hotelu:) Dla nas najważniejsza była rafa koralowa! Fakt, że (by ją zobaczyć) trzeba było przejść ok. 350 metrów po płytkiej wodzie w głąb morza - był właściwie nawet świetnym spacerem zakończonym snorklowaniem wzdłuż wielokilometrowej koralowej ścianie z tysiącem rybek J W samym hotelu rzeczywiście atrakcji nie jest za wiele, ale my całe dni (i w nocy też) nurkowaliśmy i poznawaliśmy morskie życie:) Pływaliśmy z delfinami, żółwiami i rekinami:) Hotel szczególnie polecamy osobom nurkującym, ponieważ jest on oddalony o ok. 500 metrów od egipskiej bazy nurkowej SHAGRA z międzynarodową obsadą i o najlepszym standardzie jaki kiedykolwiek widzieliśmy. Po zakupie pakietu można nurkować nieograniczona ilość:) Więcej o cenach i nurkowaniu w tej bazie można dowiedzieć się od jej polskiego przedstawiciela Jacka (który jest jednocześnie instruktorem nurkowym) tel. 501-27-27-72 , info@martjack.pl , www.centrummartjack.pl Pokaż »

    2014-04-24
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.9

    janusz1950 ocenił hotel Blue Reef Resort

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Poza fatalnym jedzeniem i kawą lurą wszystko inne było OK.

    2013-11-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Michał ocenił hotel Blue Reef Resort

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Miejsce do wypoczynku. Blisko morze i baseny. Jesi ktos chce odpaczac naprawde polecam. Jesli ktos liczy na zycie nocne i imprezy nie ma co tutaj szukac.

    2013-07-01
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.9

    Hubert G ocenił hotel Blue Reef Resort

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W hotelu byliśmy na początku maja (przed sezonem) temp 30-35 stopni. turystów niewielu 80% włosi, reszta polacy. Bardzo miła obsługa, zawsze uśmiechnięci i służący pomocą. Hotel to recepcja, restauracja i 4 budynki (parter + piętro), bardzo ładny ogród. Jedzenie dobre i różnorodne, na kolacje rożen/grill. każdy znajdzie coś dobrego dla siebie, a ci co marudzą to pewnie na co dzień jedzą w restauracji u pani Gessler. Bardzo miłe zaskoczenie w pokoju: bezpłatny sejf!! i bezpłatna lodówka!! a w TV kilka polskich kanałów. Hotel usytuowany na pustkowiu, po drugiej stronie ulicy wypożyczalnia quadów, apteka, sklep z różnymi artykułami (rurka+maska 10$) z pamiątkami i bar. Plaża piaszczysta, na plaży boisko do siatkówki i piłki nożnej, plac zabaw dla dzieci. Do rafy jest kawałek do przejścia, jakieś 200m i tam jest pionowy spadek, widoki pod wodą są warte pokonania tej odległości. jak jest odpływ to głębokość wody trochę powyżej kostek, jak jest przypływ to powyżej kolan przy brzegu jest niecka z głębokością ok 150cm. Jak ktoś będzie wybierał się na rafę podczas odpływu to trzeba kierować się na metalowe tyczki wystające z wody (jest tam zagłębienie umożliwiające wypłynięcie na głębszą wodę, w innym miejscu można poważnie się poranić o rafę. W barze leją alkohol w dowolnych proporcjach - ile się chce to wleją, a jak się daje napiwki to już rozpusta gwarantowana. Jak przynosili nowe butelki z alkoholem z zaplecza to były to butelki fabrycznie zamknięte a nie jak w Tunezji otwarte (święcony alkohol)Szkoda tylko, że polskie biura podróży nie wyślą do tego hotelu polskiego animatora. wszystkie rozrywki były organizowane w języku włoskim. Hotel jak najbardziej polecam. Bardzo dobre miejsce na odpoczynek z dala od zgiełku. Filmik z rafy: http://www.youtube.com/watch?v=QIrfUihArUs Pokaż »

    2013-05-20
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.0

    barbara12 ocenił hotel Blue Reef Resort

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel Blue Reef Resort nie najnowszy, ale za to bardzo przytulny, kameralny, trochę podniszczony. Położony nad samym morzem. Woda w morzu zmienna. Rano kiedy jest przypływ chłodna, a wieczorem po odpływie ciepła może nawet za ciepła. Z brzegu znajduje się wyżłobiona niecka, w której można swobodnie popływać. Jest wyznaczony szlak wodny, którym dochodzi się do pięknej rafy koralowej, w której swobodnie mogą snurkować nawet ci, którzy nie potrafią dobrze pływać. Dopiero w dalszej odległości jest głębina z jeszcze piękniejszą rafą. Problemem hotelu jest za mała ilość leżaków. Trzeba rano idąc na śniadanie zajmować miejsce. Byli tacy, którzy zajmowali miejsca już o wschodzie słońca. Dzieje się tak dlatego ponieważ ludzie zajmują miejsca na plaży i przy basenie jednocześnie ze względu na to, że po południu jest bardzo mało wody na plaży. Pokoje sprzątane codziennie. Proszę uważać na przydział pokoi. Hotel znajduje się w pierwszej linii brzegowej i wszystkie pokoje są po jednej stronie ulicy. Nam się zdarzyło tak, że chcieli nas i jeszcze dwa inne małżeństwa z Polski zakwaterować po przeciwnej stronie ulicy mówiąc, że nie ma na razie miejsc. Dopiero po wykwaterowaniu innych gości o godz. 12- tej zwolnią się pokoje, ale musimy dopłacić 50$. Nie zgodziliśmy się, aczkolwiek widzieliśmy proponowane pokoje. Masakra! Są to jakieś katakumby, pokoje dla pracowników, nie dla gości. Finał był taki, że zaczęliśmy okupować holl w recepcji i zostaliśmy przekwaterowani do innego hotelu o wyższym standardzie. Ja z mężem po tygodniu zostaliśmy przekwaterowani do blue reef, ponieważ mieliśmy wykupione dwa tygodnie, a dwie pozostałe pary wróciły do Polski. Czas spędzony w tym hotelu był dość sympatyczny poza tym, że w restauracji raczej stołówce ciągle były jakieś niedociągnięcia i czegoś brakowało. Kelnerzy sprzątając ze stołów po poprzednich gościach robili to w swój dobrze opracowany sposób. Mianowicie. Brali do ręki serwetkę kelnerską i zamaszystym ruchem zmiatali okruch Pokaż »

    2012-09-07
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 4.7

    LukaszF ocenił hotel Blue Reef Resort

    • Położenie
      4.4
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłem w tym hotelu na przełomie listopada i grudnia 2011 r.Pogoda w tym czasie w tej okolicy zależy od szczęścia.Piękne słoneczne niebo,ale też od listopada zaczyna tam silnie wiać,co ogranicza bezpieczne snurkowanie na rafie.Ja na tygodniowy pobyt miałem 2 dni bardzo wietrzne,a w pozostałe mogłem się cieszyć piękną kolorową rafą z mnóstwem ryb.Można tam było spotkać nawet żółwia.Aby dotrzeć do rafy należało pokonać około 200m płycizny (polecam buty do przebycia tego dystansu ze względu na np. jeżowce). Po przepłynięciu kolejnych 50 m nad rafą(ok.1-1,5 m głębokości) dopłyniemy nad zapierającą dech ścianę rafy, za którą rozpoczyna się kilkudziesięciometrowa głębia.Plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu - ja miałem na nią widok z pokoju. Jest czyściutka,wyposażona w leżaki i klasyczne 'wiklinowe' parasole.Jest to plaża hotelowa.Na niej znajduje się barek z napojami i boisko do siatkówki.Jest możliwość wyjścia poza plażę hotelową, ale już nie jest tam aż tak czysto(jak i poza obszarem hotelu) - nie przerażać się,bo tragedii też nie ma.Wędrując plażą w prawą stronę i mijając plaże należące do innych hotelów dojdziemy do polskiej bazy nurkowej.Bezpośrednio w niej można dużo taniej wykupić wycieczki na nurkowania i snurkowania,niż za pośrednictwem biura podróży, z którym jedzie się do Egiptu.Na plaży animacje są,ale tylko dla Włochów,ponieważ ich jest tam najwięcej.Co do samego hotelu to warunki przyzwoite, czysto, a za dolara zostawionego na łóżku można zastać po powrocie z plaży przedziwne kompozycje z ręczników:).W tym czasie,mimo że podczas posiłków ludzi w restauracji jest dużo,to na plaży i przy basenie luz.Posiłki niektóre jałowe, ale niektóre pyszne - nie można narzekać,za to można jeść i pić do woli.Po wyjściu z hotelu (po 2.stronie ulicy znajdziemy sklepy,gdzie warto zaopatrywać się np.w napoje, gdyż są dużo tańsze,niż w hotelu.Jedynym chyba minusem są Arabowie,którzy każdego dnia na plaży męczą proponując masaże,itp. Pamiątek nie kupujcie w hotelu - zdzier Pokaż »

    2012-08-30
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.5

    kinia944 ocenił hotel Blue Reef Resort

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Troche mniej jedzenia niż w Tunezji ale napewno smaczniejsze warzywa. Wspominam b.dobrze ten wyjazd.

    2012-08-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.8

    ardila83 ocenił hotel Blue Reef Resort

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    To był mój 6 wyjazd do Egiptu, także wiem czego można się spodziewać. Hotel bardzo ładny chodź widać na nim ząb czasu. Pokoje duże, codziennie sprzątane w pokoju wszystko działało widok na basen i morze. W okolicy nie ma nic hotel na pustkowiu, ale jadąc któryś raz należy sprawdzać takie rzeczy przed wyjazdem i widzieć czego spodziewać, a nie później być zawiedzionym. Dojście do plaży no cóż...jeżeli nie ma wiatru to nie ma większych kłopotów (chociaż buty są do wyrzucenia), ale trzeba uważać wiele osób wychodziło z niej jak po spotkaniu z rekinem:) Rafa przepiękna były płaszczki, żółw i dużo dużych ryb.W porównaniu z innymi hotelami jedzenia było trochę mało i średnio urozmaicone, ale głodnym się nie chodziło.Problem to butelkowana woda!!!Jadąc na All trzeba sobie wodę kupować w pobliskim sklepiku 2x1,5litra 1$, albo w hotelu za3$skandal. Kupiłam raz i chciałam napełniać ją później w dystrybutorze na jadalni. Jak kelner na mnie ruszył, że nie wolno, że są kubeczki SZOK! Dopiero po ostrej interwencji u rezydentki troszkę się to poprawiło.Alkohol tylko w barze na basenie na plaży tylko pepsi,sprite a takie coś jak lobby bar nie istnieje nikogo tam nie ma i nie działa klima na recepcji także siłą woli nikt tam nie przesiadywał. Hotel nastawiony na Włochów. Animacje to dno totalne jeszcze się z takim czymś nie spotkałam. Łaziło dwóch pseudo-animatorów chłopak i dziewczyna ni w ząb po ang tylko włoski.Jedynie co robili to gra w siatkówkę i poranny aerobik.Kiedy my Polacy puściliśmy sobie polską muzykę na basenie i parę osób zaczęło tańczyć to przyszli i bezczelnie ściszyli i machali rękoma co to w ogóle ma być-zostali przez nas oczywiście wygwizdani:) Polecam 2 dniową wycieczkę do Asuanu i Abu Simbel i do "domu żółwi". Wrażenia ogólne z pobytu są pozytywne hotel na pewno pozostanie w mej pamięci gdyby nie Ci animatorzy i ta woda hihi. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2012-07-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    joko ocenił hotel Blue Reef Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    idealny dla osób chcących odpocząć, wyciszyć się i odizolować. poza hotelem nie ma ulicy/ deptaka/ rozrywek i jest tylko pustynia (do pojeżdżenia quadami). jedzenie różne- może bez szału- ale dało się zawsze coś zjeść, szczególnie z grilla i z makaronów ;) w czwartek menu na kolacji pt. oriental food- pycha! napoje w barze rzeczywiście w żałośnie małych kubkach i mały wybór. najlepsze z wszystkiego chyba piwo ;) masaże rewelacyjne. polecam! ceny dla Polaków są specjalne, ok.25$ za 1 godz. masażu całego ciała. rafa fantastyczna, kolorowa, idealna do snorkelowania. żółwie można zobaczyć dość często. nie mówiąc o tysiącach kolorowych ryb i korali! z wycieczki na zachód słońca na pustynię quadami skorzystaliśmy z oferty naprzeciw hotelu. Bardzo udana, widoki fantastyczne, choć gorąco o 16tej jak zaczynaliśmy. Z centrów nurkowych ceny porównywaliśmy w Viva Sub (w hotelu), 4will (na przeciw) i w Duck Superior (2 km od hotelu baza) i wychodziło na to samo w przypadku 2 nurkowań dla certyfikowanych nurków. Skorzystaliśmy z Duck Superior, i nurkowaliśmy z polską instruktorką Kasią. Polecamy! Pokaż »

    2012-06-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 0.0

    kajamarek ocenił hotel Blue Reef Resort

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Wszystko super, ekstra ale nikomu nie polecam wzywać lekarza nie dość , że podwójnie skasuje za wizytę 30 euro wizyta i dla lekarza 20 dolarów, w Polsce nie można odzyskać pieniędzy , bo trzeba mieć rachunek a nikt go nie raczył wystawić ani nawet poinformować. W biurze obsługi Pani zrobi wszystko , żeby odłożyć telefon i dać sobie spokój. Pokaż »

    2012-06-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny