Hotel Omer Holiday Resort Kusadasi ****+

Omer Holiday Resort

Ocena hotelu (9 opinii)

4.0
  • Położenie
    4.5
    • Odległość od plaży / stoku 6.0
    • Plaża / stoki 2.8
    • Cicha i spokojna okolica 4.9
    • Restauracje w okolicy 4.2
    • Atrakcje w okolicy 3.8
    • Komunikacja 5.5
  • Pokoje
    3.1
    • Wielkość 2.8
    • Standard wyposażenia 2.7
    • Czystość 3.8
    • Łazienka 3.2
  • Wyżywienie
    4.4
    • Ilość i dostępność 4.7
    • Smak i jakość potraw 4.4
    • Różnorodność potraw 4.3
    • Obsługa 4.0
  • Hotel
    4.0
    • Basen 3.5
    • Udogodnienia dla dzieci 3.5
    • Animacje i rozrywka 4.3
    • Sport 4.2
    • Obsługa 4.4
    • Czystość 4.0
  • Jakość / cena
    3.8

Rekomendacja

50% poleca ten hotel

Proszę czekać

  • 4.2

    przemek ocenił hotel Omer Holiday Resort

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Pierwsze wrażenie rozczarowuje ale z każdym dniem jest coraz lepiej. Trzeba przyznać, że duża w tym zasługa animatorów którzy starają się od rana do wieczora. Takich animacji jeszcze nie spotkaliśmy więc nuda nie grozi nikomu. Jedzenie nie jest złe ale szału nie ma, chociaż omlety na życzenie były pierwsza klasa. Hotel ma dobrą lokalizację gdyż leży niedaleko Efezu, poza tym polecamy wypad do aquaparku "Adaland" gdyż będzie to jeden z lepszych dni w waszym życiu oraz na plaże "Long Beach". Pokaż »

    2012-08-26
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.7

    rubi ocenił hotel Omer Holiday Resort

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Z wakacji wróciliśmy w zeszym tygodniu. Krótko mówiąc z lotniska do Hotelu jechaliśmy około godziny i 15 minut. Hotel położony jest w pięknym miejscu nad samym morzem z widokiem na góry. Jedzenie było zróżnicowanie i dobre. I to wszystko co nam odpowiadało. Baseny brudne, z kratek filtrujących wydobywał się nieprzyjemny zapach, materace do leżaków brudne, nigdy nie widziałam żeby były myte, kelnerzy w głównej restauracji obojętni i najgorsze rozczarowanie brud w pokoju i smród szamba wydobywający się z łazienki. A cha jeszcze zapomniałam wspomnieć o beznadziejnej rezydendce, która niczego nie potrafi załatwić. Pokaż »

    2011-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.5

    pinia31 ocenił hotel Omer Holiday Resort

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    W Omer Holiday spędziłam wakacje wraz z moim chłopakiem. Musze powiedzieć ze co do wyjazdu miałam ogromne obawy przez to ze naczytałam się totalnych bzdur (wg mnie) na takich stronach jak oceniacz. Nie wiem kto wystawia negatywne opinie temu hotelowi. Nie wiem też jakie ludzie potrzebują kurorty żeby takie niskie noty dawać temu hotelowi. Na wakacjach byłam 2 tygodnie i każdy dzień wspominam mile. Wiedząc jaki mało tam ludzie zarabiają dałam Panu z recepcji (zaraz po zameldowaniu się) 10euro.....w zamian za to dostałam jeden z najlepszych pokoi w hotelu. Plaza owszem jest mała, tak jak to widać na zdjęciach, ale można spokojne sobie poleżeć. Jedzenie bardzo dobra i zróżnicowane...żaden Faraon mnie nie dopadł a mam spore problemy żołądkowe. Obsługa bardzo mila, barmani podają rewelacyjne drinki. Pokoje są codziennie czyszczone, basen równie (sama widziałam). Animacje ciekawe, aczkolwiek mnie tak bardzo nie zachwyciła. Możliwe ze poza sezonem animatorzy się już tak bardzo nie starają. Do centrum Kusadasi można dojechać dolmuszem za 2liry od osoby, busiki jeżdżą cały czas. Dogadanie się z kierowca nie stanowi problemu. Uważam, że hotel na prawdę jest godny polecenia. Serdecznie polecam. Pokaż »

    2010-10-15
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.4

    egmont ocenił hotel Omer Holiday Resort

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      1.2
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Wycieczkę wykupiliśmy jako5* (ITAKA)i tu nastąpiło rozczarowanie (głównie przez to jakie są pokoje). Hotel u niemieckiego tour operatora ma 3,5 gwiazdki.Położenie: hotel składa się z kompleksu bungalowów i nowego budynku gdzie są pokoje „Superior”-nowe, pachnące świeżością- zasługujące na 4,5 gwiazdki; Itaka wykupiła najtańsze standardowe pokoje czyli bungalowy. Jest ładnie położony wśród wielu drzew i zieleni, które swoim chłodem dają wytchnienie po leżakowaniu na plaży (polecam rodzinom z małymi dziećmi, które sobie siedzą w pampersach i radośnie gaworzą na trawce przy domkach otoczone cieniem).Plaża bardzo wąska.Jak chcesz mieć leżak(są tu za darmo)trzeba wstać rano i zająć jakiś kładąc na nim ręcznik i później jak się wyśpisz,możesz sobie poleżkować.Jedzenie:dobre,urozmaicone,każdego dnia inne(prócz baru sałatkowego),mogę się doczepić do małego zróżnicowania owoców).Pokoje:jeśli komuś się uda trafić do głównego budynku to wszystko jest super(pamiętajcie są to pokoje cztero-cyfrowe-spróbujcie może dać 20Euro na recepcji to taki pokój dostaniecie).My i większość Polaków trafiliśmy do bungalowów których stan był fatalny:tapety odpadają,ściany brudne,zagrzybione szafki w łazience,zakamienione rączki od pryszniców że strach ich dotykać,cieknące lub nie działające klimy,pokoje moim zdaniem mają ok 15m. Sprzątajczki nie myją wanien i brodzik. prysznic.oraz nie odkurzają podłóg(jak zrobiliśmy aferę to się to zmieniło).Byl protest Polaków, którzy tu przyjechali(do hotelu5gwiazdkowego)i tak samo byli rozczarowani. OczywiścieITAKAnic nie zmieniła,oprócz tego że przyszli Panowie i naprawili klimy a zagrzybione szafki pomalowali białą olejną farbą!!Wiele osób miało problemy żołądkowe(nie wiem czy to wina wody,brudu czy kiepskiej higieny),pod koniec wyjazdu w ośrodku wybuchła prawdziwa epidemia.Dużo osób wylądowało w szpitalu pod kroplówką, ale co się dziwić jeśli w sytuacji gdy dziecko zwymiotowało przy basenie przyszedł ktoś z obsługi i SPŁUKAŁ TO WODĄ DO BASENU. Pokaż »

    2010-08-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    oriana5 ocenił hotel Omer Holiday Resort

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Animatorzy rewelacyjni - porozumiewają się wieloma językami, jedzenie super od koloru do wyboru, obsługa miła i zawsze uśmiechnięta, zero kolejek przy barach, trochę mała plaża ale miało to swoje uroki - każdy na leżaku mógł moczyć stopy w morzu :) Pokaż »

    2010-07-31
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.5

    Turystka2010 ocenił hotel Omer Holiday Resort

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Spędzamy właśnie wakacje w tym hotelu i muszę powiedzieć, że jesteśmy bardzo zawiedzeni. Po pierwsze – standarty tureckie odbiegają od europejskich i (ponieważ nie jest to nasz pierwszy pobyt w Turcji) wiedzieliśmy, że 5 * tu, to nie to samo co 5 * w Polsce czy we Francji. Jednak ten hotel (kompleks bungalowów wybudowany w latach 70-tych) spełnia co najwyżej standarty hotelu 3*, a jeśli mam go porównać z innymi tureckimi hotelami 4* i 5*, to powiem, że jest to zdecydowanie najgorszy z nich. Plusy: ładne położenie wśród sosen, nad brzegiem morza, do centrum miasta dolmuszem jakieś 15 min., Internet przez WiFi za darmo (ograniczony zasięg, część pokoi ma, inni muszą przejść do głównego budynku), sejm za darmo (ale tylko na klucz, kod nie działa, więc rodzi się pytanie o zaufanie do personelu...) Minusy: - ITAKA wykupiła najtańsze pokoje, zapewniając nas przy zakupie, że będą przestronne, że nie potrzeba w nich dostawki dla dziecka, bo już jest kanapa w wyposażeniu na której dziecko sp Pokaż »

    2010-06-07
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    Ted ocenił hotel Omer Holiday Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Omer Holiday Resort to nie jest hotel...tylko wioska ...ale polecem...i to bardzo:-)))Ośrodek jest położony nad samym morzem w pięknym lesie. Zdjęcia tutaj zamieszczone są nieaktualne...przy basenia znajduje się zjeżdżalnia...wioska jest po remoncie...animatorzy rewelacja...podczas mojego pobytu nie było Niemców. Gośćmi byli przede wszystkim Holendrzy, Belgowie, Irlandczycy i Polacy. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2009-06-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.6

    Justyna ocenił hotel Omer Holiday Resort

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Pokoje: malutkie, prócz łóżka, 1 fotela, TV i szafy wbudowanej w ścianę nie zmieściło się już nic. Łazienka mikroskopijna i zagrzybiona, zarówno ściany, sufit, uszczelki pod prysznicem a nawet okolice okienka będącego jedynym otworem wentylacyjnym. Wyżywienie w porządku, duża liczba potraw i ilości też wystarczające. Totalny minus- plaża. Szerokość na dwa leżaki, ale tak że dużym palcem smyrasz sąsiada za uchem. Miejsce dla max 20 osób - dla reszty miejsca przy basenie, ale tam woda odstaszająco zimna. Bardzo niski poziom animacji i innych rozrywek na terenie hotelu. Do centum ok 10 minut busikiem. Szybciutko i tanio. Busiki kursują do późnych godzin nocnych. Ogólnie jakość hotelu nieadekwatna do prezentownych opisów i podrasowanych zdjęć. Dla niewymagających. Pokaż »

    2009-06-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    Andrzej ocenił hotel Omer Holiday Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel położony w cieniu drzew piniowych, co sprawia że upał tak nie doskwiera. Generalnie nie jest to klasyczny hotel tylko kompleks domków z pokojami na poziomie naszych polskich 3 gwiazdek. Są także apartamenty rodzinne "shark" ale w Itace nie były one dostępne. Nie jest to jakiś luksus, ale czysto i schludnie. Mi wystarczyło, gdyż w pokoju bywałem praktycznie tylko na noc. Sam resort jest z dala od zgiełku centrum kusadasi ale dojazd jest bardzo łatwy, busem to zaledwie 5-10 min. hotel położony jest w pobliżu ładnej plaży Long Beach ale tam jest tłok, choć raz warto się wybrać, choćby dla fal :). przy plaży Long Beach jest także mały aquapark, ale zupełności wystarczający na moczenie się i dobrą zabawę. Bardzo dużym plusem hotelu to jedzenie - różnorodne i bardzo smaczne, dużo owoców, deserów i była także kuchnia dietetyczna - gotowane ryby itp. all inclusive - bez limitów, alkohole lokalne ale ok. - brak kolejek przy barach. Animacje po angielsku, rosyjsku, niemiecku - takie jak wszędzie - nic specjalnego, ale też nie ma się do czego przyczepić. To była moja już trzecia wizyta w Turcji i chyba najlepsza, no powiedzmy na równi z Kemer, choć w Kusadasi klimat jest mniej upalnu, jest więcej zieleni i nie czuć tak goraca. ponadto region ten ma wiele starożytnych zabytków jak np. Efez i to naprawdę podnosi atrakcyjność tego miejsca. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2009-05-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny