Hotel Royal Złote Piaski ***+

Royal

Ocena hotelu (9 opinii)

4.0
  • Położenie
    4.8
    • Odległość od plaży / stoku 5.0
    • Plaża / stoki 5.5
    • Cicha i spokojna okolica 3.8
    • Restauracje w okolicy 5.2
    • Atrakcje w okolicy 4.5
    • Komunikacja 4.8
  • Pokoje
    3.9
    • Wielkość 3.8
    • Standard wyposażenia 3.3
    • Czystość 4.0
    • Łazienka 4.3
  • Wyżywienie
    3.7
    • Ilość i dostępność 3.8
    • Smak i jakość potraw 3.8
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 3.7
  • Hotel
    4.2
    • Basen 3.5
    • Udogodnienia dla dzieci 5.0
    • Animacje i rozrywka 4.8
    • Sport 4.5
    • Obsługa 3.8
    • Czystość 3.8
  • Jakość / cena
    3.6

Rekomendacja

50% poleca ten hotel

Proszę czekać

  • 4.0

    agata2709 ocenił hotel Royal

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel Royal jest położony niedaleko plaży. Ogólnie obozy dostają te niższe piętra. Od 1-3. Widok z balkonów jest albo na basen albo na drogę (chyba że na wyższym piętrze to ze strony drogi widać morze). Pokoje schludne, dość małe. Czasami brakuje lodówki, pilotów do klimatyzacji i tv. Klimatyzacja działa przeciętnie. W pokoju 103 jest zepsuta. Nastawiona, działa przez chwilę, po czym się wyłącza. Najlepiej nastawiać na 18 stopni z nadmuchem. Co do jedzenia polecam wziąć ze sobą toster i produkty :> Jedzenie okropne. Jajecznica prawdopodobnie z proszku, podawana na śniadanie, na obiad zamienia się w sałatkę z jajecznicy. Mięso (oprócz kurczaka) to zmielone przesolone śmieci usmażone na grillu. Spaghetti z parówkami i z rozgotowanym makaronem. Najlepsze co można tam zjeść to frytki, lody, owoce, płatki z mlekiem i ryż. (ew. niektóre zupy). Pizza na lunch także jest dobra. Napoje w all inclusive są rozwodnione, ale pepsi i mirinda zdatne do picia. Sprzątaczki nie kradną. Ich praca polega na wymienieniu worka na śmieci i dostarczenie papieru toaletowego. Obsługa przeciętna. Atrakcje na basenie jak najbardziej. Ciągle animatorzy pytają o grę w rzutki, aerobik w wodzie jak i inne zajęcia. Niestety minusem jest to, że za wszystko trzeba płacić. Ręczniki które dostaje się na samym początku najlepiej schować bezpiecznie do szafki, bo za ubrudzenie go płaci się chyba 30 lewa. Tak samo zresztą z prześcieradłem także trzeba uważać. Za wrzucenie pizzy do basenu też coś koło 30-50 lewa. Wynoszenie jedzenia ze stołówki - 50 lewa. Radzę uważać na ochroniarzy, którzy zawsze mają pistolet cholera wie do czego. I nie kiepać papierosami za balkon. To grozi upomnieniem jak i karą pieniężną. Uważajcie też na ochroniarzy w klubach i na plaży, bo się nie cackają. Na plaży nie sikać - to pewne. Ale ochroniarze w klubach nie mają żadnego stop. Za przejście przez barierkę na palarni do klubu można dostać taki łomot że szkoda słów. Na moich oczach koleś dostał w ryj i stracił przytomność. Pokaż »

    2012-08-15
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.6

    daremny96 ocenił hotel Royal

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Pokoje hotelowe w koszmarnym stanie. Dwa razy naprawiano nam umywalkę, pękła deska od sedesu, z jednego z łóżek wypadły deski. Jedzenie przyzwoite. Obozy polują głównie na frytki, ale można znaleźć względnie świeże owoce i warzywa, w miarę jadalne mięso lub ryby. Centrum miasta blisko. Po drodze trzeba jednak przejść niezbyt przyjemne schody i przeskoczyć nad kałużą ścieków... Plaża niedaleko - duży plus, bo jest chyba najlepszą atrakcją Złotych Piasków. Kurort ogółem głośny, pełny dyskotek w clubach średniej jakości i straganów z tandetnymi pamiątkami i tanimi podróbkami znanych marek (Nike, Adidas, Converse). Animacje w hotelu są, nawet całkiem niezłe: siatkówka, rzutki, aerobik w wodzie, taniec ;) itd. Największy plus hotelu to jednak napoje all inclusive dostępne od 7 do 23 bez ograniczeń. Obsługa niemiła, ale zna angielski i rozumie kilka słów po polsku. Mimo wszystko - NIE POLECAM. Zwłaszcza na wypoczynek dla rodzin z dziećmi. Obozy spotkają się z traktowaniem dużo gorszym niż "normalini" goście hotelowi. Nie warto więc oczekiwać luksusu... Pokaż »

    2012-07-30
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.7

    rodrigo ocenił hotel Royal

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    mi się ten hotel bardzo podobał, w tej cenie jest naprawdę OK, pokoje fajne, czyste, duże i ładnie wyposażone, mam miłe wspomnienia z tego hotelu

    2012-03-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.2

    sebastian535 ocenił hotel Royal

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Hotel duży ładny, zadbany zewnętrznie i wewnętrznie. Bardzo miła obsługa hotelowa. Codzienna wymiana ręczników, mydeł itp. Jedynie w miar dobre duży wybór. Posiada 2 baseny, saunę, solarium, klub fitness. W ofercie ALL INCLUSIVE wszystko mamy za darmo. Jedzenie od 08:00 - 20:00 non stop z 30 minutowymi przerwami na przygotowanie restauracji. Dla dzieci jest bardzo fajnie. Duża możliwość rozrywek, animacje też dla dorosłych. Po prostu bardzo fajnie. Pokaż »

    2011-08-13
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.4

    frytaczek ocenił hotel Royal

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Cena wyjazdu nie jest ani trochę adekwatna do standardów hotelu, tam samo jak liczba gwiazdek. Basen hotelowy jest brudny, pływają w nim kubeczki plastikowe. Leżaków na basenie jest 20, nie więcej, parasoli w ogóle nie ma. Jedzenie jest wręcz okropne, zimne, nieprzyprawione. Bardzo często brakuje jedzenia lub sztućców. Obsługa bardzo nieprzyjemna, nie można się porozumieć po angielsku, po niemiecku i rosyjsku też jest ciężko. Sprzątaczki, które wymieniają w pokojach tylko śmieci kradną ubrania z walizek, lakiery do paznokci, kosmetyki z łazienki. Pare razy widziano sprzątaczkę na korytarzu z polskimi delicjami, a przecież takich nie kupi w Bułgarii. Pokoje są malutkie, z 2 osobowych zrobione sa 4 lub 5 osobowe. Łóżka bardzo często zapadają się, na naprawę trzeba czekać 3 dni i jeszcze zapłacić 100 lewa (ok 200 zł). Jedyną zaletą hotelu jest położenie blisko plaży (ok 10 min spacerkiem) i bardzo blisko miasta, gdzie można kupić dosłownie wszystko. Pokaż »

    2011-08-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.7

    malgorzata78 ocenił hotel Royal

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel w Złotych Piaskach w bliskiej odległości od rozrywkowej części miasta. Do szerokiej piaszczystej plaży trzeba dojść - ok 5-7 min. Pokoje w hotelu czyste a ich wielkość jest zróżnicowana. Jedzenie smaczne i wystarczającej ilości. Pokaż »

    2010-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.4

    madz1ol ocenił hotel Royal

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Mieszkałam co prawda w dobudowanej części, ale nie można się było na nic poskarżyć, ewentualnie jedynym mankamentem mogłaby być troszkę wilgotna wykładzina, która nieco nieprzyjemnie pachniała. Obsługa cool, jedzenie fantastyczne, nawet można było skorzystać jednorazowo ze specjału kuchni przyrządzonej indywidualnie, tylko dla nas! Lokalizacja bardzo dobra, blisko do plaży i do aqua parku, który znajdował się 200m nad hotelem. Polecam wszystkim, którzy chcą aktywnie spędzić wakacje i dobrze zjeść! Pokaż »

    2009-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.3

    Ktosik ocenił hotel Royal

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    nie polecam, szkoda kasy! nie polecam, szkoda kasy! nie polecam, szkoda kasy! nie polecam, szkoda kasy!

    2009-06-16
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.6

    Patryk ocenił hotel Royal

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam. Jedyne na co można się poskarżyć to 2 windy obsługujących 15 piętrowy budynek. Mieszkając na 14 czasem szybciej było iść. Obsługa mówiąca po angielsku i niemiecku (poza pokojówkami, ale też można się dogadać). Przez cały dzień możliwość zjedzenia lub napicia się czegoś. Jedzenie zjadliwe. W 2 tygodniu z powodu dużej ilości młodzieży był miałem problem z dostaniem się do np frytek, a dodatkowo nie można było już dostać samej pepsi (jedynie zmieszaną z alkocholami). Hotel na uboczu miasta, dojście do plaży prawie w lini prostej z górki. Do centrum też nie zadaleko. Idealny dla tych co szukają cichego miejsca niedaleko miasta. Ogolnie na wakacje 2008 w Złotych Piaskach nie było ciekawszego miejsca (cena/jakość). Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2009-05-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny