Hotel Al Diwan Resort (El Diwan) Shark's Bay ***+

Al Diwan Resort (El Diwan)

Ocena hotelu (54 opinii)

3.8
  • Położenie
    3.5
    • Odległość od plaży / stoku 2.9
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 4.6
    • Restauracje w okolicy 2.7
    • Atrakcje w okolicy 2.7
    • Komunikacja 4.1
  • Pokoje
    3.9
    • Wielkość 4.5
    • Standard wyposażenia 3.5
    • Czystość 4.2
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    4.0
    • Ilość i dostępność 4.0
    • Smak i jakość potraw 4.3
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 4.1
  • Hotel
    3.1
    • Basen 3.8
    • Udogodnienia dla dzieci 2.7
    • Animacje i rozrywka 3.1
    • Sport 2.2
    • Obsługa 3.8
    • Czystość 3.1
  • Jakość / cena
    4.3

Rekomendacja

58% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.9

    mar maj ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    ogólnie ok, ale za blisko lotnisko, kiedy gonili komary o godz. 4.00 smród palonego oleju napędowego bylo czuć do 6.00, myślałem że samolot zrzuca paliwo przed awaryjnym lądowaniem (13.04.2010 - trzy dni after ), zajeb...a rafa na "plaży" - weźcie bułkę i na rybki - wystaczy zamoczyć łeb, spałem jedną noc i do Kairu..... i do ABU ABU symbel....... Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2010-06-18
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 2.3

    lechu0758 ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel nie najgorszy.Obsługa zwłaszcza w barze przy basenie AROGANCKA. Nie radzę wysyłać pocztówek przez recepcje!!!!!! Z dziesięciu wysłanych ,żadna nie dotarła. WSTYD DLA HOTELU A DLA MNIE PRZED ZNAJOMYMI!!!!

    2010-05-30
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.2

    Jakub ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel świetny.Jedzenie świetne i każdego dnia inne.Pokoje duże , czyste z balkonami i telewizorami.Łazienka w dobrym stanie.Polecam na 200%hotel.

    2010-04-07
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 4.8

    magda ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel 3 gwiazdkowy całkowicie spełnił nasze oczekiwania Jedzenie dobre i pod dostatkiem. W hotelu bardzo dużo polaków. Wycieczki okazały się tańsze niż w cenniku z uwagi na dużą ilość Polaków. np wycieczka do Kairu cen stand 50 $ kosztowała 35 $. Do plaży jest niestety kawałek ale transport był zapewniony przez hotel. Hotel w niskiej zabudowie w specyficznym Egipskim klimacie. Pokaż »

    2010-02-16
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 2.2

    mariusz ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    bywalismy w wielu hotelach i w hotelach 2 gwiazdkowych gdzie jedzenie bylo milion razy lepsze i duzo bardziej urozmaicone, bo mimo malych wymagan co do pobytu jakie zazwyczaj mamy to ryz + makaron + kawalek niedogotowanego kurczaka przez 2 tygodnie robi swoje. Niedogotowane jedzenie i nie myte owoce u wielu gosci jak i u nas wywolywalo permanentna zemste faraona gdzie zadne specyfiki nie pomagaly. Rezydent alfastara tak jak nikt nigdy wyprowadzil nas z rownowagi gdyz nie kupujac u niego drugich wycieczek nie traktowal nas jak klientow i mial nas totalnie w nosie do tego stopnia ze nie pozwolil recepcji wydawac ludziom na wycieczki prowiantow i tylko on mogl go zamowic. Pokoje w miare ladne niestety sprzatane codziennie specyfikami ktorych zapach wywolywal czeste mdlosci. Dla ludzi cierpliwych nie przeszkadza ze 500 metrow od pokoju nad glowa laduja samoloty i obok w hotelu pobliskim codzienne dyskoteki do 3 rano gdzie muzyke w pokoju sluchac jakby byla na miejscu, codziennie po 17 podlewane kwiatki ich szambem sprawialy ze otawarcie okna bylo ryzykowne. Oczywiscie drobiazgi typu dlugopisy zapalniczki zostawione na wierzchu ginely codziennie wiec howac trzeba wszystko. Nie mamy wymagan co do hotelu bo rzadko tam bywamy tylko zeby sie wyspac bo zazwyczaj kupujemy wycieczki ale to bylo przegiecie. Zwlaszcza kupujac wycieczke w alfastar na hotel amar sina dowiedziec sie ze niestety w tym hotelu nie ma miejsca i deportacja do innego hotelu to tez nie w porzadku. Generalnie ludzie uwazajcie na alfa star bo wielu klientow z naszego hotelu zostalo oszukanych, a rezydent nie ma zamiaru udzielic zadnej pomocy ! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2009-11-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.1

    Justyna ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel naprawdę rewelacyjny, dlatego też przecieram oczy ze zdziwienia czytając powyższe komentarze... Jak sądzę zostały sporządzone przez osoby, którym troszkę pomieszało się w główkach i w takiej cenie oczekiwali na marmury i złote klamki, ale wtedy proponuję Savoy a nie Al diwan. My wróciliśmy kilka dni temu i na prawdę ciężko jest znaleźć argumenty przeciwko hotelowi. W pokojach czysto i sprzątane codziennie nawet bez bakszyszu, oba baseny codziennie sprzątane, jedzenia nadmiar i wszystko bardzo smaczne - ciasta wspaniałe i w brud... Pomimo, że w formule all inclusive drinki i napoje serwowane od 10 do 22 to nikt nie żałował nam ani alkoholu, ani drinków pomimo że godziny te były przestrzegane i nikt negatywnie nie reagował na ciągłe kolejki po drinki :D Obsługa przesympatyczna pod warunkiem, że traktuje się ich z sympatią, a nie grymasem wiecznego niezadowolenia na twarzy... Jedyny problem jaki dostrzegam to "korupcja" na pobliskiej plaży przejawiająca się rezerwowaniem leżaków przez pracowników i trzymaniem ich dla lepiej sytuowanych gości. jedyny sposób na to to zgłaszanie sprawy do recepcji pobliskiego hotelu - momentalna reakcja na sytuację. Położenie hotelu specyficzne pozwalające poczuć klimat Egiptu - uważam, że to nie problem dojechać do miasta, ale zaleta że dookoła jest pustynia, czyli dokładnie to czego w Polsce brak. Jak sądzę z moją opinią zgodzą się wszyscy, którzy wspólnie z nami spędzili czas i byli niesamowicie zadowoleni. Odradzam wszystkim snobom :D Pokaż »

    2009-11-05
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.1

    Tiggerka ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel sam w sobie przyjemny i klimatyczny. Ma kilka wad, bo do plaży daleko, choć wożą busiki i blisko lotniska, co niestety wpływa na hałas. Ale obsługa przemiłą i pomocna. Jak na 3 gwiazdki to naprawdę fajne miejsce.

    2009-10-31
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.4

    Piotr Piotr_245 ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Byłem w tym hotelu w 2009 roku i nie polecam nikomu!! Hotel lata świetności ma za sobą!! Ściany odrapane i z plamami, zaciekami itd. Pokoje to istna ruina. Lampy trzymające się na kablach. Łazienka na pierwszy rzut oka ok, lecz po przyglądnięciu się z bliska, widać wiele minusów (wypadający kran :) ) prysznic również nie zachwyca (zasłona z prysznica na dole żółta i chyba od otwarcie hotelu nie wymieniona). Ręczniki te w pokoju jak i te przy basenie brudne. Jedzenie monotonne i smakowo średnie. Ogólna ocena hotelu bardzo negatywna. Nikomu nie polecam. Jedyny plus hotelu to cukiernik który robił wyśmienite słodycze, ciasta i ciasteczka (z ciekawostek: cukiernik był głuchoniemy). Naprawdę on zasługuje na uznanie, a cały hotel już nie. Pokaż »

    2009-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 1.8

    Piotr ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Byłem w tym hotelu w 2009 roku i nie polecam nikomu!! Hotel lata świetności ma za sobą!! Ściany odrapane i z plamami, zaciekami itd. Pokoje to istna ruina. Lampy trzymające się na kablach. Łazienka na pierwszy rzut oka ok, lecz po przyglądnięciu się z bliska, widać wiele minusów (wypadający kran :) ) prysznic również nie zachwyca (zasłona z prysznica na dole żółta i chyba od otwarcie hotelu nie wymieniona). Ręczniki te w pokoju jak i te przy basenie brudne. Jedzenie monotonne i smakowo średnie. Ogólna ocena hotelu bardzo negatywna. Nikomu nie polecam. Jedyny plus hotelu to cukiernik który robił wyśmienite słodycze, ciasta i ciasteczka (z ciekawostek: cukiernik był głuchoniemy). Naprawdę on zasługuje na uznanie, a cały hotel już nie. Pokaż »

    2009-09-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.4

    Małgorzata ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Byłam w tym hotelu rok temu i naprawde nikomu nie polecam, jedzenie monotonne ciagle to samo obrusy brudne a polacy moga liczyc na resztki, telefon w pokoju niesprawny, telewizor albo niedzialal albo sniezył a woda w basenie nie brudna ale czarna gdyz miejscowi przyjezdzajacy do tego hotelu na weekend urzadzali sobie pranie i sami kapali sie rzeczach, po takim weekendzie kupa brudu pływajaca na powierzchni wody, plaza w remoncie, do miasta dalego uratowały mnie tylko taksowki współczuje tylko obsludze ktora za tak marne grosze niezle sie narobila, jezeli dziewczyny wybieracie sie tam same uwaga na Józefa...... o ile jeszcze jest tam pracuje Pokaż »

    2009-08-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny