Hotel Loutanis Kolymbia ***

Loutanis

Ocena hotelu (53 opinii)

3.8
  • Położenie
    4.0
    • Odległość od plaży / stoku 3.3
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 4.9
    • Restauracje w okolicy 4.3
    • Atrakcje w okolicy 3.4
    • Komunikacja 4.3
  • Pokoje
    3.8
    • Wielkość 3.8
    • Standard wyposażenia 3.4
    • Czystość 4.2
    • Łazienka 3.6
  • Wyżywienie
    3.7
    • Ilość i dostępność 4.0
    • Smak i jakość potraw 3.6
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 3.8
  • Hotel
    3.6
    • Basen 4.0
    • Udogodnienia dla dzieci 3.2
    • Animacje i rozrywka 3.6
    • Sport 3.0
    • Obsługa 3.9
    • Czystość 4.0
  • Jakość / cena
    4.1

Rekomendacja

71% poleca ten hotel

Ranking

  • 1.6

    bufon ocenił hotel Loutanis

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.2
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.2
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Spędziliśmy w hotelu 2 tyg. w lipcu - KOSZMAR !!! NIKOMU NIE POLECAM !!! Jedzenie monotonne, śniadania codziennie takie same, alkohol można pić dopiero od godziny 17 ( nie tak, jak w ofercie, od 10) - drinki robią tak słabe, że nie czuć w nich smaku alkoholu. Jedna osoba może dostać tylko jedną szklankę napoju, nie może wziąć drugiej szklanki dla żony bądź męża, która siedzi obok. Przez to tworzą się ogromne kolejki (po napój trzeba stać od 10-20 min. ). I zgroza - obsługuje tylko jeden barman, który musi również : zbierać brudne szklanki z ośrodka, zmywać je, układać leżaki przy basenie, przynosić, jak braknie: lód, cukier, kawę. Najbardziej niesmacznie i żenująco zachowywał się właściciel hotel. Cały dzień siedział przy barze i obserwował czy kelner nie wydaje dwóch napoi dla jednej osoby. Krzyczał na wszystkich swoich pracowników, a także na gości, brakowało mu tylko bata w ręku. Okropny typ - nie powinien mieć wydanego pozwolenia na prowadzenie hotelu. Mój mąż dostał udaru słonecznego, przez co nie wychodził przez tydzień z pokoju, więc w pomieszczeniu klimatyzacja schładzała tylko do 30 stopni. W ofercie zagwarantowane były lody i ciasta - ciast nie było w ogóle, a lody owszem, ale płatne jedno euro. Ponadto w ofercie gwarantowano bez kosztowe przedłużenie doby hotelowej - niestety po wykwaterowaniu z pokoi po dwóch godzinach, właściciel - sknerus, zabronił podawania nam jakichkolwiek napoi Basen - bardzo silnie chlorowany. Dorzucano go podczas kąpieli wczasowiczów w basenie. OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM HOTEL LOUTANIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2012-07-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.4

    AgataK ocenił hotel Loutanis

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    trzy gwiazdki, więc nie ma czego wymagać. Hotel czysty, miła obsługa, 2 baseny. jedynie z tego co słyszałam w sezonie problem z leżakami i napojami w barze przy basenie. Brak animacji, plaza kilkaset metrów od hotelu. Ale generalnie hotel przyjemny. Byłam poza sezonem i generalnie nie mam większych uwag, poza jedzeniem. Śniadania monotonne (jajko sadzone, jajko na twardo, fasolka, wyrób seropodobny, koszmarne wędliny), obiady i kolacje nie miały nic wspólnego z grecką kuchnią. Niektórych potraw nie dało się zjeść i należy uważać, bo podają stare jedzenie. Na obiady przychodziła rodzina kucharza i Ci co znają język grecki mogli się z ich rozmowy dowiedzieć, ze pewnych potraw nie warto jeść... Pokaż »

    2012-06-05
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.6

    J. K. ocenił hotel Loutanis

    • Położenie
      5.4
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Jakość hotelu adekwatna do gwiazdek, hotel czysty, obsługa miła i zawsze usmiechnięta. Pokoje i łazienka czyste codzienne sprzątanie, wystrój pokoju to taka klasa turystyczna ale ok.Totalna porażka to jedzenie, jednolite, bez smaku. najgorsze były śniadania (dyżurne jajka sadzone i wyrób seropodobny brr). Hotel położony na uboczu w ładnej okolicy, byłem tam w maju i w hotelu było prawie pusto, dlatego też brak było kolejek ze drinkami i napojami, inaczej jest w sezonie, ustawiaja się długie kolejki ( rozmawiałem z barmanką). Jakośc drinków, wina, piwa też nie powala ale da się wypić. Ogólnie polecam ale raczej dla mniej wymagających klientów. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2012-05-30
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.2

    maks402 ocenił hotel Loutanis

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo cicha i spokojna okolica na wypoczynek, doskonałe miejsce na bazę do zwiedzania wyspy. Nie wiem czy obsługa zmieniła się w porównaniu do zeszłego roku ale nie spotkałem tam osoby nie sympatycznej lub okazującej chociaż w najmniejszym stopniu niezadowolenie. Codziennie sprzątane pokoje i całośc hotelu sprawia że przebywanie tam staje się przyjemnością, bardzo miła obsługa starająca się pomóc w każdym nawet najmniejszym problemie Miejsce godne polecenia dla ludzi którzy chcą wypocząć a nie potrzebują pokazania się znajomym na zdjęciach z super luksusowego hotelu. Jedzenie dosyć urozmajcone i bez problemu każdy znajdzie kilka potraw które będą mu odpowiadały, potrawy świeże i smaczne podane na czas z miłą obsługa. Naczytałem się też sporo negatywnych opini o tym hotelu które uważam za bardzo niesprawiedliwe i krzywdzące właściciela i pracujących tam ludzi, nie mające pokrycia w rzeczywistości. Ale czemu się dziwić skoro na "wypoczynek" przyjeżdzają panie które na zebraniu organizacyjnym z animatorkami pytają tylko dlaczego od samego rana nie podawane są bezpłatne drinki po czym ostentacyjnie wychodza. Uważam wyjazd za bardzo udany i godny polecenia. Pokaż »

    2012-05-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.7

    tompod ocenił hotel Loutanis

    • Położenie
      1.8
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Bardzo kiepska oferta wypoczynku. Niesympatyczny właściciel. niesympatyczna obsługa, kiepskie jedzenie, reglamentacja nie tylko alkoholi ale i napojów (chociaż to podobno była oferta All inclusive). Na plus jedynie pogoda. Zdecydowanie odradzam ten hotel Pokaż »

    2011-10-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    Agnieszka ocenił hotel Loutanis

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Gorąco polecam hotel dla osób ceniących spokój i wypoczynek po całorocznym biegu życiowym. Hotel czysty, przyjemny, skromny ale położony z dala od gwaru ulicznego. Jedzenie smaczne, zawsze gorące, różnorodne. Obsługa miła i sympatyczna. Panie rezydentki (Anie) i animator (Darek) to osoby, które potrafią zaprezentować swój profesjonalizm, bardzo mili, pomocni i serdecznie nastawieni do wczasowiczów. Świadczone usługi w 100% zgodne z ofertą od początku do końca bez zarzutów. także polecam zarówno hotel jak i biuro podróży aquamaris. Pozdrawiam Pokaż »

    2011-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.8

    czarnulka23 ocenił hotel Loutanis

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Obsługa hotelu ok , ale jedzenie tragedia , ale ponoć w Grecji tak bywa że na dobre jedzenie nie ma co liczyć, pokoje czyste , okolica bardzo spokojna , ogólne wyspa rodos super!!! Ale ten hotel polecam bardziej rodzinom z dziećmi albo starszym osobom...pozdrawiam Pokaż »

    2011-09-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    Jarekzrodzina ocenił hotel Loutanis

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Dziękuję malkontentom-miłe rozczarowanie.Od początku: pobyt rodzice + 2 córki (20i7l.) 2011.08.03-17 pok.nr 146-ostatnie skrzydło z widokiem na Rodos.Organizacja do i z samego hotelu super,pod wejście Loutanisa.Pokój od ręki,tam czysto,przestronnie,duży balkon,klima.Sprzątanie codzien.(nawet niedz.),wymiana ręczników.Obsługa miła,właściciel nie krzyczy po prac.(do wcześ.opinii)miły,osobiście się z nim żegnałem.Jak dla mnie ma anielską cierpliwość do niektórych...Plac zabaw-w tym ujęciu od „gościa”tak,ale zaraz przy nim basen z brodzikiem,drzewa,krzewy,kwiaty wesoło i kolorowo.Jeśli ktoś szuka negatywów znajdzie je nawet w niebie, ja leciałem z rodziną na Rodos dla plaż, basenów, ciepła, słońca, odpoczynku. To wszystko otrzymaliśmy.Wszyscy niechętnie wracaliśmy do domu.Plaże 1 bliżej i 1 dalej.Na obie jeździ bus.Jest z napisem Aquamaris a jeździli wszyscy z hotelu-dlatego tłoczno-aletylko przez ludzi,bus wraca po wczas.tyle razy aż wszystkich zabierze!JEDZENIE super,bardzo duży wybór, kawa,herbata, napoje, piwo, wina.Weź trochę skosztuj, dobre, dodaj, jutro coś innego ale to zbyt skomplik.dla..(deb)Potrawy od nabiału, przez mięso, ryby,warzywa, płatki ,miody, pieczywo(nawet toster), dżemy,sosy,makarony,nigdy nie brakło owoców choć były osobniki nakład.jak dla STADA. Drinki jak pamięt.od 10 do 23,krytyka w opiniach żałosna. W 95% pobytu brałem napoje i drinki dla siebie i dziewczyn.Czasami były kolejki,ale często nie.Zestaw drinków ale można i alkoh.z lodem,podwójny(uzo z lodem najlepiej kopie)więc można i posiedzieć i się upić jak ktoś chce.Odnoszenie szkła-kultura-obsługa w pełnym składzie przy barze-nie podróżuje wokół basenÓW-nie ma kolejek.(schemat dla malkontentów).Warto wybrać się do Water Park w Faliraki-największego w Europie aquaparku.Darmowy autobus o 10 spod mark.”Zeus”.Darmowy powrót o17.Wstęp: 0/15/20EUR (do 3/do12/pow12lat)Na miejscu bary,można zjeść od 3EUR.Super zabawa,7 zjeżdżalni od 13lat-winno od18,dużo strachu,łowcy adrenalinyzaspokojeni. Pokaż »

    2011-09-16
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.3

    ewa75 ocenił hotel Loutanis

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    hotel Loutanis mały, kameralny, czysty. Obsługa miła, smaczne jedzenie. Nasze panie rezydentki(Anie) bardzo przyjazne oraz nasz animator także miły. Oferta bez ściemy.

    2011-09-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    ducio ocenił hotel Loutanis

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Skromny, ale czysty i bardzo przyjemny hotel. Cicho i spokojnie. W pełni zasługuje na 3*. Jedzenie smaczne, wystarczające. Biuro bez zarzutu. Rezydentki zawsze dyspozycyjne, uśmiechnięte i bardzo pomocne. Bardzo udane wczasy.

    2011-09-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny