Hotel Al Diwan Resort (El Diwan) Shark's Bay ***+

Al Diwan Resort (El Diwan)

Ocena hotelu (54 opinii)

3.8
  • Położenie
    3.5
    • Odległość od plaży / stoku 2.9
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 4.6
    • Restauracje w okolicy 2.7
    • Atrakcje w okolicy 2.7
    • Komunikacja 4.1
  • Pokoje
    3.9
    • Wielkość 4.5
    • Standard wyposażenia 3.5
    • Czystość 4.2
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    4.0
    • Ilość i dostępność 4.0
    • Smak i jakość potraw 4.3
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 4.1
  • Hotel
    3.1
    • Basen 3.8
    • Udogodnienia dla dzieci 2.7
    • Animacje i rozrywka 3.1
    • Sport 2.2
    • Obsługa 3.8
    • Czystość 3.1
  • Jakość / cena
    4.3

Rekomendacja

58% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.5

    Renata ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Wybralismy ten hotel sugerujac sie opiniami ludzi którzy wyrazili swoje zdanie na jego temat na róznych forach.Nie jestesmy zbyt wymagajacymi turystami, tym bardziej że bylismy w międzyczasie na objeździe w Izraelu i Jordanii, wię c w hotelu spedziliśmy 8 dni(a raczej spędziliśmy go na plaży przy basenie i na jednym fakultecie).Szczerze mówiąc byłam bardzo zawiedziona,pokój zmienialiśmy 3 razy ze wzgledu na zepsuta klimę(musieliśmy się ostro wykłócać o zmianę!).Ręczniki na basenach brudne,używane przez inne osoby-jak zwróciłam uwagę panu z obsługi,miło się uśmiechnął,poszedł do magazynku i przyniósł-równie brudny.Jeśli chodzi o rozrywki to nie narzekam,bo wiedzieliśmy że hotel oddalony od Namma Bay i że trzeba dojechać-ale 2xw tygodniu bezpłatne busiki wożą turystów do centrum.Raz w tygodniu organizowane są wieczorki egzotyczne-taniec derwisza,taniec brzucha i później disco.Na plażę również bezpłatny busik.Jedzenie marniutkie,monotonne,mało owoców.Mimo że mieliśmy All - wiecznie spotykaliśmy się z brakiem alkoholu,ale gdy mijała 22 i za drinki trzeba było zapłacić-jakoś problemu nie było.Piwo przy basenie w plastikowych kubkach po 150ml-żenujące było to,że kazdy drink czy piwo pan kontrolujący wpisywał na nasze konto,pytając o nr pokoju(czyżby dbali o nasze dobre samopoczucie na drugi dzień;) ?) Ogólnie nie narzekam,bo bylismy w doborowym towarzystwie wiec liczyło się słońce plaża rybki i super odpoczynek.Kocham Egipt więc generalnie nie marudzę-ale nikomu ze znajomych nie polecę.Tym bardziej że za niewiele większe pieniądze można wykupić np.Sharm Clif Resort(byłam tam w 2007) i być w centrum NammaBay i rozkoszować się wspaniałą atmosferą tego hotelu. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (7) »

    2009-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 2.6

    Stefan Kowalski ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Nikomu Nie polecam!! Lepiej dopłacić 200zł i jechać do 4gwiazdek.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    2009-08-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.8

    Nadia ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Nigdy nie byłam w lepszym hotelu ! Ogólnie SUPER ! . Polecam . Obsługa jest bardzo miła, zawsze leci jakaś fajna muzyka .. Hotel organizuje różne zabawy ..

    2009-07-30
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.2

    Gosia S ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byałam w tym hotelu w 2005 roku i wtedy zrobił on na mnie bardzo dobre wrażenie. Hotel jest czysty, obsługa miła, uczynna. Bardzo fajny manager hotelu. Pokoje fajne, z tarasami, klimatyzacja działała bez zarzutu, lazienki duże. Łóżka są wygodne, tv z kanałami z różnych stron świata. Maja 2 baseny, jeden z nich z brodzikiem dla dzieci. Hotel posiada zabawki dla dzieci, trzeba o nie tylko poprosić. Jdzenie bardzo dobre, zwykle kuchnia arabska (w koncu to kraj arabski), śniadania i lunch w restauracji w środku, kolacje w uroczej restauracji na świezym powietrzu. Proponuja wielorakie dania więc uważam że każdy znajdzie cos dla siebie. Są mięsa, ryby, makarony, ryż, owoce, ciasta, wszytsko bardzo smaczne. Są dwa bary gdzie serwują napoje. N aterenie hotelu jest sklep z pamiątkami oraz dorbnymi przekąskami. Drugi sklepik z perfumami (olejkami). Kolejny sklep, większy, jest 200m od hotelu. Podtsawowe dania jak kanapki na ciepło, frytki i takie tam można zamawiać całą dobę. Co sobote hotel robi kolacje przy basenie, jest występ grupy arabskiej, taniec brzucha, potem dyskoteka, ogólnie fajna imprezka z kąpiela w basenie na koniec:) Reczniki na plaże są darmowe. Na plaże jest kawałek, ale jeżdzi hotelowy busik co poł godz. Plaża fajną, jest tam co robić, leżakli śa darmowe, jest masażysta za opłata:)można pojeżdzić na bananie, nurkować. Od brzegu zaczyna sie rafa koralowa więc nie trzeba tracić kasy na wycieczki fakultatywne:)mozna snurkowac do woli. Na plaży są organizatorzy różnych wycieczek quadami, nurkowania więc można gdzieś sie wybrać. sa też knajpki. jesli chodzi o odległośc od \"miasta\" czyli Naama Bay, centrum rozrywki nie jest ona tak uciązliwa a to ze względu na to, iz po poludniu busik dowozi turystów do mista. Jesli się nie zdązy to tuttejsze taxi są bardzo tanie. Doprawdy biorąc pod uwage cenę jaką się płaci za pobyt to jest to super hotel. Oczywiście są i tacy, którzy za tak niską cene oczekuja Hiltona ale pomijam takie opinie. Trzeba pamiętac o tym, że jesteśmy w kraju arabskim, i pewnych rzeczy nie da się ominąc. taka jest specyfika tego kraju i jeśli z czyms sie nie zgadzamy to jedźmy na Hel albo do Kołobrzegu. Pokaż »

    2009-07-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.2

    Mikołaj ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Nie najgorzej, ale beznadziejne położenie obniża ogólną ocenę -> zdecydowanie dla osob szukających spokoju i nie wybierających sie do Sharm , ponieważ dojazd jest uciążliwy

    2009-06-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    Asiula ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Przede wszystkim ten hotel nazywa sie Al Diwan (!) ;p Co do wypoczynku tam - mozna smialo jechac! Nawet jasli do centrum rozrywki jest kilka kilometrow to ceny taksowek sa wrecz nieprzyzwoicie niskie (do Naama Bay np 5 $) wiec nie ma co marudzic ze daleko. Na miejscu jest za to plaza z rafą najpiekniejsza na swiecie :) Pozdrawiam Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (2) »

    2009-06-15
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.8

    Lukasz ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel bardzo przyjazny i spokojny. Domowa atmosfera i swietna obsluga (nie jest nachalna i nie wyciaga co 5 min reki po drobne! ) Polecam takze na wyjazd rodzinny.

    2009-06-15
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.3

    Tomasz ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    ogólna ocena BDB jeżeli chodzi o hotel w standardzie 3+ obiekt czysty i zadbany z obsługą nawiązywaliśmy niezły kontakt jedzenie super minusy : hotel położony na odludziu i żeby ruszyć się gdzie kol wiek trzeba brać taxi , oddalony od plaży 1.5km lecz wrażenia z rafy koralowej niezapomniane od miasta tez daleko ok 5- 10 km Jestem zadowolony z wakacji Polecam dla ludzi młodych płaciliśmy 1555pln w opcji Pokaż »

    2009-06-03
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.1

    ASIA ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Według mnie ten hotel jest ok nie ma co narzekać na chyba, że jest się milionerem i dużo się oczekuje. Dla ludzi którzy chcą aktywnie wypocząć to nie jest najlepszy hotel dużo lepszy jest Sharm Cliff Resort polecam zobaczyć jest naprawdę świetny dla wszystkich ludzi, ale nie o tym miałam pisać co do hotelu el diwan hmmmmmmmm OSOBIŚCIE POLECAM. Pokaż »

    2009-05-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.8

    ALICJA RATAJSKA ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel bardzo fajny , w stylu arabskim. Pokoje czyściutkie , sprzątane każdego dnia bardzo dokładnie i wyposażone jak należy. Posiłki bardzo dobre, smaczne. Raz w tygodniu wieczór folklorystyczny i kolacja nad basenem. Miła obsługa . Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2009-04-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny