Hotel Willa Scaliano Kudowa Zdrój ***

Willa Scaliano

Ocena hotelu (44 opinii)

5.0
  • Położenie
    4.9
    • Odległość od plaży / stoku 4.3
    • Plaża / stoki 4.1
    • Cicha i spokojna okolica 5.7
    • Restauracje w okolicy 5.2
    • Atrakcje w okolicy 5.2
    • Komunikacja 4.8
  • Pokoje
    5.0
    • Wielkość 4.9
    • Standard wyposażenia 5.0
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 5.1
  • Wyżywienie
    5.1
    • Ilość i dostępność 5.1
    • Smak i jakość potraw 5.0
    • Różnorodność potraw 5.2
    • Obsługa 5.2
  • Hotel
    5.0
    • Basen 4.6
    • Udogodnienia dla dzieci 4.5
    • Animacje i rozrywka 5.4
    • Sport 4.8
    • Obsługa 5.3
    • Czystość 5.2
  • Jakość / cena
    4.8

Rekomendacja

81% poleca ten hotel

Ranking

  • 5.5

    Halina Talaśka ocenił hotel Willa Scaliano

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W willi Scaliano byłam z mężem w lipcu 2016 r. Mamy po lat 50+ i pragnęliśmy spędzić urlop w miejscu spokojnym, położonym w pobliżu szlaków turystycznych i rowerowych. Istotny aspekt w podjęciu decyzji stanowiło wyżywienie (tu sugerowaliśmy się opiniami innych) Lokalizacja, organizacja i kuchnia willi Scaliano bardzo nam odpowiadała. Jedzenie (zwłaszcza śniadania) obfite, urozmaicone, serwowane w dogodnych godzinach. Wędlina i ryby pochodzące z własnej wędzarni - doskonałe. Obsługa hotelu b. miła. Miejsce parkingowe przydzielone na cały czas pobytu -super. Mile zaskoczeni byliśmy również miejscem dla rowerów (przywieżliśmy własne) było zamykane pod klucz. Sam budynek willi prezentował się uroczo, a wnętrze charakteryzowała elegancja, przestrzeń, światło i czystość. Pokój ładnie wyposażony, wystarczajaco duży, z balkonem , JASNĄ łazienką :) :) :) nowymi sanitariatami i mini chłodziarką - codziennie sprzatany !!! Willa posiada również spa. My ogólnie nie korzystaliśmy, poza jednym zabiegiem otrzymanym w pakiecie, który ocaniam pozytywnie. Moim zdaniem willa SCALIANO godna jest polecenia gościom w różnym wieku, również tym o wysokich wymaganiach. Jeśli zdecydujemy się ponownie na wyjazd do Kudowy na pewno zatrzymamy się w tym wspaniałym miejscu. Halina i Stefan Pokaż »

    2016-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    wizualna ocenił hotel Willa Scaliano

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Świetna baza wypadowa do wielu okolicznych atrakcji. Wspaniała atmosfera zawdzięczana miłej obsłudze, pomocnemu Właścicielowi, znakomitej kuchni [!!!] i SPA. Idealne miejsce na kilkudniowy wypoczynek. Dni mijały nam na pieszych wędrówkach a wieczory na pysznych kolacjach i zabiegach pielęgnacyjnych i relaksacyjnych. Polecamy całym sercem :) Pokaż »

    2015-11-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    jolantap ocenił hotel Willa Scaliano

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam Spa Scaliano. Bardzo pozytywne wrażenia po pobycie, zarówno w hotelu, jak i spa. Miła obsługa hotelu i restauracji. Świetne jedzenie! Miło spędziłam tam czas z rodziną. Jolanta

    2014-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Ewa_i_Edwin ocenił hotel Willa Scaliano

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Serdecznie polecamy Spa Scaliano. Doskonałe miejsce na udany wypoczynek. Sympatyczna obsługa i świetny kucharz :)

    2014-03-16
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 6.0

    marceluswallace6 ocenił hotel Willa Scaliano

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W Scaliano byliśmy w dn. 14-20 września z okazji naszej srebrnej rocznicy ślubu, a zajmowalismy apartament de Lux. Wrażenia SUPER ale po kolei. Kontakt i rezezerwacja pobytu łącznie z przygotowaniem pakietu doskonałe. Lokalizacja i sam kształt budynku bardzo zachęcająca. Wszystkie panie z recepcji wykonują pełen profesjonalizm a do tego są bardzo miłe i uśmiechnięte, zwłaszcza p. Monika. Apartament całkowicie spełnił nasze oczekiwania, czysto, przytulnie, 2 balkony. korzystaliśmy ze śniadań i obiadokolacji. Poranny posiłek w formie stołu szwedzkiego był rewelacyjny. Obiadokolacja podana do stołu przez sympatycznego p. Marka (pozdrawiamy) a potrawy nietuzinkowe. Bardzo wysokie oceny dla szefa kuchni. Restauracja stwarza przyjemny klimat, który uzupełnia płynąca muzyka z lat 60, 70, 80. Korzystaliśmy z jacuzi codziennie, do tego kąpiele borowinowe, magnoterapia, masaż kamieniami, świecami, a także kąpiel intymna dla dwojga. Obie panie bardzo miłe i uczynne co przy kapitalnych zabiegach dało dużo frajdy. Jedyny minus pobytu to pogoda, ale na to niestety nie mamy wpływu. Dziękuje całemu personelowi za stworzenie tak miłego atmosfery. Pozdrawiamy serdecznie i obiecujemy wrócić w przyszłym roku. Ewa i Wiesław Ps. Całość obiektu z pewnością zasługuje na bardzo dobrą ocena i polecenie innym urlopowiczom. Pokaż »

    2013-12-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.7

    Tomasz Ziętek ocenił hotel Willa Scaliano

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Szczerze uroczo! Na nasz rodzinny wyjazd wybraliśmy termin jesienny gdy jest mniej turystów i większa swoboda. Nauczeni doświadczeniem wiemy że często w takich okresach hotele działają "na pół gwizdka" i z poziomem obsługi bywa różnie. To co jednak spotkało nas w Spa Scaliano stało się pozytywnym wyjątkiem od reguły (Obiekt odwiedziliśmy po raz pierwszy z polecenia znajomych). Na uwagę zasługuje położenie- bardzo blisko do centrum, ogromny jak na obiekt parking (dostaliśmy własne miejsce parkingowe, które się przydało ponieważ było sporo samochodów), ponadprzeciętnie wyposażony plac zabaw i ładna okolica. Ponieważ kupiliśmy pobyt w pakiecie z obiadokolacjami (bardzo korzystna cena) mogliśmy spróbować tutejszej kuchni- to był strzał w dziesiątkę! Porcje dla nas idealne ale przede wszystkim duża różnorodność i elastyczność ze względu na nie wszystko jedzące dzieci. Polecamy przede wszystkim masaż z olejami z gorącej świecy (wykonywała go chyba Pani Grażyna)- super relaks. podsumowując- nie obawialiśmy się jakości, którą widać od strony internetowej po zameldowanie się w pokoju bo miejsce było polecone przez naszych znajomych ale jakość i serdeczność personelu nas urzekła i pewnie i my będziemy polecać to wyjątkowe miejsce. Pokaż »

    2013-10-21
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 1.7

    Dyziak ocenił hotel Willa Scaliano

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Żałuję, że wcześniej nie przeczytałem poniższych opinii. Jedzenie-tragedia (mało, niedoprawione, niesmaczne), obsługa - tragedia (przepity Pan), wyposażenie pokoi - tragedia (stare meble, zimno, słabe ciśnienie, długie oczekiwanie na ciepłą wodę). Pytam, za co właścicielu bierzesz te grube pieniądze?! Pokaż »

    2013-10-19
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (2)
  • 1.6

    MarcinMM ocenił hotel Willa Scaliano

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Tragedia, jedzenie okropne - mieliśmy biegunkę i jak się okazuje nie my jedni poniżej wiecej opinii. Nigdy tutaj nie wrócimy i na pewno nikomu nie polecimy - wręcz odwrotnie! DOROTA LUXEMBURG DOROTA LUXEMBURG tydzień temu- Spędziliśmy dwa tygodnie w tym hotelu , przepraszam to nie hotel , to willa scaliano , te trzy gwiazdki którymi się tak chwalą nie mają nic wspólnego ze standartem tego obiektu , są dopisane do nazwy przez właścicieli. czytałam wcześniejsze opinie i jestem bardzo mocno zawiedziona pobytem w tym obiekcie , owszem obsługa jest bardzo miła , ale to nie usprawiedliwia bardzo poważnych niedociągnięć w tym obiekcie , poczynając już od samej kuchni-brak szefa kuchni- i wyżywienia zbiorowego które niema nic wspólnego z tym co opisywane jest na ich stronie internetowej .wyżywienie jest beznadziejne , śniadania owszem obfite ale zdażały się popsute produkty - pasztety i twaróg- , obiady bardzo małe porcje , nie doprawione , nie dogotowane , bardzo żle odpoczywa się z biegunką . W tak zwanym piano bar nic się nie dzieje a owe pianino to po prostu element wyposażenia , w pokojach znajdują się łóżka jak prycze , bardzo nie wygodne . Nikomu nie polecam tego obiektu , bardzo niski poziom usług za bardzo wysoką cenę . to co piszą na swojej stronie internetowej zupełnie nie jest prawdą , to po prostu niema jak ściema, beznadziejny , płaci się za coś czego niema a czym zupełnie bez powodu się chwalą . chciała bym wszystkich przestrzec przed wypoczynkiem w tym OBIEKCIE . A kuchnią powinien zainteresować się sanepid . Tomek K Tomek K w ostatnim tygodniu Hotel słaby. 3 gwiazdki zupełnie nieadekwatne do rzeczywistego standardu. Obiadokolacje w pakietach godne raczej stołówki ośrodka wczasowego niż hotelu. Bardzo niewygodne łóżka i śmierdząca kanalizacja w pokoju. Użytkownik Google Użytkownik Google Pokaż »

    2013-08-28
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (2)
  • 5.3

    Grazynakowalska ocenił hotel Willa Scaliano

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Bardzo jesteśmy zadowoleni z pobytu w SPA Scaliano. Chętnie wrócę tu jeszcze raz. W hotelu jak i w restauracji bardzo miła obsługa. W pokojach czysto i cicho. Okolica piękna i wszędzie blisko. Po powrocie do Gdańska polecę Państwa hotel znajomym w pracy. Cieszę się że wybraliśmy to miejsce, zabieramy ze sobą same miłe wspomnienia. Grażyna i Janek Pokaż »

    2013-08-24
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 2.0

    KKatarzynka ocenił hotel Willa Scaliano

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Wraz z ukochanym spędziliśmy w Willi Scaliano ostatni weekend. Wyjazd byłby udany gdyby nie wrażenia jakie dała nam kuchnia w tym hotelu. Kierowaliśmy się poprzednimi opiniami, lecz odbiegają one o 180 stopni od tego co tam doznaliśmy. Jedzenie było niedoprawione, zaś rewolucje jakie mieliśmy po nim ... tragedia. Kelner spocony. To zrozumiałe, że przy takiej pogodzie wszyscy się pocimy, ale nie miło jest patrzeć na osobę obsługującą, z której czoła zlatuje pot. Podczas mojej nieobecności w trakcie meldowania Pani z recepcji zapytała się mojego chłopaka "czy jest Pan wolny" - jak dla mnie na takim stanowisku jest to zbytnia bezpośredniość! Pokaż »

    2013-08-05
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (3)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny