Hotel Aqua Blu Resort Hurghada ****

Aqua Blu Resort

Ocena hotelu (196 opinii)

5.1
  • Położenie
    4.4
    • Odległość od plaży / stoku 3.8
    • Plaża / stoki 4.3
    • Cicha i spokojna okolica 5.1
    • Restauracje w okolicy 4.1
    • Atrakcje w okolicy 4.0
    • Komunikacja 5.1
  • Pokoje
    5.1
    • Wielkość 5.4
    • Standard wyposażenia 4.9
    • Czystość 5.5
    • Łazienka 4.7
  • Wyżywienie
    5.2
    • Ilość i dostępność 5.3
    • Smak i jakość potraw 5.2
    • Różnorodność potraw 4.8
    • Obsługa 5.3
  • Hotel
    5.3
    • Basen 5.5
    • Udogodnienia dla dzieci 5.4
    • Animacje i rozrywka 5.0
    • Sport 5.0
    • Obsługa 5.4
    • Czystość 5.4
  • Jakość / cena
    5.3

Rekomendacja

89% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 2.8

    Marcin ocenił hotel Aqua Blu Resort

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Pickalbatros Sea World hotel ogólnie przereklamowany, jedzenie monotonne i bardzo słabe, pokoje brudne i małe (w zależności oczywiście ile damy do paszportu). Bardzo bardzo dużo rosjan,

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (10) »

    2015-06-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    gosska ocenił hotel Aqua Blu Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel należy do kompleksu 3 hoteli i można korzystać z infrastruktury wszystkich. Płaza nieco oddalona, kursuje tam bus (nie korzystałam). Chyba jest ona sztucznie utworzona. Dość wąska, nie było problemów z leżakiem. Jest na niej bar, ale dość skromny wybór dań i podstawowe napoje. Na terenie hotelu odbywają się animacje, wieczorem koło lobby muzyka na żywo lub dj. Mozna się "pobujać" w jej rytmie. W tym samym lobby znajduje się bar, gdzie mozna napić się dobrej kawy, drinka i innych napojów. Mili kelnerzy i barmani. Wifi działa, choć prędkość nie jest szalona. Niestety, w lobby mozna tam palić...Pokój przeciętny, sprzątany dość uczciwie, dodatkowe "rzeźby" z pościeli, ręczników, koca. Nie mozna było sie doprosić otwarcia sejfu na początku wczasów, wiec nie korzystałam i nic nie zginęło! Hotel mało dźwiękoszczelnych. Słychać każde trzaśnięcie drzwiami, kroki osób przechodzących i głosy. Jak dla mnie jedzenie przeciętne. Ani super dobre, ani super słabe. Jednak bywałam w miejscach, gdzie jedzenie było pyszne! Desery podobnie. Nie korzystałam z restauracji a la carte. Ogólnie hotel przyzwoity. Jak dla mnie położenie nieciekawe. Wokół tylko kilka hoteli i nic poza tym. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (9) »

    2015-02-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.6

    skarabeusz ocenił hotel Aqua Blu Resort

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Ośrodek z fajną infrastrukturą, szczególnie dla dzieciaków. Oczywiście jak zawsze można też pomarudzić :-)) Pewnym istotnym mankamentem były posiłki. Straszne kolejki po wszystko, nieporządek, brak naczyń, sztućców, itp. Było to naprawdę dość irytujące. Walka o wszystko, co jeszcze jakby pogłębiało wrażenie braków i ograniczeń w tym zakresie. Wyglądało jakby hotel nie był przygotowany na komplet gości i nie panował nad sytuacją. Może to nasza nadwrażliwość ale jak na pickalbatrosa to jednak rozczarowanie. No i Rosjanie... Rzecz rekompensowały przyzwoite warunki w pokoju i w zakresie wypoczynku, dobre napoje, dostępność leżaków, itd. Pokaż »

    2014-07-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.1

    gochna99 xxx ocenił hotel Aqua Blu Resort

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Hotel przereklamowany przez cały pobyt 7-14 marzec2014 brak podgrzewanego basenu wiec wypoczynek taki sobie, 90% to goście ze wschodu, którzy niestety są okropni, plaża mała jak na trzy hotele ale super jedzonko na plaży.

    2014-03-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.0

    grzegorz9876 ocenił hotel Aqua Blu Resort

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel fajny, ale dużo mu brakuje do bliźniaczego hotelu w Sharmie. Przede wszystkim aqua parku, na który nastawił się mój syn. Przy basenach znajdowały się tylko cztery zjeżdżalnie. Po za tym spora odległość do plaży. Można jechać busem hotelowym. Pokaż »

    2014-01-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.8

    tyskax91 ocenił hotel Aqua Blu Resort

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Zdecydowanie polecam ten kompleks. Mogliśmy korzystać z 3 hoteli, wielu basenów i restauracji. Fajne sportowe zajęcia przy i w basenie, typu zumba, aqua aerobic. Bardzo miła obsługa, zwłaszcza w lobby barze. Hotel ogólnie czysty. Ciągle sprzątają, dbają o roślinność. Bardzo ciekawa infrastruktura i ogromny hotel. W zasadzie my wiekszosc czasu spedzalismy w hotelu, bo bylo w nim wszystko czego potrzebowaliśmy a na plażę nawet nie chciało Nam się chodzić, tudzież jeździć (bezpłatny busik) gdyż jest trochę mała i jest na niej tłoczno. Plusem jest też to, że ciągle jeżdżą taksówki i za 2 dolce można pojechać do miasta -ok 15 km. Ogólne wrażenia bardzo dobre. Zdecydowanie polecam ! :) Pokaż »

    2013-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.6

    rafalski75 ocenił hotel Aqua Blu Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Kompleks trzech hoteli z których można korzystać do woli...Czysto,duża ilość basenów,kilka restauracji i barów wiec jedznie dostępne do woli...Z czystym sumieniem polecam...:)

    2013-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.4

    Balu ocenił hotel Aqua Blu Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Właśnie wróciliśmy z hotelu Aqua Blu i jesteśmy bardzo zadowoleni.. Bardzo miło spędziliśmy tam czas, łącznie mogliśmy korzystać z trzech hoteli a dojście do plaży to sama przyjemność. Jedzenie jak na warunki Egipskie naprawdę dobre. Polecamy ten hotel. Pokaż »

    2013-06-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.7

    anna szatko ocenił hotel Aqua Blu Resort

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    NIE POLECAM !!! bylam tam z mezem i dzieckiem, zaczne od najgorszego to bylo jedzenie, wszyscy do okola chorowali !!! jbrud w basenie zlapalam bakterie , niedobre jedzenie, zakaz jedzenia w innych restauracjach po 2 dniu pobytu, zakaz korzystania z niektorych zjezdzalny, plaza ubogi kacik obok zatoczki od kutrow z turystami, ladnie ale brudno bez higieny, obsuga nastawiona na napiwki jak nie dajesz jestes wrogiem, obsluguja cie za kare wszedzie trzeba im dawac, nie polecam , smrud podlewanych fekaliami trawnikow ze az lapal w gardle obrzydliwosc, rezydentka eximu calkiem przydatna i fajna :) transporterzy takze blackfullstop@op.pl Pokaż »

    2013-05-01
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (7)
  • 5.1

    marzena ocenił hotel Aqua Blu Resort

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Pobyt od 8 marca 2013.Największe zaskoczenie to że remontowali naszą główną restaurację Karkadiash i musielismy się udawać na posiłki do Aqua Visty lub Albatros garden.Mogliśmy korzystać ze wszystkich restauracji,nawet ala carte cały czas pobytu.Hotel opanowany przez Rosjan całkowicie.Zjeżdzalnie bez mat, a więc zahaczały ubrania,były ogólnie już bardzo zniszczone.Alkohole w miarę dobre,soki znajdowały sie w pojemnikach tam gdzie zwykle są te sztuczne napoje,ale widzielismy jak wlewają z oryginalnych kartonów soki orange,ananas.wieloowocowy -także super pod tym względem.Animacje cały dzień i zawsze jest show wieczorne,bardzo fajne.Obsługa miła oprócz jednego barmana w lobby barze,był nieprzyjemny,cały czas uzywał telefonu i nie podchodził do baru.Należy do sieci Pikalbatros ale jeszcze daleko odstaje od hotelu w tej samej sieci-Jungla Aquapark,gdzie bylismy w grudniu.Do plaży daleko, rafa w morzu jest zniszczona.Wygospodarowali mało miejca dla naszych hoteli,nie wyobrażam sobie w sezonie jak jest z miejcami na plazy.Ogólnie wrażenia pozytywne. Pokaż »

    2013-03-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1019 20 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny