Hotel Al Diwan Resort (El Diwan) Shark's Bay ***+

Al Diwan Resort (El Diwan)

Ocena hotelu (54 opinii)

3.8
  • Położenie
    3.5
    • Odległość od plaży / stoku 2.9
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 4.6
    • Restauracje w okolicy 2.7
    • Atrakcje w okolicy 2.7
    • Komunikacja 4.1
  • Pokoje
    3.9
    • Wielkość 4.5
    • Standard wyposażenia 3.5
    • Czystość 4.2
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    4.0
    • Ilość i dostępność 4.0
    • Smak i jakość potraw 4.3
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 4.1
  • Hotel
    3.1
    • Basen 3.8
    • Udogodnienia dla dzieci 2.7
    • Animacje i rozrywka 3.1
    • Sport 2.2
    • Obsługa 3.8
    • Czystość 3.1
  • Jakość / cena
    4.3

Rekomendacja

58% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.1

    Gosia ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel całkowicie adekwatny do swojej ceny, dla niewymagających. Bardzo fajna atmosfera, wszyscy na luzie, w środku już trochę podniszczony, ale pokoje bardzo obszerne, a w łazience nawet bidet (!). Plaża i rafa hotelowa rekompensuje wszystkie niedogodności, po prostu CUDO! Hotel dla osób chcących zwiedzać i trochę poleniuchować na plaży a nie siedzieć w hotelu. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2009-04-27
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.4

    Leszek Chojnowski ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel godny polecenia, ale raczej rodzinom z dziećmi a nie młodym ludziom, którzy szukają dyskotek i gwaru. Do plaży daleko , ale to nie problem bo co jakiś czas do plaży kursował mały autobusik dowożący ludzi do plaży i z powrotem. Za to przy plaży na którą nas dowożono znajdowała się najpiękniejsza rafa i miliony kolorowych ryb. I to właśnie jest rzecz dla której warto tam pojechać. Ogólnie hotel polecam i bez wahania bym tam wrócił. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (5) »

    2009-04-26
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.8

    grażyna Lemiesz ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    wrażenie miłe,ale to miejsce dla mniej wymagających.za cenę jaką sie placi to wszystko ok! piękne za to morze z rafa pod stopami i bajecznie kolorowe ryby,krabiki rozgwiazdy i inne stworzonka na dotknięcie ręki.

    2009-04-25
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.8

    wioletta ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    adekwatny do ceny gólnie wrazenie dobre, jesli chodzi o jedzenie kazdy znajdzie cos dla siebie jedynie z napoje to było kiepsko juz o 21 krzywo sie patrzyli i wlewali coraz mniejsze porcje.

    2009-04-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.0

    Krystian ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Cena adekwatna do jakosci hotelu jesli ktos nie ma wygorowanych wymagan, a bedac w Egipcie chce sie skupic na zwiedzaniu a nie siedzeniu w hotelu to nadaje sie on do tego.

    2009-04-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.6

    Wojciech Osiński ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Kameralny hotel w stylu arabskim. Do plazy (Sharks Bay) około 1-1,5 km, kursuje bus hotelowy, plaża dzielona z innymi hotelami, b.ładna rafa przy brzegu, pomost do rafy, natryski, parasole, leżaki, WC, sklepik( nie hotelowy). Do Naama Bay i Sharm około 8-12 km.Jeżeli ktoś nastawia się na życie nocne-disco itp- trochę daleko. BUS do Naama Bay -gratis ale tylko na 2 godziny i 2 razy w tygodniu-trochę krótko i mało. Poza tym - na własny koszt. Hotel-obsługa przemiła, żartełko- dobre, brak zatruć i staroci z poprzednich posiłków, dwa baseny, dwa baryprzy basenach, grill, wieczory arabskie, występy, szisza, okolica trochę dzika ale ok. wyposażenie pokoi troche sfatygowane, hotel ma 3* :). Ogólnie byłem zadowolony. Pokaż »

    2009-04-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    Ela ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel jest naprawdę super. Za tą cenę POLECAM.Jedynym minusem jest pobliskie lotnisko słychać w nocy samoloty...

    2009-04-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.3

    Mirka ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel dla osób które cenią sobie spokój i bierny wypoczynek. Dalego do miasta, plaży. Drogie sklepy w pobliżu. Nie wymieniać $ w recepcji. Obsługa sympatyczna. Hotel typowo rodzinny.

    2009-04-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    lukasz_5 ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    za takie pieniadze to po prostu rewelacja. Nie mozna oczekiwac czegos SPECIAL jesli si enie placi SPECIAL. polecam bo warto. jedynym mankamentem jest to, ze plaza jest okolo 30 minut piechota jest oczywiscie busik.....

    2009-04-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    Danuta Fonkiewicz ocenił hotel Al Diwan Resort (El Diwan)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel ze swoimi pokojami i studiami bardzo urokliwy, obsługa przesympatyczna, jedzenie bardzo smaczne i ze sporą dozą klimatu arabskiego. Desery nie dla odchudzających się. Szwedzki stół zaspokoi głód nawet wybrednych w jedzeniu, ponieważ serwuje różnorodne potrawy. W hotelu znajduje sie sklepik, w którym można się zaopatrzyć we wszystko i to dużo taniej niż w markecie znajdującym się niedaleko. Mozna w nim również płacić walutą( dolarami, euro) po całkiem przyzwoitym kursie. Wymiana waluty w recepcji też po dobrym przeliczniku. Plaza wprawdzie kamienista, ale bardzo ładna, z pontonowego molo można oglądać różnokolorowe rybki i snorkować ponieważ rafa jest jakieś 10 metrów od plaży. Widoki bajkowe. Polecam wszystkim. Pokaż »

    2009-04-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny