Hotel Mercure Skalny Karpacz ***

Ocena hotelu (10 opinii)

5.2
  • Położenie
    4.8
    • Odległość od plaży / stoku 4.4
    • Plaża / stoki 4.7
    • Cicha i spokojna okolica 5.1
    • Restauracje w okolicy 5.0
    • Atrakcje w okolicy 4.7
    • Komunikacja 4.9
  • Pokoje
    5.4
    • Wielkość 5.4
    • Standard wyposażenia 5.2
    • Czystość 5.6
    • Łazienka 5.2
  • Wyżywienie
    5.2
    • Ilość i dostępność 5.6
    • Smak i jakość potraw 5.0
    • Różnorodność potraw 4.9
    • Obsługa 5.2
  • Hotel
    5.4
    • Basen 5.4
    • Udogodnienia dla dzieci 5.6
    • Animacje i rozrywka 5.1
    • Sport 5.7
    • Obsługa 5.3
    • Czystość 5.6
  • Jakość / cena
    5.1

Rekomendacja

88% poleca ten hotel

Ranking

  • 4.1

    firejet ocenił hotel Mercure Skalny

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Byliśmy w ferie 2013r. A więc tak:Zalety - basen całkiem fajny - obsługa hotelowa super i to tyle jeżeli chodzi o zalety a teraz wady - platny parking ( przy cenie za pokój powyżej 3000,00 zł jeszcze kazać płacić za parking 25 zł/za dobę do lekka przesada - na stołówce przez dwa dni naszego pobytu ( w opcji sniadanie i obiado kolacje) nie było ketchupu na moje pytanie dla czego cyt.bo zabrakło - menu na śniadanie takie same przez cały pobyt ale oki kazdy ma swój gust smakowy - no i perełka internet.W ofercie wystepuje w hotelu wifi.Mieszkaliśmy na 3 pietrze i można była zapomnieć o internecie w pokoju, a na moje zapytanie w recepcji dlaczego nie mogę sie zalogować do netu Pani z przeuroczym uśmiechem odpowiada że sieć jest przeciążona no błagam w hotelu jest ponad 400 pokoji to jakie oni posiadają łącze??? Podsumowując jak jak mi powiedział jeden z gości tego hotelu gdy spotkaliśmy się na papierosku przed hotelem ,cyt: w tym hotelu trzeba być 2 razy pierwszy i ostatni.Z przykrością ale tam nie wrócę . Pozdrawiam Pokaż »

    2013-02-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    KorneliaS ocenił hotel Mercure Skalny

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Święta Bożego Narodzenia spędziłam z rodziną w Mercury. Wiele czytałam opini na temat tego hotelu ale wolę napisać o nim sama.Może hotel na zewnątrz jest mało atrakcyjny ale w środku jest naprawdę bardzo ładnie.Przedewszystkim czysto i elegancko .Pokój i łazienka bardzo ładne sprzątane codziennie!Basen też całkiem fajny.Jedzenie oczywiście to kwestia gustu jak dla mnie pyszne i urozmaicone(bardzo dużo).Parking oczywiście płatny ale sprytni znajdą miejsce na bezpłatnym(kto pierwszy ten lepszy)!Najbardziej jednak na super opinie zasługuje cały personel począwszy od pań sprzątających do osób hotelem kierujących za uprzejmość i życzliwość o każdej porze dnia dziękuje! Pokaż »

    2013-01-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 6.0

    kabo91 ocenił hotel Mercure Skalny

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jestem bardzo zadowolona z wyjazdu do tego hotelu. Wszystko było jak należy, dodatkowo pora o jakiej zdecydowałam się wyjechać na wakacje, okazała się strzałem w 10. Cały Karpacz był cichy, wolny od turystów, przyjazny. Hotel sprostał wszystkim moim oczekiwaniom dotyczącym basenu, którym pomimo niedużych swoich gabarytów z racji pory, cały wolny był dla naszej rodziny, podobnie z centrum SPA, kortami itp. Posiłki były urozmaicone, śniadania wykwintne, codziennie można było zasmakować czegoś innego. Pokoje są czyste, o standardzie bardzo wysokim, obsługa hotelowa z uśmiechami na twarzach próbowała sprostać wszystkim wymaganiom. Jedynym minusem pokoi są zbyt miękkie materace, które nie pozwalają w pełni spać, jednak to poddaję pod osąd indywidualnie z racji różnych preferencji i wygód. Hotel posiada kawiarenkę internetową, salę zabaw dla dzieci, tenisa stołowego oraz bilarda które wliczone są w pobyt. Pokaż »

    2012-09-28
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 5.7

    Jarosław Jessa ocenił hotel Mercure Skalny

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Długo poszukiwaliśmy oferty "skrojonej" na nasze potrzeby. Wybór padł na hotel Skalny. Dla naszych maluchów największą atrakcją był basen z brodzikiem - 2 latek bez problemu przemieszczał się po brodziku. Bardzo miła obsługa reagowała na wszystkie nasze oczekiwania. Jedynym mankamentem jest cena parkingu. Dla rodzin z dziećmi gorąco polecam. Pokaż »

    2012-05-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 6.0

    malgorzataibogdan ocenił hotel Mercure Skalny

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    miłe przytulne miejsce , bardzo ciepły i przyjaźnie nastawiony do turystów personel, który błyskawicznie reaguje na potrzeby - przyjeżdżam do tego hotelu od czterech lat i zawsze jestem mile zaskoczona . Polecam wspaniałe zabiegi w spa hotelowym a w szczególności masaże pan Michała , którego ręce potrafią czynić prawdziwe cuda. W szczególności masaże stóp. Jeśli szuka się miejsca na prawdziwy relaks i odstresowanie to w szczególności polecam Hotel Skalny Karpacz dla mnie i mojej rodziny magiczne miejsce . Dwu tygodniowy pobyt ładuje nam baterie na cały pracowity rok. Polecam , polecam polecam!!!!!! Pokaż »

    2011-08-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    Alicja Kw ocenił hotel Mercure Skalny

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Jestem zaskoczona wcześniejszymi wypowiedziami - nie spotkałam się z jakimkolwiek niestosownym zachowaniem czy tzw. mieszanymi parami. Ale może mało przebywałam na plaży (bo safari czy wyspa Wasini), a może w tym czasie "pary mieszane" zmieniły kierunek wyjazdów wakacyjnych. Standar hotelu odpowiedni do ilości gwiazdek (mam na uwadze wyremonotowaną część). Jedzenie trochę monotonne, mało owoców. Obsługa miła i nadskakująca. W recepcji bezpłatny dostęp do internetu. Pokaż »

    2011-01-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    tales ocenił hotel Mercure Skalny

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.4
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    polecam bardzo spokojne miejsce, dobre położenia, przyjemna okolica

    2010-09-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.9

    Elwira ocenił hotel Mercure Skalny

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Jeden z najlepszych hoteli, w jakich kiedykolwiek byłam, przemiła obsługa, bardzo ładne pokoje, elegancka łazienka. Byłam tam dwa razy: na Boże Narodzenie i na weekend majowy. Tylko jedzenie mogłoby być nieco lepsze, zwłaszcza kolacje: jak za taka cenę. W sumie bardzo polecam! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2010-03-06
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.0

    ewa w ocenił hotel Mercure Skalny

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Spędzilam w Skalnym weekend majowy wraz z męzem i 6-letnią córka.Wrażenia bardzo pozytywne oprocz okropnego jedzenia.Bardzo ładne wyremontowane łazienki w pokojach, super pokój zabaw dla dzieci z dmuchanym zamkiem , a w soboty jest pani , ktora przez 4 godz ma zajecia z dziemi, wszystko gratis.Obsluga bardzo mila.Basen ladny tylko za zimna woda, sauna sucha tylko, parowa byla zamknieta.Brak placu zabaw dla dzieci niestety.Ale generalnie bylo super. Pokaż »

    2009-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.7

    Mariusz Pośnik ocenił hotel Mercure Skalny

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Zaletą hotelu jest jego lokalizacja w cichej części Karpacza.

    2008-12-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny