Hotel Al Diwan Resort (El Diwan) Shark's Bay ***+

Al Diwan Resort (El Diwan)

Ocena hotelu (54 opinii)

3.8
  • Położenie
    3.5
    • Odległość od plaży / stoku 2.9
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 4.6
    • Restauracje w okolicy 2.7
    • Atrakcje w okolicy 2.7
    • Komunikacja 4.1
  • Pokoje
    3.9
    • Wielkość 4.5
    • Standard wyposażenia 3.5
    • Czystość 4.2
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    4.0
    • Ilość i dostępność 4.0
    • Smak i jakość potraw 4.3
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 4.1
  • Hotel
    3.1
    • Basen 3.8
    • Udogodnienia dla dzieci 2.7
    • Animacje i rozrywka 3.1
    • Sport 2.2
    • Obsługa 3.8
    • Czystość 3.1
  • Jakość / cena
    4.3

Rekomendacja

58% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.6

    mared5 ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    W tym hotelu byliśmy w lipcu 2005 r. Mały hotel położony na uboczu, na plażę kursuje bus hotelowy.

    2014-06-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    Gonia87 ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byliśmy z mężem w tym hotelu w tym roku, dosłownie kilka dni temu wróciliśmy. Organizatorem było bp alfa star, hotel od razu zaproponowano nam w biurze. Opowiedzieliśmy o naszych wymaganiach i faktycznie trafili w "10". Polecam, super można odpocząć, pełen relax gwarantowany. Bardzo chętnie bym jeszcze wróciła. Pokaż »

    2013-09-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    joanna33k ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    all divan jest ok polecam nam się podobało i niemam zastrzeżeń

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (9) »

    2013-03-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.4

    kasia kiss ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Latam do roznych krajow min10razy do roku, ale nigdy nie bylam w tak brudnym i zarobaczonym hotelu jak Al Diwan....kazdo razowe wejscie do lazienki konczylo sie tralma przepedzania min 10 karaluchow ktore byly wszedzie.Nawet w lodowce,niewiem jak tam wlazly...fujj.Basen brudny,z plywajaca plama z tluszczu i zanieczyszczen.Stolowka brudna,kelnerzy brudni,niewiem czy oni czasem robia pranie.Obrusy brudne az sie jesc odechciewa.Bar...prosze tego nie mozna nazwac barem,porazka.Nie polecam tego hotelu nikomu.. Wszyscy pala papierosy wszedzie straszne.....wiem ze w egipcie mozna ale bez przesady stac na recepcji palic i rozmawiac z goscmi dmuchajac im w twarz....ochyda.Nuda,brzydko,brudno,i karaluchy....jak nie chcecie miec zniszczonych wakacji to nie wybierajcie tego hotelu. Pokaż »

    2013-03-04
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 5.4

    mario007 ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Witam!Byłem z synem w tym hotelu w lutym 2013 niecały tydzień temu i powiem Wam tak-Ci ,którzy wystawili temu hotelowi opinie pomiędzy 1 a 2 to albo tam nigdy nie byli,albo pracują dla konkurencji albo za niewielkie pieniądze spodziewali się hotelu typu HILTON,RITZ,SHERATON,SAVOY, lub podobnych z najwyższej półki-podobno widzieli tam brud ,robactwo,brunatna wodę w basenie,miejscowych kąpiących się w ubraniach,barmanów robiących łaskę z nalaniem drinka przed 22.00(w opcji all inclusive)-nie czytajcie ich głupot-to jedna ,wielka totalna bzdura.Tak jak bzdurą jest przeszkadzająca dyskoteka w hotelu obok-tacy zamiast do Al Divan muszą udać się na nasze Mazury i zaszyć głęboko w lesie.Nie bardzo też wiem komu przeszkadzał ruch samolotów na lotnisku oddalonym o około 7 km.Hotel Al Divan ma 3 gwiazdki ,ja osobiście dołożył bym mu jeszcze jedną.Hotel jest czyściutki-zarówno elewacje jak i ściany w pokojach oraz cały teren-non stop od 6 rano do 23 sprzątany,woda w basenie krystalicznie czysta-w jednym i w drugim,pokoje sprzątane codziennie-wraz z wymianą pościeli i ręczników,obsługa przemiła i nie robiąca żadnej łaski,jedzenie bardzo urozmaicone i bardzo duży wybór a desery to już poezja.Nigdy i nigdzie nie spotkałem żadnego robala typu karaluch czy prusak -jedynie kolka małych much,które latają koło Ciebie po wyjściu z basenu(pragnienie)-ostatecznie hotel znajduje się na pustyni.Do plaży co prawda jest około 2-2.5 km ale co godzinę jeździ na nia hotelowy bus-gratis oczywiście a 2 razy w tygodniu tenże bus dowozi chętnych do miejsca rozrywki i zakupów Naama Bay-także gratis.Plaża piaszczysto zwirowa-woda kryształ-a słynna Zatoka Rekinów -bajer.Nigdy nie spotkałem się aby obsługa grymasiła gdy o coś prosiłem.Jedyna prawdą jest podawanie napojów i drinków w 150 ml plastikowych kubkach-ale za głupie 3-4 dolce(jednorazowo) będziesz pił tylko w szkle.Z czystym sumieniem mogę ten hotel polecić każdemu-a Ci co grymaszą-do RITZA(albo nie bo złote klamki poginą).Szkoda że ocena do 6! Pokaż »

    2013-02-19
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 6.0

    Robert ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel!!! Super klimat wróciłem 29 styczeń 2013r. Jedzenia duzo i bardzo dobre, obsługa ok!! Co dzień sprzątany pokój. Ludzie narzekają nie wspomną sobie lata wstecz wczasy zakładowe zupa mleczna na śniadanie itp.... Co tu duzo gadać hotelik godny polecenia. Pokaż »

    2013-02-03
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.0

    Marta ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel jest położony na odludziu, ale w pobliżu przebiega ruchliwa ulica na której można złapać busy do centrum miasta. Do plaży dowożą busy hotelowe, plaża mała ale czyta. Za takie pieniądze nie można wymagać wiele

    2013-01-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 1.6

    Hase 63 ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      1.7
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      1.7
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.2
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    To mój trzeci pobyt w Egipcie.I pierwsza szkoła przetrwania .Byłem sąsiadem Bartka-pozdrawiam.Nie miałem karaluchów, lecz z resztą się zgadzam.Jam jest Brud JBrud to imię gospodarza.Byli goście co mieli pretensje do żony za "psioczenie". Dla nich podaję arabskie tłumaczenie nazwy Diwan "Mucha ru.. karalucha". Chcę pochwalić rezydenta Josefa \ i podziękować\ za pomoc przy zamianie hotelu. Do tego za nic nie przyjął "baksisa" Szoh ram! Pokaż »

    2013-01-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.2

    bartek13 ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Właśnie wróciłem z Al Diwana ijedyne co mogę napisac to...nigdy w życiu nie widziałem i nie miałem tyly karaluchów co tu. Nawet w dzungli było czyściej.W tym hotelu byłem 7 lat temu i byłem bardzo zadowolony,ale teraz to...walący się hotel.Brud widać wszędzie!!!!Codziennie zabijałem 20 karaluchów,pryskałem sam i oni też beż żadnych rezultatów.Tam potrzebny jest remont przez duże " R" Zapłaciłem za wyjazd 1000 więc mówię ok,ale nie polecam!!!!Hotel był piękny,ale to było i mineło:( Pokaż »

    2013-01-10
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.8

    Ajkajan ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      1.5
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      1.5
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel powinien być zamknięty natychmiast. Karaluchy są w każdym miejscu, mnóstwo i nie pomoże żadne sprzątanie, bez ich usunięcia, co raczej możliwym nie jest, biorąc pod uwagę nisze i kąty zapchane rupieciami, stare mury, wnęki, cuchnące meble. Personel się stara uśmiechać, ale nie po to człowiek jedzie na wczasy. Kierowanie tam turystów jest kpiną polskich biur podróży z rodaków. Pokaż »

    2012-10-28
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny