Hotel Elwira Ravda ***

Elwira

Ocena hotelu (17 opinii)

3.3
  • Położenie
    3.7
    • Odległość od plaży / stoku 4.2
    • Plaża / stoki 2.9
    • Cicha i spokojna okolica 4.0
    • Restauracje w okolicy 4.1
    • Atrakcje w okolicy 2.6
    • Komunikacja 4.3
  • Pokoje
    4.0
    • Wielkość 4.2
    • Standard wyposażenia 3.4
    • Czystość 4.4
    • Łazienka 3.9
  • Wyżywienie
    2.8
    • Ilość i dostępność 3.0
    • Smak i jakość potraw 2.7
    • Różnorodność potraw 2.3
    • Obsługa 3.2
  • Hotel
    2.3
    • Basen 1.0
    • Udogodnienia dla dzieci 1.9
    • Animacje i rozrywka 2.7
    • Sport 1.0
    • Obsługa 3.1
    • Czystość 4.1
  • Jakość / cena
    3.5

Rekomendacja

60% poleca ten hotel

Ranking

  • 4.5

    madzia1980 ocenił hotel Elwira

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Byłam w czerwcu w tym hotelu i jestem zadowolona. Obsługa miła, pani Elwira i pan Sasza świetni i gościnni ludzie, kelnerzy Marianna i Bożko naprawdę super :). Hotel dla osób mało wymagających adekwatny do ceny.

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2014-09-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.7

    Brygida Pakuła ocenił hotel Elwira

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Byliśmy z mężem w tym hotelu 4 razy hotel spoko jsśli chodzi o warunki zakwaterowania i tyle dobrego.Dopuki morzna było wykupić skierowanie bez wyrzywienia było super jak wproadzili werje al eksklusiw powiem krutko totalna poraszka poprostu jedno wielkie polowanie najedzenie zaznaczam skierowanie w ich wersji all jest drosze o 100 euro od wersji bez wyrzywienia stanowczo odradzam,100 euro razy 2 osoby na bułgarskie warunki to kupa kasy jak przeznaczycie te pieniądze na wyrzywienie w restauracjach to naprawde nie porzałujecie polecam restauracje u serba durzo,smacznie i niedrogo jednym słowem jeśli ktoś ma morzliwość wykupić skierowanie bez wyrzywienia to zczystym sumieniem moge ten hotel polecić z wyrzywieniem to totalna poraszka i oczywiście strata kasy o pani rezydent nawet niechce mi śię pisać. Pokaż »

    2013-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.6

    zofre ocenił hotel Elwira

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Nie wiem czego ludzie oczekują. Bardzo zwracam uwagę na czystość. Hotel czyściutki, co dziennie sprzątany, jedzenie naprawdę bardzo dobre, jeśli czegoś brakowało zaraz dokładali.. Obsługa również nie budziła zastrzeżen a w szczególności kelner Bożko. Ogólnie naprawdę bardzo dobrze w szczególności za cenę jaką płaciliśmy. Byliśmy z biurem OK SERVICES. Mam jednak sporo zastrzeżeń do rezydentki, osoba niekompetentna, nic jej się nie chce, Jest tam zupełnie niepotrzebnie. Szkoda, że teraz nie ma tego hotelu w ofercie OK S Pokaż »

    2013-01-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 3.9

    Basia ocenił hotel Elwira

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel blisko plaży i centrum, niski poziom hałasu.Brak windy i klimatyzacji-ale to jest zaznaczone w każdej ofercie. Obsługa hotelu bardzo miła. Pokoje i łazienka codziennie sprzątnę,w ciągu 10-dniowrgo pobytu pościel zmieniana była 3 razy. Codziennie czyste ręczniki. Jedzenie dostępne w wyznaczonych porach, choć mało urozmaicone. Ofertę tego hotelu, polecam dla ludzi ceniących sobie spokój i średnio wymagających. Pokaż »

    2012-08-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.6

    Marta Pilawa ocenił hotel Elwira

    • Położenie
      1.4
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Nie dawno wróciliśmy z mężem z Bułgari.Miejscowość Rawda,hotel Elwira.Co tam się dzieje,to jakiś cyrk.Rezydentka p.Bożena olewa totalnie.Obsługa hotelu niemiła,robią wszystko z łaską.Palą papierosy przy barze.Mieliśmy wersje all-exklusive.Jedzenie monotonne,zimne,drinki rozrabiane z wodą.Ludzie rzucali się na jedzenie,jakby nigdy nie jedli,a dla innych nie starczało.do plaży nie 100m,ale 300m.Plaża mała i pełno glonów.jeden bar na plaży.pościel w hotelu przez 10dni nie zmieniana.O czyste ręczniki trzeba się upominać.Kierowniczka hotelu bardzo opryskliwa.Zdarzył się nam incydent,że zepsuła nam aparat fotograficzny i nic sobie z tego nie robiła.Rezydentka niedostępna dla wczasowiczów.Zdjęcia z folderu nie prawdziwe.Jedyny hotel w tej miejscowości bez klimatyzacji.Placu zabaw nie ma,a ten co jest pokazany,to z hotelu obok.miejscowość mała i nudna.W barach oszukują na potęgę.Ogólnie najgorsze wczasy na jakich byłam.Nie polecam tego hotelu bo tam idą na ilość a nie na jakość. Pokaż »

    2012-08-14
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.3

    werunia ocenił hotel Elwira

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.6
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Pani Elwira bardzo sympatyczna co do wyżywienia jest mało urozmaicone polacy jakl były frytki lub bardzo oczekiwana pizza poprosty rzucali się jakby nigdy nie jedli. Morze rzeczywiście było 100 metrów od hotelu tylko dojście do niego było o 300 metrów dalej. Po prawo było bardzo kamieniste morze, a po lewo mniej ale bardzo było tłoczno. Budka medyczna na plaży 'strzeżonej' to była rozwalająca się szopa ze starym zardzewiałym kranem. :)))) Pokaż »

    2012-08-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.2

    norbi3 ocenił hotel Elwira

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.3
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Dopiero co wróciłem z żoną z wakacji w hotelu Elwira i chciałbym się podzielić moimi wrażeniami. Organizatorem wycieczki było biuro OK Services. I tu na początku kilka zdań. Wiele elementów z opisu hotelu na stronie oferty się nie zgadza. Odległość od morza może i jest 100m, ale do plaży piaszczystej, gdzie można się bezpiecznie położyć bez towarzystwa glonów to ok. 300m. Sam hotel posiada nie 3, a 2 gwiazdki. I nie jest oddalony 4 km od słonecznego brzegu, tylko 14km. Do samego Nessebaru jest ok 7 km. Pokoje w hotelu są nie najgorsze. Pokoje dość przestronne, łazienka też niczego sobie, ale brak klimatyzacji jednak jest bardzo odczuwalny, szczególnie na wyższych piętrach. Problemem są wymiany pościeli i ręczników, a raczej ich brak. Zdjęcie z placu zabaw to chyba jest z hotelu obok, bo ja takiego nie widziałem ale w hotelu na przeciwko jak najbardziej. Jeżeli chodzi o jedzenie to jest mało urozmaicone. Same potrawy są albo wcale nie doprawione, albo przesolone. Obsługa jest mało angażująca się w swoją pracę. Bardzo często podchodząc do baru uderza w człowieka dym z papierosów. Niektóre kelnerki leżą na blacie bo im się nie chce nic robić, a jak im się zwróci uwagę to mamrotają coś pod nosem. Często się zdarzało, ze jak podszedłem do baru to musiałem się naczekać aż mnie ktoś obsłuży. Ale za to w drugą stronę jak bar all inclusive się kończył o 22.30 i ktoś chciał napój o 22.31 to już go nie obsługiwano. Ale z tego wszystkiego najlepsza jest rezydentka OK Services, p. Bożena (widoczna na zdjęciach). Jest to idealny przykład braku kompetencji i olewania klienta. Wszystkie skargi olewała. Zawsze stawała po stronie hotelu, nigdy po stronie klienta. Ale najlepsze było jak jeden klient narzekał na hotel, to mu odpowiedziała - "Przecież wiedzieliście na co się piszecie". Za taki tekst do klienta to był babkę zwolnił. Ogólnie nie polecam tego hotelu i tego biura podróży. Pokaż »

    2012-08-04
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 3.6

    kapitanka ocenił hotel Elwira

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel mały,spokojny ,bez windy,co jest kłopotliwe mieszkając na 4 pietrze ale nikt nie obiecywał windy.Mieliśmy opcję all...Jedzenie średnio urozmaicone.Śniadania typowo grecko-bułgarskie-typu mortadela,salami, jajka,ser biały,rogaliki, dżem,ogórek,pomidor,masło,pieczywo.Obiad-2 zupy do wyboru, sałatki,spagetti,faszerowana papryka czasem pizza,ryż z mięsem,lody,ciasto.Obiad-obfitszy- 2 rodzaje mięsa,czasem ryby,surówki,kartofle,frytki,makaron. Plaże brudne-glony!!!!na brzegu nikt tego nie sprząta.Plaże generalnie dwie jedna na lewo od hotelu druga na prawo ,mijamy 2 dzikie zatoki,kamieniste i dalej na prawo,piaszczysta plaża .Wracając do hotelu.Spotkanie z rezydentką utwierdziło nas w przekonaniu że pościel nie będzie zmieniona przez 10 nocy a ręczniki tylko raz.Wystąpiliśmy z oficjalną skargą i ręczniki były wymieniane co 3 dni a pościel raz w ciągu pobytu.Wszystko można tylko trzeba trochę nerwów niestety stracić.Obsługa miła a to że palą podczas podawania posiłków to prawda ale taka tam jeszcze kultura.Palą za barem raczej dyskretnie natomiast polscy palący turyści dymią przy stolikach!My osobiście nie palimy.No i to nasze polskie nadużywanie alkoholu i potem śpiewy do rana też nam nie przynoszą chluby.Bo jak zapłacone to trzeba się napić,pewnie,że tak ale o stłuczonym szkle już na forach nikt nie pisze.Tylko,że jedzenie było chłodne... Alkohol w wersji all...dostępny w ilościach nieograniczonych i różnorodności wyboru. Ogólnie oceniam hotel,wyżywienie,obsługę,plażę na 4.Za cenę 1200 zł od osoby na 11 dni to dobra cena.Nie spodziewałam się rarytasów w Bułgarii,podobnie jak w Grecji,czy na Ukrainie.Natomiast w Hiszpanii czy Chorwacji uznałabym całokształt za mniej niż średni bo tam są inne standardy i ceny niestety. Rodzinom z małymi dziećmi nie polecam,choćby ze względu na brak basenu i placu zabaw a pokazany z perspektywy ogród jest własnością sąsiedniej posesji. Odpowiem na poważne pytania-mój adres kapitanka@op.pl Pokaż »

    2012-07-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.4

    silva ocenił hotel Elwira

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.2
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Właśnie wróciliśmy z mężem z Bułgarii, mieszkaliśmy w hotelu Elwira w Ravdzie.Miejscowość mało atrakcyjna,plaża piaszczysta ale mała w większości kamienista i nie dostępna.Sam hotel Elwira wiele daje do życzenia.Mieliśmy all exclusive -pościel nie zmieniana ani razu przez 10 noclegów,ręczniki zmienione raz,sprzątanie pokoi dużo pozostawia do życzenia.Jedzonko-szwedzki stół ,mało urozmaicone śniadania,obiady i kolacje podawane zazwyczaj na zimno.Często brakowało mięsa dla wszystkich. Mało potraw regionalnych.Brak choć małej serwetki na czarnych stołach.Obsługa bufetu pali papierosy podczas konsumpcji posiłków wczasowiczów.Stosunek P.rezydent do skarg zerowy myslę ze więcej dba o swój wizerunek niż o wczasowiczów.Ogród piękny ale tylko na folderze,plac zabaw dla dzieci po za ośrodkiem.Nie polecam dla rodzin z małymi dziećmi. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2012-06-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 4.0

    klaudia_ok ocenił hotel Elwira

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Właśnie wróciliśmy z mężem z Bułgarii, mieszkaliśmy w hotelu Elwira w Rawdzie. Dużym plusem tej okolicy jest to, że wszędzie jest blisko (do plaży, do centrum itd.) oraz klimat mniejszego nadmorskiego miasteczka. Jeśli natomiast chodzi o hotel, to pokoje były czyste (codziennie sprzątane), bez klimatyzacji ale była chociaż lodówka. Są balkony z krzesełkami i stolikiem. Brak niestety czajnika bezprzewodowego w pokoju. Panie pracujące w restauracji, często wyglądają na zniechęcone i zmęczone - czemu nie ma się dziwić, bo pracują od 8.00-23.00. Szczerze to bardziej polecam jedzenie we własnym zakresie, bo na mieście jest tanio ( około 20 min idzie się do Lidla w którym jest tanio) w restauracjach można zjeść za nieduże pieniądze. My wykupiliśmy sobie śniadania + obiadokolacje, śniadania były dość monotonne, dżem, jakiś pasztet lub kawałek konserwy, dwa plastry ich regionalnego białego sera i troszkę masła + chleb + kawa/herbata. Obiadokolacje składały się z miski zupki (najczęściej na wywarze warzywnym) + drugie danie (np.frytki z piersią z kurczaka, fasola z wieprzowiną) + deser (arbuz, lody). No jedzonko było zjadliwe, ale nie jakieś rarytasy, czasami długo się czekało, zanim kelnerka podeszła lub zanim podano jakieś danie. Pokaż »

    2011-08-21
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny