Hotel Ozgurhan Side ***

Ozgurhan

Ocena hotelu (20 opinii)

3.3
  • Położenie
    3.2
    • Odległość od plaży / stoku 1.8
    • Plaża / stoki 3.6
    • Cicha i spokojna okolica 4.0
    • Restauracje w okolicy 3.6
    • Atrakcje w okolicy 2.9
    • Komunikacja 3.5
  • Pokoje
    3.6
    • Wielkość 3.0
    • Standard wyposażenia 3.4
    • Czystość 4.0
    • Łazienka 3.8
  • Wyżywienie
    3.1
    • Ilość i dostępność 2.6
    • Smak i jakość potraw 3.0
    • Różnorodność potraw 2.1
    • Obsługa 4.8
  • Hotel
    3.1
    • Basen 4.2
    • Udogodnienia dla dzieci 2.5
    • Animacje i rozrywka 2.4
    • Sport 1.9
    • Obsługa 3.8
    • Czystość 3.9
  • Jakość / cena
    3.7

Rekomendacja

69% nie poleca tego hotelu

Ranking

Proszę czekać

  • 1.9

    slavo87 ocenił hotel Ozgurhan

    • Położenie
      1.7
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    HOTEL a raczej Otel to pomyłka. All inclusive to żadne all inclusive to posiłki główne nakładane porcje jedynie sałatki do wyboru lecz od śniadania do kolacji te same. Napoje wydawane w formie all inclusive do 20 bo od 20-22 właściciele hotelu mocno monitorują wydawanie napojów przez kelnerów. W ogóle sposób zarządzania hotelem to filmy Barei są najlepszym odzwierciedleniem sposobu prowadzenia hotelu-OTELU przez tamtejszych właścicieli .Basen czysty, malutki, ale wystarczający, plaża 4-5km, centrum co najmniej 3km. Prąd regularnie w nocy wyłączany, zarząd oszczędza na wszystkim, nawet na prądzie-klimatyzacja. Nawet wrog Pokaż »

    2011-08-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.4

    rozczarowana88 ocenił hotel Ozgurhan

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Nie polecam tego otelu. Wykupiona opcja all inclusive-pomyłka, "główne" posiłki wydzielane, nakładane przez właścicielkę lub obsługę, posiłki monotonne, na kolację w 95% to samo, co na obiad, przy każdym posiłku cały zarząd hotelu porozstawiany w kilku miejscach kontroluje co, kto i ile je i pije, kontrolowanie i gości i obsługi na stołówce, jeśli chodzi o sprzątanie pokoików, to niestety nie doczekałam się ( z resztą nie tylko ja, ale ludzie, z którymi rozmawiałam również) wymiany pościeli, ręczników (mimo pozostawionych napiwków), nie wiem od czego było to uzależnione, ale napoje czasami bez problemu nalewane do pełna i wydawane po 2 szklanki, ale popołudniami, wieczorami problem-wielka oszczędność i wskazywanie po kryjomu na szefową, nalewanie do połowy szklanki, jedna osoba=jedna szklanka, kolejny problem to conocne wyłączanie prądu, a przez to i niestety klimatyzacji ;/ . A teraz temat "odległości" -> już na wstępie, na pierwszym spotkaniu z panią rezydentką dowiedzieliśmy się, że do najbliższej plaży jest nie kilometr, jak zapewniano, ale 1,5 km, jednak busik kursujący na plażę "hotelową", spod otelu jeździł trasą ok 4 km. Plaża - tak jak zapewniano - bezpłatna, ale to, żeby faktycznie móc położyć się na leżaku trzeba było go sobie wyciągnąć ze sterty powrzucanych na siebie części składowych leżaków, materaców i samemu skompletować leżak... Odległość od centrum także o wiele większa niż wskazywano. Basen czynny niestety tylko do godziny 19.00, przed 19 zbieranie leżaków-koniec opalania. Nie polecam! Pokaż »

    2011-08-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.6

    Anna1990 ocenił hotel Ozgurhan

    • Położenie
      2.3
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Byłam tam w dniach 10-17.08 tego roku. Jestem strasznie zawiedziona pobytem w tym miejscu i organizacją. Odległość od plaży to nie kilometr, jak zostało nam to przedstawione, tylko 4 km. Busik owszem- był, jednak nie zawsze wszyscy się do niego zmieścili i należało wtedy czekać na następny. Jedzenie bardzo monotonne, ale w miarę smaczne, śniadanie codziennie było jednakowe, obiad i kolacja to te same potrawy, ale podawane w innej formie. Jeśli chodzi o napoje- jedna osoba nie mogła wziąć dwóch szklanek jednocześnie- szefowa cały czas czuwała nad kelnerami (szacunek dla kelnerów za cierpliwość do takiej szefowej). Szefostwo obecne było przy każdym posiłku.. i ten wzrok szefowej, która sprawdzała, czy ktoś nie miał za dużo jedzenia na talerzu. Szklanki brudne, w cukierniczce, podczas słodzenia kawy, zauważyłam imponującą ilość mrówek. W nocy kilkakrotnie zostaje wyłączany prąd, także trzeba cały czas czuwać i uruchamiać co chwilę klimatyzację. Jeśli chodzi o sprzątanie w pokoju- podobno codziennie, jednak ani razu nie została nam zmieniona pościel, czy wymienione ręczniki (ta sama wypalona w prześcieradle dziurka była obecna na łóżku od początku do końca wyjazdu), pozostawiony na podłodze ręcznik został odwrócony na drugą stronę. Kiedy powiadomiliśmy o tym panią rezydent, ta powiedziała : "a co, chcielibyście mieć państwo sprzątane codziennie, wymienianą pościel?". Jedynym plusem byli bardzo mili kelnerzy, zawsze uśmiechnięci i pomocni ;) Podsumowując- nikomu nie polecam tego hotelu. Pokaż »

    2011-08-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.4

    Rycho1 ocenił hotel Ozgurhan

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłem i widziałem. Hotel bardzo ładny i w miarę czysty. Obsługa bardzo miła i uprzejma. Basen czysty, jedzenie dobre i dużo surówek, które są bardzo smaczne. Jak na trzy gwiazdki bardzo przyzwoity poziom. Spokój , cisza, ładny ogród. Jeden minus to odległość od plaży hotelowej, ok. 3 km, ale dowożą busy. Ogólnie można polecić ten hotel wszystkim. Pokaż »

    2011-08-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.2

    maruda ocenił hotel Ozgurhan

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel Ozgurhan, nie należy do tych z najwyższej półki, aczkolwiek jest czysty i przyjazny. Stołówka na świeżym powietrzu przy basenie, obok niewielki ogródek. Pokoje nieduże ale wygodne, wraz z łazienkami codziennie sprzątane. Największym minusem jest kierownictwo. Właścicielka cały czas jest obecna wśród gości (czy to na jadalni, czy w ogrodzie i o z grozo w basenie ze swoimi wnukami kąpie się razem z gośćmi), nie daje odrobiny swobody obsłudze, która choć pod dużą presją jest bardzo uprzejma. Natarczywość właścicielki widoczna jest także wieczorami, kiedy przesiaduje do ostatniego gościa obserwując wszystkich za plecami. I krzywo patrzy na częstsze wizyty przy barze, choć każdy z gości posiada opcję all inclusive. Kolejny psikus spotyka gości hotelowych w nocy, gdzie wyłączany jest prąd a w raz z nim podczas błogiego snu gości przestaje działać klimatyzacja, bez której nie ma szans na spokojny wypoczynek. Niemiłą niespodzianką okazała się zmiana plaży, która jest niestety węższa choć i tak nie jest najgorzej. Odległość od hotelu natomiast (nie tak jak w opisie) jest zbyt duża żeby w ciągu dnia, w tym uciążliwym gorącu wybrać się tam pieszo. Busy dowożą na miejsce za darmo, ale tylko o ustalonych porach co może kłócić się z porami posiłków. Okolica jest przeciętna. Jak wszędzie. Można pieszo wybrać się do bardzo ładnej części antycznej, najlepiej o zmroku, gdy jest już chłodniej. Posiłki bardzo monotonne, ale można pojeść sobie do syta i umiejętnie dobierając potrawy można na obiad zjeść coś innego niż na śniadanie, a kolacja już treściwsza pozwoli na rezygnację z ciągle tych samych surówek. Są też zupy, niezłe, ale tak samo jak reszta potraw niedoprawione. Jeśli chodzi o stereotyp ciągłego zostawiania napiwków nie koniecznie ma to odzwierciedlenie w rzeczywistości. Bez napiwków nie zostaniemy potraktowani gorzej, ale nie ma co liczyć na kwiaty w posprzątanym pokoju:) Ogólnie za cenę 1500 zł jest w porządku, można się wyspać wykąpać i zjeść ale bez szału. Pokaż »

    2011-08-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.8

    wchasowiczka ocenił hotel Ozgurhan

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    witam byłam razem z siostrą w tym hotelu w czerwcu tego roku, 3 gwiazdki więc nie można wymagać luksusów jak w hotelach wyższej kategorii. Żeby jechać na wakacje i nie narzekać trzeba wydać koło 3 tys zł (my Polacy chcemy dużo za mało pieniędzy a najlepiej to za darmo) Jedzenie było ok, chociaż bez większego szału, ale nikt głodny nie chodził. Polecam osobom, których nie stać na droższe wakacje a za pieniądze, które wydaliby nad polskim Morzem wolą spędzić urlop w Turcji. Pokaż »

    2011-08-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    Natalia Kowalska ocenił hotel Ozgurhan

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    hotel bardzo dobry, 3 gwiazdkowy, widzilama 4 gwiazdkowe o wiele gorsze, nic nie moge zarzucic temu hotelowi, jakosc adekwatna do jego ceny dlatego uwazam iz warto spedzic tam wczasy, nie rozumiem uwag innych odnosnie czyustosci, jedzenia czy animacji Pokaż »

    2011-08-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.5

    roksana_p ocenił hotel Ozgurhan

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Witam wszystkich sprawdzających ten Hotel i z czystym sumieniem odradzam ten wybor. Mianowicie jeśli chodzi o hotel sam w sobie nie jest zly maly, kameralny, czysty. Natomiast wlascicielka hotelu ( niemka) chyba nie wie co to znaczy all inclusive... jedzenie tragiczne caly czas to samo , bez przypraw, wydzielane mikroskopijne porcje, trzeba byc na czas rozpoczecia posilkow pozniej nie jest nic dokladane, podstawa zywienia to arbuz i suche makarony, raz podano mieso z grila( mieso tak nam sie wydawalo- to byly same kości z tluszczem;/) ogólnie mowiac tragedia. Praktycznie codziennie jedlismy na miescie gdzie za pizze trzeba bylo zaplacic ok 12 euro. Poza tym na plazy nie obowiazuje all, a ceny w barze jak z kosmosu, jesli ktos bral jedzienie ze soba byla mu zwracana uwaga ze nie mozna:) i kupujemy w restauracji. Bylismy zawiedzeni, szczerze mowiac nie tylko my, wszyscy goscie narzekali na jedzenie i na wlascicielke hotelu ktora pilnowala nas jak na koloni. Plaża w katalogu podana jest 950 m w rzeczywistosci 4-5 km tak naprawde to nie byl problem bo jezdzily busy ale godz strasznie niedogodne taka organizacja ze nie bylo mozliwosci powrotu na obiad. Basen nie byl noca chlorowany, wiec pojawial sie osad z naskorka;/, a godz otwarcia basenu tylko do 20. Podsumowujac nie polecam tego hotelu. Pokaż »

    2011-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.9

    puniek8 ocenił hotel Ozgurhan

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Jedynym plusem jest miła obsługa. Panowie kelnerzy są bardzo uprzejmi. Niestety cała atmosfere psuje właścicielka hotelu, która pilnuje każdego kroku (nie tylko pracownikow) patrzy na ręce i na ilośc nakladanych potraw, tak jakby miała nam coś do zarzucenia. Jedzenie wygląda bardzo łądnie, ale tylko wygląda- nie jest smaczne. Klimatyzacja nocą jest wyłączana poprzez chwilowy brak dostepu pradu, a jako ze nie wlacza sie ona automatycznie do rana spimy w upale. Zero atrakcji, ani jednego wieczoru rozrywkowego. Krotkie all inclusive. Wszystkie napoje to tanie substytuty. Brak przekąsek między posiłkami. Basen zamykany o 20;00, ale leżaki składane są już o 19;00. Bus jeżdzi na plaze tyko 3 razy dziennie, ale z plazy tylko raz pod wieczor co wyklucza powrot na obiad. Goście ok. północy są wypraszani z ogrodu i wręcz narzucany jest im wczesniejszy sen cytując wlascicielke "zu schlafen". Nie polecamy go. Pokaż »

    2011-07-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.6

    Żaneta ocenił hotel Ozgurhan

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel Ozgurhan mozna polecic osoba starszym ceniacym sobie spokoj poniewaz nie oferuje on zadnych animacji, dyskotek a nawet wieczorow tureckich jak zapewniano nas wczesniej. Jedzenie monotonne i wydzielane w malych ilosciach. obsuga hotelu bardzo mila i przyjazna po za szefowa ktora miala o wszystko pretensje i kazala goscia o godzinie 24 chodzic spac tak jakby byla to kolonia dla dzieci.Podczas wydawania posilkow stala i obserwowala w jakich ilosciach goscie nakladaja jedzenie tak jakby zalowala. forma all inclusive marna napoje tylko do godziny 22 po 22 platne brak przekasek miedzy posilkami. Na plazy nie obowiazuje all wiec kazdy sam sobie musi zapewnic picie i jedzenie a plaza znajduje sie 5 km od hotelu a nie 950 m jak zapewnia biuro. Hotel bardzo czysty jak na obiekt 3 gwiazdkowy. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2011-07-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny