Hotel Coral Skala Rachoni ***

Coral

Ocena hotelu (10 opinii)

4.3
  • Położenie
    4.7
    • Odległość od plaży / stoku 5.6
    • Plaża / stoki 5.6
    • Cicha i spokojna okolica 5.8
    • Restauracje w okolicy 4.3
    • Atrakcje w okolicy 3.4
    • Komunikacja 3.6
  • Pokoje
    4.5
    • Wielkość 4.3
    • Standard wyposażenia 4.2
    • Czystość 5.5
    • Łazienka 4.0
  • Wyżywienie
    3.7
    • Ilość i dostępność 3.7
    • Smak i jakość potraw 3.8
    • Różnorodność potraw 2.9
    • Obsługa 4.3
  • Hotel
    3.9
    • Basen 4.9
    • Udogodnienia dla dzieci 3.3
    • Animacje i rozrywka 2.9
    • Sport 3.2
    • Obsługa 4.0
    • Czystość 5.2
  • Jakość / cena
    4.9

Rekomendacja

89% poleca ten hotel

Ranking

  • 3.7

    zana66 ocenił hotel Coral

    • Położenie
      5.4
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      4.6
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Wczoraj wróciliśmy z wyspy Thasos, z hotelu Coral z biurem podróży Fanclub. Wyspa przepiękna, morze i góry, cisza, spokój, piaszczysta plaża z łagodnym brzegiem, raj dla dzieci.Hotel położony w pięknym miejscu, wśród drzew oliwnych. Hotel i wyposażenie nie najnowsze, ale bardzo zadbane i czyste. Pokój i łazienka nie za duże, ale na wakacje wystarczające. Rozczarowaniem było wyżywienie. Śniadania przez całe 9 dni identyczne, niby wybór był: wędlina szynkopodobna (najtańsza w pobliskim markecie), ser żółty - też tylko z nazwy, miód, dżem, jaja na twardo, płatki kukurydziane, mleko, herbata, kawa. Gdyby choć wędlina była co drugi dzień inna. Obiadokolacje były jeszcze gorsze, dwa razy była zupa warzywna, w środku sezonu warzyw w zupie prawie trzeba było szukać. Puree z paczki i trochę gulaszu, akurat była promocja w markecie dwie paczki w cenie jednej. Kelner miły, ale podawał w zastraszającym tempie, czasami 45 minut trwało podanie jednego posiłku i deseru. Na deser najczęściej pół brzoskwini w syropie z puszki. Przeliczyliśmy, że na osobę wypadało 7,77 euro za obiad. W pobliskich tawernach można było zjeść np. souvlaki wieprzowe z frytkami, konkretna porcja, za 7 euro. Niestety, mieliśmy wrażenie, że ktoś na nas chciał nieźle oszczędzić. Sam hotel bym poleciła, ale bez wyżywienia. Pokaż »

    2012-08-30
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 3.0

    Majaps ocenił hotel Coral

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Wczoraj wróciłam z pobytu na wyspie w Hotelu Coral. Samym miejsce okolicą, plażą, morzem i spokojem jestem oczarowana, Niestety samym hotelem jestem zawiedziona, niemiła obsługa, zwłaszcza właścicielka, jedzenie okropne zwłaszcza śniadania,które były przez cały czas takie same ( żółty ser seropodobny, mielonka przez 9 dni taka sama , jaja na twardo i margaryna), brak owoców i warzyw. Jako deser dostawaliśmy 1/2 brzoskwini z puszki W w środku sezonu na owoce) .Właściciele hotelu oszczędzali na na na czym się tylko dało. Jedyny plus tego to czystość. Pokaż »

    2012-08-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    Matilde ocenił hotel Coral

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel zrobił na mnie wrażenie przede wszystkim dzięki przemiłej atmosferze. Jest to raczej średniej wielkości, rodzinny hotel i widać, że właściciele na prawdę się starają. Pokoje są faktycznie nieduże. My mieliśmy pokój z dostawką co powodowało, że praktycznie nie można było się ruszyć, ale wszystkie mają balkony, są czyściutkie i zadbane. W poku poza tvjest też lodowka i klimatyzacja, ale płatna 6 euro za dzień jak dobrze pamiętam. Sam budynek położony jest niedaleko plaży (z 5 min pieszo) w gaju oliwym, rewelacja. Przy hotelu jest spory basen. Za leżaki przy basenie się nie płaci. Niedaleko hotelu, przy plaży, znajduje się też zespół basenów, który nie należy do hotelu, tam za leżaki się już płaci, chyba że zamówimy coś w barze, wówczas można korzysać bez opłaty. Niedaleko hotelu jest supermarket, podobno największy na wyspie, apteka inne hotele i tawerny. Do stolicy wyspy niecałe 15 km, a bilet na lokalny autobusik kosztuje jakieś 1,60 euro. Ogólnie dobra baza wypadowa na wycieczki fakultatywne, cisza i spokój. Pokaż »

    2011-12-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.1

    magdamalami ocenił hotel Coral

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Hotel jest położony w cichej i spokojnej okolicy. Jest tu basen i brodzik dla dzieci. Można wypocząć albo na leżaku przy basenie bądź leżaku na plaży (bezpłatnie :)). W pokoju jest klimatyzacja (dodatkowo płatna), tv i lodówka. Dużą zaletą hotelu jest dostęp do wifi. Do plaży jest blisko - ok. 5 min piechotą. Śniadania są monotonne. Obiadokolacje są dwudaniowe, serwowane i można się najeść. W pobliżu hotelu znajduje się supermarket i dwie tawerny. Miejscowość jest bardzo spokojna, więc polecam korzystać z wycieczek fakultatywnych. Pokaż »

    2011-12-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.9

    Alicja N ocenił hotel Coral

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    byłam w tym hotelu latem i bardzo mi się podobało. Spokojna okolica, blisko do plaży i połozenie wsrod gajów oliwnych. Rano można wyjść na balkon, zjesc zakupione w pobliskim markecie owoce - arbuzy super smaczne - i całe dnie spedzac na plazy. Przy hotelu fajny basen i bar, gdzie były drinki w przyzoitej cenie. Pokoje skromne, ale czyste. My mieszkaliśmy na piętrze i polecam bardziej niż parter. Była też możliwość wypożyczenia rowerów przy hotelu i z niej skorzystaliśmy samemu wybierająć sobie kierunki zwiedzania. Pokaż »

    2011-12-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    mariquitaa ocenił hotel Coral

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    spokojna okolica, hotel prowadzony przez przemiłą rodzinę, pokoje czyste, sprzątane codziennie, jedzenie bardzo smaczne. zdecydowanie polecam osobom ceniącym sobie spokój i liczącym na wypoczynek w przyjemnej, greckiej atmosferze.

    2011-09-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.3

    BeataG ocenił hotel Coral

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam ten hotel dla osób ceniacych cisze i spokój. Hotel połozony na obrzezach miejscowosci Skala Rachoni, do plazy 3 min. Na plazy luzik, mało ludzi, darmowe lezaki i dodatkowy basen, brodzik i jacuzii (wszystko nalezy do hotelu Coral wiec mozna uzywać do woli za darmo) oraz dwie tawerny. W poblizu (7 min. piechotką) najwiekszy na wyspie hipermaket. Śniadania monotonia, ale każdy znajdzie ćoś dla siebie. Obiadokolacje serwowane do stolika składajace sie głównie z makaronu i jakiegos mięska - wszystko smaczne. Jezeli ktos nie jest jakimś wiekszym obzarciuszkiem spokojnie mu wystrczy, zawsze mozna coś przekąsić na plaży. Pieniedzy za bardzo nie ma gdzie wydawać, no chyba ze sie pojedzie na wycieczkę lub do stolicy wyspy Limenas. Z plazy piękne widoki - z jednej strony morze a z drugiej góry. Uważam że za takie pieniądze naprawdę warto POLECAM Pokaż »

    2010-08-06
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.6

    Grzegorz ocenił hotel Coral

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Sama miejscowość Skala Rachini malutka,kilka restauracji,barów i największy na wyspie supermarket,gdzie można kupić wszystko. Polecam wybrać sie do Limenarii,miasta ładniejszego moim zdaniem od stolicy wyspy Limenas,gdzie są fantastyczne widoki.Dostać się tam można tanią komunikacją miejską,która wymaga jednak troche orientacji co do rozkładu i miejsca odjazdu. Podsumowuąc. Miejsce i hotel godne polecenia osobom szukającym ciszy i spokoju,dla których hotel służy jedynie do przenocowania. Dobre miejsce do zwiedzania całej wyspy Dobrej zabawy!! Pokaż »

    2010-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.8

    Grzegorz ocenił hotel Coral

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Witam. Chciałbym się podzielić swoimi spostrzeżeniami po pobycie w hotelu Coral na wyspie Thassos. Jeśli chodzi o sam hotel to godny polecenia tym,którzy nie maja zbyt wygórowanych żądań. Sam hotel wymagałby już remontu,szczególnie pokoje. Ale nie jest tragicznie. Wszystko co ma być to jest,choć dla nas pierwsze 2 dni były lekkim szokiem,ale to ze względu na to,że bywaliśmy już w dużo lepszych hotelach. Sam pokój ok,choć troche nie fajnie było otwierając szafkę i zastając same pustaki. Łazienka ok,ale prysznic-delikatnie mówiąc,niezadowalający. Malutki i choć by nie wiem co,cała łazienka zachlapana. Na terenie hotelu wypożyczalnia rowerów,co jest dużym plusem ze względu na same położenie wyspy. Basen,raczej tylko dla umiejących pływać,gdyż praktycznie w każdym miejscu ma prawie 2 metry. Obsługa ok. Ale największy minus to śniadania. Bardzo,bardzo skromne. Ser żółty,wędlina jajka,dżem,codziennie to samo,po paru dniach nie ma się ochoty wogóle na nie chodzić. Pokaż »

    2010-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.6

    Skarbuś DRODRO ocenił hotel Coral

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Kameralny hotelik w Skala Rachoni - blisko plaży - prowadzony przez miłą grecką rodzinę.Basen z barkiem w gaju oliwkowym.Basen duży i brodzik dla dzieci - leżaki dostępne w cenie dla gości hotelu.Na plaży także parę leżaków należących do hotelu coral.Jedzenie w opcji hb zadowalające.Polecam ten hotelik dola osób ceniacych spokój i zacisze greckiego małego miasteczka .10km do stolicy Thassos , 2 km do Skala Prinos w górach jest miejscowość Rachoni - polecam tam sie wybrać. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (5) »

    2009-05-21
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny